Dodaj do ulubionych

SANWIL po wynikach

05.05.06, 14:23
Pora na nowy wątek, na poprzednim dobilismy setki, szkoda tylko że w takiej
smutnej atmosferze. Okazuje się, że sanwil zachował sie jak zawsze. Wrecz
przewidywalnie do bólu. Przez pare miesiecy, od poprzednich wynikow
obiecywalam sobie ze nastepnym razem sprzedam dzien przed wynikami, a potem
odkupie. I co? nie zrobilam tego! A teraz to juz po ptokach, znowu trzeba
czekac, albo grac na DT albo pozbyc sie calkowicie. Nie wiem jeszcze ktora
opcje wybiorę. Najpewniej tę drugą i w ten sposob doczekam do nastepnego
wybicia.
Obserwuj wątek
    • racheela Re: SANWIL po wynikach 05.05.06, 14:34
      a poza tym to przecież nie ma tragedii, wyniki nie są złe, obroty duże, skoro
      jest takie masowe wywalanie to i przecież zbieranie. Nie umiem sie dzisiaj
      skupic na sanwilu, niech ktos napisze cos mądrego, bo u mnie taka dzisiaj
      pogoda, ze nie jestem w stanie myslec.
    • poloxy Re: SANWIL po wynikach 05.05.06, 14:45
      spokojnie kurs skoczyl ludzie zaczeli realizowac zyski, kurs spadl wpadli w poploch i sie wysprzedali :P:D
      pomysl ile osob teraz pokupowalo po 1.09-1.12 :P
      ogolnie to zbieranka trwa caly czas obastawim zamkniecie na 1.1
      jak spyna cos taniej to zaraz po stronie kupna sie robi duzo chetnych :)
      • soros2 Re: SANWIL po wynikach 05.05.06, 14:57
        A czy nie liczycie na zbyt dużo ? Ta spółka i tak jest droga. 100 mln akcji w
        obrocie - wartość rynkowa około 110 mln zł. Dla mnie (a jest to bardzo
        subiektywna sprawa) spółka, żebym zainteresował sie nią jako długoterminową
        inwestycją, musi mieć wskaźnik cena/zysk około 10 (max. 20 - ale to juz
        przegięcie) czyli Sanwil powinien generować zysk około 10 mln. zł rocznie (min.
        5 mln). Przy obrotach 11 - 20 mln zł kwartalnie mała szansa na takie zyski. Po
        prostu społka jest za mała jak na taka wycenę - musiałaby zrobic jakiś
        jakościowy krok naprzód, wręcz rewolucyjny krok. Ci, którzy śledzą spółkę może
        cos wiedza o tym. Ja nie. I wątpię aby takim krokiem była praca dla np. IKEI -
        tam są może i duże kontrakty ale warunki cenowe, jakościowe i inne są tak
        wyśrubowane, że bardzo wątpię w potencjał spółeczki klasy Sanwil. Ale wyniki
        kwartalne pokazują jakąś poprawę - sprzedaż rośnie, marże też, koszty pod
        kontrolą, płynność jest - ktoś tam zrobił kawałek dobrej roboty.
        Więc nie biadolcie tak bo ta spółka i tak Wam dała, mam nadzieję, sporo
        zarobić. Fundamentalnie jest, przy obecnych wiadomościach, znacznie powyżej
        swojej wartości fundamnetalnej natomiast technicznie wygląda całkiem całkiem -
        jest w długoterminowym trendzie wzrastającym więc o co chodzi ? Jak to mówią
        trend twoim przyjacielem więc nie biadolcie.
        • racheela Re: SANWIL po wynikach 05.05.06, 15:38
          ja tam wcale nie biadole, zaczne jak strace, a jak do tej pory nigdy na sanwilu
          nie wtopilam:)
    • dominig Re: SANWIL po wynikach 05.05.06, 15:53
      Witam !
      I co działacie kochani ? S czy K ? Przyznam, że jestem bardzo wkurzony na tego
      Sanwila, już mam go dość !
      Pozdr !
    • poloxy Re: SANWIL po wynikach 05.05.06, 17:32
      no i coz wrocilismy do punktu wyjscia dobre jest to ze glowna linia trendu nie zostala przebita.
      moze w poniedzialek milewidzany by byl wzrost :P
    • h4 Re: SANWIL po wynikach 05.05.06, 17:36
      niedenerwując cie, zrobiłem wg twojego sprytnego planu, choć jeszcze nie
      odkupiłem bo mam wrazenie ze spadnie jeszcze. najbliższa trampolina w
      poniedzialek to 1,04, jak w nią nie trafi to runie na pyszczek..
    • koonek do mario 05.05.06, 19:00
      Mario , i co powiesz na temat zachowania sanwilka, trzymać czy wywalać, do ilu jeszcze może spaść??
    • dominig Re: SANWIL po wynikach 05.05.06, 19:27
      A ja mam tylko nadzieje, że to wszystko jest po to, aby zdołować kurs dla kogoś
      kto mógłby sobie nieźle łyknąć. Przyzwyczajono nas do sytuacji z poprzednich
      wyników, kiedy to przed, kurs szedł up up, a po wynikach poleciał ! Winiki
      przedstawione w raporcie za 1Q 2006 roku, patrząc wstecz na poczynania spółki,
      są według mnie pozytywne. Zapowiada się ciekawie w spółce, wiem że mówiono to
      już wiele wiele razy Sanwil to, Sanwil tamto, że jest to spółka z dużymi
      horyzontami, że coś się ciekawego dzieje, otwarcie na rynki europejskie,
      kontrakty, współpraca z Irld, itd. Kurs jednak stoi jak stał (oczywiście z
      drobnymi odchyleniami). Wiem, że są inne ciekawsze spółki, które przyniosły
      dużo, dużo więcej zysków niż Sanwil, ale ja zamierzam jeszcze troszeczkę
      poczekać i dziś nie spanikowałem, chociaż miałem już zamiar. Nie namawiam
      jednak nikogo :)
      Pozdr !
      • racheela Re: SANWIL po wynikach 05.05.06, 19:44
        Jak pisalam wczesniej, zamierzalam wczoraj sprzedac, i dzis lub w poniedz.
        odkupić, ale nie wyrobiłam czasowo. Moj bląd. Teraz to juz będę czekac. Znowu
        popracuje na DT, juz to nawet lubie i na żadnej innej spolce tak dobrze mi to
        nie wychodzi. (No jeszcze na Tecie jest fajnie).
        A ogólnie to uważam, ze na rozpacz jest jeszcze za wczesnie. Wiec nie pękajmy:)
    • przykopa a po burzy przyjdzie znowu nowy dzień..... 05.05.06, 22:02
      Coś mi mówi że wsparcia wytrzymają (wczoraj pisałem że zabrakło 1 grosza w
      close do maxa z 31 I 06 i może być problem z dalszym wzrostem).
      Zobaczymy w poniedziałek.
    • koonek do Mario 07.05.06, 13:07
      trzymać papier czy pozbyć się go ???
    • najprawdziwszy_zorro to ja tu kurde już kredyty pobrałem na tego... 07.05.06, 22:08
      ...waszego Sanwila jak sie do 1.1 zbliżał, bo jak Was wszystkich czytałem to
      już nie wiedziałem co ja z tą kupą forsy zrobię po 5 maja !
      No i kurde co jest Racheela ?
      Jak z niego wyskoczyłem to mi ledwie 1.20 zł na próchnik starczyło !
      Bo mniej niż całego papieru nie sprzedają, a każdy inny papier to już jest
      teraz dla mnie za drogi po tej Waszej operacji "Sanwil" !
      • ahead1 Re: to ja tu kurde już kredyty pobrałem na tego.. 07.05.06, 22:15
        Hehe widze wszyscy rozczarowani:) Rachela co to za prezes, ze gra pod wyniki,
        jak to bedzie pieknie po ogloszeniu, a pozniej taka kapa...
        Ja mam ten sam problem. Tylko ze wiekszosc z Was kupila go duzo wczesniej i
        macie wieksza tolerancje spadkowa bo niestety moja sie juz prawie
        skonczyla...:/ Ten walor stanowi dosc znaczny procent mojego portfela, a nie
        bardzo widzi mi sie inwestycja dlugoterminowa bo takie (udane) mam w innych
        spolkach...
        Pozdrawiam Wszystkich Normalnych
        • racheela Re: to ja tu kurde już kredyty pobrałem na tego.. 07.05.06, 22:22
          No dobra, skoro ja mam byc teraz chłopcem do bicia to proszę, czekam na
          więcej..... potem może ja przywale prezesowi
          • najprawdziwszy_zorro Re: to ja tu kurde już kredyty pobrałem na tego.. 07.05.06, 23:07
            a tak serio, to powiedzcie mi o co Wam chodziło z tym sanwilem ?
            Przecież przez te wszystkie dni co się tak bujał między 1.04 a 1.08 cała masa
            papierów dawała dużo lepiej zarobić. Jak już wybił na moment troszeczke to itak
            nie lepiej niż kilka innych papierów. Więc czemu akurat o nim tyle gadki ?
            Przecież on jest do bólu przeciętny. Co Wy jakiś fan club jego macie czy
            kościół ?:)
            • racheela Re: to ja tu kurde już kredyty pobrałem na tego.. 07.05.06, 23:16
              ja nie wiem o co nam chodziło, chyba o pieniadze:)
              zgadza sie, na innych papierach mozna bylo zarobic wiecej, ale ja nie narzekam,
              na sanwilu jak dotąd zawsze jestem do przodu. A inne spółki tez mam, wiec
              osobiście nie widze problemu.
    • indi_an Re: SANWIL po wynikach 08.05.06, 08:19
      Witam.
      Ja rowniez kupilem Sanwil, ale nie narzekam. Coz z tego, ze strata wirtualna
      jest. To jeszcze nie koniec swiata. A decyzje podjalem sam i w razie czego
      tylko i wylacznie do siebie bede mial pretensje. Ale w wypadku zarobku
      grzecznie podziekuje Racheeli i Mario.
      pozdrawiam i zycze kursu polnocnego sobie i wszystkim sanwilowcom ;-)
      • hubi74 Re: SANWIL po wynikach 08.05.06, 10:38
        Ło matko ! Ale ten Sanwil to jakiś dramat , wszyscy wywalają jak się patrzy.
        Nikt chyba nie wierzy już p.Buchajskiemu. Cóż szkoda.
    • dominig Re: SANWIL po wynikach 08.05.06, 11:35
      Witam !!!
      I co wy na to wszystko, wywalanie niezłe ! Kurs leci, lipa, ALE COŚ MI TU
      SMIERDZI, BARDZO SMIERDZI !!!
      Wskazniki z raportu finansowego, wyraznie pokazuja ze firma idze caly czas do
      przodu, wiec po cholere kurs leci na dół, widocznie komus potrzebny jest ten
      papier ! Komu... :)
      • kasowy Re: SANWIL po wynikach 08.05.06, 12:03
        Możesz miec racje, zastanawiające jest to kto w takim razie kupuje takie spore
        pakiety akcji, jeżeli spółka to taki beznadziejny syf. Kto wywala to
        wiadomo,wystraszone leszcze.
        • hubi74 Re: SANWIL po wynikach 08.05.06, 12:48
          Nie wiem czy dobrze obserwuje ale wydaje mi się ,że na poziomie 1.04 zbierane są
          konkretne pakiety. Jakiś czas temu poszło 50 tys a przed chwila 40 tys z hakiem.
          Nie wiem czy na ta spółkę są to aż tak duże pakiety ale jeśli to skupuje ta sama
          osoba to kto wie. Zobaczymy, ja na razie trzymam ale już mi nerwy lekko puszczja :)
          • hubi74 Re: SANWIL po wynikach 08.05.06, 13:17
            No i niestety do 1 zł spadnie jak nic. Tu jednak chyba nic sie nie kroi. Po
            stronie S jest jakis niewyczerpalny strumień akcji, coś to podejrzanie wygląda :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka