Gość: Byczysko IP: *.chello.pl 18.11.05, 10:59 Krókie pytanie -czy to spekula i bedzie korekta , zjazd , czy to dobre perspektywy go tak uskrzydlaja i bedzie szedł cały czas do gory.??? Z parkietowym pozdro. P.S Jaka cene przewidujecie w grudniu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hurtor Re: Co z tym Próchnem??? 18.11.05, 11:01 Próchnik podpisuje umowy z innymi spółkami... Przy dobrych wiatrach 2.01 zł Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 11:07 Próchnik to spekulacja - nic innego. Jak ktoś chce się w to bawić proponuję raczej analize techniczną. To, że chcą kupic Deni Cler naprawdę dla niezorietnowanych w temacie nic nie znaczy. Macie jakieś pojęcie o Deni Cler ? Macie pojęcie ile zapłacą za nią ? Czy to będzie dobra cena ? Czy po raz kolejny kasa nie pójdzie na zmarnowanie ? Sadzę, że wszelkie dywagacje fundamentalne pozbawione są jakiegokolwiek sensu bo po prostu nie ma żadnych konkretnych informacji. Pozostaje czysta spekulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kodżak Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:26 Ludzie, nie wyprzedajcie Próchna!!! Nie rozumiem tego, przecież lada chwila te akcje zdrożeją, ktoś wykupuje licząc na prawa poboru z nowej emisji, potem też jest info, że będzie OK. A tu panika - sprzedają jakby zaraz krach miał jakiś być... Zastanówcie się trochę, co robicie! Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: Co z tym Próchnem??? 18.11.05, 11:03 Próchnik zamierza kupić od innej giełdowej firmy W.Kruk spółkę Deni Cler, zajmującą się sprzedażą ekskluzywnej odzieży damskiej - poinformował Próchnik w piątkowym komunikacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Co z tym Próchnem??? IP: 217.153.198.* 18.11.05, 11:18 Nie chcę znów wypaść w oczach zwolenników AT.ja ich będę nazywał mądrali na jakiegoś naganiacza lub jakiegoś Guru ,ale nie mówiłem kupować próchno.Tak trzymać nadal da zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMCi Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.icpnet.pl 18.11.05, 12:12 czysta spekulacja... da jeszcze zarobic ale jak walnie na ryj to raczej bedzie bolec. raczej nie bedzie sie tak trzymac. POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Co z tym Próchnem??? IP: 217.153.198.* 18.11.05, 12:22 Zgadzam się że odbywa sie tam jakaś spekulacja ,choć trzeba przyznac że spółka przeprowadza restrukturyzacje w dobrym kierunku.Mówienie o niej bankrut trzeba przynajmniej na razie włożyc miedzy bajki.Wracając do spekulacji to zawsze ona będzie w takich sytuacjach.Sztuka polega na umiejetności wejścia w odpowiednim czasie zarobienia i szybkiego odwrotu od takich walorów.I to jest cała magia giełdy która mnie pociąga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMCi Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.icpnet.pl 18.11.05, 12:31 Ty to jestes dla mnie mistrzem bez kitu. Mnie tez to jara tylko ze nie mam takiego sprytu ja Ty. Ja nie mowilem ze ta spólka to bankrut. widzialem jak byla 0,77 tylko nie mialem kapitału.Teraz kapital spłyna<ozeniłem Puławy w koncu!!!!> i tez siedze i obserwuje. A nerwicy to sie nabawia Ci z tymi ołoweczkami i to wlasnie przez spekulantów. Pozdro i zarabiaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Co z tym Próchnem??? IP: 217.153.198.* 18.11.05, 12:58 Intuicja,szalony wręcz optymizm,bezkompromisowość i umiejętność szybkiej analizy faktów oraz szybkie wyciaganie wniosków.To wyrobiłem sobie przez wiele lat pracy z ludźmi którzy na każdym kroku kłamali,oszukiwali i próbowali zrobic cię w h..Teraz mi to procentuje i wynagradza może stracony wcześniej czas.Jak czytam wypowiedzi niektórych mądrali to bardzo sie zastanawiam co oni tu robią,jak wiekszość spółek jest do dupy i prawie sami bankruci.A ja mówię głośno i tak ma właśnie być ,bo tak jest od początku powstania giełdy i na tym to polega.Tu sie powinno zarabiać kasę a nie prowadzić bezproduktywne dyskusje do tego służy stolik szachowy w parku przy nim można spędzić mile czas i poględzić sobie o świecie Matrixa.Na giełdzie się ciężko pracuje i zarabia.Tu panowie jest fabryka.Miłego dnia.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczysko Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.chello.pl 18.11.05, 12:41 Zaatakowałem to Prochno, troche drogo 1,6 zeta ...No i zobaczymy.Moze jeszcze cos wycisne .Z parkietowym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Co z tym Próchnem??? IP: 217.153.198.* 18.11.05, 13:03 Zależy ile .To i tak już jesteś zarobiony,jezeli nie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczysko Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.chello.pl 18.11.05, 13:12 Połknąlem 10,000 .Czesc.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Co z tym Próchnem??? IP: 217.153.198.* 18.11.05, 13:48 Masz nerwówkę,ale myślę że nerwy trzymasz na wodzy.No chyba że sprzedałeś po 1.73.Nie ma paniki, według mnie to chwilowa obiżka .Gra odbyła się pod dzisiejsza informację o zamiarze zakupu Deni Cler. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczysko Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.chello.pl 18.11.05, 17:13 Pogoniłem to Próchno ,cos nie wierze w jego zdecydowany wzrost (leciutki zysk). Pogonilem tez BIO -nie bedzie mi go ktos skubal codziennie po 10-15 gr,jak go oskubią to go podkupie a jak ruszy do przodu to trudno .Mam pusty portfel i sie przyczaiłem. Z parkietowym pozdro Byk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczysko Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.chello.pl 18.11.05, 17:22 Mario jak bedziesz miał coś na celowniku to daj znać.Z gory dzieki . Byczysko vel Byk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Co z tym Próchnem??? IP: 217.153.198.* 18.11.05, 18:31 Byku bardzo się cieszę.Mnie trochę gorzej poszło na Fortunie choć bez straty - ale nie zarobiony.Zobaczymy od poniedziałku.Jeżeli natomiast chodzi o Próchno to ja osobiście przestaje sie nim interesować przynajmniej na razie, podobnie jak to zrobiłem z innymi spółeczkami.Nie przekreślam jednak że da ono jeszcze zarobić.Gra na tego typu papierach przerasta czasmi mnie i w jakimś momencie puszczają mi nerwy po dugo trwających zwyżkach i boję się popełnienia wtedy błedu.Jeszcze raz się cieszę ,że wyskoczyłeś dziś z próchna,bo miałem lekkie wyrzuty sumienia że ci je jeszcze polecałem.Ale widze że czytałeś jeden mój post w którym pisałem że nieraz z takich walorów trzeba szybko uciekać prawie zaraz po zakupie.Oczywiście z zarobkiem nawet małym.Miłego odpoczynku.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milioner Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 19:04 Wielki obrot, brak wzrostu=sesja odwrotu na 75 %. 25 % nadziei dla leszcza, ze nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juli Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 18.11.05, 20:05 -11-18 Raport 54/2005 - Zawarcie znaczącej umowy. Zarząd "Próchnik" S.A. informuje, że w dniu 18.11.2005 roku zawarł z firmą OLAV FASHION Ltd. z siedzibą w Birmingham, 69 Great Hampton Street oraz Panem Leszkiem Bergerem, będącymi właścicielami odpowiednio 99,5% i 0,5% udziałów w firmie "PABIA-Fasion" Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi o kapitale zakładowym 100.000 (sto tysięcy) złotych (zwaną dalej PABIA) , przedwstępną umowę zbycia 100% udziałów w PABIA. W wyniku powyższej umowy "Próchnik" S.A. zobowiązał się zawrzeć do 31 stycznia 2006 roku ostateczną umowę, w wyniku której nabędzie 100% udziałów w PABIA za kwotę 2.500.000 (dwa miliony pięćset tysięcy) złotych, po spełnieniu warunku zaweieszającego polegającego na zarejestrowaniu przez Sąd Rejestrowy podwyższenia kapitału zakładowego PABIA do kwoty 2.100.000 (dwa miliony sto tysięcy) złotych. W przypadku gdyby pomimo spełnienia warunku zawieszającego którakolwiek ze stron odmówiła zawarcia ostatecznej umowy druga strona może stosownie do swojego wyboru dochodzić roszczenia o zawarcie tej umowy lub żądać zapłacenia przez drugą sronę kary umownej w wysokosci 2.000.000 (dwa miliony) złotych. Jednocześnie w wyniku zawartego w dniu 18.11.2005 roku porozumienia pomiedzy PRÓCHNIK S.A., OLAV FASION i PABIA, PABIA zobowiązała się do przekazania na rzecz OLAV FASION dwóch sklepów firmowych. W przypadku nie przekazania przez PABIĘ powyższych sklepów PRÓCHNIK zobowiązał się do zapłacenia na rzecz OLAV FASION dodatkowo 600.000 (sześćset tysięcy) złotych ze względu na większą od zakładanej wartość firmy PABIA. Kryterium uznania umowy za znaczącą jest wartość umowy przekraczajaca 10% kapitałów własnych PRÓCHNIK S.A. Zawarcie powyższej umowy jest związane z planowaną na grudzień 2005 roku emisją akcji serii E o wartości do 22.727.575 zł. PABIA jest firmą zajmującą się głównie dystrybucją odzieży damskiej poprzez sieć 25 sklepów firmowych zlokalizowanych głównie w centrach handlowych. Nabycie udziałów w PABIA jest związane z planowanym rozszerzeniem asortymentu o odzież damską oraz intensyfikacją rozwoju własnej sieci dystrybucji. Oprócz przejęcia PABII Zarząd Próchnik S.A. planuje dalsze rozszerzenie sieci dystrybucji poprzez nabycie punktów sprzedazy od innych firm. Jednocześnie Zarząd informuje, że w drodze uchwały podjął decyzję o tymczasowym wykorzystaniu wolnych środków pochodzących z emisji akcji serii C, ulokowanych obecnie w akcjach, na sfinansowanie powyższej umowy do czasu otrzymania wpływów z emisji akcji serii E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fufuś Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 11:36 A czy ktoś może wie jak wygląda na dzień dzisiejszy sprawa PP? Gdzieś czytałem że zostało jeszcze 8 sesji do dnia nabycia PP. Czy ktoś może zna więcej szczegółów? Kupiłem trochę tego Próchnika w piątek, nie jestem leniwy i postaram się też sam coś o PP dowiedzieć, ale jakby ktoś z bardziej doświadczonych graczy coś napisał, to bym się nie obraził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 16:13 zeby dostać PP na próchnik, musisz miec akcjie na rachunku 29,11 a potem to juz mozesz z nimi robic co chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.chello.pl 20.11.05, 16:51 Wielu osobom puszczają nerwy i realizują zyski. Zyski, które są śmiesznym osiągnięciem w porównaniu z tym, co tworzą (a raczej już utworzyły) inne spółki. Mowa tu oczywiście o takich „smakołykach” tj.: Wólczanka (dzięki układowi restrukturyzacyjnemu zysk wzrósł o 1000%), Vistula (podobnie jak wyżej z wyjątkiem zysku, tu jest większy o kolejne 1000%, a więc 2000%), IBSystem (kolejny układ i kolejne zyski…. 2800%), Alchemia, Boryszew i wiele, wiele innych. Pozwolę sobie przypomnieć, iż dwie pierwsze spółki należą również do branży odzieżowej oraz wyjaśnić (niektórym) co to takiego ten układ z wierzycielami (korzystałem z pomocy rzeczpospolita.pl) Układ restrukturyzacyjny – to nic innego jak układ naprawczy spółki. Układ taki zawierany jest w czasie, gdy spółka boryka się z długami i nie jest w stanie sama stanąć na nogi. Celem takiego postępowania naprawczego jest przywrócenie zdolności do konkurowania na rynku z innymi przedsiębiorstwami zwłaszcza, gdy istnieje obawa o zgłoszenie upadłości. Celem układu naprawczego spółki jest: - rozłożenie spłaty długów na raty - odroczenie wykonania zobowiązań - zmniejszenie sumy długów - konwersja wierzytelności na udziały lub akcje - zmiana, zamiana lub uchylenie prawa zabezpieczającego określoną wierzytelność Wszyscy wiemy na jakim poziomie cenowym taka zdolność do konkurowania była. Trzeba tylko być cierpliwym (i nie reagować na korekty bo to nic obcego, że coś sapdnie), bowiem przed spółką długi etap naprawczy (to nawet kilkadziesiąt tygodni). Transakcję traktuję jako długoterminową (nie mniej niż do 1 stycznia 2007 r) i jestem zdania, że tylko taka inwestycja przyniesie naprawdę godziwy zarobek. Nadal wyceniam spółkę na 2.60 zł (minus pp) jeszcze w tym roku, w kolejnym zaś… nieco wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 22:02 A ja jestem pracownikiem Próchnika i coś niecoś też słyszałem. Od razu może powiem, że na giełdzie nie gram, a posty te znalazłem przypadkiem, szukając czegoś o Próchniku w internecie. Proszę się też zbytnio nie sugerować tym co napiszę, bo to tylko plotki, które krążą wśród załogi Próchnika, a ja nie chciałbym czuć się odpowiedzialny za czyjeś pieniądze... Otóż mówi się, że firma rozpoczęła pewne przemiany, które mają na celu wynieść ją do góry. Ma to polegać na zmianie sposobu dystrybucji i rozpowrzechnieniu marki, podobnie ja Wólczanka i Vistula. Ogólnie wychodzi na to, że mój przedmówca raczej się nie myli i za jakiś czas, od kilku tygodni do kilku miesięcy, już mają być jakieś efekty. Nie wiem nic o ewentualnej cenie akcji, ale wśród załogi idzie fama, że należałoby właśnie teraz kupić akcje Próchnika, bo spółka ma solidnie stanąć na nogi, a wiąże się to ze wzrostem kursu akcji. Niestety z moją kasą nie zaszaleję, a kredytu raczej brać nie będę, piszę tylko to co słyszę na codzień i jako pracownik też wierzę, że się sytuacja poprawi. Pozdrawiam, Waldek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fufuś Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.icpnet.pl 21.11.05, 17:50 Dzięki (to do kali) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:29 Akcje próchna będą droższe i to już na dniach, bo co niektórzy liczą na prawa poboru nowej emisji. To może być łakomy kąsek w przeddzień sporych przemian w Próchniku. Nie wiem tylko dlaczego ktoś ciągle sprzedaje zamiast poczekać kilka dni i sprzedać drożej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 21.11.05, 11:45 Notowania Próchnika mają przebieg dzienny-falowy, dają ładnie zarobić, ja zrobiłem dzisiaj 3 obiegi (kupno/sprzedaż) i nieźle zarobiłem. Jak sądzę wszyscy robią tak samo. Co będzie dalej, patrzmy i wyciągajmy wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:23 Boję się coś sugerować, żeby nie skończyć jak Mario. Zanalizuj następujące fakty: 29 XI jest dzień przyznania praw poboru do nowej emisji próchnika. Cena akcji 0.50 zł. czyli ponad trzykrotnie niższa niż obecny kurs. Każdy będzie chciał kupić taniej, potem to już tylko spekulacja, osobiście sądzę, że przebieg notowań zachowa się tak jak po wypłacie dywidendy czyli w dół, chyba, że pojawią się nowe fakty. Póki co można inwestować, ale ostrożnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:30 Dla mnie sprawa jest jasna. W przekroju roku dwóch Próchnik idzie w gore 200- 300% a może i więcej, czyli jak ktoś chce włożyć w to kasę i zapomnieć to teraz jest najlepszy moment ( no może jeszcze będzie okazja tak na początku grudnia) jeśli ktoś GRA na tych papierach to myślę , że koło 2 zł trzeba się będzie ewakuować. Ale oczywiście kolo 28-29,XI trzeba te akcje posiadać na rachunkuJ to tyle dobrych rad róbcie jak chcecie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 12:52 Dokładnie jak przypuszczałem przed prawami poboru kurs ponad 2 zł !!! Teraz sądzę, że będzie więcej... bo do PP jeszcze kilka dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kodżak Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 13:02 Ja stawiam 2.40-2.50 w przeddzień przyznania praw poboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fufuś Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 18:16 Czyli jak będzie w dzień przyznania PP np. 2,50, to dzień później TKO będzie ograniczone do wysokości 2zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fufuś Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 18:25 A co do grudnia: 05.12 - 1,80zł, 31.12 - 3,00zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav_b Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:18 Wątpię trochę w te 3 zł... Ale po 5 grudnia stopniowo w górę, tylko czy oby napewno aż do 3 zł? Ja jestem za :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin Re: Co z tym Próchnem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:43 Myślę ze cena przekroczy 3 zł i będzie dużo dużo wyższa, w końcu już jest 2zł , to do 3zł brakuje tylko 50% Odpowiedz Link Zgłoś