czyzyk8686 23.03.06, 21:32 Szukam stron z prognozami, rokowaniami, opiniami ekpertów itp. Acha, jak ktoś jeszcze nie gra na Foreksie to zapraszam na www.marketiva.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dopra Re: FOREX 25.04.06, 15:14 wracam do tematu. Jest tu ktoś kto się tym zajmuje?? Bo wgrałem sobie dzisiaj DEMO z www.xtb.pl/ i zacząłem grać. Czy ktoś korzysta z usług tego brokera? jeśli tak to proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: FOREX 25.04.06, 15:44 ja korzystalem jak jeszcze nie byl spolka akcyjna w obrocie niepublicznym,dobry broker,obecnie to spolka akcyjna o kapitale 4,5mln zl nadzorowana przez KPWiG,bez obaw-kontakt zarowno telefoniczny jak i mailowy bez zarzutu,moge jeszcze polecic www.tms.pl-nie trzeba tyle kapitalu zeby otworzyc rachunek oraz mozna kupowac mniej waluty bazowej Odpowiedz Link Zgłoś
plessok do czyzyk 25.04.06, 15:47 jak masz dobrego brokera to on podaje najwazniejsze informacje,rokowania,prognozy oraz kalendarz rynkowy Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: do czyzyk 25.04.06, 15:49 dzięki za odp. A powiedz jeszcze jak to wyglada w praktyce? Normalnie tak jak bym założył rachunek w domu maklerskim np. obracając akcjami na GPW?? Grałeś wogóle na Forexie?? Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: do czyzyk 25.04.06, 15:59 gralem,gram-zaleta jest ze przy walutach nie ma prowizji oraz jesli umie sie uzywac swap'ow(oprocentowania depozytow) to mozna wyjsc w dluszej prespektywie na plus,dziala to na podobnej zasadzie co kontrakty terminowe(trzeba umiec obliczyc depozyt nie uzywaz 1:100 tylko 1:10-20, uzywac stopy)u dobrego brokera nie ma oplat-mozna powiedzie cze to jest podobne do obrotow akcjami tylko tam dzieje sie to owiele szybciej tez podpisuje sie umowe o korzystanie z uslug i tyle-nie ma oplat za korzystanie z rachunku Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: do czyzyk 25.04.06, 16:08 no dobrze, dzisiaj grałem na demo z początkiem 5000 zł i straciłem 40%, te wahania kursów są niemożliwe... A jak Ci idzie jeśli mog spytać? I czy w rzeczywistości będę miał takie straty jak na DEMO czy większe?? (bo wiem że na kontraktach trzeba mieć depozyt który trzeba uzupełnić itd.) z góry dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: do czyzyk 25.04.06, 16:23 powiem tak od forex zaczolem swoja przygode z inwestycjami-myslalem ze duzo wiem ale sie przeliczylem w rzeczywistosci-pozniej zaczolem pracowac nad emocjami i kontrolowac parkiet jesli mozna powiedziec-ciagle ucze sie czy to analiza techniczna czy wskazniki makroekonomiczne no i oczywiscie sterfy czasowe-jak idzie-lepiej niz fundusz ale zanim zaczolem osiagac cos to troche stracilem obecnie mam za soba ponad 1000 pozycji w zamknietych w rzeczywistosci- w x-tradebrokers tez mozna uzupelnic depozyt tylko jest jedno ale,system jest tak zaprogramowany ze mozesz przekroczyc depozyt do 50 procent na platformie poinformowany o przekroczeniu ,maksymalnie pozycja jest utrzymywana do 30% depozytu, pozniej zamyka pozycje system-czy zdazysz uzupelnic depozyt jesli nie ustawisz stopa watpie!!!W tms nie mozna prrzekroczyc depozytu Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: do czyzyk 25.04.06, 16:24 czy bedziesz mial straty nie wiem-po pierwsze musisz zawsze stosowac stopy ale wynikajace z ruchow waluty-na podstawie wskaznika ART badz inna koncepcje...to zalezy od grajacego-najwazniejsze to isc z trendem,a gdy jest trend boczny to njlepiej zrobic sobie wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: do czyzyk 25.04.06, 16:27 forex to wysza szkola jazdy!!!najwazniejsze jest zarzadzanie pozycja Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: do czyzyk 25.04.06, 16:31 unikac publikacji wskaznikow makroekonomicznych w poczatkowej fazie inwestowania Odpowiedz Link Zgłoś
plessok wcale to tak szybko nie idzie 25.04.06, 16:35 to wynika wartosci depozytu-srednia zmiana dla walut 1-5%,czyli akcje o wiele szybciej sie poruszaja Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: wcale to tak szybko nie idzie 25.04.06, 17:02 no dobra dzięki, powalczę trochę na DEMO, ale zaciekawiło mnie to, jak byś coś chciał jeszcze napisać to pisz, z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: wcale to tak szybko nie idzie 25.04.06, 19:01 spoko-napisze ale dopiero w czwartek bo jutro wolne Odpowiedz Link Zgłoś
adagol Re: do czyzyk 25.04.06, 21:26 Ja gram na Oandzie. Można tam stosowac MM, bo masz dowolny lewar. ja gram jedną pozycją najwyżej 3:1, dzięki temu udaje mi się przetrzymac nagłe spadki. Zyski też nie sa 100% w ciągu miesiąca, ale fudusze hedge też nie szaleją, a to przecież one dyktuja warunki.Poczytaj sobie na forum forexu np. www.forex.nawigator.biz albo na bardzo fachowym forum oandy, tam opisuja swoje strategie i systemy gracze z całego świata. www.oanda.com Odpowiedz Link Zgłoś
karol32a Re: FOREX 15.03.18, 03:07 Znam taką stronę, którą jest forexrev.pl/ . Znajdziesz tam dokładnie to czego potrzebujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardana Re: FOREX 23.03.18, 20:43 Hej, ja teraz wracam do tematu, czy coś sie zmieniło od tamtego czasu, jak teraz wygląda zarabianie na Forexie? Odpowiedz Link Zgłoś