Dodaj do ulubionych

Orlen złożył ofertę kupna litewskiej rafinerii

13.04.06, 14:19
Ponoc w tym roku hit stołu to kaczka ( w bogatych domach dwie) nadziewana
burakami.

-
Obserwuj wątek
    • nickfromdublin kosmiczna cena akcji 13.04.06, 14:22
      Nie wiem, czy mam problemy z jezykiem polskim, czy z matematyka.
      Dlaczego w drugiej transzy cena za akcje ma wzrosnac o ponad dwadziescia
      osiem miliardow procent??

"[..]Orlen oferuje nabycie tych [odkupionych od Jukosu] akcji od rządu
      litewskiego za tę samą cenę za akcję, jak cena oferowana obecnie za 40,6621
      proc. pakiet akcji"
    • narod.ovviec Re: Orlen złożył ofertę kupna litewskiej rafineri 13.04.06, 14:23
      Oto jaskółka zmian? Polska firma wychodzi w świat. Polskie firmy powinny myśleć
      o przejmowaniu zachodnich koncernów. Mam nadzieję, że doczekamy czasów, gdy
      jakiś polski koncern będzie właścicielem np. Toyoty.
      • madryt3 hm.... 13.04.06, 16:34
        narod.ovviec napisał:

> Oto jaskółka zmian? Polska firma wychodzi w świat. Polskie firmy powinny
        myśleć
        > o przejmowaniu zachodnich koncernów. Mam nadzieję, że doczekamy czasów, gdy
        > jakiś polski koncern będzie właścicielem np. Toyoty.

Ty to podczas sesji terapeutycznej u hipnotyzera piszesz, tak?
      • 1qazzaq1 do spoznien.owca? 13.04.06, 20:40
        jaskolke to juz orlen mial. byla w niemczech. o stratach generowanych przez
        niemieckie stacje benzynowe nalezace do orleny slychalista?
        O przejecia zachodnich firm przez polskie firmy ty sie nie martw. Slyszales o
        polskich koncernach Pomywacze i Pomywaczki Kromu Angielskiego, Wklepywacze
        Danych od Informatykow Irlandskich. Ich pracownicy regularnie lataja szybkimi
        liniami lotniczymi.
        Zalosne panstwo, wiecznie walczacych o wolnosc
    • kapote Re: Orlen złożył ofertę kupna litewskiej rafineri 13.04.06, 18:12
      Panie Ch. Pan wie doskonale po co pan to robi. Nie wiedza jednak o tym
      ludzie ktorych rowniez z jakiegos powodu nie chce poinformowac ani pan ani
      prasa. Nie podejrzewam aby to byl
      spisek, ze strony prasy czy nadzoru wlascicielskiego. Latwosc gry litewska
      karta zawdziecza pan - ambrozji dzikich pol, sarmacki narkotyk jest wiec pana
      sojusznikiem. Dla wielu ICh to Skrzetuski ktory chce ladna panne wyrwac z rak
      barbarzyncow. A ze Polacy (w tym dziennikarze) kochaja , takie historie wiec o
      prawdziwych powodach litewskiej awantury WSZYSCY MILCZA.
      A powod jest prosty: w policzalnych dniach swego prezienia, chce pan jeszcze dac
      zarobic kolesiom jakies kilkadziesiat milionow. Bo nie wierze aby wierzyl pan w
      szanse opreracji. Litwini maja juz z Mozejkami tyle zlych doswiadczen, ze na
      zaden sentymentalizm sie nie nabiora. W dodatku wiedza ze Polacy z Rosjanami
      nie zakonczyli jeszcze wojny z 1612 wiec po co im taki partner?
      Pan to wszystko wie, ma pan dobreze platnych konsultantow, ktorzy za dobre
      pieniadze przedstawili wszelkie
      uwarunkowania a wsrod nich znalazlo sie i to, ze Litwini od lewa do prawa
      zgodnym glosem mowia NIE polskiej probie przejecia i traktuja ja jako przejecie
      wrogie. Czy Pan o tym komus powiedzial? Wiec jakim prawem za nasze pieniadze
      rozpoczyna Pan konflikt z sasiadem a ongis bratem? W polskim interesie jest
      dzis zakopywac topory a nie je ostrzyc! Czy to ze zrobil pan kariere za Millera
      daje jakies szczegolne przywileje? Zachowuje sie pan jak sarmackie krolewiatko
      ktore za nic mialo interes narodu, oby interes familii jeno szedl jak nalezy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka