Gość: HANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 17:27 kto wymyslil ,ze wsiadamy przodem-najwezsze i niewygodne,wysiadamy srodkiem,jak sie dopchamy,kierowcy manipuluja zamykaniem drzwi jak zlosliwe dzieciaski,wyzwisk pasazerow nie przytocze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kierowca Re: autobus czerwony IP: *.chello.pl 20.10.08, 21:25 nie wiem kto wymyślił ale tak nam kazali robić bo inaczej to wylot z pracy:( nawet szkolenie mieliśmy..... podobno tak jest na zachodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były kierowca PKM Re: autobus czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 22:04 I wreszcie KZKGOP wymyślił coś madrego i skończy się jazda na gape Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: autobus czerwony IP: *.chello.pl 20.10.08, 22:18 stary dobrze ze sie zmyłeś z PKMu sam szukam czegoś innego żenada -dali nam dodatek funkcyjny ze sprawdzasz bilety przy wejściu-50 groszy dodatku do każdej godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były kierowca PKM Re: autobus czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 14:29 Krótko pracowałem bo zaledwie rok praca jest ciężka i mało płątna. Ale szlag mne trafiał jak widziałem ile ludzi jeździ na gape i może wreszcie się to skończy raz na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaga Re: autobus czerwony IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 22:04 A co z matkami z wózkiem? Pchają się przez przednie drzwi czy zasuwają za autobusem? A może z góry powinny założyć, ze komunikacja w tym mieście jest nie dla nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżordż Re: autobus czerwony IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 22:59 A był który z Was gdzieś dalej niż w Milowicach? Tak jest na całym Świecie. Tak było nawet w DDR i Sojuzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawe Re: autobus czerwony IP: *.telpol.net.pl 20.10.08, 23:08 tak ale na całym świecie nie ma tłoku w busie bo większość społeczeństwa jeździ samochodami...bo ich stać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: autobus czerwony IP: *.telpol.net.pl 20.10.08, 23:15 jeśli chodzi o mnie to z jednej stronę dobrze bo w końcu skończy się jazda na gapę a KZKGOP nie będzie miał wymówki że nie kupuje nowych pojazdów bo nie ma kasy bo ludzie na gapę jeżdżą:) ale z drugiej strony kierowcy powinni sprzedawać bilety za normalne ceny a nie 4 zł to jest w tym momencie wyzysk a nie zawsze idzie wszędzie kupić bilet i jeździłam w rożnych miastach autobusami w różnych województwach ale ceny u kierowcy to była góra 10 czy 20 gr więcej i tyle. jeśli chodzi o kierowców jest dużo bardzo miłych i spokojnych ale tego co wczoraj miałam przyjemność spotkać w 299 po 7 rano to był jakiś wariat rozumiem sprawdzać bilety ale żeby od razu krzyczeć czy aż wychodzić z tego swojego kąta i lecieć na sam koniec bo ktoś nie pokazał biletu czy cuś i się drzeć?? troszkę kultury na przyszłość i będzie git:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: autobus czerwony IP: *.telpol.net.pl 20.10.08, 23:17 a jeśli chodzie o osoby z wózkiem czy większym bagażem wchodzą normalnie środkowymi czy też tylnymi drzwiami i mają podejść do kierowcy i okazać bilet bynajmniej tak gdzieś czytałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: autobus czerwony IP: 83.142.222.* 21.10.08, 12:42 kika napisał(a): > a jeśli chodzie o osoby z wózkiem czy większym bagażem wchodzą normalnie > środkowymi czy też tylnymi drzwiami i mają podejść do kierowcy i okazać bilet > bynajmniej tak gdzieś czytałam To mam zostawic małe dziecko w wózku z tyłu SAME????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: autobus czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 17:18 przeciez kierowcy niczego nie sprawdzali,to i tak nierealne-najfajniejszy byl autobus 35B-mial na kazdych drzwiach "do wysiadania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: autobus czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 17:20 czyzby genialny pomysl nie wypalil,bo dzis autobusy bez naklejek- wystarczyl jeden dzien idiotyzmu i nikt nie narzeka na autobusy-wiemy,ze moze by gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: autobus czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 19:01 ja nie miałabym NIC do takowych metod, gdyby nie fakt, że OK- wsdiadam zawsze 1 drzwiami- pokazuje bilet (jeżdże mając miesięczny) i dopóki jadę jest OK. Natomiast KILKA RAZY ZDARZYŁO SIĘ I TO NIE TYLKO MNIE, że nie udało mi sie wysiąść, bo kierowca W OGÓLE NIE OTWORZYŁ DRZWI "DO WYSIADANIA", jak poszłam i powiedziałam., ze chcę wysiąść, to usłyszałam, że szanowny Pan kierowca nie ma czasu i że jestem taka i owaka.... NO comment... zastanawiam się, czy nie ponieść nieco większych kosztów i nie zamienić KZK GOPu na linie prywatne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: autobus czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 19:02 przep[raszam za niespójną gramatykę, mam migrenę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivka Re: autobus czerwony IP: *.chello.pl 02.11.08, 19:24 mam pytanie jaki mautobusem z Katowic lub Bytomia dojade na ulicę Modrzejewska?? plis o info bede wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
albyion Re: autobus czerwony 02.11.08, 21:45 Prosto na Modrzejwoską - to żadnym :) Ale tuż obok jest dworzec PKP a tam zatrzymują się: 808, 811, 813, 815, 825. W Katowicach zatrzymują się na Piotra Skargi. Pozdrawiam ------------------- Albyion Odpowiedz Link Zgłoś