Dodaj do ulubionych

Do Slezana

15.12.03, 23:21
A co bys pedziou na sprywatyzowanie forum Sosnowitz?
Tako antywojewodzko tuba s tamtyj zajty Brynitz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zaglebiok Re: Do Slezana IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 16.12.03, 01:05
      Arnold zdajesz sobie sprawę że przeginasz? Nie chrzań choć na publicznym forum w
      tym swoim dialekcie, czy może lepiej języku, abyś sie nie obraził,ale TU JEST
      POLSKA kapujesz, używaj języka POLSKIEGO,POLSKIEGO, takiego jak w słownikach
      polskich. Chyba nie zaprzeczysz, że język śląski ma baardzo dużo wspólnego z
      niemieckim. Mam taką radę. Jak ci się nie podoba w Polsce, to powodzenia,
      granice są otwarte.Za Brynicą Ci źle? To nie pokazuj się za nią co? Chcesz
      autonomi śląska? To rób to na ŚLĄSKU, tu jest ZAGŁĘBIE, nic nas nie obchodzą
      wasze problemy narodowościowe, jak sie nie czujesz Polakiem to na cholere tu
      jeszcze jesteś? Chcesz własnego kraju? Zrób pucz, bunt, rewolucje - ale z dala
      od NAS - możesz przecież ogłosić jakąś nową republike albo lepiej Nową Rzeszę
      Śląską, mi to WALI. Nie rób tylko chlewu totalnego na Sosnowieckim Forum. Chcesz
      się powadzić? OK, ale bez takich numerów. Acha tu jest SOSNOWIEC, SOSNOWIEC -
      powtarzaj powoli SOSNOWIEC....no, nie, nie koncówka -iec a nie -itz..Może prof.
      Miodek pomoże...
      • arnold7 Re: Do Slezana 16.12.03, 17:28
        Gość portalu: Zaglebiok napisał(a):

> Arnold zdajesz sobie sprawę że przeginasz? Nie chrzań choć na publicznym
        forum
        > w
        > tym swoim dialekcie, czy może lepiej języku, abyś sie nie obraził,ale TU JEST
        > POLSKA kapujesz, używaj języka POLSKIEGO,POLSKIEGO, takiego jak w słownikach
        > polskich. Chyba nie zaprzeczysz, że język śląski ma baardzo dużo wspólnego z
        > niemieckim. Mam taką radę. Jak ci się nie podoba w Polsce, to powodzenia,
        > granice są otwarte.Za Brynicą Ci źle? To nie pokazuj się za nią co? Chcesz
        > autonomi śląska? To rób to na ŚLĄSKU, tu jest ZAGŁĘBIE, nic nas nie obchodzą
        > wasze problemy narodowościowe, jak sie nie czujesz Polakiem to na cholere tu
        > jeszcze jesteś? Chcesz własnego kraju? Zrób pucz, bunt, rewolucje - ale z dala
        > od NAS - możesz przecież ogłosić jakąś nową republike albo lepiej Nową Rzeszę
        > Śląską, mi to WALI. Nie rób tylko chlewu totalnego na Sosnowieckim Forum.
        Chces
        > z
        > się powadzić? OK, ale bez takich numerów. Acha tu jest SOSNOWIEC, SOSNOWIEC -
        > powtarzaj powoli SOSNOWIEC....no, nie, nie koncówka -iec a nie -itz..Może
        prof.
        > Miodek pomoże...

Szanuj innych czlowieku zza brudnej rzeki. Szanuj rowniez ich inny jezyk, jesli
        chcesz, zeby szanowano Ciebie i twoj polski dialekt.
        • kelo Re: Do Slezana 16.12.03, 17:49
          Arnold ja Cie szanuję, bo ja każdego szanuję. Odpowiedz na pytanie. CO miałeś
          na myśli pisząc "POLSKI DIALEKT"?
          I odpowiedz mi na pytanie, które Ci zadałem. Kiedy przyjdziesz do radia
          Rezonans razem z bojówką. Tym razem jestem do bólu poważny.
          • arnold7 Re: Do Kelo 17.12.03, 07:14
            kelo napisał:

> Arnold ja Cie szanuję, bo ja każdego szanuję. Odpowiedz na pytanie. CO miałeś
            > na myśli pisząc "POLSKI DIALEKT"?
            W zasadzie mialo byc polski dialekt urzedowy - czyli jezyk polski. W zdaniu,
            ktore napisalem, wystapilo juz slowo jezyk, pomny wiec sugestiom polonizujacych
            mnie kilkadziesiat lat temu nauczycielek uzylem zamiennika - przeca kazdy jezyk
            jest dialektem, pra?

> I odpowiedz mi na pytanie, które Ci zadałem. Kiedy przyjdziesz do radia
            > Rezonans razem z bojówką. Tym razem jestem do bólu poważny.

Do bolu powaznie zapewniam Cie, ze nie wybieram sie za Brynice inaczej niz
            wirtualnie. Na Slasku mi dobrze.

Zauwaz Kelo, jak ciekawie przebiega eksperyment socjologiczny ktory raczylem
            sobie tu przeprowadzic. Po prostu nie moge wyjsc z podziwu dla moich ziomkow,
            ktorzy REALNE, dwudziestowieczne najazdy ze wschodu, poczynajac od powstan tzw.
            slaskich, zniesli z taka pogoda ducha.

Pyrsk!
        • Gość: KSYMENA Re: Do Slezana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 02:07
          ARDI 777

TA RZEKE WYSCIE SWOIMI SMIECIAMI ZABRUDZILI(LATA 30-50)
          JEZYK POLSKI-DIALEKT?
          TY JESLI UMIESZ PISAC-BO CZYTAC NIE GNOJKU-PATRZ F
          WYJEDZ DO N
          TAM SA SZKOLY,W KTORYCH PO 3-LATACH NAUKI ZDOBEDZIESZ ZAWOD
          POWROCISZ TU I BEDZIESZ KIMS
          NIE BEDZIESZ MUSIAL-FRUSTRACIE-SPEDZAC CZASU NA POLSKIM F.
          MY CIE WTEDY ZATRUDNIMY
          TYLE MAMY PRACY DLA TAKICH JAK TY
          BEDZIESZ MUSIAL-KAJAKIEM-TYLKO PRZEZ TE RZEKE-
          GOWNO NIE SMIERDZI
          TYM BARDZIEJ SWOJE
          • arnold7 Re: Do Slezana 17.12.03, 07:15
            Gość portalu: KSYMENA napisał(a):

> ARDI 777
            >
            > TA RZEKE WYSCIE SWOIMI SMIECIAMI ZABRUDZILI(LATA 30-50)
            > JEZYK POLSKI-DIALEKT?
            > TY JESLI UMIESZ PISAC-BO CZYTAC NIE GNOJKU-PATRZ F
            > WYJEDZ DO N
            > TAM SA SZKOLY,W KTORYCH PO 3-LATACH NAUKI ZDOBEDZIESZ ZAWOD
            > POWROCISZ TU I BEDZIESZ KIMS
            > NIE BEDZIESZ MUSIAL-FRUSTRACIE-SPEDZAC CZASU NA POLSKIM F.
            > MY CIE WTEDY ZATRUDNIMY
            > TYLE MAMY PRACY DLA TAKICH JAK TY
            > BEDZIESZ MUSIAL-KAJAKIEM-TYLKO PRZEZ TE RZEKE-
            > GOWNO NIE SMIERDZI
            > TYM BARDZIEJ SWOJE

Cio to?
    • kelo Re: Do Slezana 16.12.03, 08:33
      No tak, a jak się nie da sprywatyzować to zorganizujesz nocny atak na radio
      Eska REZONANS. Taka mała powtórka z historii.;)
    • Gość: POLIGLOTA Re: Do Slezana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 01:50
      ALOND CZY JAK

JAK WCHODZISZ NA NASZE F.

KUP ELEMENTARZ

UCZYŁEŚ SIĘ Z MK hitlera

A TO ZA MAŁO DLA POLAKÓW
      • arnold7 Re: Do Slezana 17.12.03, 07:16
        Gość portalu: POLIGLOTA napisał(a):

> ALOND CZY JAK
        >
        > JAK WCHODZISZ NA NASZE F.
        >
        > KUP ELEMENTARZ
        >
        > UCZYŁEŚ SIĘ Z MK hitlera
        >
        > A TO ZA MAŁO DLA POLAKÓW

Sproboj ukryc siano.
    • jakowlew Re: Do Slezana 17.12.03, 12:57
      No faktycznie Arnoldzie mógłbyś pisać w ustawowo przyjętym języku polskim, bądź
      co bądź twój ukochany Śląsk to wciąż Polska, chcesz tego czy nie. I nie
      wyjeżdżaj z dialektami, bo wiesz, jak Kuba Bogu.... Szanujmy swoją odmienność.
      Troche tolerancji wzajemnej. My też mamy ślązakom wiele do zarzucenia, wy macie
      nam. No i co? Tak ma być.

Hej a tak serio, powiedz czy czasami nie zbyt bliski Ci do Nietzsche'go w tym
      twoim ekspertymencie ?
      • kelo Re: Do Slezana 17.12.03, 13:01
        Ty też pisz po polsku. Arnoldowi zaczyna być blisko do NICZEGO. ;)))
        • m234 Re: Do Slezana 17.12.03, 13:13
          Ciągnie zero do zera ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka