mechanik1234 02.07.10, 16:04 Co zrobić z imiennymi akcjami PGE Energia? 40000 akcji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mechanik1234 Re: imienne akcje PGE Energia 05.07.10, 22:05 proszę poradźcie co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: imienne akcje PGE Energia 06.07.10, 08:49 PGE nie ma akcji imiennych. O co ci chodzi ? www.pgesa.pl/pl/Relacjeinwestorskie/Akcje/PodstawoweInformacje/Strony/default.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
mechanik1234 Re: imienne akcje PGE Energia 08.07.10, 19:13 mam 40 000 akcji zwykłych imiennych serii B PGE Energia S.A. po 1 zł każda Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: imienne akcje PGE Energia 06.07.10, 17:59 a jak ty masz na imie ? bo ja - Alinka Odpowiedz Link Zgłoś
jsgc Re: imienne akcje PGE Energia 29.07.10, 14:29 jak to co zrobić, sprzedać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygrand Re: imienne akcje PGE Energia 04.08.10, 18:39 Spółką, która obecnie ma największy potencjał wzrostu jest niewątpliwie EMLAB (New Connect). Na najbliższych sesjach możliwy jest wzrost ceny spółki nawet do 3 zł. Wobec tego nikogo ze spostrzegawczych nie dziwi widok dzisiejszego (04.08.2010) obrotu. Są małe, bo ewidentnie widać, że ktoś zbiera papier, a po zleceniach sprzedaży widać, że wystarczy zebrać niecałe 50 tysięcy akcji, aby kurs zatrzymał się na 2,45 (ostatnie zlecenie sprzedaży). Zapobiegliwi skupowali papier już dziś i bardzo słusznie, bo już mogą liczyć zyski. Wzrost obrotów w dniu dzisiejszym (04.08.2010) niewątpliwie świadczy o wzroście zainteresowania spółką. Dodatkowo wzrostom sprzyja niski free-float (28%) oraz niski wskaźnik RSI. Nie bez znaczenia jest wykupienie i cała AT, wg. której widać, że bardzo prawdopodobne są ostre wzrosty o dużym zasięgu, dla których właściwie nie ma granic. Chcecie zarobić dobrą kasę? Przyjrzyjcie się w/w spółce. Możecie nie ufać moim analizom, ale sprawdźcie na forum Parkietu. Wcześniej pisałem o Fastfinie w niedziele 10.01 i od tego momentu cena akcji rośnie. Następnie w sierpniu i wrześniu 2009r. na forum umieściłem analizy dot. spółki Zastal, wtedy kosztowała ona 1,40- 1,50, po czym szybko wzrosła do 2,70, następnie skorygowała, a aktualnie ponownie testuje 3,00. 21 Lipca 2010 roku rozpisywałem o spółce Komfortklima spółka kosztowała 0.71 groszy, a dzień później zakończyła sesję na 0.90 ( +27% ). W Czwartek 22 Lipca 2010 rok pisałem o spółce Maximus kurs na czwartkowej sesji zakończył 0.41 groszy, a w piątek spółka poszybowała w górę zakończyła 0.51 groszy ( +24% ). Dnia 25 lipca 2010 roku rozpisywałem spółkę Zakupy Niedawno spółka poszybowała aż do 0.52 groszy ( +27% ) Sprawdźcie, a uwierzycie ! To samo z EPICTURES - dziś duży wzrost. Warto! To ja jestem prawdziwym Grandem i zawsze podpisuje się Grand20. Dziś spółka EMLAB zakończyła na 13% wzrostach. Do jutra; życzę zarobków. (powyższy tekst piszącego stanowi wyraz jego osobistych opinii i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych). Odpowiedz Link Zgłoś
grand.3 Re: imienne akcje PGE Energia 12.08.10, 18:49 Spółką, która obecnie ma największy potencjał do wzrostu jest niewątpliwe PGSOFT(NewConnect). Wtedy prawdopodobny jest wzrost wartości tej spółki do przynajmniej 1,00zł. Dlatego też nie może dziwić dzisiejszy, wczorajsze obroty ( małe ponieważ widać że ktoś skupuje ten papier, a widoczne jest że wystarczy około 40 tysięcy akcji zakupić, a kurs skoczy do 1.50 złoty) , bowiem zapobiegliwi wolą kupować już teraz i mieć walory spółki w portfelu( i słusznie). Bardzo pozytywnym impulsem jest wzrost obrotów w ostatnich dniach, co świadczy o zwiększonym zainteresowaniu spółką. Ponadto wzrostom sprzyja b. niski free-float (ok. 10% w wolnym obrocie i przy obecnych cenach wystarczy niewielka ilość kasy, ażeby wykupić wszystkie akcje, a wtedy hulaj duszo- piekła nie ma),a także bardzo niskie RSI. Nie bez znaczenia jest wykupienie i w ogóle cała AT, wg. której widać, że bardzo prawdopodobne są ostre wzrosty o dużym zasięgu, dla których właściwie nie ma granic. Ostatnie pozytywne infa ze spółki ( np: dzisiejsza), także determinują oraz uzasadniają coraz wyższą wycenę akcji. Chcecie zarobić dobrą kasę, przyjrzyjcie się w/w spółkom, możecie nie ufać moim analizom, ale sprawdzcie na forum wcześniej pisałem o Fastfinie w niedziele 10.01 i od tego momentu cena akcji rośnie. Następnie w sierpniu i wrześniu 2009r. na forum umieściłem analizy dot. Spółki Zastal, wtedy kosztowała ona 1,40-1,50, po czym szybko wzrosła do 2,70, następnie skorygowała, a aktualnie ponownie testuje 3,00. 21 Lipca 2010 roku rozpisywałem o spółce Komfortklima spółka kosztowała wczoraj na zakończenie 0.71 groszy, a dzisiaj zakończyła 0.90 ( +27% ). W Czwartek 22 Lipca 2010 rok pisałem o spółce Maximus kurs na czwartkowej sesji zakończył 0.41 groszy, a w piątek spółka poszybowała w górę zakończyła 0.51 groszy ( +24% ). Dnia 25 lipca 2010 roku rozpisywałem spółkę Zakupy dzisiaj spółka poszybowała aż do 0.52 groszy ( +27% ). Pgsoft wczoraj rozpisywałem, a dzisiaj spółka kosztuje 55 groszy (+ 14% ). Sprawdzcie, a uwierzycie ! www.parkiet.com/artykul/7,957919_PGS_Software__Rentownosc_netto_powyzej_15_3_proc_.html Dariusz Wolak 12-08-2010, ostatnia aktualizacja 12-08-2010 15:34 Produkująca oprogramowanie na zamówienie spółka miała w I półroczu 3,73 mln zł przychodów ze sprzedaży czyli 14,4 proc. mniej niż rok wcześniej. Zarobek sięgnął 573 tys. zł wobec 642 tys. zł w zeszłym roku Pierwsza połowa roku dla w wrocławskiej firmy była nieco gorsza niż rok wcześniej. Zarówno sprzedaż jak i zysk netto były niższe niż w analogicznym okresie 2009 r. Trochę inaczej sytuacja wyglądała w samym II kwartale. Obroty co prawda spadły o 9 proc. do 1,97 mln zł ale czysty zarobek powiększył się o 72 proc. do 0,44 mln zł. Mniejsze obroty są konsekwencją zmian na rynku walutowym. PGS Software ok. 90 proc. sprzedaży kieruje poza Polskę. Tymczasem w II kwartale 2009 r. średni kurs euro wynosił ok. 4,4 zł. W tym roku było to ledwie 4 zł. Spółka co prawda zabezpiecza się przed niekorzystnymi wahaniami na rynku walutowym ale nie udaje jej się całkowicie zneutralizować ten czynnik. Mimo to zarząd PGS Software jest bardzo zadowolony z dokonań poprzedniego kwartału i półrocza. Chwali się, że tylko w II kwartale firmie udało się pozyskać sześciu nowych klientów co powinno przełożyć się na wzrost sprzedaży w kolejnych okresach. Obecnie PGS Software obsługuje 33 kontrahentów. Rok temu miał ich 23. – Obserwujemy wyraźne ożywienie na rynku oprogramowania w Europie Zachodniej. Pozyskujemy wielu nowych klientów, zarówno tych, którzy do tej pory nie korzystali jeszcze z usług outsourcingowych, jak i tych, którzy w czasie kryzysu redukowali koszty związane z prowadzeniem działów IT – komentuje Wojciech Gurgul, prezes PGS Software. Deklaruje, że żeby podołać większej liczbie zamówień spółka w wakacje planuje zwiększyć zatrudnienie. – Dzięki temu będziemy mieli zabezpieczone moce produkcyjne na drugą połowę roku – wyjaśnia. Notowana na NewConnect spółka kilka dni temu wypłaciła bardzo wysoką dywidendę. Wyniosła po 0,04 zł dywidendy na akcję. Na parkiecie papiery PGS Software kosztują obecnie po 0,41 zł. Stopa dywidendy wyniosła zatem ponad 9,7 proc. Zarząd firmy zapewnia, że mimo znacznego uszczuplenia zasobów gotówkowych (akcjonariusze dostali łącznie 1,07 mln zł) firma ma bardzo dobrą sytuację finansową. „Zarząd nie spodziewa się żadnych utrudnień związanych z bieżącą obsługą płatności. Firma nie posiada zaciągniętych kredytów ani linii kredytowej i nie planuje występowania o nie” – czytamy w komentarzu do raportu. Na koniec czerwca PGS Software miał na kontach 1,9 mln zł gotówki. parkiet.com (powyższy tekst piszącego stanowi wyraz jego osobistych opinii i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądz sprzedaży papierów wartościowych). Odpowiedz Link Zgłoś