czekolada21 27.10.06, 14:58 Może ktoś jest w stanie pomóc tej pani ? www.kupsprzedaj.pl/ks-item,1140129.asp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agata Re: yorkshire IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:06 Wzruszająca prosba, żal dziecka ale ... żywe zwierze to nie zabawka i jeszcze szczególnie że MUSI to być własnie Yorkschire. Być może przesadzam lecz przecież znacznie prościej i taniej mozna zdobyć innego małego psiaka i zaprzyjaźnić się z nim do końca zycia. Skoro dziecko takie odpowiedzialne to poważnie porozmawiała bym z nim o tym. Mialam niezbyt dobre doświadczenia na linii: Yorkschire - Dziecko i Dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada21 Re: yorkshire 30.10.06, 09:56 Chodzi o to żeby chłopczyk się cieszył. Jeżeli zakochał się w tej rasie to raczej zależy mu na tym żeby żeby to był york a nie inny piesek. Poza tym yorki nie uczulają (jeżeli ktoś ma alergię na zwierzęta ). Nie wiadomo jak to jest dokładnie. Ja sama mam yorka ale niestety psa (więc nie będę miała małych szczeniaczków) . Też był moim marzeniem. Zbierałam na niego rok czasu i już półtora roku jest ze mną. Dlatego między innymi chciałabym pomóc temu chłopcu. Tym bardziej że nie wiadomo jak jego los się potoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet czekoladko 30.10.06, 10:02 do pani już zostały wysłane oferty zabiedzonych yorków, których w schroniskach nie brakuje.Oczywiście schroniskowe yorki nie mają rodowodów, bo nienormalni ludzie na potęgę rozmnażają tą rasę, nie myśląc o papierach.... Pani odpisała, że żaden york bezrodowodowy ją nie interesuje, jej york ma być rasowy! Sory, ale jak dla mnie to zwykła naciągaczka, która manipuluje ludźmi wykorzystując chorobę dziecka-o ile w ogóle dziecko jest chore.... bo takich naciągaczek niestety nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: czekoladko 30.10.06, 10:59 wybredna bestia. W każdym razie niech pooszczędza kwotę którą miesięcznie wydała by na szczeniaka - za jakiś czas odłoży na pewno. Przypominam, że psy też chorują. Jeśli nie ma pieniędzy, to za co go będzie leczyć? Wyląduje jak ta cała reszta bid w schronisku? Ludzie potrafią ładnie wykorzystywać współczucie, zwłaszcza wobec choroby dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: yorkshire IP: 83.230.121.* 30.10.06, 10:06 Jeśli ta pani jest tak bardzo zdesperowana i chce spełnić marzenia dziecka, niech zrezygnuje z telefonu i internetu na pół roku. Za taką oszczędność na pewno można kupić Yorka. Dziwnie mi to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: yorkshire 30.10.06, 10:29 a co jeśli psiak się pochoruje i będzie wymagał leczenia.....ech, szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiarz Re: yorkshire IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:30 Koszt utrzymania psa rasowego to minimum 200zl miesiecznie jak chce sie aby piesek był zdrowy. Nestety pieski rasowe maja to do siebie ze sa bardziej wrazliwe na wszystkie choroby np przewodu pokarmowego niz kundelki. tak wiec ta Pani niema na codzien pieniazkow na leczenie i codzienne zycie a chce miec pieska? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada21 Re: yorkshire 02.11.06, 07:37 Pisałam do tej pani i wcale nie musi być rodowodowy piesek ! Chodzi o rasę - york. Odpowiedz Link Zgłoś