Dodaj do ulubionych

jednak sie wstrzymam...

13.06.06, 21:39
mysle ze zaraz ruszą zdesperowani akcjonariusze arki akcji, ktorzy nie wiedza
co sie dzieje poza tym ze na razie mocno tracą i wycofają swoje udzialy, tym
samym pokażą jak moło warte są "akcje". powtarzam, zielony jestem na tym
forum, ale na razie niezle mi idzie. Poczekam Imafreak- masz rację, mysle ze
to jednak jeszcze nie dno.
pozdr
Obserwuj wątek
    • fular1 Re: jednak sie wstrzymam... 13.06.06, 21:52
      zobaczymy. czemu tylko arki akcji ?? nie ma innych funduszow ? arka moze za
      przestroge sluzyc
    • zaneczka Re: jednak sie wstrzymam... 13.06.06, 21:58
      arka? ja mam tylko w arce kasiorke i fajnie ja ochronilem na koncu kwietnia.
      Znasz jakis ciekawszy fundusz? bo ten na prawde jest chyba tylko dla emerytow i
      rencistow ktorym mozna wcisnac wlasciwie wszystko.
      • fular1 Re: jednak sie wstrzymam... 13.06.06, 21:59
        no no. 2 lata byl na 1 miejscu. tyle ze byla hossa. Mbank polecam i koszyk
        funduszow
        • forest21 Re: jednak sie wstrzymam... 13.06.06, 22:50
          fular, w jaki sposob ochroniłeś kapitał. Ja też mam Arke Zrównoważoną i trochę
          mnie to już stresuje ;)
          • tongo1 Re: jednak sie wstrzymam... 13.06.06, 23:00
            Normalnie sie to robi. Idziesz do placówki BZ WBK i prosisz żeby ci
            przekonwertowano środki. Mozna to również uczynić przez internet. Zazwyczaj
            wtedy jak wietrzysz złą koniunkturę. Na początku kwietnia ten kto to konwertował
            ten wygrał. Tak twierdzę. Zaraz się odezwie rzesza ludzi którzy zarzucą mi, że
            sie rynek odkuje. A co jak spadnie...? Tnij straty ,a zyskom pozwól rosnąć. Na
            razie są tylko straty więc.. decyzja należy do was.
            • forest21 Re: jednak sie wstrzymam... 14.06.06, 23:15
              Ktoś moze wie czy w BZWBK przekonwertowanie cos kosztuje ? Poszedl bym w
              obligacje , a pozniej spowrotem akcje ;)
              • eliot33 Re: jednak sie wstrzymam... 14.06.06, 23:23
                TFI Union Investment przeanalizowało, jak w związku ze zmieniającą się sytuacją
                na giełdzie, w maju zachowywali się jego klienci. Po 8 maja nastąpił
                systematyczny wzrost wartości wycofywanych pieniędzy. W porównaniu do pierwszego
                tygodnia, wartość odkupień w ostatnim tygodniu maja zwiększyła się aż o 120
                proc. TFI ocenia, że część klientów wycofała środki w nadziei, że przeczeka
                spadki i później zainwestuje pieniądze ponownie. W pierwszych dwóch tygodniach
                maja największy udział wśród funduszy, z których wycofywane były pieniądze, miał
                UniKorona Obligacje. W następnych dwóch tygodniach sytuacja zmieniła się i
                największe odpływy (jedna trzecia wszystkich) miały miejsce z UniKorona Akcje.
    • forest21 Re: jednak sie wstrzymam... 13.06.06, 23:01
      A tak na marginesie Arka jest w czołówkach na krotkich i długich terminach, więc
      czemu ja tak słabo oceniacie ?
      • fular1 Re: jednak sie wstrzymam... 13.06.06, 23:03
        bo zrownowazony sie rozni od ochrony kapitału :)
      • gadzik1 w czołowkach 14.06.06, 07:28
        spadków chyba :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka