Dodaj do ulubionych

SOROS - AGORA

17.04.06, 01:41
Nudzę się w Święta więc robię analizy. Jeżeli wierzysz w demokrację to
zacznij skupować Agorę po 41 zł.
Obserwuj wątek
    • christoph.g Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 08:16
      Nie podejrzewaj go o takie rzeczy. Soroswi zdarza się mylić, ale chyba nei jest
      samobójcą.
      • gorbibanki Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 11:14
        Dlatego podkreśliłem, że to zakup dla tych którzy myślą, że mieszkają w
        normalnym kraju. Chociaż moje symulacje wskazują, że "Dziennik" Axela podzieli
        los "Nowego Dnia" a "Gazeta Wyborcza" stanie się symbolem walki z IV PRL.
        • byznesmen Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 11:21
          To juz jutro? Ide do kiosku, kupuje pierwszy numer Springera i ogladam go
          dokładnie. Albo bedzie rzeczywiscie opiniotwórczy albo niczym Agora,
          ogłoszeniowym dla srodowiska homoseksualistów.
          • christoph.g Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 11:37
            Gorbi,
            coś nie jesteś za dobry w mediach, nie porównuj działań Agory /czego się nie
            dotkną to spieprzą/ do działań Springera. Myślę, że te założenia odnośnie 150
            tys. już po kilku dniah zostana podwojone.
            Agora jest koszmarnie zarządzana, tam kilku starych wygów, bez wzgledu na prace,
            jest nie do ruszenia. Czy do pomyślenia /w innej firmie/ byłby fakt, że osoba
            odpowiedzialna za nowy projekt /Nowy dzien/, który kończy się klapa, katastrofą
            - ...awansuje. Tak się stało z panem Fuskiem /vide struktura organizacyjna Agory
            na agora.pl/.
            Axel tylko brutalnie pokaże, jak ta firma nie przystakje do rzeczywistości.
            • vertical1 Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 11:39
              Tez muysle że GW przegra z Dziennikiem. Obym sie mylil bo to bedzie koniec
              Agory.
              • soros2 Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 12:03
                Panowie, poczekajcie z wnioskami. Kto wygra a kto przegra to się okaże. Za
                wcześnie o tym mówić. Ja nie mam pojęcia jak to się skończy. Jak miałbym coś
                dzisiaj obstawiać to raczej stablizację rynku za jakiś czas - chyba jest
                miejsce dla paru dzienników w Polsce. Jak to się odbije na wynikach i wartości
                Agory - zobaczymy. W każdym razie posiedziałem trochę nad ostatnim
                sprawozdaniem zarządu Agory (2005 rok) i jakoś zbyt czarnych chmur nad tą firmą
                nie widzę. Natomiast co do kupowania Agory obecnie - ja bym poczekał (i
                czekam) - ta cena powinna jeszcze spaść bo informacje są obecnie wokół całego
                rynku mediów papierowych nieciekawe i, co więcej, będą chyba jeszcze bardziej
                nieciekawe. Jak już będzie kompletny syf i wszyscy powiedzą - koniec Agory - to
                będzie czas kupowania. A to jeszcze nie ten czas.
                • gorbibanki Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 15:05
                  Jak nie obroni 41 zł to rzeczywiście trzeba dać Jej spokojnie spadać i kupić na
                  samym dnie.
            • racheela Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 13:20
              Jestem ciekawa Dziennika, jednak fakt, ze naczelnym ma być były
              wicenaczelny "Faktu" jakos nie nastraja mnie optymistycznie. Ale zobaczymy...
              • serwantes Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 15:17
                zapominacie że agora ma zdecydować w maju czy wypłacac dyw. czy robić buy back,
                a to na pewno pomoże przynajmniej krótkoterminowo kursowi
            • gorbibanki Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 15:21
              Na mediach rzeczywiście się nie znam ale paradoksalnie nagłe spadki cen bardzo
              korzystnie wpłynęły na wskaźniki P/E i P/BV. Trzeba tylko znaleźć dno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka