gorbibanki 11.05.06, 13:23 Wszystkie okoliczności wskazują, że będziemy mieli ogromną korektę trwającą aż do 17 maja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
js.2 Re: Wielka Korekta 11.05.06, 13:26 17 maja, ale konkretnie do ktorej godziny ? Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 11.05.06, 13:27 Do samego zamknięcia. I nie bądź taki dowcipny. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Wielka Korekta 11.05.06, 13:31 Twoje proroctwo jest czymś poparte ( jakaś szklana kula, herbaciane fusy ) czy to tylko nagłe olśnienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 11.05.06, 13:35 Olśniło mnie, że jest tylko 1 czynnik wskazujący na dalsze wzrosty a reszta wskazuje na spadki. Jest wśród nich 1 bardzo poważny i mocno oddziaływujący na kursy. Odpowiedz Link Zgłoś
siurak20 Re: Wielka Korekta 11.05.06, 13:43 otwieraj krotkie... bedziesz bogaty. A tak powaznie to ja tez widze same spadki ale nie ma co wrozyc, bo zycie pokazuje ze rownie dobrze wig20 moze jeszcze wzrosnac do 3500 pomimo wszystkich czynnikow wskazujacych na spadki. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Wielka Korekta 11.05.06, 13:44 piekna korekta :( niestety zyski dam dzieciom. jak ma byc korekta to nie moze byc zyskow :( <biczuje sie> Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Wielka Korekta 11.05.06, 13:52 Wiele poważnych wskaźników wskazuje bessę i to przynajmniej od sierpnia 2005 a tym czasem hossa trwa w najlepsze. Korekty były, są i będą i napisanie że będzie korekta niczego nie wnosi. Natomiast napisanie że będzie Wielka korekta i zakończy się 17 maja zatrąca nieco proroctwem lub jasnowidztwem Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Wielka Korekta 11.05.06, 13:53 bessa jeszcze wczesniej powinna byc niz 2005. to mi przypomina sytuacje z reklamy, gdzie gostek nie umial umrzec bo smierc byla na piwie. dlatego co bedzie to bedzie. ale nie robmy paniki. mysle ze kazdy inwestor ma swoja strategie. a kiedy ktos nie ma planu ewakuacyjnego - ma pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 11.05.06, 13:56 Kupuj plotki - sprzedawaj fakty. Poczekaj jak tylko Amerykanie wstaną do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Wielka Korekta 11.05.06, 14:00 oki oki. zobaczymy :) niech sie korekca. a co mi tam Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 12.05.06, 08:49 Amerykanie na razie nie zawiedli. Lepiej żeby moje prognozy się nie sprawdziły ale nadal uważam, że czeka nas wielka korekta. Przynajmniej ustawcie STOP LOOSY a o kupowaniu nowych akcji zapomnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Wielka Korekta 11.05.06, 17:10 moim zdaniem juz jutro moze byc czerwono. a jak surowce przestana byc napedem tej lokomotywy to spodziewam sie glebszej korekty na 200-300 pkt - dla zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
przykopa zastanawiam jaka jest siła tego trendu że korekta 11.05.06, 17:41 jest taka... W maju wedle założeń powinien byc dołek.Ale indeksy gonia i gonią.. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: zastanawiam jaka jest siła tego trendu że kor 11.05.06, 17:47 hameryka -2% prawie. a my jakby nigdy nic +3% :) super. to moze byc lokalny szczyt chyba Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 12.05.06, 08:50 Amerykanie na razie nie zawiedli. Lepiej żeby moje prognozy się nie sprawdziły ale nadal uważam, że czeka nas wielka korekta. Przynajmniej ustawcie STOP LOOSY a o kupowaniu nowych akcji zapomnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 12.05.06, 09:09 Waluta i kontrakty też wskazują że już dzisiaj będzie nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 12.05.06, 11:21 Nie łudźcie się koledzy że do przyszłego czwartku jeszcze coś wzrośnie. Na razie spadki są delikatne bo OFErmom zostało jeszcze trochę kasy z wczorajszego ZUSu. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 12.05.06, 12:21 Widzę że w pośpiechu zwijacie interesy bo nawet nie macie czasu odpowiedzieć. Mówiłem że lepiej będzie jeśli moje słowa się nie sprawdzą. Niestety wszystko idzie zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 15.05.06, 09:47 No i niestety się sprawdza. Wasze milczenie brzmi jak komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 15.05.06, 10:01 Wiem że wam teraz strasznie łyso ale przyzwoitość wymaga żebyście jednak przyznali mi rację. Odpowiedz Link Zgłoś
basso5 Re: Wielka Korekta 15.05.06, 10:14 No brawo rzeczywiście. Małe pytanko mam. Kiedy koniec korekty i co dalej??? Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 15.05.06, 10:21 W czwartek korekta na pewno przyhamuje i będą wzrosty. Piątek w okolicach zera a prognozę na następny tydzień przedstawię w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wielka Korekta 15.05.06, 10:32 Gorbi,masz racje,ale nie tylko Ty- ja od piątku siedze na krótkich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 15.05.06, 10:36 No to teraz tylko od wytrzymałości Twoich nerwów zależy czy spieniężysz od razu zyski czy pozwolisz się ponieść pazerności. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wielka Korekta 15.05.06, 10:45 50% już skasowanych,a reszta ze stopem na 3230. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 15.05.06, 10:48 No to jeżeli się nie zrealizuje dzisiaj to na następny dzień obniż stopa. I powtarzaj az do skutku. Widzę że utzymujesz optymalną lukę. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wielka Korekta 15.05.06, 11:03 Czy optymalną? Rynek jest rozgrzany,60pkt może być w mig,ale nawet jak stop zadziała ja skasuje zysk.Na razie jest mała panika,a byki przecierają oczy.Dwie sesje spadkowe w USA ,jak dzisiaj poprawią to jutro dopiero będzie strach. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 15.05.06, 11:15 No i wtedy sprawdzi się moja prognoza w całości. A co do luki to ostatnio czytałem ciekawą książkę i przerobiłem pewną teorię. Jeśli chodzi o kontrakty to stop loos powinienm być w odległości 33% dotychczasowej zmiany czyli różnicy między kursem zakupu a aktualną wartością. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wielka Korekta 15.05.06, 11:27 Cały ten ruch odbywa się przy spadającym LOP,a więc to nie krótcy sprzedają,tylko ucieczka byków spycha kontrakty.Wszystko wyjaśni dzisiejsza sesja za oceanem.To może być przełom w średnim terminie,a może już jest? Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 15.05.06, 11:35 Nie chciałbym na razie prognozować długoterminowo. O wiele lepiej sprawdzają się moje prognozy mikroterminowe. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wielka Korekta 15.05.06, 11:47 Długoterminowo to jest hossa i to nie podlega na razie dyskusji.Nasz rynek ma co oddać i to będzie nawet zdrowe,spadek do 2950 nic w ocenie długoterminowej nie zmieni.Dopiero przebicie tego poziomu,może przestraszyć byki na dłużej.Wszystko zależy od miedzi,to co było lokomotywą,teraz może być ciężarem. Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: Wielka Korekta 15.05.06, 16:57 A według mnie MIDWIG ruszy się już niedługo na zielono. A ciężar coż - niech ciąży :) Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Re: Wielka Korekta 15.05.06, 17:15 Kurcze, gosciu daj znac nastepnym razem! Odpowiedz Link Zgłoś
perla sprzedałem wszystko już w środę 15.05.06, 18:36 to śrubowanie WIG-u nie podobało mi się. Korektę było czuć w powietrzu. Dzisiaj interesowały mnie spółki, które mało lub w ogóle nie spadły. Bo to świadczy przy takiej korekcie o ich sile. W końcu podebrałem na dole Jago, które za chwilę urosło, czego przewidzieć nie mogłem. Myślę, że przy przeciągającej się korekcie nie powinnienem zbytno stracić, a przy ewentualnej zwyżce można kilka procent utargować. Ryzyk fizyk :-) Aha... wszyscy oczekują końca spadków w środę, a więc albo skończą się wcześniej albo później. Odpowiedz Link Zgłoś
m4tek Re: sprzedałem wszystko już w środę 15.05.06, 19:55 wychodzi ktoś z funduszy akcji? jak myślicie czy długoterminowe inwestycje będą opłacalne i czy się opłaca wyjść na chwilę żeby potem wrócić? bo moim zdaniem to niezbyt opłacalne ale chciałbym usłyszeć wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
omron Re: 15.05.06, 20:26 Tez mam ten dylemat, ale jak patrze moim amatorskim okiem to wydaje mi sie, ze dzis juz jest za pozno na wychodzenie z FA - wycena bedzie z jutra lub pojutrza czyli w lokalnym dolku. Ja chwile poczekam, a ten pare % spadku wyceny jakos przelknę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m4tek Re: 15.05.06, 21:17 dokładnie na pewno wycenią to za 2 dni już po korekcie :) i tak to można więcej stracić niż zyskać. no chyba że się ma nosa i się kupi przed korektą... Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: nie ma strachu 15.05.06, 21:56 USA kończy na małych plusach,teraz czekamy na Azje i może jutro nie będzie tak żle. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 16.05.06, 08:23 Mnie też przecież nie zależy na spadkach. Ale w zeszłym tygodniu nastąpiły takie wydarzenia, że to był już klasyczny podręcznikowy sygnał do spadków. Zauważyłem go bo akurat przez kilka dni nie miałem żadnych akcji i nie byłem zaślepiony i uwarunkowany ich posiadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Wielka Korekta 16.05.06, 08:24 a jakiez to historyczne wydarzenia sie wydarzyly :) Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 16.05.06, 08:29 Trochę się teraz śpieszę więc powiem że najważniejsza była niespodziewana zapowiedź dalszych wzrostów stóp procentowych w USA. Wagowo stanowiło to około 85% wpływu na dalsze wydarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Wielka Korekta 16.05.06, 08:39 rynek nie zdyskontowal tego od razu - nie wiem zobaczymy. dla mnie zjechanie do 3000 bedzie bardzo zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 16.05.06, 10:02 Zagranica zareagowała od razu. To tylko nasze OFErmy dostały w czwartek ponad 700 mln i wpadły w szał zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
naganiatch Re: Wielka Korekta 16.05.06, 10:28 Jasna cholera, no niech mi ktos powie, ze nie mialem racji! oto art; biznes.onet.pl/5,1335561,prasa.html Juz w marcu pisalem, ze od polowy roku moze zaczac sie boom w budownictwie. Dodajmy do tego bio-tony i biopaliwa oraz odrodzenie w techwigu i juz mamy zastpstwo surowców do kontynuacji trendu. Dzis jeszcze dokupie GTC i Echa i kurde nie patrze na korektę, lepiej zeby mnie nie kusilo, bo srednioterminowe.dlugoterminowe cele jakie wyznaczam w moim portfelu sa po prostu zajebiste! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 22.05.06, 14:46 Bardzo przepraszam za przedłużającą się korektę :) Reklamacji nie rozpatruję :) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wielka Korekta 22.05.06, 14:49 Nie masz za co przepraszać,ja się wcale nie gniewam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Wielka Korekta 22.05.06, 14:51 Jeżeli prowadzisz te kontrakty tak sprawnie jak do tej pory to rzeczywiście nie masz się o co gniewać :) Odpowiedz Link Zgłoś
naganiatch Re: Wielka Korekta 22.05.06, 16:02 No to na dzis dzien to 2750 bym tak powiedzial, ze .. Hej ;) Odpowiedz Link Zgłoś