gorbibanki 17.04.06, 01:41 Nudzę się w Święta więc robię analizy. Jeżeli wierzysz w demokrację to zacznij skupować Agorę po 41 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
christoph.g Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 08:16 Nie podejrzewaj go o takie rzeczy. Soroswi zdarza się mylić, ale chyba nei jest samobójcą. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 11:14 Dlatego podkreśliłem, że to zakup dla tych którzy myślą, że mieszkają w normalnym kraju. Chociaż moje symulacje wskazują, że "Dziennik" Axela podzieli los "Nowego Dnia" a "Gazeta Wyborcza" stanie się symbolem walki z IV PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
byznesmen Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 11:21 To juz jutro? Ide do kiosku, kupuje pierwszy numer Springera i ogladam go dokładnie. Albo bedzie rzeczywiscie opiniotwórczy albo niczym Agora, ogłoszeniowym dla srodowiska homoseksualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
christoph.g Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 11:37 Gorbi, coś nie jesteś za dobry w mediach, nie porównuj działań Agory /czego się nie dotkną to spieprzą/ do działań Springera. Myślę, że te założenia odnośnie 150 tys. już po kilku dniah zostana podwojone. Agora jest koszmarnie zarządzana, tam kilku starych wygów, bez wzgledu na prace, jest nie do ruszenia. Czy do pomyślenia /w innej firmie/ byłby fakt, że osoba odpowiedzialna za nowy projekt /Nowy dzien/, który kończy się klapa, katastrofą - ...awansuje. Tak się stało z panem Fuskiem /vide struktura organizacyjna Agory na agora.pl/. Axel tylko brutalnie pokaże, jak ta firma nie przystakje do rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 11:39 Tez muysle że GW przegra z Dziennikiem. Obym sie mylil bo to bedzie koniec Agory. Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 12:03 Panowie, poczekajcie z wnioskami. Kto wygra a kto przegra to się okaże. Za wcześnie o tym mówić. Ja nie mam pojęcia jak to się skończy. Jak miałbym coś dzisiaj obstawiać to raczej stablizację rynku za jakiś czas - chyba jest miejsce dla paru dzienników w Polsce. Jak to się odbije na wynikach i wartości Agory - zobaczymy. W każdym razie posiedziałem trochę nad ostatnim sprawozdaniem zarządu Agory (2005 rok) i jakoś zbyt czarnych chmur nad tą firmą nie widzę. Natomiast co do kupowania Agory obecnie - ja bym poczekał (i czekam) - ta cena powinna jeszcze spaść bo informacje są obecnie wokół całego rynku mediów papierowych nieciekawe i, co więcej, będą chyba jeszcze bardziej nieciekawe. Jak już będzie kompletny syf i wszyscy powiedzą - koniec Agory - to będzie czas kupowania. A to jeszcze nie ten czas. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 15:05 Jak nie obroni 41 zł to rzeczywiście trzeba dać Jej spokojnie spadać i kupić na samym dnie. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 13:20 Jestem ciekawa Dziennika, jednak fakt, ze naczelnym ma być były wicenaczelny "Faktu" jakos nie nastraja mnie optymistycznie. Ale zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
serwantes Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 15:17 zapominacie że agora ma zdecydować w maju czy wypłacac dyw. czy robić buy back, a to na pewno pomoże przynajmniej krótkoterminowo kursowi Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: SOROS - AGORA 17.04.06, 15:21 Na mediach rzeczywiście się nie znam ale paradoksalnie nagłe spadki cen bardzo korzystnie wpłynęły na wskaźniki P/E i P/BV. Trzeba tylko znaleźć dno. Odpowiedz Link Zgłoś