Gość: abitur IP: *.chello.pl 19.05.09, 18:21 warto wg Was zacząć tam studia czy lepiej wybrać państwową uczelnie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 967 Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.interkonekt.pl 20.05.09, 00:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=264&w=74256998&a=95173645 poczytaj forum:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 07:44 JA polecam. Dobra szkoła, chyba najlepsza prywatna w regionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz Kiepska "uczelnia" IP: 89.107.158.* 22.05.09, 04:38 Studiowałem w Humanitas dziennikarstwo. Po roku bez żalu przeniosłem się do Wrocławia na UW. Niestety Humanitas to "uczelnia" na poziomie szkółki niedzielnej. W dodatku nie dość że trzeba płacić cięzką kasę za studia to co chwilę kogoś oblewają żeby ratować budżet "uczelni". Serdecznie odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okeeeej Re: Kiepska "uczelnia" IP: *.pzeask.3s.pl 23.06.09, 12:00 oblewają cwaniaczków, którzy się nie uczą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kiepska "uczelnia" IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.17, 16:21 hahahahahaha DOKŁADNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himk Re: Kiepska "uczelnia" IP: 62.29.175.* 24.06.09, 15:20 Widocznie byłeś słabym studentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 20:34 jestem zadowolona. Studiuję dziennikarstwo, zajęcia są ciekawe, poziom wysoki. Dużo zajęć praktycznych. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u222222 Re: polecam IP: *.pzeask.3s.pl 28.06.09, 10:41 Magda z ilu osób składa się średnio grupa na Twoim kierunku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dafi Re: polecam IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.16, 15:11 Na dziennych ok. 16, a na zaocznych 30. Są także sali w których się zbierają 3-4 grupy to gdzieś około 100 osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 15:27 u mnie w grupie jest 11 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nik Re: Kiepska "uczelnia" IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.16, 15:09 Ta uczelnia jest najlepsza wśród niepublicznych szkół wyższych. Studiowałam psychologię i miałam stypendium. Wszystko mi się spodobało, zostałam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Kiepska "uczelnia" IP: 148.81.198.* 24.07.17, 14:05 Nie zgodzę się. Też studiowałem dziennikarstwo. Wykładowcy, jak wszędzie, byli różni, trzeba było ponieść nie mało trudu żeby przejść studia i to nie tylko na trójach, ale jak najlepszych stopniach. Nie żałuję, że nie poszedłem gdzie indziej. Teraz czeka mnie tam podyplomówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u222222 Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.pzeask.3s.pl 29.06.09, 13:46 A jak ogólnie oceniasz uczelnię? Czy kierunek, który wybrałaś jest godny polecenia? Jest ciężko, czy raczej przystępnie? Pytam, bo być może postawię na ten kierunek :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 967 Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.interkonekt.pl 01.07.09, 13:29 plusy humanitas + niskie czesne + fachowa obsługa w dziekanacie (mam porównanie z innymi uczelniami) + sympatyczni ludzie + WYSOKI POZIOM - u mnie studia zaczęło 120 osób jest obecnie około 45 + świetna kadra prof. Gierula, prof. Krakowski, prof. Bugaj, dr Wentkowska i inni ludzie z uniwersytetów. 90% kadry na Humanitas stanowią wykładowcy uś + tanie ksero + dobre wyposażenie ( z wyjątkiem braku klimatyzacji i komputerów w bibliotece które maja 10 lat ) a teraz minusy - nieterminowość wypłat stypendium - 1 złoty za 1 dzień zwłoki w opłatach - 10 letnie komputery - dyplom Humanitas nigdy nie będzie tak postrzegany jak dyplom UŚ mimo tego ,że ludzie wkładają w to wiele pracy - samorząd studencki który udaje, ze coś robi Reasumując nie żałuje wyboru uczelni :) jest sympatyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: 188.33.10.* 01.07.09, 14:07 Anka W.z Walcowni probowala a le jej niewyszlo.Jako mloda lekarka sprzedaswala farmaceutyki i sie stoczyla potembylrozwod,tragedia itd.Humanitasu nie przeskoczyla.Z tego co wiem,to teraz mozna spotkac ja na szklarnianej pod plaza. Pozdro-. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali dziennikarstwo jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 09:16 Polecam. Studiuję na drugim roku dziennikarstwa. Bardzo fajny kierunek, sympatyczni wykładowcy i jak chcesz się uczyć, to na prawdę jest przystępnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warto Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.15, 14:58 Moim zdaniem nie ma znaczenia, na Państwowych i tak płacisz, poziom porównywalny, gdyż wykłada ta sama kadra, na + dla Humanitas jest jednak podejście do studenta, z racji wielkiej nagonki na prywatne uczenie. Nie raz słyszałam, że w Państwowych dziekanat = piekło. W Humaitas wprost na odwrót, podobnie w innych punktach, nawet chcąc iść do Rektora nie ma problemu, ciepły człowiek. Ale to Twój wybór :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaby Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.opera-mini.net 22.02.15, 20:57 Kobieto, proszę, skończ już spamować i pacynkować. Wszyscy wiemy, że Humanitasowi pali się grunt pod nogami, ale to ogólna tendencja, że w Polsce rodzi się znacznie mniej dzieci. A ci co już podrośli i nie mają znajomości / protekcji rodziców gdzie trzeba, zdają sobie sprawę, że na zmywaku to nawet lepiej bez studiów będą wypadać. Lepiej więc niech te pieniądze, które mieliby wydać na wspieranie uczelnianego biznesu, zatrzymają na swoje przyziemne potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.17, 18:55 Ja bym nawet powiedział że kadra z panstwowych uczelni wykładając na prywatnych nawet bardziej się przykłada :D A uwierzcie że studenci na prywatnych potrafią być 3 razy bardziej wymagający ;) Moja grupa w humanitasie czasem potrafiła spędzić sen z powiek niejednemu wykładowcy zadając dociekliwe pytania :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arina Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.16, 11:30 Bardzo miła i przyjazna uczelnia. Polecam!!! Warunki studiowania są w pełni dostosowane do sytuacji studenta, jak finansowej tak i zdrowotnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.16, 19:27 Moim zdaniem prywatna uczelnia jest lepsza sposobem kształcenia się. Dlatego wybrałam Humanitas i studiuję 2 kierunki na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: 148.81.198.* 19.10.16, 13:26 Często słyszę od znajomych, że państwowe uczelnie zabiegają o studentów, robią po kilka naborów i wcale poziom kształcenia nie jest wyższy. Ja skończyłam administrację w Humanitas i myślę jeszcze o podyplomowych ze względu na zniżki. I szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSH wysoki poziom Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.16, 14:55 Humanitas trzyma wysoki poziom kształcenia, jeżeli ktokolwiek pisze, że jest inaczej, ten pisze bzdury, albo nigdy tam nie studiował, albo nie należał do grupy zaangażowanych studentów - patrz typ: zapłać, ściągnij, zalicz, odbierz dyplom i tyle. Nie rozumiem tak niesprawiedliwych wpisów, ludzie wchodzą na forum żeby dowiedzieć się czegoś w miarę obiektywnego a nie czytać steków bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Kozyra Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.17, 16:04 Nie chcę tworzyć nowych tematów, bo widzę że już wątek o wsh w sosnowcu jest. Moze ktoś ze zorientowanych mi odpowie. W jaki sposób prowadzone są w humanitasie zajęcia na studiach podyplomowych z pedagogiki? Chciałabym podnieść kwalifikacje zawodowe i szukam najlepszej opcji. Tylko prosiłabym o konkretne odpowiedzi, a nie argumenty o tym czy uczelnia publiczna jest lepsza od niepublicznej i na odwrót. Od razu mówię, że wsb dąbrowska odpada. Już miałam przyjemność i się zraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.17, 18:38 Wykładowcy to przede wszystkim doświadczona kadra. Najczęściej osoby, które oprócz tego że są wykładowcami, same też pracują w oświacie niższych szczebli lub mają związek z kuratoriami itp. (np. dr Grad). Dużo zajęć prowadzonych jest w sposób ćwiczeniowy tj. praktyczny. Ja jestem już po jednej podyplomówce i wykorzystuję zdobytą wiedzę w pracy z młodzieżą w gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.17, 20:45 Dzisiaj już wszystko jedno czy państwowa czy prywatna. Za państwową też musisz płacić, a WSH trzyma poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.17, 18:44 @abitur, pewnie już dawno znalezłeś uczelnie dla siebie, ale mam doświadczenie z oboma typami studiów. Wpadłem na ten wątek przez przypadek i chciałbym coś napisać ku przestrodze. Studiowałem już na państwowej uczelni, naszym rodzimym UŚ. Rękami i nogami próbowali wymyślić specjalności które mogłyby zainteresować nowych studentów i w efekcie nasza grupa stała się materialem do testowania wymyślonego i napisanego na kolanie programu. Jakiś koszmar. W siatce programowej 3-4 przedmioty podobne w zakresie treści ale inaczej nazwane. Wykładowcy nieprzygotowani do prowadzenia tych zajęć więc robiący po prostu to, co dotychczas na innych pokrewnych przedmiotach. Przepisałem się do WSH w Sosnowcu. Tu przynajmniej nikt nie eksperymentował i nie miałem poczucia otrzymania 5 różnych ocen z 5 przedmiotów wynosząc 5 razy te samą wiedze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.17, 16:26 Wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach nie ma już takiej różnicy pomiędzy poziomem na państwowej, a prywatnej. Państwowe obniżyły poziom, bo namnożyło się prywatnych uczelni, prywatne zaś podniosły ze względu na panującą opinię: płacisz - dyplom dostajesz za nic. Różnicą są profity dodatkowe, a tych Humanitas ma do zaoferowania naprawdę dużo - możliwość odbycia praktyk w placówkach partnerskich, zniżki, wymiana międzynarodowa, czy nawet takie, można by powiedzieć banały, jak strefy studenta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: 148.81.198.* 02.11.17, 10:28 Jestem zadowolony z tej uczelni. Studiuję kierunek prawo, które jest prowadzone na najwyższym poziomie, trzeba sporo samozaparcia żeby je ukończyć, tryb 3,5 roku daje mocno w kość, ale człowiek wiedział na co się pisał podejmując takie wyzwanie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jaslene Re: Wyższa Szkoła Humanitas 06.11.17, 23:11 W tym wątku zachwalasz Humanitas jako Maciek, w innym jako Gosia, która zaszła w ciążę, w jeszcze innym jako Janek. Nie zauważyłeś tylko, że przy każdym poście widoczne jest twoje IP. Widać jakie bystrzaki tam studiują. Śmiech na sali ten Humanitas. 3,5 roku studiów licencjackich, szkoda, że nie 4 - jeszcze więcej kasy by od was wydoili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wyższa Szkoła Humanitas IP: 148.81.198.* 15.01.18, 12:59 Teraz już nie ma znaczenia czy Państwowa czy nie, jeżeli w Humanitas znalazłeś kierunek dla siebie, to ja bym się nie zastanawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
kikidi1 Re: Wyższa Szkoła Humanitas 27.11.18, 13:52 Witam. czy ktoś ze studiujących mógłby napisać coś o anglistyce zaocznej, translacja? Jak wygląda nauka, czy zajęcia są prowadzone tak warsztatowo, czy tylko przyjeżdża się zaliczać, a wykładowca ma gdzieś gdzie się student nauczy. :). To, że najlepiej się uczyć języka na studiach dziennych to wszyscy wiedzą, tego proszę nie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
kikidi1 Re: Wyższa Szkoła Humanitas 27.11.18, 13:57 Witam, czy może ktoś się wypowiedzieć na temat kierunku filologia zaoczna, translacja? Jak wyglądają zajęcia, czy wykładowcy raczej przychylni :), czy da się czego nauczyć, czy raczej przyjeżdża się zaliczać materiał. To, że najlepiej się uczyć języka na studiach dziennych, to wiadomo, tego proszę nie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś