Dodaj do ulubionych

do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą

27.05.06, 12:13
na siłe szukacie powodów żeby siebie pocieszyć, a przez to panike siejecie -
cały świat na zielono, rynek surowców się uspokoił, walutki zachowują się jak
trzeba - być może będzie jeszcze parę sesji na minusie - ale najgorsze już za
nami, ewentualna zwała możliwa jeżeli ropa albo miedź zanurkuje - ale to mało
prawdopodobne,
powód ostatniej wyprzedaży - strach przed gorszymi wynikami w stanach - już
za nami - stopy % w stanach rosną - oj bardzo źle, bardzo źle- i co??? PKB
5,3 - ile Państw na świeci może się czymś takim pochwalić??? a to największy
rynek na świecie,
czas wielkiej wyprzedaży za nami,
a niektórzy z Was próbują jeszcze odegrać na kontraktach na krótkiej -
litości!!
Obserwuj wątek
    • fular1 Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 27.05.06, 12:14
      przepraszam, wczoraj owtorzylem 5 pozycji ( 10 ruchow ). 4 krotkie 1 dluga.

4 krotkie udane - 1 dluga - wtopa.

rynek zwyzkowal. prosza cie. ocenimy za miesiac
      • martinezes Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 27.05.06, 12:21
        ok za m-c, przelicz ile byś strat odrobił gdybyś otworzył długą w momencie
        wycofania z rynku - kotrakt miał Cie ochronić przed złą decyzją - tymczasem co
        robisz??? stawiasz wszystko na spadek - odważna decyzja
        • fular1 Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 27.05.06, 12:25
          "wszystko" ? ugralem wczoraj 25 pkt i styknie. wczoraj to przypominało walke z
          wiatrakami. nie angazuje na kontrakty wiecej jak mały % mojego kapitalu. teraz
          dopiero owtorze jakas pozycje na wyrazny sygnal z rynku.

ja jeszcze wejde do f. akcyjnych jednak nie w takiej strukturze. nie dam
          wszystkiego na akcje, teraz sobie podziele ryzyko. ale powolutku. rok jest
          dlugi. czekajmy co sie wydarzy na rynku.

poza tym, dlaczego w tobie tyle zlosci ?? przeciez jak ja omine zyski i ty
          zyskasz to dla ciebie lepiej co nie ?? wiec troszke dystansu prosze do gieldy ;)
          • martinezes Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 27.05.06, 12:48
            gratuluje tych 25 pkt., przy takich wahaniach powinno być sporo więcej, ale ok.
            we mnie nie ma złości - trzymam się swojego planu który zakłada również stratę
            w pewnym okresie, masz autorytet na tym forum, sprzedałeś twoja sprawa, ale nie
            usprawiedliwiaj tego na siłę
            • fular1 Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 27.05.06, 12:50
              nie wiem czy mam autorytet czy nie. nie jestem zadnym doradcą finansowym.
              poprostu teraz o wiele inaczej ułoże sobie plan finansowy. nie bedzie 100% w
              akcjach, bo potem jest takie cos ze mi rosnie w 2 tyg 12% a spada 20 w kolejne
              2....
              • fular1 Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 27.05.06, 12:54
                jesli ktos przeze mnie spanikowal - przepraszam. choc te przeprosiny na wyrost.
                gieldy jutro nie zamykają. nie sadze ze wybijemy sie na te szczyty co byly
                jeszcze niedawno. moim zdaniem czeka nas dluga konsolidacja w rejonach 2900-
                3100.

poobserwuje rynek i powolutku do przodu. nie bede juz pisal co robie z
                funduszami, bo widze ze niektorych gorsze. jak ktos bedzie chcial wiedziec -
                niech spyta.
                • martinezes Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 27.05.06, 13:01
                  to dobrze, że jesteś na tyle uczciwy, że piszesz co robisz, ale przekonywanie
                  innych serwując im tylko złe info, bo sprzedałeś - to jest beee
                  • fular1 Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 27.05.06, 13:03
                    kazdy ma swoj rozum. kazdy ma notowania i dostep do tych samych info. ja nie
                    sprzedalem dlatego ze na forum panika. nie.

1. zbyt duze wahania i to mi sie nie podoba ( rok 2000 )
                    2. zblizajaca sie granica mojej straty - ryzyka ( 12% )
                    3. zle dobrany plan finansowy - zbyt agresywny

zadna panika z forum. poprostu indywidualne preferencje
                  • fular1 Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 13.06.06, 13:56
                    przeprosiłem pare tyg temu. dzis wiem ze nieslusznie.

przepraszam raz jeszcze.
                    • pazurrr1 Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 13.06.06, 16:06
                      fular1 napisał:

> przeprosiłem pare tyg temu. dzis wiem ze nieslusznie.
                      >
                      > przepraszam raz jeszcze.

To przeproś też, że wierzysz w Boga lub nie, że jesteś homo lub lecisz na
                      panienki. Przedstawiasz swoje poglądy i do tego masz prawo. Inni mają swój rozum
                      i mogą go podzielać, bądź nie, Twoje dzielenie się wnioskami to rodzaj
                      działalności charytatywnej, względnie handel wymienny. Możesz przepraszać za
                      kradzież, gwałt, ew. świadome, w złych intencjach wprowadzanie w błąd. Jeśli to
                      nie ma miejsca, to pyskaczy... ślij wpizdu!
    • korkix78 Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 13.06.06, 13:45

...bo hossa jest oczywistoscia,rozmawiajmy o hossie, a jesli masz inne zdanie
      to po prostu jestes:
      1. panikarzem
      2. strachliwy
      3. amator
      • kozaki_wiesi Re: do tych co wymiękli i sprzedali ze stratą 16.10.06, 15:51
        Wytrzymałam!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka