Dodaj do ulubionych

Jak interpretowac????????????

IP: *.chello.pl 14.11.05, 20:50
Co sadzicie o informacjach ktore nadeszły z GETIN-u ,ktore ukazaly sie po
sesji???
Zyski za III kwartal ,informacja zarzadu no i jeszcze informacja z Katowic z
podmiotu podleglego.Wszyskie te info zdobylem w wyszukiwarkach internetowych
z gazety Parkiet i Bankiera.Jak to wszystko interpretowac...???
Z parkietowym pozdro.Byczsko
Obserwuj wątek
    • Gość: kolo Re: Jak interpretowac???????????? IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 21:09
      Szkoda ze nie podales linków mistrzu :-)
    • Gość: mario Re: Jak interpretowac???????????? IP: 217.153.198.* 14.11.05, 21:14
      Witaj Byczysko ,informacje wskazują że trend wzrostowy będzie zachowany,mało
      tego spoglądając na wzrost pod koniec sesji to mówi on o możliwości dużych
      wzrostów.Jutro powtórka dobrych łowów,być jednak trzeba czujnym bacząc na to że
      ostatnie wzrosty małych spółeczek Swarzędz,Próchnik no i oczywiście Fon mogą o
      czymś swiadczyć.Są to spółki niepewnej sytuacji finansowej, których kursy
      wykazują bardzo dużą zmienność lecz są one w zainteresowaniu dużych
      graczy.Takie sytuacje zazwyczaj charakterystyczne są dla końcowych etapów
      hossy.Ja jestem jednak bardzo wielkim optymistą i sam dokupie jutro z rańca tą
      spółke.Polecam także elektromontaż export,podobna spółeczka do w/w z ponoć
      dobrymi wynikami ,szkoda że jeszcze nie podanymi /siedze i pilnuję/.Miłej pracy
      z rańca.
    • Gość: Niedźwiedzisko Re: Jak interpretowac????Proste... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 21:24
      To wszystko śmierdzi plajtą...
      Uciekaj z Getina Byczysko. I szybko kupuj 4Media, Pażur albo Ocean!!!
      • Gość: mario Re: Jak interpretowac????Proste... IP: 217.153.198.* 14.11.05, 21:31
        Wesołek z Ciebie...............Byczysko nie trzena nawet faceta brać na
        serio.Ej Misiaczku a po za tym to ja ponoc jestem wariat.
        • Gość: czy aby nie parzy? Re: Jak interpretowac????Proste... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 21:50
          Q1 - 14 mln
          Q2 - 24 mln
          Q3 - 18 mln
          razem: 56 mln. Do celu 81 mln brakuje 25 mln.

Wyrobią w Q4 25 mln jesli w Q3 był już spadek?

• Gość: rascal Re: Jak interpretowac????Proste... IP: *.man.rsk.pl 14.11.05, 22:14
            4 kwartał dla takiego wachlarza usług jakim dysponuje getin jest z reguły
            najlepszy. Moim zdaniem będą mieli lekko ok 30 mln za Q4.
        • Gość: Byczysko Re: Jak interpretowac????Proste... IP: *.chello.pl 14.11.05, 21:53
          Kolo szukaj w wyszukiwarce parkietu pod hasłem getin i w pigule informacyjnej,a
          znajdziesz na pewno.Do Mario:Ciekawe jak się otworzy jutro FON,może założyć mu
          stopa;jak myślisz?Coś czuję, żez rana pójdzie jeszcze do góry,ale póżniej może
          dostać w łep.Co do GETIN-u,to chyba znasz te informacje o których pisałem,czy
          one nadeszły w czasie sesji czy po?Według mnie po...Czy one są korzystne da
          jutrzejszego otwarcia?Jakie są Twoje przemyślenia,bo ja już mam mętlik w głowie.
          Z parkietowym pozdrowieniem Byczysko.
          • Gość: Byczysko Re: Jak interpretowac????Proste... IP: *.chello.pl 14.11.05, 22:04
            PS. bankier.pl , parkiet.com to dla kola
            • Gość: Kolo Re: Jak interpretowac????Proste... IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 22:11
              Wiem.mate thanx pozdro
          • Gość: mario Re: Jak interpretowac????Proste... IP: 217.153.198.* 14.11.05, 22:10
            Może być tak jak mówisz ale ja już sie wysprzedałem.TO jest mój stosunek do
            FONU był ,zarobił i przechodzi do historii.Przewidziałem zyski w granicach 20-
            40 procent a to co sie działo pózniej przeszło moje oczekiwania i namieszało mi
            w głowie. Wolałem go opuścić .Zobaczymy co bedzie rano można kupići w razie
            czego szybko uciekać,choć nie wykluczam dużego zysku. Pamietaj jednak że po
            wzroście nastepuje czasem spadek .Ja już pisałem ,że dostałem rozwolnienia na
            Fon.A jutro jestem w getin i elx.Pracować trzeba.
          • Gość: gorąco cz. 2 Re: Jak interpretowac????Proste... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:45
            > Co do GETIN-u,to chyba znasz te informacje o których pisałem,czy
            > one nadeszły w czasie sesji czy po?Według mnie po...Czy one są korzystne da
            > jutrzejszego otwarcia?

Wyniki przyszły po, i tak miało być. Ale papier dziś rósł jakby grube ryby już
            za dnia dowiedziały się o świetnych wynikach. I teraz wszyscy w koło mówią że
            są świetne. Sęk w tym że ja tam widzę 25% spadek zyków wobec poprzedniego
            kwartału, a nie wzrost. Rascal uspokaja że są świetne, bo będą świetne. Co mi
            tam. Ciekawa sesja się zapowiada.
            • Gość: soros Re: Jak interpretowac????Proste... IP: *.aster.pl 14.11.05, 23:19
              Problem w tym, że Getin, mimo, że jest bankiem, ma sprawozdanie w formie nie
              dla banków. Na szczęście przerobili to trochę więc coś tu widać.
              Generalnie firma się rozwija jak burza chociaz z tymi kredytami to lekka ściema
              (zarząd pisze, że udzielił w tym roku 4 mld. kredytów podczas gdy w bilansie
              kredyty to około 2,6 mld zł - 1,4 mld gdzieś wsiąkło - może spłacili ? a może
              co innego...). Sporo kasy mają w obligacjach czyli akcja kredytowa jeszcze może
              się znacznie rozwinąć.
              Pewnie piszesz o zysku z działalności, który jest mniejszy niż w III kwartale
              2004. Ja bym z tego nie robił problemu. póki co. Ten mniejszy zysk to duże
              koszty sprzedaży - konkurencja, marketing nowej marki itp. To kosztuje chociaż
              tak na oko Getin zbyt dużo chyba nie płaci. Natomiast problem może się pojawić
              za jakiś czas w postaci rezerw na niespłacone kredyty - na razie są maleńkie (a
              muszą być bo np. od kredytów detalicznych tworzy się rezerwę 1,5% z definicji
              od razu po uruchomieniu kredytu). Może być tak, że za jakiś czas te rezerwy
              wzrosną znacznie bo ten bank to rozdaje kasę (to bardziej kasa niz bank). Ale
              pewnie do tego momentu Czarnecki komuś to upchnie.
              Podsumowując - bank się rozwija i ja nie widzę tu jakichś poważniejszych
              zagrożeń, wręcz przeciwnie.
              A czy akcje będą rosły - to już inne pytanie. Ja swoje na tym banku zarobiłem a
              teraz się przyglądam spokojnie jak kurs wchodzi w hiperbolę (najbardziej
              zdradliwy etap zwyżki) a inni zabijają się o te akcje w niezdrowym amoku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka