Dodaj do ulubionych

HANDLOWY - rekomendacja

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.05, 17:21
CZesc,
Handlowy dostal dzis rekomendacje na 76,5 zl AKUMULUJ

gielda.onet.pl/s,1220153,wiadomosci.html
uwazacie, ze warto w to wejsc?

Dziekuje za Wasze opinie

JC

Obserwuj wątek
    • Gość: Bankowicz Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:38
      Ja sprzedałem z 11% zyskiem po 1.5 mc i choć zaraz potem poszedł o 5% myślę że
      może mi się frygło przed głąbszą korektą? Z tego co pamietam to zastanawiasz
      się nad kupnem BHW od jakis 2 mc, prawda ? Weź pod uwagę planowaną nową emisje
      na 18 mln nowych papierów (niekorzystne)i chyba dobrą dywidendę (korzystne)Good
      Luck !
    • Gość: ja Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: 195.69.80.* 29.12.05, 18:42
      Siedze w handlowym od czerwca /zaliczylem dywidende/ i musze powiedziec ze sie
      nigdzie nie wybieram, traktuje te akcje jako lokate tyle ze lepiej
      oprocentowana, jesli nie spieszy ci sie z zarobkiem to wchodz
      • Gość: juancruz Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.05, 22:15
        czesc,
        juz raz mialem handlowy i sprzedalem jak byly wzrosty

teraz pytam pod katem rekomendacji oraz dywidendy - teraz w sumie jest szczyt i
        nie wiem czy to korekta delikatna czy jakas wieksza

traktuje to jaka inwestycje dlugoterminowa, wiec pewnie jest OK po tym co
        przeczytalem

dziekuje

JC
        • Gość: Kris Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.chello.pl 04.01.06, 13:25
          Kupiles w koncu ten Handlowy? Mam nadzieje, ze tak. Ja tez zaliczylem dywidende
          i trzymam dalej, bo widać że będzie dobrze.
          • Gość: juancruz Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 04.01.06, 15:19
            pewnie, ze kupilem! nie spekuluje tylko jak pytam, to zawsze o to co wg mni
            epojdzie w gore

19,05 zl/szt i dzis moze jeszcze dokupie, bo ladnie idzie i bedzie pewnie
            jeszcze szedl
            • Gość: Kris Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.chello.pl 04.01.06, 21:14
              19,05 zl/szt - to twój zysk? Nieźle, to po ile kupiłeś i kiedy? Po ostatnich
              duzych wzrostach może być mała korekta, ale generalny kierunek w górę przez
              najbliższe pół roku (do dnia D) jest bardzo prawdopodobny, prawie pewny w
              zasadzie, nawet w razie obsuwy całej giełdy. Wydaje mi się, że Handlowy skupują
              głównie fundusze, a nie mali gracze, którzy jak wpadną w panikę to powodują
              totalną zwałę. Duzi inwestorzy nie wysypią się przy byle wahnięciu kursu, tym
              bardziej, że perspektywa dużej dywidendy jest dość kusząca. Dla mnie też:)
              • Gość: juancruz Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.06, 22:17
                nie no stary, po tyle kupowalem... ale, ze to moj pierwszy papier w portfelu,
                to i kupilem duzo, wiec zyski tez nie sa male... Korekta byla dzis z tego co
                widzialem, ale to dobrze, bo jutro z rana dokupie. W perspektywie widze, ze
                warto

co do handlowego, to czekam na kwote z rekomendacji, ale nie zdziwie sie jak
                zostanie przeskoczona po jakiejs korekcie

te papiery to moje zbieranie ksy na wakacje, wiec absolutnie mi sie nie spieszy
                i raczej jestem cierpliwy
              • Gość: juancruz Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.06, 22:33
                o kurka, opisalem cene interii w temacie o handlowym.. wybaczcie...
                • Gość: Kris Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.chello.pl 09.01.06, 18:40
                  Ja p... popatrzcie na przebieg dzisiejszej sesji. Jak zwykle przy małych
                  obrotach ludność zes..ała sie w majty i zaczęła wyrzucać drżącymi rączkami.
                  Kurs zleciał ponizej 68. Na koniec przyszedł ktos z kasą i kupił wszystko od
                  tych spanikowanych baranów. Więc koniec wyżej, ale i tak na minusie.

Taki schemat sesji - o ile dobrze pamiętam - powtarza się od jakiegoś czasu.
                  Najpierw zjazd, leszczom puszczają nerwy (żeby nie wyrazić się dosadniej, co im
                  puszcza), a potem skupowanie po niższej cenie. Tak było i przy kursie 60, mali
                  sprzedawali byle szybciej, a jak jest 70, to cały czas to samo! Niczego sie nie
                  nauczyli. Kurde gdyby nie tacy idioci, to dziś byłoby może 80. Sami stracą
                  palanty i innym nie dadzą zarobić.
                  • Gość: juancruz Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.06, 19:06
                    Kris, ja bym sie nie martwil tym, bo i tak w koncu dobrnie do tych 80 PLN -
                    mysle ze do polowy lutego przekroczy rekomendacje (76,5 PLN). Co prawda gdyby
                    nie cieniasy, to akcja bylaby szybsza...

Podobnie rzecz sie z moim drugim papierem INTERIĄ - tam tez cieniasy wylatuja a
                    ja na korekcie moge cos dokupic jesli mam fundusze... Trwa to dluzej wszystko,
                    ale idzie baaardzo ladnie w gore

Ile obstawiasz w ciagu najblizszego miesiaca na HANDLOWYM?

JC
                    • Gość: bolek Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:03
                      kolejna rekomendacja a ruch marny
                      Ten rok nie będzie gorszy dla giełdowych banków niż 2005 r., a kupno ich
                      papierów pozostaje najlepszym sposobem inwestycji we wzrost polskiego PKB -
                      uważa Andrzej Powierża, analityk Bankowego Domu Maklerskiego PKO BP, autor
                      obszernego raportu na temat branży. Według Powierży, obecne wyceny banków są
                      wysokie, dlatego też zaleca inwestorom skoncentrowanie się na spółkach, które
                      mają największe szanse na pozytywne niespodzianki.

Analityk BDM PKO BP zwraca uwagę na banki mające silną pozycję w segmencie
                      korporacyjnym (Handlowy i BRE) oraz firmy, które wyspecjalizowały się w
                      sprzedaży określonych produktów albo działające na zasadzie otwartej platformy
                      (Millennium, BRE, Handlowy, Getin). Według BDM-u, tylko jedna z tych firm,
                      Handlowy, nie została jeszcze "odkryta" przez rynek. Biuro podwyższyło
                      rekomendację dla papierów tej firmy z Neutralnie do Akumuluj, z ceną docelową
                      na poziomie 85 zł.

BDM podwyższył też rekomendację dla Pekao (ze Sprzedaj do Neutralnie, cena
                      docelowa 182 zł). Jednocześnie obniżył wyceny i zalecenia inwestycyjne dla BZ
                      WBK (z Akumuluj do Neutralnie, cena docelowa 153 zł), Kredyt Banku (z
                      Neutralnie do Redukuj, cena docelowa 13,5 zł) oraz ING BSK (z Akumuluj do
                      Neutralnie, cena docelowa 632 zł). Podtrzymał rekomendacje Neutralnie dla
                      Getina (cena docelowa 5,6 zł), BRE (156 zł), Millennium (5,6 zł) oraz BPH (736
                      zł).

Pełny raport zostanie opublikowany wkrótce na stronach internetowych BDM-u.
                      • Gość: juancruz Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 13.01.06, 11:58
                        kup niedlugo a za 4 tygodnie bedziesz mi dziekowal...

JC
                        • Gość: bolek Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:34
                          siedzę w nim od czerwca 05
                          • Gość: juancruz Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 13.01.06, 12:42
                            o stary!!! to czad!
                            troche mulasty jest, ale pewny papier

ja mam od kilku tygodni - od 66,30 zl - i jestem dobrej mysli

pewnie dokupie na dniach jak troszke opadnie kurs

JC
                            PS. Jakie Ty masz prognozy?
                            • Gość: bolek Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:11
                              wolę nie prognozować, nie chcę się niepotrzebnie podniecać,
                              ale jest pewne, że będzie górka, przynajmniej do dywidendy
                              • Gość: juancruz Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 13.01.06, 13:36
                                a kiedy sie spodziewasz dywidendy?
                                moze trzeba kupic wczesniej niz pozniej...
                                • Gość: bolek Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 14:47
                                  pewnie tak jak w zeszłym roku - kole wakacji
                                  • Gość: Kris Re: HANDLOWY - rekomendacja IP: *.chello.pl 13.01.06, 23:25
                                    Rekomendacje BDM PKO BP można sobie w d... wsadzić. Chyba w listopadzie
                                    wieszczyli, ze Handlowy bedzie po 52 zł. A dziś 85. Ale im się odmieniło :)
                                    • Gość: HARRY PORTIER Re:REKOMENDACJE.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 18:28
                                      Muszę Was zmartwić - Wy czytacie rekomendacje OSTATNI, już po ich
                                      upublicznieniu. Najpierw są ci, co zapłacili...i oni juz dawno zrobili swoje.
                                      Poza tym znaczenie rekomendacji kupna jest dwojakie:
                                      1. Kupuj znaczy KUPUJ
                                      2. Kupuj znaczy SPRZEDAJ.
                                      I jesli po rekomendacji papier kiepsko rośnie, być moze jest to ten 2 rodzaj...
                                      Na rekomendacje po prostu trzeba uważać i nie brać ich zbyt serio.
                                      • Gość: juancruz Re:REKOMENDACJE.... IP: *.aster.pl 14.01.06, 21:56
                                        ja kupilem po przedostatniej rekomendacji i podskoczylo do gory o jakies 6-7%

papaier trzymam, bo uwazam, ze jest to niedowartosciowany walor
                                        • Gość: bolek Re:REKOMENDACJE.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 12:28
                                          tym bardziej, że jako jedyny bank jeszcze nie poszedł do góry w 2005 roku,
                                          jedynie trochę odbił się
                                          • Gość: juancruz Re:REKOMENDACJE.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.06, 18:26
                                            dzis kilkakrotnie poszly naaaprawde duuze ilosci (po 1000 sztuk na przyklad)
                                            posiadam ten papier i patrze optymistycznie na to co sie dzieje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka