IP: 193.24.24.* 17.11.05, 10:30
Jak myślicie wzrosty Dębicy są uzasadnione. Kupując po 73 da się jeszcze na
tym zarobić czy to raczej zabawa dla odważnych?
Obserwuj wątek
    • Gość: dziecko hossy Re: DĘBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:40
      Kurna nie wspominaj mi tu o dębicy. Sprzedałem 1000 szt. po ogłoszeniu wyników
      za III kwartał po 62,30. Teraz sobie w brodę pluję. Giełda jest
      nieprzewidywalna i muszę się jeszcze wiele nauczyć :(
      • Gość: mark Re: DĘBICA IP: 193.24.24.* 17.11.05, 11:11
        a po ile kupowałeś?
        • Gość: dziecko hossy Re: DĘBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 12:01
          Kupwałem po 61,90. Aż mi wstyd pisać :/
          • Gość: mark Re: DĘBICA IP: 193.24.24.* 17.11.05, 12:11
            nie pękaj jak nie straciłeś to już dobrze. Ja swego czasu w porę wycofałem się
            z opoczna, jak teraz widzę co się dzieje to mi ciarki przechodzą.
          • Gość: koles Re: DĘBICA IP: *.ae.poznan.pl 17.11.05, 12:18
            ale byles posrany jak sprzedawales co? teraz bys niezle wyciagnal ale chyba na
            tym gielda tez polega trze wyczuc kiedy. Glowa do gory bo nie straciles pozdro
            • Gość: dziecko hossy Re: DĘBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 12:27
              Fakt byłem "posrany" - dobrze napisane. Ale za te niecałe zarobine 400zł (-
              ku..ki podatek) zakupiłem sobie kilka nowych książek o giełdzie. A co miałem
              się schlać? Wiedzy nigdy za wiele a giełda wciągnęła mnie na maxa i mam
              nadzieję na coraz lepsze inwestycje.
              Pozdrawiam!
              • Gość: koles Re: DĘBICA IP: *.ae.poznan.pl 17.11.05, 13:31
                stary masz kapitał spoko dasz rade. Ten ku...ki podatek od stycznia idzie do
                lamusa i dobrze. ja sie teraz czaje z Pulawami. nie wiem jak długo beda na
                fali. I to jest to KIEDY? pozdro i powodzenia

P.S. jakie kupiles ksiazki?
                • Gość: dziecko hossy Re: DĘBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:44
                  Według mnie najlepsze książki oferuje Oficyna Ekonomiczna www.oe.pl. Najlepiej
                  zakupić przez internet bo dużo taniej niż w sklepie, a i przesyłają gratis!

Dobre książki to wg mnie:
                  1. "ZAWÓD INWESTOR GIEŁDOWY" Dr Alexander Elder
                  2. "BEZPIECZNE STRATEGIE INWESTYCYJNE" Van K. Tharp, D. R. Barton Jr, Steve
                  Sjuggerud
                  3. "PSYCHOLOGIA INWESTOWANIA" Martin J. Pring

Teraz skupuję PGNIG po okazyjnych cenach. Nie ma siły, musi pujść do góry. Z
                  tym, że ja zakładam inwestycję min. 2letnią.

Dla szybkiego zysku i dla ryzykantów hazardzistów wg mnie BIOTON i PCGUARD i
                  bankruci typu FON. Ale ja tam nic nie doradzam. Książki czytać i grać,
                  bynajmniej nie na wirtualnych giełdach typu gra.onet.pl bo to nic nie daje.
                  • Gość: koles Re: DĘBICA IP: *.ae.poznan.pl 17.11.05, 14:11
                    PGNIG przewiduje po 3,90 na koniec tego roku-gadalem dzisiaj z maklerem-byl
                    przekonany. Sam bym dokupil<mam po 3,70 :-( > ale nie mam za co bo wszystko
                    ulokowane. Pulawy sprzedaje teraz jakos na przyszlej czyli jutro sesji<zalezy
                    oczywiscie> bynajmiej w niedalekiej przyszłosci ale zbieram kapitał bo
                    zastanawiam sie nad wejsciem po debiucie na TETE<kupic po cenie debiutu>. Pójde
                    moze na całosc jak na razie zbieram info i zasiegam opinii.
                    • Gość: mark Re: DĘBICA IP: 193.24.24.* 17.11.05, 14:43
                      dowiedziałeś się czegoś o TECIE - interesuje mnie bo mam zamiar wejśc w tę firmę
                      • Gość: soros Re: DĘBICA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 15:53
                        Tak tak - spytaj maklera (kiedyś było: milicjanta), on ci prawdę powie.
                      • Gość: kolo Teta IP: *.ae.poznan.pl 17.11.05, 16:01
                        cena emisyjna ponoc po 10,20zl wiec w dolnej granicy przedzialu<10-12>. Jeszcze
                        nie zbudowali ksiegi wiec wiesz dzisiaj zamykaja oferte publiczna jeszcze
                        instytucje. Obilo mi sie o uczy ze instytucje dosc sa zainteresowane i zalezalo
                        im na tym by było w dolnej granicy<oczywiste nie> Zobaczymy jaka bedzie
                        redukcja ale musze przyznac ze kusi mnie wejscie na debiucie tak na pare dni<np
                        jago> Co TY o tym myslisz? Polecam forum na parkicie <www.parkiet.com.pl> tam
                        sie chłopaki rozpisuja. Duzo akcji nie bedzie wiec popis dla spekulacji. pozdro
                        • Gość: mark Re: Teta IP: 193.24.24.* 17.11.05, 16:08
                          z tego co słyszałem w BM redukcja może być nawet 90% - ale zobaczymy
                          • Gość: Koles Re: Teta IP: *.ae.poznan.pl 17.11.05, 16:14
                            To całkiem przyzwoita redukcja. ja wierze w spekulantów i mysle ze oni sobie
                            ostrza zeby na ta spólke BOZE daj drugi PC GUARD :-) hehe pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka