rafio_1977 11.02.06, 09:44 przede wszystkim Eurofaktor i Wilbo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maakay Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 09:47 bez urazy, ale wcześniej Twoim typem był hoop, który jest tak ruchawy jak trzy kilo gwożdzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poloxy Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 10:05 mysle ze wilbo bedzie szedl w gore a eurofaktr moze miec mala korekte w dol ale powinien isc w gore w niedlugiej przyszlosci :) gdybym mial jaks wolna kase tez bym w to zainwestowal :p Odpowiedz Link Zgłoś
rafio_1977 Re: do maakay 11.02.06, 10:08 chłopie jak pisałem by kupowac hoopa to poszedł z 11 do 16 zł a teraz jest korekta i trzeba sie zastanowic zy nie kupic z powrotem - co ty bys chciałby cały czas rosło. Jesli kupiłes hoopa wtedy gdy pisałem i sprzedałes po 16 to i tak niezle zarobiłes Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_82 Re: do maakay 11.02.06, 10:15 Z hoopem to jest dziwna sprawa, coś ta korekta trwa za długo i jest nieproporcjonalna do wzrostów. Pozatym obroty są masakrycznie małe. O ile nie będze jakiegoś info - a firma jak widać nie śpieszy sie z wydawaniem jakich kolwiek informacji to taki stan może sie utrzymać przez długie tygodnie i dalsze wzrosty wcale nie są przesądzone. Pewnie kurs już dużo nie spadnie, ale nie wiem czy warto trzymać zamrożone pieniądze. Chyba ze ktoś wszedł w hoopa długo terminowo. Odpowiedz Link Zgłoś
rafio_1977 Re: do maakay 11.02.06, 10:19 spadki nie sa duze bo zatrzymały sie na jednym ze zniesien linii fibonaciego na wsparciu na 14,6 a obroty przy korekcie musza byc małe czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_82 Re: do maakay 11.02.06, 10:42 zgadzam się całkowicie ze wsparciem na poziomie 14,6zł , obroty są niższe przy korekcie, ale w tym przykadku wydają mi sie jednak za niskie i strasznie długo przebiega ta korekta, myslę ze dużo osób wyjdzie z tego bez zysku lub z lekką stratą co będzie stanowiło znaczny opór dla dalszego wzrostu i może spowodować nie przebicia poprzedniego max. I możemy sobie wyobrazić dalej rozwój sytuacji. To takie moje gdybania. Chyba ze pojawi sie jakieś dobre info. Ja miałęm hoopa, kupiłęm w porę, nie sprzedałęm na góce, chciłem przeczekać korektę, ale teraz mam mieszane uczucia i wczoraj sprzdałem. Dużo na tym nie zarobiłem, ale nie wiem czy jest sens czekać, juz tyle czekałem i nic... Rozważam wejście w swissmeda w pn. dobre perspektywy, mało akcji do obrócenia, duży obrót i świeczki też ładnie wyglądją. Odpowiedz Link Zgłoś
rafio_1977 Re: do maakay 11.02.06, 10:57 a ja mam wolne dwa dni i zastanawiam sie czy nie zakupic w poniedziałek hoopa spekulacujnie bonawet linia (dolna) bollingera zblizają sie do siebie moze to oznaczac zdecydowany ruch w góre -raczej nie w doł Odpowiedz Link Zgłoś
czarnybruder wilbo 13.02.06, 10:59 poszedlem za wasza rada i mam wilbo. narazie w porzadku. oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
rafio_1977 Re: do maakay 11.02.06, 11:02 jesli moge ci poradzic to przyjrzyj sie blizej Eurofaktorowi-Ostatnie znizki spowodowały ze papier jest bardzo atrakcyjny wszystkie wskazniki so wporzadku c/z ponizej 10 , cena akcji do jej wartosci ksiegowej cos około 0,81 spodziewane sa dobre wyniki za 4 kwartał co widac po ostatnich obrotach ze ktos skupuje akcje- - spólka na prawde jest silna fundamentalnie a teraz trzeba szukac własnie takich perełek. Co do Hoopa to chyba wyniki za 4 kwartał powinny byc dobre co moze wystarczec by pchnac papier na pólnoc Odpowiedz Link Zgłoś
kazweg46 Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 11:06 MSX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lotam Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 17:21 Mało kto widzi spółki z prawdziwie dużym potencjałem wzrostu. FORTE i PAGED drodzy Koledzy! Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszenko_77 Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 18:39 A zapomnieliście że jest taki Piast, Sanwil i mimo wszystko Alchemia. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_kowalski Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 21:54 paged i wilbo - calkowicie sie zgadzam - akcje tych spolek beda rosly nie tylko w ciagu miesiaca ale w perspektywie rocznej forte - absolutnie nie a przynajmneij na nastepny kwartal takie jest moje zdanie... zobaczymy a jezeli chodzi konkretnie o poniedzialek to mysle ze wilbo i paged pojda w gore i to w przedziale 2,5-3,5% zobaczymy w pon ]:-> Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_kowalski Re: moje typy na poniedziałek 13.02.06, 15:02 haha tak jak mowilem wilbo i paged ida do gory o mostalu zab i exp nie pisalem ale nie chwalac sie tez obwstawialem :P Odpowiedz Link Zgłoś
kgrigori Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 22:17 demo.e-pap.pl/espi Pewnością będzie to CAPITAL pod nowe info. KOMISJA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH I GIEŁD Raport bieżący nr 15 / 2006 Data sporządzenia: 2006-02-10 Skrócona nazwa emitenta CAPITAL Temat Zawarcie znaczącej umowy przez podmiot powiązany Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne Treść raportu: Zarząd Spółki Capital Partners S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał od Spółki CP Energia S.A. zawiadomienie o zawarciu przez Spółkę CP Energia S.A. umowy w przedmiocie nabycia 550 udziałów spółki Gazpartner Sp. z o.o. o wartości nominalnej 1.000,00 zł każdy udział i opłaceniu pełnej ceny za nabyte udziały w wysokości 550.000,00 zł. Nabyte przez CP Energia S.A. udziały stanowią 100% udziałów Spółki Gazpartner Sp. z o.o. Capital Partners S.A. posiada 50% akcji i 50% głosów na walnym zgromadzeniu Spółki CP Energia S.A. Informacje dodatkowe Spółka Gazpartner Sp. z o.o. założona została 18.08.2005 roku, w celu realizacji inwestycji związanej z zasilaniem odbiorców gazem ziemnym. Obecnie spółka finalizuje budowę instalacji zasilającej gazem ziemnym skroplonym (LNG) w Czyżewie. Spółka ma status przedsiębiorstwa energetycznego i posiada promesę koncesji na obrót paliwami gazowymi. Docelowy potencjał dostaw to nie mniej niż 2,5 mln m3 rocznie. Spółka będzie uczestniczyć w pilotażowym programie dostaw LNG z terytorium Rosji, realizowanym przez Spółkę CP Energia S.A., stanowiąc jego ostatnie ogniwo na terenie Polski. Nabyte doświadczenia przy realizacji tego projektu planuje się wykorzystywać na innych lokalizacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
robert791 Re: moje typy na poniedziałek 11.02.06, 23:15 a co myslicie o Getinie?? Ja niestety kupilem po 7,6 - myslicie, ze to ruszy w gore? Piatek niesteyy ponad 4% w dol Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz961 Re: moje typy na poniedziałek 12.02.06, 13:46 a POLNORD? nie ma szans na wzrost???? no chyba przesadzacie! Odpowiedz Link Zgłoś