Dodaj do ulubionych

A jesli Zelmer pojdzie jak PKO BP...

IP: 192.109.126.* 25.01.05, 10:43
...i da 40% zysku. Pamietam jak wysmiewano prorokow, ktorzy mowili w swych
zwidach, ze PKO moze nawet dojsc do 25.5zl ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Czarna Wrona Re: A jesli Zelmer tak NIE PÓJDZIE to co??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 16:06
      Amica to prawie to samo co Zelmer - oglądałeś wykres? Jakoś nie rośnie za
      bardzo w ostatnich miesiącach, jeśli spadki można nazwać "brakiem wzrostów" :-)
      Nie za dużo hurra optymizmu? Ciesz się, jak Ci się uda zarobić i tyle, nie
      oczekuj, ze zaraz zostaniesz milionerem...
    • Gość: ak Re: A jesli Zelmer pojdzie jak PKO BP... IP: 194.63.132.* 25.01.05, 17:54
      a jeśli jak WSIP
    • Gość: ZELMER-RZESZOW Re: A jesli Zelmer pojdzie jak PKO BP... IP: 213.77.14.* 25.01.05, 18:26
      Zelmer zdecydowani wzrosnie, a porownanie do do producenta sprzetu AGD jest
      pomyłka. Cena jest bardzo atrakcyjna.Szkoda ze nie słyszeliscie co o tej
      prywatyzacji mowił dzis w Radio Rzeszów rektor z Uniewesytety Rzeszowieskiego...
      Wzrost zaufania do marki napewno udało sie osiagnac, teraz każdy inwestor
      bedzie kupował sprzecik Zelmera(nawet ty)...Pozdr.
      • Gość: LOŻA SZYDERCÓW ZELMER RADIO RZESZÓW, UNIWER. "RZESZOWIESKI" ITD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:07
        Zelmer zdecydowani wzrosnie, a porownanie do do producenta sprzetu AGD jest
        > pomyłka. Cena jest bardzo atrakcyjna.Szkoda ze nie słyszeliscie co o tej
        > prywatyzacji mowił dzis w Radio Rzeszów rektor z Uniewesytety
        Rzeszowieskiego..

A Radio Erewań podało, że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają rowery.Potem się
        okazało, że nie rowery, tylko zegarki i nie rozdają tylko kradną :-))
        Nie martw się, to szczegół!
        No, ale jeśli to był "rektor z Uniwersytety Rzeszowieskiego" to na pewno
        wzrośnie!!!Gdyby to powiedział rektor Uniwerystetu Rzeszowskiego, to pewnie by
        spadło...:-)

>Wzrost zaufania do marki napewno udało sie osiagnac, teraz każdy inwestor
        > bedzie kupował sprzecik Zelmera(nawet ty)...
        Masz rację. Nadal bardzo ufam Marce, zarówno niemieckiej jak i fińskiej pomimo,
        ze to waluty już wycofane z obiegu. Z tym wzrostem zaufania to lekka przesada -
        jak można je wymienić na Euro tylko w niektórych bankach i tylko do 2010, to
        jednak zaufanie lekko spadło.

>Zelmer zdecydowani wzrosnie, a porownanie do do producenta sprzetu AGD jest
        > pomyłka

A co takiego Zelmer produkuje? Rakiety kosmiczne???Odkurzacze i miksery to
        chyba jest mimo wszystko AGD. A może to produkcja zbrojeniowa??? :-)

Czarna Wrona w poście powyżej zastosowała klasyczną analizę porównawczą -
        popatrzyłem i ja na wykres Amici i nie widzę tam "zdecydowanych wzrostów"...A
        SKĄD PEWNOŚĆ, ŻE ZELMER NIE ZACHOWA SIĘ PODOBNIE? Rektor
        Uniwersytetu "Rzeszowieskiego" zaręczył, że tak będzie???

Nie słyszałem, żeby produkcja AGD to była branża o jakiejś szczególnie dużej
        marży dla producenta - wręcz przeciwnie, producent często musi kredytować duże
        sieci handlowe poprzez odroczoną płatność, co znacznie obniża marżę. Sprzęt AGD
        to rynek konsumenta i przy takiej konkurencji nieźle trzeba się napracować, by
        osiągnąć jaki taki zysk.
        Nie słyszałem też, by Zelmer podbijał świat kosząc z rynków np. chińskiego
        Haier'a - gdyby tak było, to na pewno cena "zdecydowanie by wzrosła". Póki co,
        to na razie jest dokładnie na odwrót - to Haier kosi z rynków Zelmera, ale i
        innych europoejskich producentów AGD...z czego się wcale nie cieszę, bo
        wolałbym by było inaczej, tylko odnotowuję jako fakt...

I jeszcze jedno - NA GIEŁDZIE NIC NIE MA NA PEWNO. CENA ZELMERA MOŻE (ALE NIE
        MUSI!!) WZROSNĄĆ. TROCHĘ POKORY W STOSUNKU DO RYNKU NIE ZAWADZI, A MOŻE POMÓC.
        I jeszcze jedno
        • Gość: ZELMER RZESZÓW ZELMER RZESZÓW IP: 213.77.14.* 27.01.05, 21:38
          Wzrosło?? wzrosło!!!

Zelmer ma w kasie ponad 50 mln zł ktore zostały w zakładzie po
          prywatyzacji...Dlatego na dzien dobry wart jest wiecej i jak było widac na
          otwarciu wiele osob mysli... Pozdro dla ludzi ktorzy znaja sie na sprawie,
          znaja wysoko postawianych pracownikow zelmera i wiedza co sie jak kreci.Pozdro
          dla leszczy ktorzy nie rozrozniaja szuszarki do włosów od pralki.
    • Gość: ... No i w koncu ktos tu moadrze mowi IP: *.rtk.net.pl 26.01.05, 13:03
      post byl by ciekawy gdyby nie wypowiedz goscia z rzeszowa moze lepiej sie
      zatrudnisz w zelmerze bo na gielde to ty sie nie nadajesz
      • Gość: ZELMER RZESZÓW Re: No i w koncu ktos tu moadrze mowi IP: 213.77.14.* 27.01.05, 21:41
        Ja sie zatrudnie w zelmerze, a ty w Amice.Jak juz jest po faktach fajnie jest
        mowic ze wzrosł Zelmer .Ja to wiedziałem w dni zapisów(bez kredytu):)
        • Gość: stinger65 No i co pie.. pesymisci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:37
          Ojej! Ale spada!!!
          Prawie 40 proc. plus.
          Coi macie na swoje usprawiedliwienie?
          Niski IQ?
          s.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka