bentley6 30.01.06, 22:17 Tutaj może być całkiem dobry skład Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uu1 Re: Minister zmienił radę Lotosu 30.01.06, 22:29 Sami wybitni fachowcy. Nie zorientowałem się tylko w jakiej branży. Odpowiedz Link Zgłoś
parob Szomburg-kumpel Tuska,prezes zostanie,dobry jest 30.01.06, 23:35 choć dział marketingu proponowałbym przeorać bo bez łapówki nie da się tam zdobyć jakiegokolwiek zamówienia.ale to tak jak w orlenie - dobry prezes ale dyrektorzy działów z nadania bo trzeba jakoś sobie radzić. Odpowiedz Link Zgłoś
hudriwudri Re: Minister zmienił radę Lotosu 31.01.06, 07:49 Ojej, widocznie poddanskie gesty (rabanka sld-owskiej sekcji zuzla w Gdansku) nic nie pomogly ! Odpowiedz Link Zgłoś
hamhung Sieć Carman zbankrutowała 31.01.06, 08:38 - czy coś więcej dodać, mój kolega stracił pracę po tym jak zamknęli Carmana... Odpowiedz Link Zgłoś
chocim Re: Sieć Carman zbankrutowała i tak miało być!!!!! 31.01.06, 08:59 A tereny sprzeda się innemu koledze i znów nowa firma, kredyty itp. i koło się kręci a My z nim Odpowiedz Link Zgłoś
abcde551 A egzaminy na czł. RN zdali? 31.01.06, 09:59 Członków Rad nadzorczych z ramienia Skarbu pańsatwa obowiązuje wymóg ustawowy zdania egzaminu na czlonka Rad Nadzorczych Spółek Państwa organizowany przez Ministerstwo Skarbu. Jestem ciekaw czy powyższe szacowne osoby zdały taki egzamin, zgodnie z deklaracjami Premiera Marcinkiewicza o o merytorycznym i przejrzystym doborze kadr w spółkach państwowych najlepiej w otwartych konkursach. Osobiście o wprowadzeniu praktyki powszechnych konkursów nie słyszałem, ale pal licho konkursy bo i tak chodzi o skok na kasę. Ale ten egzamin na członka RN nominaci obecnej ekipy powinni mieć znani, chyba że obawiają, ze uzyskają podobny wynik jak P.Wojciechowski, szef Nafty Polskiej, (Rady i Zarządu) wybrany kompletnie nieprzejrzyście, ktory na tym egzaminie na 100 możliwych uzyskał 13 punktów, co i tak jak na astronoma jest zupełnie niezłym wynikiem. Z drugiej strony gdyby tylko strzelał to powiniem mieć ok. 25 punktów, ale on pewnie chciał błysnąc wiedzą. Chyba spełnia sie czarny sen J.Kaczyńskiego o AWS-acji i TKM, bo stare układy nie giną tylko się przekształcaja w bardziej wyrafinowane formy, czego przykladów jest mnóstwo, poczawszy ok postkomuchów a na PO, i środowisku obecnie Prezesa Walendziaku skończywszy. Podobnie jak PRL-bis sitwy wiecznie żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
al_magra Egzaminy 31.01.06, 10:22 www.msp.gov.pl/index_msp.php?dzial=38&id=769 Na ww stronie jest kontakt gdzie mozna sprawdzic czy konkretna osoba zdała agzamin. [...]"ktory na tym egzaminie na 100 możliwych"[...] Wyjaśnić tutaj pragnę, iż pytań testowych /wielokrotnego wyboru/jest 150. Aby przejść dalej /czyli na ustny/ należy uzyskać minimum 100 pkt. Teoria ze strzelaniem jest chybiona z uwagi na formę testu -test wielokrotnego wyboru, gdzie należy mieć zaznaczone wszystkie dobre odpowiedzi, aby uzyskać jeden punkt za pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
abcde551 Re: Egzaminy 31.01.06, 10:46 Jeżeli to prawda, że na 150 pytań prezes Woyciechowski uzyskał 13 punktów, to jeszcze "lepiej" o nim świadczy, podaję to za M.Olejnik. Formuła egzaminu nie była mi znana, ale jego formuła które podałaś podnosi tylko jego rangę. Natomiast na stronie msp nie mogę znależć bazy osób posiadających uprawnienia członka Rad Nadzorczych, w odróżnieniu o d bazy osób będących członkami RN w imieniu Skarbu Państwa. Pamietam że za Min. Sochy taka baza istniała łącznie z miejscem pracy, wykształceniem i ukończoną uczelnią. Gdyby się okazało że zniknęła niedawno bez racjonalnych przyczyn, to wnioski same się nasuwają w duchu TKM wiecznie żywe. Ale być może ja nie potrafię znależć tej listy i pewnie na niej obecni sa powoływani ostatnio członkowie Rad Nadzorczych, jeśli by tak było to Pana Prezesa Woyciechowskiego serdecznie przepraszam, pełen podziwu dla kariery jaką może astronom zrobić w biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
al_magra Re: Egzaminy 31.01.06, 11:53 Fakt,jeśli zdobył tylko 13 punktów to jest żenujące.Mnie się udało zdobyć 116. Egamin jest trudny /zakres tematyczny interdyscyplinarny mozna powiedzieć/, dlatego uważam,że wymóg zdania takiego egzaminu jest bardzo dobrym obostrzeniem dla zasiadających w radach. Szukam po tych stronach i faktycznie, strona została /niedawno chyba/ zmodyfikowana, poniewaz kiedyś był podany nr telefonu gdzie mozna uzyskac informację czy taka to a taka osoba ma zdany egzamin. Teraz takiej informacji nie ma. Może mozna zadzwonic na poniższy numer? [..]Egzamin składa się dwóch części: pisemnej i ustnej. Część pisemną stanowi test wielokrotnego wyboru, składający się ze 150 pytań. Egzamin pisemny (test) trwa 150 minut. Warunkiem dopuszczenia do części ustnej jest udzielenie prawidłowej odpowiedzi wteście pisemnym na co najmniej 100 pytań. Informacji szczegółowych na temat zasad organizacji egzaminów dla kandydatów na członków rad nadzorczych spółek z udziałem Skarbu Państwa udziela Biuro Kadr iSzkolenia MSP – ul. Krucza 36/ Wspólna 6, 00-522 Warszawa, telefony: (022) 695- 85-11, (022) 695-88-45,IV piętro pokoje nr 481, 487, fax nr: (022) 629-36-63. [...] a dla relaksu polecam róznorodną lekturę poniżej: bip.nik.gov.pl/pl/bip/wyniki_kontroli_wstep Odpowiedz Link Zgłoś
m_dubel Nowi ludzie, stare układy, ale się kręci. 31.01.06, 12:12 Rafinerja Gdańska została oddana do użytku w 1974 roku wraz Naftoportem, jest z nim połączona rurociągami produkuje około 30% paliw i środków smarnych na rynek Polski. Była własnością w 100% Skarbu Państwa i do tegoż skarbu wpłacała swoje zyski. Dzięki złodziejom i sprzedawczykom przeszła w rece prywatne, a zyski wypracowywane płyną szerokim strumieniem do prywatnych kieszeni. To że zmieniają się ludzie na najwyzszych stanowiskach i tak niczego nie zmieni. Tu potrzeba uznania "prywatyzacji" czytaj grabieży majątku narodowego za przestępstwo a ludzi którzy do tego dopuścili powino osadzić w więzieniach. Więcej, nie ma możliwości by te przestępstwa uległy przedawnieniu gdyż ma tu zastosowanie art 44 Konstytucji RP Odpowiedz Link Zgłoś
pumeks nie KOCHANOWICZ tylko KOCHANOWSKI 02.02.06, 09:31 Prezes fundacji Ius et lex i Rzecznik Praw Obywatelskich nazywa się Kochanowski, a nie Kochanowicz jak panowie redaktorzy byli uprzejmi napisać. Odpowiedz Link Zgłoś