pionaz 15.02.06, 12:34 co sie stało, że spadło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soros2 Re: Wilbo 15.02.06, 12:39 Spójrz na wyniki - to jedna z najbardziej fajansiarskich firm na giełdzie. Beznadziejny zarząd, kupa obietnic bez pokrycia itd. A co najśmieśniejsze to to, że kupa ludzi się wciąż na to nabiera mimo, że wyniki spółki, z bardzo małymi wyjątkami, są kiepskie od wielu kwartałów. A konkurent (Graal) radzi sobie całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: Wilbo 15.02.06, 13:52 Wilbo od dnia debiutu - tylko i wyłącznie spada, czasami ma jakies anemiczne wzrosty i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zosiasamosia81 Re: A JA NA NIM ZAROBIŁEM 20% 15.02.06, 21:03 dobra dobra, a ja straciłam 10%. a tak poważnie, to jak oceniacie szanse tej spółki, nie mam na myśli dłuiego okresu tylko na przykład w perspektywie miesiąca. Mnie patrząc na poprzednie notowania wydaje się, że odrobi dzisiejszą stratę, no może nie od razu. A jak wam się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: A JA NA NIM ZAROBIŁEM 20% 15.02.06, 21:21 W tym wszystkim nie chodzi to czy się wydaje czy nie tylko jakie jest prawdopodobieństwo zarobku/straty. A w przypadku Wilbo...hmmm, a czego można się po takim syfie spodziewać ? Raczej wtopy - wyniki, beznadziejne, już podano. Ktoś na tej spółce zarobił ale raczej dzięki temu, że oczekiwano dobrych wyników po w miarę, jak na tą firmę, dobrym III kwartale. Więc kurs szedł w górę (poza tym spółki małe dość dobrze sobie ostatnio radziły). Teraz ten czynnik zniknął więc co chcesz dyskontować ? Może przyszłe dobre wyniki ? Pytanie retoryczne. Jak nie masz tego to nie kupuj. Jak masz to pytanie jest kiedy z tego wyjść - a to już inna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
zosiasamosia81 Re: A JA NA NIM ZAROBIŁEM 20% 15.02.06, 21:27 rozumiem. Tak szczerze mówiąc to masz rację, chociaż chciałabym, żeby było inaczej. Ale to już inna sprawa. Ja sprzedam jak tylko z grubsza odrobię straty. Odpowiedz Link Zgłoś
ciota20 Re: A JA NA NIM ZAROBIŁEM 20% 16.02.06, 16:29 zosiasamosia81 napisała: > dobra dobra, a ja straciłam 10%. a tak poważnie, to jak oceniacie szanse tej > spółki, nie mam na myśli dłuiego okresu tylko na przykład w perspektywie > miesiąca. Mnie patrząc na poprzednie notowania wydaje się, że odrobi dzisiejszą > > stratę, no może nie od razu. A jak wam się wydaje nie słuchajcie samosi...ona kupiła i pierwszego dnia już straciła 1 czy 2 % a następnego ok. 20% , dzisiaj juz znowu spadek wiec co ma wam pisać. Wilbo to szambo bez perspektyw i strat juz nie odrobi. słabe wyniki i marne zainteresowanie, kto miał zarobić to już zarobił. zosiasamosia jest tutaj jednym z wielu antytalentów inwestorskich - najwpierw wtopa z biotonem, bo nie wytrzymała napięcia a potem wilbo. Nie dajcie się zwieść i czytajcie dużo. wywalać i to już!!! Dobrze radze Odpowiedz Link Zgłoś
zosiasamosia81 Re: A JA NA NIM ZAROBIŁEM 20% 16.02.06, 18:11 Ciota twój nick mówi sam za siebie. Nic dodać nic ująć, gdybyś cioto czytała chociaż trochę to forum a nie tylko pluła jadem to wiedziałabyś że jestem dopiero początkującym inwestorem i do głowy by mi nie przyszło radzenie innym co robić a co nie. Zawsze wydawało mi się że forum jest po to aby wymieniać opinie, błotem możesz się cioto obrzucać w domu - no chyba że ktoś się w domu nad tobą znęca i tak odreagowujesze. Psychiatra to dla ciebie bardzo dobra inwestycja. Zastanów się nad tym Odpowiedz Link Zgłoś