Dodaj do ulubionych

Swarzędz- warto się tym zainteresować??

28.12.06, 19:11
Na wykresie widać, że kurs już od ponad roku oscyluje w granicach 0,75zł -
1,2zł. Kurs jednak nie chce spadać poniżej 0,72zł. To może o czymś świadczyć.
Do tego w infach możemy zauważyć, że zarząd i rada nadzorcza się
systematycznie obkupuje akcjami spółki. Jedyny minus to to, że są
przeprowadzane kolejne emisje, ale jak na razie nie widać żadnych rezultatów
oraz informacji jak spółka wykorzystuje pozyskany kapitał. Ale mimo to
uważam, że spółka godna uwagi?? Może warto kupić parę akcyjek??
Obserwuj wątek
    • blc111 Re: Swarzędz- warto się tym zainteresować?? 02.01.07, 20:41
      mam tego trochę tak już od pół roku i pewnie jeszcze trochę potrzymam -
      najbliższe 6 miesięcy będzie chyba kluczowe - jeśłi rzeczywiście coś dobrego
      tam się dzieje, to wyniki kwartalne muszą się choć odbrobinę poprawić - jeśli
      nie to na jesieni mówię good bye
      • all Swarzędz - czyżby niedługo jakieś dobre info? 30.01.07, 16:41
        Postanowiłem odgrzebać ostatni wątek o Swarzędzu bo dzisiaj się mocno ożywił.
        Przed 16-tą zauważyłem, że część akcji mi się sprzedała. Pomyślałem, że jest
        nieźle, ale po paru minutach dopiero zaczęło się dziać (kilkaset tysięcy akcji
        a widziałem transakcje nawet po 100tys. się sprzedały i zanim się obejrzałem to
        kurs już był 0,86.)
        No ale pytanie dotyczy dogrywki, a mianowicie.
        Wyglądało na to, że kilkaset tysięcy akcji chcą ludkowie kupić za 0,87. Miałem
        ustawione zlecenie na 0,86 i zacząłem się wachać, czy nie anulować i ustawić na
        0,9 (pewnie się okaże, że za szybko wyszedłem:-). Ale pomyślałem sobie, że jak
        ustawią 0,87 to sprzedadzą mi się moje po 0,87, a jak to jest zmyłka to nie
        tylko nic nie sprzedam a dodatkowo stracę dobrą pozycję w koszyku.
        Zaczekałem i dobrze zrobiłem chyba bo parę sekund przed 16.20 kilkaset akcji ze
        strony kupna po 0,87 zniknęło i natychmiast pokazały się zlecenia sprzedaży po
        0,86 (kilkaset tysięcy akcji).
        Z pewnością wielu graczy (było tam ponad 300 tys. akcji) zeszło z tej pozycji i
        teraz pewnie żałują.
        Czy dobrze zinterpretowałem dogrywkę? A może jednak to ja za szybko wyszedłem?
        P.S.
        Tak czy inaczej już jest za późno - zarobiłem ok 30% brutto (kupiłem PP po
        0,06) i na razie starczy...
        • olusia27 Re: Swarzędz - czyżby niedługo jakieś dobre info? 30.01.07, 19:24
          Oj szkoda kolego że się pozbyłeś nieoczekiwanie ,zobaczysz co się teraz będzie
          wyrabiało.
          • aloha11 Re: Swarzędz - czyżby niedługo jakieś dobre info? 30.01.07, 19:29
            Coś dzisisaj wreszcie ruszyło z lekka, zobaczymy co będzie jutro. Warto
            obserwowac z wolna gotówką.

Mario
          • all Re: Swarzędz - czyżby niedługo jakieś dobre info? 01.02.07, 12:08
            No czy ja wiem?
            Wczoraj rzeczywiście mogłem sprzedać po 0,87 no może po 0,88 ale nie wiadomo
            czy bym się załapał bo kolejka była spora.
            A dzisiaj jak widzę mały spadek.
            Ciekawe czy to tylko korekta przed kolejnym wybiciem, czy też może to był
            falstart...
            Na szczęście potrzebuję gotówki, więc mnie już o to głowa nie boli - pewnie
            jakbym nie potrzebował gotówki, to bym odkupił dzisiaj po 0,84 z nadzieją, że
            jutro pójdzie w górę, a tak pasuję. :-)
            Pozdrawiam wytrwałych...
    • blc111 Re: Swarzędz- warto się tym zainteresować?? 12.02.07, 20:14
      po dzisiejszym info z Arki chyba warto - ciekawe co oni w tym swarzedzu widzą:)
      • aloha11 Re: Swarzędz- warto się tym zainteresować?? 13.02.07, 10:35
        aloha11 napisał:

> Coś dzisisaj wreszcie ruszyło z lekka, zobaczymy co będzie jutro. Warto
        > obserwowac z wolna gotówką.
        >
        > Mario

Jak nie wiesz co widzą w SWZ, tylko pieniądze. PZDR posiadaczy i gratuluje
        wyboru tych "śmieciowych" akcyjek.

Mario
        • stefekmaly Re: Swarzędz- warto się tym zainteresować?? 13.02.07, 10:40
          Nie ma to jak siebie samego cytować. Tego nawet Platon nie robił. Trzymaj tak
          dalej alosza.
          • aloha11 Re: Swarzędz- warto się tym zainteresować?? 13.02.07, 10:45
            Wiedziałem, że się odezwiesz ale myślałem, że przylecisz z listem gratulacyjnym
            w zębach.

Mario
            • bufetnowy Re:aloha11 14.02.07, 13:09
              Gratulacje!!!!!!!!!!!

Dzięki i prosze o więcej.
              • alibabka8 Re:aloha11 14.02.07, 17:13
                KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
                Raport bieżący nr 25 / 2007
                Data sporządzenia: 2007-02-14
                Skrócona nazwa emitenta
                SWARZĘDZ MEBLE SA
                Temat
                Zawarcie umowy dostawy i montażu przez spółkę zależną
                Podstawa prawna
                Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
                Zarząd Swarzędz Meble S.A., zgodnie z § 5 ust. 1 pkt 3 i § 8 Rozporządzenia
                Ministra Finansów z dnia 19.10.2005 r. podaje do wiadomości, że w dniu
                14.02.2007 r. otrzymał informację o podpisaniu z tym dniu umowy dostawy i
                montażu przez spółkę Swarzędz Centrum Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (
                spółka zależna ) z firmą Domaene Hagen Wolf z siedzibą w Bodenheim Przedmiotem
                umowy są dostawy i montaż mebli oraz innych artykułów wyposażenia wnętrz, jakie
                okażą się konieczne do wyposażenia hotelu International Airport Hotel w Cork w
                Irlandii. Dostawy będą realizowane partiami. Pierwsza dostawa i montaż nastąpi
                w terminie do 17.03.2007 r., pod warunkiem dostarczenia ostatecznej
                dokumentacji i dokonania uzgodnień do 15.02.2007 r. oraz dostarczenia
                materiałów do dnia 21.02.2007 r. Szacunkowa wartość dostaw realizowana w 2007
                r. wyniesie około 280.000 EURO. Tytułem zadatku Zamawiający wpłaci w 10 %
                szacunkowej wartości umowy w terminie 3 dni od jej podpisania, a w terminie 21
                dni od podpisania umowy 20 % jako zaliczkę na poczet wykonania zamówienia. Po
                zgloszeniu przez Wykonawcę gotowości do transportu określonej partii produktów,
                Zamawiajcy zapłaci 50 % wartości dostaw przed załadunkiem, a pozostałą część
                wterminie 14 dni od zakończenia montażu danej partii. Jako kryterium uznania
                umowy za znaczącą przyjęto wartość kapitałów własnych emitenta.

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
                Raport bieżący nr 23 / 2007
                Data sporządzenia: 2007-02-14
                Skrócona nazwa emitenta
                SWARZĘDZ MEBLE SA
                Temat
                Podpisanie listu intencyjnego
                Podstawa prawna
                Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
                Zarząd Swarzędz Meble S.A. podaje do wiadomości, iż w dniu 14.02.2007 r. Spółka
                podpisała list intencyjny z Burmistrzem Miasta Kościana, Starostą Powiatu
                Kościańskiego i Wójtem Gminy Kościan.
                Strony listu intencyjnego postanowiły podjąć wspólne działania, których celem
                jest :
                - umożliwienie i stworzenie warunków dla funkcjonowania, kontynuowania i
                rozwoju działalności produkcyjnej spółki Swarzędz Meble S.A. na terenie Gminy
                Kościan oraz trwałego i efektywnego tworzenia nowych miejsc pracy dla
                mieszkańców Kościana i okolicy poprzez pomoc w pozyskaniu przez Spółkę gruntów
                o odpowiednim statusie prawnym,
                - wykorzystanie tradycji zwłaszcza branży meblarskiej, intelektualnego i
                gospodarczego kapitału Kościana i okolic oraz dobrze rozwiniętej sieci usług i
                handlu do tworzenia innowacyjnych podstaw rozwoju spółki Swarzędz Meble S.A.
                oraz kreowania społeczno - gospodarczego rozwoju lokalnego,
                - efektywne wykorzystanie atrybutów inwestycyjnych regionu, zwłaszcza w
                zakresie możliwości rozwoju Spółki w oparciu o kościańskie naturalne złoża gazu
                ziemnego ( na terenie gminy znajduje się kopalnia gazu ziemnego ), co pozwoli
                na ograniczenie kosztów eksploatacyjnych oraz wdrożenie nowoczesnych i
                ekonomicznych technologii ogrzewania czy produkcji,
                - właściwe, zgodne z perspektywicznymi potrzebami miasta i mieszkańców,
                zagospodarowanie dotychczas zajmowanych przez Spółkę gruntów i obiektów na
                terenie Kościana,
                - przygotowanie odpowiednio wykwalifikowanej kadry, zgodnie z profilem
                działalności Spółki oraz pomoc ze środków Funduszu Pracy w zakresie
                zatrudniania pracowników o statusie osób bezrobotnych.
                List intencyjny stanowi podstawę do podejmowania dalszych decyzji i działań
                ukierunkowanych na realizację przyjętych w nim celów.

fiu fiu, jest superaśnie.

• aloha11 Re:aloha11 15.02.07, 10:13
                  Kilkanaście dni temu, po kilku miesięcznej nieobecności na walorze ponownie
                  kupilem akcje po 0.79 i teraz znów moge powiedzieć, że był to dobry wybór.
                  Ciekawy jestem czy ostatnie wzrosty to tylko gra pod wyniki, czy jednak
                  całkowite odwrócenie trendu.

Mario
    • gadzik1 Re: Swarzędz- warto się tym zainteresować?? 15.02.07, 10:31
      nigdy nie ma tak, zeby nie moglo byc gorzej.

Zamiast szukac pozytywnych przeslanek zastanow sie, co moze soba reprezentowac spolka, ktora przez trzy lata hossy spadła z 4.3 na 70 groszy.

orzypomne jeszcze, ze swarzedz wchodzi lna GPW zeby sie zrestrukturyzowac i od 15 lat stale sie restrukturyzuje

to ze ponad 5 proc. ma tam BZ WBK nie jest zadnym sygnalem, ze bedzie dobrze (choc niezle idzie im pompowanie niektorych spolek)

swoja droga z ciekawoci zerknalenm na wyniki. przez 9 ostatnich lat w 5 latach byla strata na dzialanosci operacyjnej. Ta spolka raczej wegetuje, a nie sie rozwija
      • aloha11 Re: Swarzędz- warto się tym zainteresować?? 15.02.07, 10:44
        ok masz moze i dużo racji ale musisz pamiętac, że na tego typu spółkach można
        co jakiś czas dobrze zarobić a z faktami sie nie dyskutuje.

Mario

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka