Dodaj do ulubionych

moje typy na poniedziałek

11.02.06, 09:44
przede wszystkim Eurofaktor i Wilbo
Obserwuj wątek
    • maakay Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 09:47
      bez urazy, ale wcześniej Twoim typem był hoop, który jest tak ruchawy jak trzy
      kilo gwożdzi ;)
    • poloxy Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 10:05
      mysle ze wilbo bedzie szedl w gore a eurofaktr moze miec mala korekte w dol ale powinien isc w gore w niedlugiej przyszlosci :) gdybym mial jaks wolna kase tez bym w to zainwestowal :p
    • rafio_1977 Re: do maakay 11.02.06, 10:08
      chłopie jak pisałem by kupowac hoopa to poszedł z 11 do 16 zł a teraz jest
      korekta i trzeba sie zastanowic zy nie kupic z powrotem - co ty bys chciałby
      cały czas rosło. Jesli kupiłes hoopa wtedy gdy pisałem i sprzedałes po 16 to i
      tak niezle zarobiłes
      • lucky_82 Re: do maakay 11.02.06, 10:15
        Z hoopem to jest dziwna sprawa, coś ta korekta trwa za długo i jest nieproporcjonalna do wzrostów. Pozatym obroty są masakrycznie małe.
        O ile nie będze jakiegoś info - a firma jak widać nie śpieszy sie z wydawaniem jakich kolwiek informacji to taki stan może sie utrzymać przez długie tygodnie i dalsze wzrosty wcale nie są przesądzone.
        Pewnie kurs już dużo nie spadnie, ale nie wiem czy warto trzymać zamrożone pieniądze. Chyba ze ktoś wszedł w hoopa długo terminowo.
        • rafio_1977 Re: do maakay 11.02.06, 10:19
          spadki nie sa duze bo zatrzymały sie na jednym ze zniesien linii fibonaciego na
          wsparciu na 14,6 a obroty przy korekcie musza byc małe czyz nie?
          • lucky_82 Re: do maakay 11.02.06, 10:42
            zgadzam się całkowicie ze wsparciem na poziomie 14,6zł , obroty są niższe przy korekcie, ale w tym przykadku wydają mi sie jednak za niskie i strasznie długo przebiega ta korekta, myslę ze dużo osób wyjdzie z tego bez zysku lub z lekką stratą co będzie stanowiło znaczny opór dla dalszego wzrostu i może spowodować nie przebicia poprzedniego max.
            I możemy sobie wyobrazić dalej rozwój sytuacji. To takie moje gdybania.
            Chyba ze pojawi sie jakieś dobre info.
            Ja miałęm hoopa, kupiłęm w porę, nie sprzedałęm na góce, chciłem przeczekać korektę, ale teraz mam mieszane uczucia i wczoraj sprzdałem.
            Dużo na tym nie zarobiłem, ale nie wiem czy jest sens czekać, juz tyle czekałem i nic...
            Rozważam wejście w swissmeda w pn. dobre perspektywy, mało akcji do obrócenia, duży obrót i świeczki też ładnie wyglądją.
            • rafio_1977 Re: do maakay 11.02.06, 10:57
              a ja mam wolne dwa dni i zastanawiam sie czy nie zakupic w poniedziałek hoopa
              spekulacujnie bonawet linia (dolna) bollingera zblizają sie do siebie moze to
              oznaczac zdecydowany ruch w góre -raczej nie w doł
              • czarnybruder wilbo 13.02.06, 10:59
                poszedlem za wasza rada i mam wilbo. narazie w porzadku. oby tak dalej
            • rafio_1977 Re: do maakay 11.02.06, 11:02
              jesli moge ci poradzic to przyjrzyj sie blizej Eurofaktorowi-Ostatnie znizki
              spowodowały ze papier jest bardzo atrakcyjny wszystkie wskazniki so wporzadku
              c/z ponizej 10 , cena akcji do jej wartosci ksiegowej cos około 0,81
              spodziewane sa dobre wyniki za 4 kwartał co widac po ostatnich obrotach ze ktos
              skupuje akcje- - spólka na prawde jest silna fundamentalnie a teraz trzeba
              szukac własnie takich perełek. Co do Hoopa to chyba wyniki za 4 kwartał powinny
              byc dobre co moze wystarczec by pchnac papier na pólnoc
    • kazweg46 Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 11:06
      MSX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • lotam Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 17:21
      Mało kto widzi spółki z prawdziwie dużym potencjałem wzrostu.
      FORTE i PAGED drodzy Koledzy!

• lukaszenko_77 Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 18:39
        A zapomnieliście że jest taki Piast, Sanwil i mimo wszystko Alchemia.
        • krzysztof_kowalski Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 21:54
          paged i wilbo - calkowicie sie zgadzam - akcje tych spolek beda rosly nie tylko
          w ciagu miesiaca ale w perspektywie rocznej

forte - absolutnie nie a przynajmneij na nastepny kwartal

takie jest moje zdanie...
          zobaczymy

a jezeli chodzi konkretnie o poniedzialek to mysle ze wilbo i paged pojda w
          gore i to w przedziale 2,5-3,5%
          zobaczymy w pon ]:->
          • krzysztof_kowalski Re: moje typy na poniedziałek 13.02.06, 15:02
            haha
            tak jak mowilem
            wilbo i paged ida do gory

o mostalu zab i exp nie pisalem ale nie chwalac sie tez obwstawialem :P
        • kgrigori Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 22:17

demo.e-pap.pl/espi
          Pewnością będzie to CAPITAL pod nowe info.
          KOMISJA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH I GIEŁD
          Raport bieżący nr 15 / 2006
          Data sporządzenia: 2006-02-10
          Skrócona nazwa emitenta
          CAPITAL
          Temat
          Zawarcie znaczącej umowy przez podmiot powiązany
          Podstawa prawna
          Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
          Zarząd Spółki Capital Partners S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał
          od Spółki CP Energia S.A. zawiadomienie o zawarciu przez Spółkę CP Energia S.A.
          umowy w przedmiocie nabycia 550 udziałów spółki Gazpartner Sp. z o.o. o
          wartości nominalnej 1.000,00 zł każdy udział i opłaceniu pełnej ceny za nabyte
          udziały w wysokości 550.000,00 zł. Nabyte przez CP Energia S.A. udziały
          stanowią 100% udziałów Spółki Gazpartner Sp. z o.o.
          Capital Partners S.A. posiada 50% akcji i 50% głosów na walnym zgromadzeniu
          Spółki CP Energia S.A.

Informacje dodatkowe
          Spółka Gazpartner Sp. z o.o. założona została 18.08.2005 roku, w celu
          realizacji inwestycji związanej z zasilaniem odbiorców gazem ziemnym. Obecnie
          spółka finalizuje budowę instalacji zasilającej gazem ziemnym skroplonym (LNG)
          w Czyżewie.
          Spółka ma status przedsiębiorstwa energetycznego i posiada promesę koncesji na
          obrót paliwami gazowymi. Docelowy potencjał dostaw to nie mniej niż 2,5 mln m3
          rocznie.
          Spółka będzie uczestniczyć w pilotażowym programie dostaw LNG z terytorium
          Rosji, realizowanym przez Spółkę CP Energia S.A., stanowiąc jego ostatnie
          ogniwo na terenie Polski.
          Nabyte doświadczenia przy realizacji tego projektu planuje się wykorzystywać na
          innych lokalizacjach.
          • robert791 Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 23:15
            a co myslicie o Getinie??
            Ja niestety kupilem po 7,6 - myslicie, ze to ruszy w gore? Piatek niesteyy
            ponad 4% w dol
    • grzegorz961 Re: moje typy na poniedziałek 12.02.06, 13:46
      a POLNORD? nie ma szans na wzrost???? no chyba przesadzacie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka