luki9222 24.03.06, 15:21 WIOSNA Wiec powinien byc zieloniutki.1% up!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elamigo1 Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 15:34 Stany otwierają neutralnie. U nas jakby się formowała wyspa odwrotu - docelowo spadająca gwiazda?? jeszcze niewiele można powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mamograf Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 15:42 patrząc co się dzieje w końcówce widac że bronimy 2850. Jezlei się obroni mamy szanse na 2910-2920. Ale otoczenie jest takie sobie. No i ta nerwowośc na rynku. jak w górę to mozolnie. Jak w dół to z turbodopalaniem. Tak czy siak poszliśmy w górę :) Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 15:51 mnie odpalił stop z samego rana ale ponowiłem 2840. Trzeba będzie poczekać do poniedziałku. Ten tydzień leciutko w plecy, choć grosze bo na jednym kontrakcie. Postanowiłem potrenować niewielką kwotą. Kostek okazał się genialny. Tym razem, to on doradził sprzedaż (rzuciłem jak przyjechałem do domu i w tym momencie kupiłem jak tylko wskazał... okazało się blisko szczytu... to geniusz jakiś jest, chyba. Cena rośnie -2mln duralów.) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 16:48 No i mamy koniec,szulernia pojezdziła,wszycy zadowoleni.Wczoraj wyrażnie rozciągali baze,co by dzisiaj przetrzepać krótkich,przetestowali górne cienie z ubiegłego piątku- obrót i jazda w dół,klasyka naszej szulerni,kto gra z nimi może sporo zarobić.A co w poniedziałek ? pewnie magla cd.Ja małą pozycje krótką zostawiłem,chyba luki do góry nie będzie.Jak interpretujecie dane z rynku nieruchomości USA,balon powoli spuszcza powietrze? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 17:03 Bardzo długo prorokowano pęknięcie bańki nieruchomościowej i rynek nie reagował zbytnio na te strachy. Tez i teraz nie reaguje. Za czasów greenspana - ten by to olał. Bernanke może jednak się przejąć. Bykom wydaje się to argumentem za wstrzymaniem podwyżek. Greenspan twierdził że spadek się należy jak psu micha. cyt:" needs bursti'n jeak pseeou meeha" - tak do mnie mówił jak dzwonił. Dla mnie spadek sprzedaży mimo spadku cen oznacza jedno: koniec z kredycikami konsumpcyjnymi pod zastaw nieruchomości a to oznacza mniejsza sprzedaż luxury goods itd.. i mniej pieniążków na spekulację.... pytanie KIEDY pociągnie za sobą rynki? rentowność 10latek zareagowała niewielkim spadkiem. Sesja jeszcze trwa. Ropa zachowuje się niepewnie... Cholera ich wie. Ja standardowo interpretuję to na czerwono - ale ten typ tak ma i trzeba brać poprawkę na skrzywienie interpretacynje (lub wręcz inwestować kontrariańsko do moich pozycji - co ostatnio bywało bardzo opłacalne:-) pozdrawiam ^migo Odpowiedz Link Zgłoś
s42 Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 17:31 Z tymi domkami w USA to rzeczywiście parę osób może mieć kłopot. Byłem u hamburgerów ( slang polonijny ) dłuższą chwilke zeszłego lata i tak jak u nas w kolejce po pietruchę w warzywniaku mówiło się od dawna o tym , że trzeba kupować akcje, bo wszyscy kupują , więc chyba warto. Tak tam niezależnie od tego kim się jest i co się robi to trzeba zainwestować w dom , a najlepiej kilka. Istne szaleństwo.Szczególnie Arozona, Teksas, Floryda. Mam tam kolegę, który kupił w zeszłym roku dwa domy w Phoenix i jeszcze dwa zadatkował i naprawdę nie należy do ścisłej finansiery w Arizonie. Wszystko oczywiście na kredyt , bo rozdają je na każdym rogu. Kilka lat temu można było kupić dom za 70 tys baksów , a teraz za taki sam trzeba zapłacić grubo ponad 300 tys. Ten balon jest naprawdę mocno nadmuchany. Aż się boję z nim rozmawiać na ten temat , a to nie jest tak płynny towar jak FW20M. Muszę z nim przeprowadzić poważną rozmowę , bo jak popłynie na tym to nie będzie gdzie jeździć na wakacje , a jeszcze parę rzeczy zostało do zobaczenia. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka New-home sales fall a steep 10.5% in February 24.03.06, 18:31 a może coś więcej napiszesz o propozycjach analityków co do sprzedaży nowych domów i wynikach rzeczywistych...? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka I coś na deser. 24.03.06, 18:56 Gold futures climbed above $560 an ounce to trade near their highest level in three weeks Friday, and were ready to end the week with a gain of more than $5. "The dollar took enough of a hit to convince traders that gold was a safer place to park funds in for the next few sessions," said Jon Nadler, an investment products analyst at bullion dealers Kitco.com. "The precious metals complex continues to exhibit signs of an upward bias despite what would normally be a period of rather subdued consolidation, seasonally speaking," he said. April for gold delivery was last up $9.70 at $560.50 an ounce on the New York Mercantile Exchange. The precious metal had lost $5.30 over the prior three sessions, and $24.70 since the end of January. It's trading around 1% above the $555.10 level it closed at one week ago. "In the short term, ahead of the Indian Festival Season, we see seasonally flat demand, and waning investment interest, causing consolidation in the gold price [over the next 3 to 6 months]," said J.P. Morgan analyst Steve Shepherd. "Long-term though, we continue to see a positive outlook, with mine supply growth and strong demand," Shepherd said. Meanwhile, copper futures eased in New York after reaching record highs in the previous session. The May contract was down 0.5 cent at $2.393 a pound, after earlier reaching a high of $2.412 a pound. It's trading around 1% above the week-ago level of $2.36. Lehman Bros. raised its 2006 copper price forecast to $2.05 a pound from $1.90 on the belief that increasing global supplies of copper will be much more difficult than expected. "With mature mines throughout the world facing shortages of labor, machinery, and tires and encountering tougher mining conditions, 'unexpected' production disappointments should be expected," said Analyst Peter Ward. He also raised his 2007 forecast to $1.75 a pound from $1.60 and his 2008 projection to $1.50 a pound from $1.40. May silver tacked on 3 cents to $10.72, after touching $10.74. Silver prices haven't traded at these levels for an extended period of time since late 1983, though futures prices did spike above $11 in 1987 for a brief period, according to Phil Flynn, an analyst at Alaron Trading. A week ago, the May contract closed at $10.365. The silver market has been finding support from the potential launch of an exchange-traded fund in registration from Barclays Global Investor. If launched, the instrument would have to be backed up by physical silver just as bullion is held in a vault to back up gold ETFs. Elsewhere in metals, April platinum was up $4.60 at $1,051 an ounce, trading more than 1% above last week's close. June palladium climbed $10.80 to $334 an ounce, up over 4% from last Friday's close. Metals indexes gain Indexes tracking the metals-mining sector gained Friday, building off strength from the previous session to trade as much as 3% above last week's levels. The Philadelphia Gold and Silver Index (XAU :Last: 133.28+3.25+2.50%) XAU133.28, +3.25, +2.5%) was last at 133.37, up 2.6%, while the CBOE Gold Index ($GOX :Last: 131.68+3.61+2.82%). The Amex Gold Bugs Index (HUI : Last: 311.40+7.99+2.63%) Among the index components, Hecla Mining (HL : Last: 5.91+0.28+4.97%), headquartered in Idaho, added 5.3% to stand at $5.93. South Africa's Anglogold Ashanti (AU : Last: 51.50+3.07+6.34% ) saw its stock climb 6.2% to $51.45. Coeur d'Alene Mines (CDE : Last: 6.31+0.23+3.78%) , based in Idaho, tacked on 3.8% to $6.31 on the heels of Thursday's 4.5% climb, and Toronto-based Kinross Gold (KGC :Last: 10.16+0.43+4.42% ) Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 19:00 Nieruchomości pociągną w dół rynki jak indeks HGX (główny indeks nieruchomości w USA) wejdzie w bessę - a do tego jeszcze trochę mu brakuje. Plus obligacje będą kontynuowały spadek cen. Odpowiedz Link Zgłoś
luki9222 Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 19:06 Cholera ciezkie chmury wywolujecie. ja sie ucze, wiec slucham.. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 19:08 10latki właśnie straciły to co zarobiły od początku tygodnia. Na ile będą miały wpływ tym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 19:12 Ale dziś rosną. Zresztą w USA mamy czasy kiedy to wszystko jest fajne. Jak spada sprzedaż domów to jest to dobre info bo stóp nie będą podwyższać. Akcje idą w górę. Jak rośnie sprzedaz domów to jest to dobre info bo gospodarka się rozwija. Akcje idą w górę. Jak przyjdą czasy gdy będzie odwrotnie to to będzie właśnie bessa. Czekam na taki dzień kiedy to obniżą stopy w USA a obligacje (ceny) polecą w dół na ryja. To będzie Armageddon. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 19:34 New-home sales fall a steep 10.5% in February Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 19:19 Soros możesz podać link do togo indeksu HGX.Z góry dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 19:31 finance.yahoo.com/q/bc?s=%5EHGX&t=1y ale najlepiej wejdź na stronę stockcharts.com/charts/ i wpisz w górnym prawym rogu $hgx a potem naciśnij go i będziesz miał wykres, który możesz sobie dowolnie modelować. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: Jaki bedzie poniedzialek?zielony czy czerwon 24.03.06, 19:37 www.marketwatch.com/tools/quotes/detail.asp?view=detail&symb=HGX Odpowiedz Link Zgłoś