andrzej9615 No i dobrze bo Lemingi uwazaja,ze 19.07.11, 17:39 dobrze sie zyje :) Odpowiedz Link Zgłoś
nemecpiotr Re: No i dobrze bo Lemingi uwazaja,ze 19.07.11, 17:50 o ile masz kolesiow w PO PiS SLD PSL lub w klerze. Kler to najwieksz banda oszustów i mafiozów. andrzej9615 napisał: > dobrze sie zyje :) > Odpowiedz Link Zgłoś
simonh dla was pisuarow, im gorzej tym lepiej ! 19.07.11, 18:33 Znamy to wasze hasło ! Dla was Polska nic nie znaczy, jedynie pisuarowa sekta nienawistnego karła się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Po co rząd który za nic nie jest odpowiedzialny?! 19.07.11, 18:29 1. Wzrost cen żywności - aa, no bo za granicą jest kryzys i w ogóle ceny wzrastają. Rząd nie ma nic do gadania. 2. Chore ceny autostrad i dramatyczna jakość - aa, no bo co może rząd zrobić, 3. Spada produkcja - aa, no bo za granicą kryzys, Rząd nie ma nic do powiedzenia. 4. Wyprzedane wszystkie banki i co większe zakłady przemysłowe - aa, no bo to kapitalizm i rząd nie ma nic do powiedzenia. 5.Co roku woda zalewa ogromne tereny, powódź za powodzią - aa, no bo to rząd nie ma nic do powiedzenia tylko gminy 6. Co szósty Polak żyje na granicy nędzy i poniżej wg norm europejskich - aa, no bo co ma zrobić rząd skoro na świecie kryzys. 7. Polscy monopoliści sami oferują Rosi nadzwyczaj wysokie ceny gazu i kontrakty na 20 lat - aa, no bo co biedny rząd może zrobić. 8. W więzieniach masowo wieszają się więźniowie zamieszani w co większe polityczne afery - aa, no bo co można zrobić - widocznie mieli wyrzuty sumienia. Pytam: po jaki wuj rząd który na nic nie ma wpływu we własnym kraju (no, poza możliwością stworzenia kilku tysięcy nowych stanowisk w administracji i podwyższaniu podatków na wszystko)??? Odpowiedz Link Zgłoś
gdy_gdy Re: Po co rząd który za nic nie jest odpowiedzial 19.07.11, 21:20 bo jesteś ograniczony umysłowo. Twoje teorie nawet obok kłamstw nie stały. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Re: Po co rząd który za nic nie jest odpowiedzial 19.07.11, 22:20 > bo jesteś ograniczony umysłowo. Twoje teorie nawet obok kłamstw nie stały. (Nie teorie tylko wypowiedzi min Tuska) Lubię młotków mających AŻ TYLE do powiedzenia. Relaksują mnie swoją głupotą, beztroską i ignorancją równie dobrze jak stado małp w klatce zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny To wszystko wina Rydzyka i KK ;-)))))))))))))))))) 19.07.11, 18:30 To wszystko wina rydzyka i moherow. Tusk jest niewinny ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
uran-238 nie drwij, przypomnij sobie chłopcze kto rządził.. 19.07.11, 20:14 przed PO. Kaczyński zrujnował gospodarkę i wprowadzał państwo milicyjne na wzór PRL i Łukaszenki. Teraz mamy ciągle wzrost i należy się z tego cieszyć a za 3 miesiące ruszyć tyłki i obronić Polskę przed wspomnianym moherowym ciemnogrodem, tfu Odpowiedz Link Zgłoś
platforma.do.pierdla9 Co za baran :DDD 19.07.11, 21:35 Kto ci płaci za te bzdety???? Deficyt za PiS 16 mld (2007), deficyt za PO 52 mld (2010). Za PiS obniżka progów w PIT, odmrożenie progów, likwidacja spadkowego dla I grupy, obniżka składki rentowej. Za PO zamrożenie progów, podwyżka VAT i akcyz. Tutaj wszystko ładnie opisane: www.obserwatorfinansowy.pl/2010/08/05/gilowska-rzadowi-przetarla-sie-jedwabna-poduszka/ Odpowiedz Link Zgłoś
leszekk_k dla baranków PIS 20.07.11, 01:20 platforma.do.pierdla9 napisał: > Kto ci płaci za te bzdety???? > > Deficyt za PiS 16 mld (2007), deficyt za PO 52 mld (2010). > > Za PiS obniżka progów w PIT, odmrożenie progów, likwidacja spadkowego dla I gru > py, obniżka składki rentowej. i wlasnie ta kiełbasa wyborcza w wykonaniu PIS doprowadzila do wzrostu deficytu Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Przy tak kiepskiej koniunkturze w Europie, nie moż 19.07.11, 18:31 nie moze produkcja rosnąć każdego miesiąca po 10%, to oczywiste dla kazdego kto naprawdę rozumie procesy gospodarcze ! Odpowiedz Link Zgłoś
ff6 Re: Przy tak kiepskiej koniunkturze w Europie, ni 19.07.11, 20:07 dla ciebie chyba nie jest oczywiste ze ta produkcja przemyslowa 2% to jest r/r czyli wzrost w ciagu ostatniego roku a nie miesiaca dla ciebie chyba zadne procesy gospodarcze nie sa jasne Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Nie ma jeszcze co panikowac. Kryzys przyjdzie 19.07.11, 18:32 dopiero w 2014. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony.poll74 Może sektor finansowy utrzyma państwo...:-) 19.07.11, 18:41 Nie zewnętrzny, ale krajowy popyt siadł. Nażarły i nażerają się banki, OFE, różne korporacje zarówno te ponadnarodowe i miejscowe oligarchie, 90% miejsc pracy dla ludzi z wyższym wykształceniem generuje administracja publiczna, nic dziwnego, że jest takie parcie na jej zwiększanie, podatki obniża się bogatym i bardzo bogatym, podnosi się reszcie zwłaszcza średniakom i biednym. Na razie reżim się utrzyma, wciąż istnieje wentyl bezpieczeństwa w postaci otwartych granic, chociaż powoli na zachodzie mają dosyć emigrantów ze wschodu, którzy są tańsi od Chińczyków, ile tych niań, pomywaczy, ochroniarzy i sprzątaczy można zatrudnić? Wszelkie pogłoski o ograniczeniu ruchu wewnątrz UE przyprawiają rządzącą elitę o sraczkę ze zgrozy, bo powrót emigrantów to gwarantowana rewolucja w stylu egipskim. Tym czasem szykuje się druga fala emigracji, inna od tej pierwszej, która znacznie pogorszy wizerunek Polaków na zachodzie. Pierwsza fala emigracji w sporej części była emigracją z wyboru, wyborem między gó...anym życiem w kraju, za psie pieniądze w pracy poniżej kwalifikacji, a szansą na dorobienie się mieszkania, możliwością założenia rodziny. Nadchodząca fala emigracji będzie emigracją z głodu i przymusu, to nie będą młodzi i przedsiębiorczy ludzie, tylko przerażeni desperaci, wtedy się zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Hiperinflacja wywinduje CHF do 100zł. Tak było z $ 19.07.11, 18:49 KRYZYS!!!! Pora kupować konserwy na zapas! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Z przyjemnością dowiedziałem się, że Polska ... 19.07.11, 19:18 Z przyjemnością dowiedziałem się, że Polska to nie tylko hurtownie, marketing, ubezpieczenia, hurma urzędnicza, ochroniarzy i kasjerek marketów, ale także produkcja wyrobów przemysłowych! Chętnie też dowiedziałbym nazw jakichś polskich marek! Odpowiedz Link Zgłoś
gregviii Re: Z przyjemnością dowiedziałem się, że Polska . 19.07.11, 19:54 Polecam taką książkę jak Panorama Firm. Możesz tam wyczytać co też w polsce produkują. Albo samemu zrobić wycieczki do stref ekonomicznych przy większych miastach i popatrzeć co za firmy tam się pobudowały. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonx Re: Z przyjemnością dowiedziałem się, że Polska . 19.07.11, 20:05 > Polecam taką książkę jak Panorama Firm. Możesz tam wyczytać co też w polsce pro > dukują. ale z panoramy nie dowiesz się kto jest szefem/właścicielem firmy ani kto ma większość udziałów. Samo to, że w "Polsce produkują" nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekk_k Re: Z przyjemnością dowiedziałem się, że Polska . 20.07.11, 01:33 > ale z panoramy nie dowiesz się kto jest szefem/właścicielem firmy ani kto ma wi > ększość udziałów. > Samo to, że w "Polsce produkują" nic nie znaczy. to teraz nas oswiec i powiedz jakie ma to znaczenie ??? w Poznaniu jest bardzo duza fabryka leków GSK w ciagu 2 ostatnich lat już 3 razy zmieniala sie bardzo powaznie struktura akcjonariuszy, to prosze wskaż nam, czy jak kupowales te leki w aptece, to lepiej Ci bylo jak byla to firma a/ czysto brytyjska b/ brytyjsko- amerykańska c/ czy moze wolisz obecna konfiguracje brytyjsko-amerykańsko- francuska ???? pewnie zaraz napiszesz jakieś brednie, ze zyski uciekają za granice, zyski sa dla akcjonariouszy, kup sobie akcje na gieldzie w Londynie, to bedziesz czerpał zyski w postaci dywidendy Odpowiedz Link Zgłoś
xnonx Re: Z przyjemnością dowiedziałem się, że Polska . 20.07.11, 07:49 > > Samo to, że w "Polsce produkują" nic nie znaczy. > > to teraz nas oswiec i powiedz jakie ma to znaczenie ??? Już pędzę i wyjaśniam > w Poznaniu jest bardzo duza fabryka leków GSK > w ciagu 2 ostatnich lat już 3 razy zmieniala sie bardzo powaznie struktura akcj > onariuszy, Powiedz mi, o ile oczywiście wiesz, jak dużo z tych leków jest _produkowane_ w Polsce, a jak dużo jest wyłącznie prasowane z proszku przychodzącego zza granicy? Ja stawiam na 80%. (pewnie nie widzisz różnicy pomiędzy produkcją a zwykłym pakowaniem) > to prosze wskaż nam, czy jak kupowales te leki w aptece, to lepiej Ci bylo jak > byla to firma > a/ czysto brytyjska > b/ brytyjsko- amerykańska > c/ czy moze wolisz obecna konfiguracje brytyjsko-amerykańsko- francuska ???? Wiesz, najlepiej by mi było gdyby to była firma polska i produkowała wszystko w Polsce i najlepiej na zasadach wolnej konkurencji z 15 innymi polskimi zakładami. (tutaj bym napisał trochę banałów nt zysków uciekających za granicę choćby z powodu licencji, ale przecież dla Ciebie to nie ma znaczenia) > pewnie zaraz napiszesz jakieś brednie, ze zyski uciekają za granice, > zyski sa dla akcjonariouszy, > kup sobie akcje na gieldzie w Londynie, to bedziesz czerpał zyski w postaci dyw > idendy Ot, widzisz, i napisałem brednie o zyskach uciekających za granicę.....o ja głupi. Już lecę na giełdę londyńską nabywać akcje - aż mi kapcie spadają tak pędzę....będę łapał pieniądze wyprowadzane z kraju - taki jestem bohater-patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back Nagłe załamanie w produkcji przemysłowej 19.07.11, 19:27 Drodzy homo sapiens. Produkcja przemysłowa rosnąć w nieskończoność nie może. Im później zacznie hamować, tym bardziej spektakularny będzie kontakt ze ścianą. Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Nagłe załamanie w produkcji przemysłowej 19.07.11, 20:49 u nas w firmie produkcja spadła w marcu, w kwietniu obniżyli zarobki a w czerwcu rozpoczęły się grupowe zwolnienia pracowników. bezrobotny Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki Czy odpowiedzią nie jest ustawa o działalności? 19.07.11, 20:51 osób fizycznych? Oraz o OFE? Jak sektor małych i średnich przedsiębiorstw może nie zwolnić w takich warunkach? Gdy rządowi zamarzyła się powtórka z gospodarki centralnie sterowanej? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly adios amigos - cyzli koniec strefy euro 19.07.11, 21:28 i zamkniecie granicy na Odrze ? naprawde musze sie zmusic aby przypomniec sobie marke made in poland - musze mocno myslec. Polska kreatywnosc optymistyczno-statystyczna - nie zna chyba nawet greckiego umiaru, ale kogo to dzsiaj obchodzi ? jak wyglada wlasciwie polski szlagier eksportowy -blisko 4 milionowe bezrobocie - jako emigracja za chlebem na zachod ? Wlasnie czytam ze nadchodzi koniec strefy euro, a wiec i Unii - co zrobimy, gdy my juz nic nie mamy, a do kraju deportuja 4 milionowa biede i bezrobocie ? Odpowiedz Link Zgłoś
zakot Nagłe załamanie w produkcji przemysłowej 19.07.11, 21:36 Jezeli wzrost jest 2 % a nie np.5% lub 10% to czy sytuacje te mozna okreslic jako zalamanie? Autor notki chcial chyba zrobic wrazenie, ze jest bardzo zle w gospodarce. Nie wiem jak jest w gospodarce ale wiem ze wywolal watpliwosci w zrozumieniu slow. Manipulant. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly ilu politykow ma hipoteki we frankch ??? 19.07.11, 21:44 zakot napisał: > Jezeli wzrost jest 2 % a nie np.5% lub 10% to czy sytuacje te mozna okreslic ja > ko zalamanie? Autor notki chcial chyba zrobic wrazenie, ze jest bardzo zle w go > spodarce. Nie wiem jak jest w gospodarce ale wiem ze wywolal watpliwosci w zroz > umieniu slow. Manipulant. ten wie co pisze, trzeba troche pomanipulowac, aby przeforsowac po cichu rzadowa ustawe o ratowaniu zadluzonych we franku po uszy. Najwiecej chyba sa zadluzeni politycy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio151 Nagłe załamanie w produkcji przemysłowej 19.07.11, 21:55 spokojnie nic sie nie stalo, PREMIER czuwa Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Jest 2% wzrostu a oni piszą: "załamanie"... 19.07.11, 22:29 chyba logiki i matematyki w szkole nie mieli... zamiast tego "uczyli się" religii :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Nie załamanie tylko zwolnienie wzrostu 19.07.11, 22:35 Tytul powinien odzwierciedlac tresc. Nie przejmujcie metod Dziennika itp. murdochowatych tabloidów. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.56b Nagłe załamanie w produkcji przemysłowej 19.07.11, 23:49 Ekonomiści, finansjerzy, bankowcy, maklerzy wszyscy próbują wyciągnąć ze mnie ostatni grosz aby pobawić się na rynkach światowych. Teraz rozumiecie jak spekulanci mają dostęp do wirtualnej gotówki to spekulują na pełny gwizdek. Nowe narzędzia i produkty finansowe i kasa pooooszła a oni mówią że niewidzialna ręka rynku ci zabrała bo kryzys aj waj. Odpowiedz Link Zgłoś
jagopa Wielkie oszustwo. 20.07.11, 01:17 Od poczatku wiedzialem, ze wszystkie dane o gospodarce polskiej sa falszowane. Jakby to dal komus z zachodu policzyc, to okazaloby sie, ze nie ma wzrostu, ale jest spadek. jak wszystko w naszym kraju i tu wladza ( poprzez skorumpowane media ) oklamuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tmr126125 Nagłe załamanie w produkcji przemysłowej 20.07.11, 01:29 Pomylka w prognozowaniu 5.8%-2.0% wskazuje raczej na brak wiarygodnych danych.Zalamanie rynku przewaznie jest zwiazane z czyms przewidywalnym w czasie.Kryzys trwa dobre 3 lata, wojny powoli wygasaja.Finansisci powoli dochodza do porozumienia ile mozna bezpiecznie zarobic na Grecji , bo czas nagli , inni czekaja w kolejce.Raczej prognozy powinne byc optymistyczne. USA to Hollywood ta branza zawsze byla dochodowa.PS. Jezeli wplywy do budzetu z tytulu 2.0% wzrostu nie zruwnowarza wzrostu wydatkow panstwa(wzrost plac budrzetowki , obsluga zadluzenia , budowa nowych orlikow) , to bardzo prawdopodobne ze rzad bedzie zmuszony w twoim imieniu pozyczyc od tych bankierow wymienionych wyzej.Jest jeszcze jedna obcja, podniesc podatki.Musisz tylko pamietac ze unia nie pokrywa rachunkow w stu%.Jest nadzieja na poprawe,Rosja zniosla zakaz w wozu polskich wazyw.Po sezonie ale to zawsze cos. "Sukces po polsku" Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Do tmr 20.07.11, 08:36 byłbyś bardziej wiarygodny gdyby nie błędy : " zruwnowarza budrzetowki obcja, w wozu wazyw. " ( jak ty człowieku studia skończyłeś ? Miałeś chyba sporo kłopotu .) Ale generalnie się zgadzam . Spadek produkcji spowoduje zmniejszenie wpływów do budżetu i może zabraknąć tam pieniędzy na konieczne wydatki budżetowe - w tym dotacje do ZUS . Wtedy rząd zmuszony będzie do sprzedawania polskich papierów skarbowych . Może po wyższej cenie niż do tej pory . A dług publiczny rośnie i mocno ciąży . Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Ależ to NIE prawda to jakaś POmyłka! 20.07.11, 06:43 U nas żadnego załamania być NIE może,nikt w to nie uwierzy! Plemiel w ładnej kutrtce zatańczy na rurze i zaraz słupki u wszystkich podniosą się do góry. Proponuję wznieść prawą rękę i okrzyk : Ave Cezar !!! " Za Wikipa :Ave, Caesar, morituri te salutant (łac. Bądź pozdrowiony, Cezarze, przez idących na śmierć) jest to pozdrowienie kierowane przez gladiatorów do cezara przed wejściem na arenę. Jednocześnie podnoszono prawą rękę w geście pozdrowienia (salut rzymski). Gladiatorzy pokazywali tym swoją poddańczość i wolę walki, jak również gotowość na śmierć dla cezara i publiczności. Pozdrowienie to było używane podczas walk na arenach w Starożytnym Rzymie. Odpowiedz Link Zgłoś
dareckipodkarpacie dalej podwyższajcie podatki i stopy procentowe 20.07.11, 06:49 niech dalej podwyższają się podatki (VAT) i zwiększają stopy procentowe, w tym roku VAT poszedł do góry, dodatkowo stopy procentowe podskoczyły aż o 1% !! - więc dlaczego się dziwić, że gospodarka siada !! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Czy to początek kolejnego kryzysu 20.07.11, 08:21 oj to zadłużenie może mocno zaciążyć . Odpowiedz Link Zgłoś