Gość: Wyżarty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.05, 17:18 Cześć, czy ja mam sprzedać bioton? Kupiłem go po 11.45, co to będzie, co to będzie? Co dalej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r3003 Re: Bioton 08.11.05, 17:32 Ja kupiłem drożej i też mi nie wesoło. Jednak pocieszającą informacją jest to, że ciągle jest przewaga popytu - inwestorzy wieżą, że papier przyniesie zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inko Re: Bioton IP: *.it-net.pl 08.11.05, 17:49 nie stresuj sie to tak spolka spada powolnie i deprymujaco ale za wzrtostami nikt nie nadąża, jest wciąż w trendzie wzrostowym i ktoś ją ładnie zbiera tez mam po 11,45 i troche stresu ale na razie nie oddam ze stratą w czwartek najprawdopodobniej rzad dostanie votum i zgadnij co ludzie sobie w piatek beda wyrywac z rak... inwestowanie wymaga cierpliwosci i stalowych nerwow powiem tak wielu ludzi myslało już ze bioton gruchnie w dół a tu za pół godziny szedł w górę jak burza jednak poniesionych strat już nie odrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ircia Re: Bioton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 17:54 zgadzam sie z Inko, tez mam bioton chociaz wchodzilam duzo nizej, ale jeszcze go nie oddam, mam zamiar dokupic po drobnej korekcie. Uwazam ze mimo wszystko trzeba poczekac do wynikow za 4 kw. br, zarzad zapowiadal rewelacje i nie sadze ze moglby zawiesc inwestorow. Ponadto obserwuje bioton od dawna i musze powiedziec ze ktos caly czas podgrzewa atmosfere do wzrostu, ciagle ten kurs jest pilnowany aby za bardzo nie spadl Takze spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inko Re: Bioton IP: *.it-net.pl 08.11.05, 18:19 jescze sprostuje to wejście po 11,45 to już moje 4 wejście i jak dotąd trzech poprzednich nie żałuję, pozdr sprzedawałem na górkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ircia Re: Bioton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 18:25 no wlasnie a ja sie waham sprzedac i odkupic z powrotem czy trzymac.... tylko skad wiedziec ze to gorka czy dolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inko Re: Bioton IP: *.it-net.pl 08.11.05, 19:00 w tym przypadku (bioton) jest to szczególnie ciężkie , jeżeli chodzi o AT to przełamanie 10,45 da sygnał do sprzedazy jednak wydaje mi się że zbyt dużo akcji obróciło się po wyższej cenie jak i (jak widac po zleceniach w arkuszu) zbyt dużo ludzi chce dokupic bo widzi w tej spólce perspektywy wzrostu wiec do testu tego poziomu ceny nie dojdzie, popyt jest zbyt aktywny w tych rejonach moim zdaniem jutro może być ciekwa sesja z słabszą końcówką lub dalsz konsaolidacja w okolicach 11 zł, natomaist ciekwie zapowiada sie piątek raz że przewiduję uzyskanie votum dla Marcinkiewicza dwa nawet gdyby tego votum nie uzyskał to bioton lubi ładnie wzrosnąć podczas sesji typu "morze czerwone" bo wtedy uciekjący kapita z wig20 trafia na mniejsze spółki a tu widać że preferowany jest bioton, zastrzegam jednak że nie naganiam na bioton ani na spadki ani na wzrosty, ani też nie deklaruje automatyczenej sprzedaży waloru po przełamaniu ceny 10,45 (aczkolwiek ta cena zmusi mnie do intesynych przemyśleń) wmojej opinii nastąpi konsolidacja w okolicach 11 zł bądź wybicie kursu w piątek i konsolidacja na wyższych poziomach, w średnim terminie w trzeciej dekadzie listopada wzrosty na skutek dobrych informacji i przemyślanych dzialań Public Relation (oceniam ją wysoko) docelowo do 1 stycznia kurs w granicach 15- 16 zł, Jak zawsz polecam spredawć zawsze po intewsynych wzrostach jeżeli takowe będą (zawsze będą jakieś korekty trzeba liczyć min 55 % fali wzrostowej w przyadku biotku)czego sobie i innym życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator Re: Bioton IP: *.asta-net.com.pl 08.11.05, 22:53 wszystko pięknie, ale piatek jest chyba dniem wolnym od pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomy Re: Bioton IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.11.05, 10:43 Tez mam BIOTON za 11,50 .... i chyba bede czekał! ...(NIE SPRZEDAWAC!) pojdzie v gore... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Bioton IP: *.c153.petrotel.pl 09.11.05, 17:04 Ja mam Bioton po 11,30 i tez te spadki cięzko przezywam. Ktos tu mówił, ze jak bedzie rzad, to Bioton wzrośnie. Słuchajcie, to ten rzad i jego zwiazki z LPR i Samoobroną powoduja, ze giełda tak stoi, jak stoi. Gdyby był rzad z PO to pewnie dziś nie martwilibysmy się tak tym, co sie dzieje na giełdzie.I trudno dzis powiedzieć, czy te spadki są chwilowe czy juz na dłużej. Inwestorzy uciekają, bo boja się tego rzadu, a my szaraczkowie za to zapłacimy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inko Re: Bioton IP: *.it-net.pl 09.11.05, 17:11 witam dzisiejsza sesja zdaje sie potwierdzac wczesniejsze moje rozwazania, w dodatku rząd raczej uzyska votum co juz wiemy z dzisiejszych informacji, ciekawa rzeczą jest to ze ktos ciągle zbiera te akcje i nie pozwala przebic sie zbyt wysoko nawet jezeli potencjal wzrostowy rośnie, widac ze ten ktos ustawil zlecenie zaporowe przy cenie 11,30 zł aż 46000 sztuk co odstrasza inwestorów skutecznie a papier systemtycznie jest zbierany i to w całkiem okrągłych pakiecikach, widać dosyć duzy poziom merytoryczny wchodzącej w ten papier osoby/instytucji, niezmiernie jestem ciekaw co stanie sie gdy pewnej sesji znikną zlecenia zaporowe i co stanie się z kursem :)))) ps oczywiście nie naganiam na spadki ani na wzrosty ponieważ jescze nie potrawfię do końca rozgryźć jak zachowa się kurs i ni chcę nikogo wprowadzać w błąd, pozdr inko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: Bioton IP: *.wist.uni-linz.ac.at 09.11.05, 22:58 spokojnie zagranica kupuje te papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inko Re: Bioton IP: *.mofnet.gov.pl 10.11.05, 10:16 właśnie sie oświeciłem iż na 21 listopada jest zwołane walne scigenu Mr Krauze Prokom i Bioton w australijskiej krainie na językach hi hi ogłosznie chyba z wczoraj nie wiem bo dziś troche usypiam w pracy, ciężko .......... ale przyjemna nocka była :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Bioton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 14:55 Polecam dzisiejszy artykuł z Gazety Finansowej, zamieszczony też na stronie Biotonu. Podaję adres: www.bioton.com.pl/site/index1.php?path=19,21,53 Aktualności>>Publikacje>>Gazeta Finansowa 10.11.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inko Re: Bioton IP: *.mofnet.gov.pl 10.11.05, 15:17 bradzo dobra wiadomość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! własnie ktoś łyknął 46000 akcji po 11,20 transakcja była nie mała hihihihi poszło kilka ładnych pakietów oprócz tego robi sie bardzo dobrze az sie obudziłem a tan lesczyk zaporowy juz chyba sie zdziwił he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eisenhower11 Re: Bioton IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 10.11.05, 16:11 Nie zsikaj sie z wrażenia bo chyba niewiele do tego potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inko Re: Bioton IP: *.it-net.pl 10.11.05, 17:32 wiesz Eisenhower11 nie zsikałem się bo jescze wiele mi do tego brakuje, nie wiem czemu robisz z tego forum bagno, do tej pory nikt nikogo nie obrażał, wydaje mi się że to jednak tobie puściły nerwy i pozbyłeś się biotka... twój wybór poczytaj to co pisałem ja i inni, zastnów sie czy lepiej jest obrażać czy dzielić sie wiedzą, doświadczeniem i informacjami a nie wściekać sie na świat że nerwy puściły i wyszedło się zbyt wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eisenhower11 Re: Bioton IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 12.11.05, 15:45 Nigdy niemialem biotonu wswoim portfelu chlopcze i nie mam zamiaru go kupowac poki interesuja sie nim leszczaki i krapie>jesli uważasz ze wesjcie do wigu 20 jest taką wspanialą informacją to porównaj stopy zwrotu spólek ztego indeksu i innych na przelomie 5 lecia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo28 Re: Bioton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:34 Ten artykuł może być prawdziwy i proroczy zarazem... Mój mąż pracuje w Biotonie i mówi, że akcje trzeba jeszcze trzymać, że powinny być powyżej 12 zł, przynajmniej takie chodzą słuchy wśród cząści pracowników, posiadających akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inko Re: Bioton IP: *.mofnet.gov.pl 10.11.05, 15:41 W grudniu do indeksu WIG 20 wejdzie PGNiG i Bioton WARSZAWA, 10 listopada (Reuters) - Podczas grudniowej rewizji do indeksu WIG 20 wejdą akcje Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa SA (PGNiG) oraz Biotonu SA, poinformowało w czwartek źródło rynkowe. Indeks opuszczą zaś akcje Cersanitu SA i ComputerLandu SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Bioton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:46 Czy wejście na Wig 20 Biotonu spowoduje twoim zdaniem znaczący wzrost ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczysko Re: Bioton IP: *.chello.pl 10.11.05, 17:38 Zalezy z jaka cena tam wejdzie .Bedzie dobrze .Mysle ,ze "rajd Mikołaja "podrzuci go jeszcze do góry.Mysle ze w styczniu bedzie po 16.Z parkietowym pozdro Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inko Re: Bioton IP: *.it-net.pl 10.11.05, 17:57 Wiesz Raf to świetna informacja że spólka wchodzi do wig20, świetna dla niej i jej kursu, trzeba jednak zdyskontowac ją nieco o pare elementów których jeszcze nie doczytałem i nie policzyłem, wiesz oprócz giełdy ma się jakieś życie, prace itd. wszytko wymaga czasu. Na dzisiejszą chwilę tak szybko to jest/było tak FAKTY 15:01 jak pisałem nasz kolega traci swoje zlecenie strszak zaporowy 46000 akcji, mało tego wolumen wzrósł do poziomu nieco ponad 89000 akcji oraz olbrzymie obroty/pakiety do końca sesji to zdaje się odpowiadać na twoje pytanie plus to co pisałem wczesniej ps odradzam kierowanie się informacjami prasowymi inwestuje na giełdzie od siedmiu lat i wiem co mówię, serio wiem co mówię (tzn tudzież piszę) tą niewątpliwie pozytwyną informację (biotek blue chipem) spodziwałem się dostać w marcu 2006 a najwczesniej 1 stycznia 2006 cóż nie narzekam, rzyczmy Marcinkiewiczowi głosów poczytajmy co tam w sejmie dziś powiadał (miejmy nadzieję że mniej socjalu a więcej prorynkowych propozycji) a będziemy zadowoleni Panie i Panowie ma nadzieję że wszystkim, którzy do niedawna ciężko przechodzili spadki tego waloru moje teksty pomogły choć trochę w tych trudnych chwilach, pozdr Inko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erudyta Re: Bioton IP: *.tbcn.telia.com 10.11.05, 21:21 temu Panu już dziękujemy i prosimy ju z nie lać kolejnego drinka , bo język polska składnia może konkurować tylko z wczesnym WAŁĘSĄ , niesamowite brednie :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inko Re: Bioton IP: *.it-net.pl 11.11.05, 08:34 no to życzę wszytkim powodzenia, niech teraz sami sie kierują w którym momencie wejść i wyjść z biotonu, może erudyta przejmie pałeczkę choć nie widać żeby "enteligent" miał coś do powiedzenia, ja znikam z forum pozdr Inko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inko Re: Bioton IP: *.it-net.pl 11.11.05, 08:47 ps jescze przepraszam za składnię i fm...... ortografię tych których uraziłem jak szybko piszę to nie myślę jak piszę pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Bioton IP: *.c157.petrotel.pl 11.11.05, 17:25 Nie znikaj! Dodajesz nam nadziei a poza tym ciekawie piszesz. Lepiej niech zniknie ten madry erudyta. Swoja droga cieszę się, bo Bioton wreszcie drgnął. Zobaczymy co bedzie dalej,a na razie wszystkim życzę dobrych kursów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo28 Re: Bioton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:29 I jeszcze jedno - podobno po nowym roku będzie jeszcze lepiej, bo teraz mają otwarty rynek azjatycki, a tam się teraz sporo tego sprzedaje. Mówi się, że jak się odkują za kupno tej firmy SciGen, to zysk za rok 2005 będzie sporo większy niż ostatnio. Ale powtarzam, tak się tylko mówi w firmie... Ach, gdyby tak ktoś to potrafił przewidzieć na kilka mięsięcy... :) Mam nadzieję, że te artykuły, które wspominają teraz o cenie pow. 14 zł okażą się prorocze, bo sporo zaiwestowaliśmy z mężem, choć i twraz, po 12 nie jest głupio. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moby Re: Bioton IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.11.05, 14:03 tak ogolnie ile $$ inwestujecie v gielda...? 5-10.000 , 10.000tys ->20.000 30.000-40.000 powyzej?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo28 Re: Bioton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 14:12 My ??? To nie jest raczej gra, tylko inwestycja zamiast lokaty. Kiedyś kupiliśmy 3000 akcji Biotonu, zamiast trzymać kasę w banku. Niedawno dokupiliśmy 2000, tylko że sporo drożej niż na początku. Sumując - mamy włożone ok 40 tys. zł, a wartość tych akcji na dziś, to ok. 60 tys. zł. Tak więc chyba jest nieźle :) Jakby tak jeszcze do tych 14 zł doszły, to byłby fajny prezent na wiosnę :) Margo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moby Re: Bioton IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.11.05, 16:28 Acha... nooo to zycze POWODZENIA!!!!! good luck ;)) ja v sumie zarobiłem okolo 2tys... :] BioFAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slimaczysko Re: Bioton - korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 17:17 Czy to nie czas na korektę? Czy można liczyć jutro na spadek cen akcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo28 Re: Bioton - korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 17:37 A fujjj... Wypluj to! :) Odpowiedz Link Zgłoś