Dodaj do ulubionych

Ciekawy piątek

07.07.07, 22:00
Zwłaszcza przebieg i rezultat końcówki sesji - dlaczego taki i jakie mogą
być skutki???
Obserwuj wątek
    • misty_zwany_krawcem Re: Ciekawy piątek 07.07.07, 23:09
      a co cię dziwi?
      Cały czas obowiązuje trend wzrostowy. Ostatnie misie skapitulowały. Fundusze mają mnóstwo kasy. Prywatni inwestorzy też. W ameryce groźba większej korekty chwilowo została zażegnana .....to co ma być u nas?
      Hossa, hossa, hossa.
      Jak sytuacja się nie zmieni i w azji nic się nie wydarzy to pewnie w poniedziałek, wtorek jeszcze troche podjedziemy do góry co mnie bardzo martwi bo zostałem z krótkimi.
      • fular1 Re: Ciekawy piątek 07.07.07, 23:10
        nie caly czas a 5 lat... poprawka
    • prenditore Re: Ciekawy piątek 07.07.07, 23:13
      Kusi poziom 4000 na w20, który jest o wyciągnięcie ręki. Zarządzający w TFI
      muszą gdzieś upychać nadmiar kasy i przerzucili się na największe spółki.
      To jest tak jak z piciem. Przed i podczas nie myśli się o kacu, a powinno.
      • wahh Re: Ciekawy piątek 07.07.07, 23:22
        Ciekawi mnie duży popyt - czyzby zagrania i bardzo ujemna baza na
        kontraktach.Czy nie jest to więkze wejście zagranicy?
    • prenditore Re: Ciekawy piątek 07.07.07, 23:19
      I jeszcze jedno spostrzeżenie. Oczekiwano na window dressing w piątek , a był
      spadek. Oczekiwano korekty na początku lipca i mamy rekordy. Oczekuje się 4000
      na w20 i będziemy mieć... no właśnie co?
      • misty_zwany_krawcem Re: Ciekawy piątek 07.07.07, 23:24
        widze prendi że chyba też zostałeś z krótkimi...:))
        no chciałbym żeby choć trochę się skorekciło ale po dokładnym przeanalizowaniu wykresów trzeba stwierdzić że szanse na to że bedzie to w poniedziałek są małe.
        No a później? chyba trzeba bedzie ciąć straty....zbyt duże ryzyko.
        • prenditore Re: Ciekawy piątek 08.07.07, 22:32
          Jestem na krótkich, ale nie całkiem. Mam zapas do dobierania aż do 4000, a
          potem zobaczę, czy nie będę musiał czegoś zamknąć ze stratą, aby starczyło na
          depo. Na razie nie jest źle. Doszliśmy do górnego ograniczenia kanału
          wzrostowego prowadzonego już od roku i do tej pory odbijaliśmy zawsze w dół.
          Możemy przebić go górą tak jak w maju zeszłego roku, ale skończy się podobnie.
          Większość pieniędzy, które płyną do akcyjnych TFI, to kredyty i sytuacja staje
          się coraz bardziej niebezpieczna dla byków.
          • tom8010 Re: Ciekawy piątek 08.07.07, 22:49
            prenditore napisał:

> Jestem na krótkich, ale nie całkiem. Mam zapas do dobierania aż do 4000, a
            > potem zobaczę, czy nie będę musiał czegoś zamknąć ze stratą, aby starczyło na
            > depo. Na razie nie jest źle. Doszliśmy do górnego ograniczenia kanału
            > wzrostowego prowadzonego już od roku i do tej pory odbijaliśmy zawsze w dół.
            > Możemy przebić go górą tak jak w maju zeszłego roku, ale skończy się
            podobnie.
            > Większość pieniędzy, które płyną do akcyjnych TFI, to kredyty i sytuacja
            staje
            > się coraz bardziej niebezpieczna dla byków.

Prendi gdzie Ty widzisz gorne ograniczenie tego kanalu? Jesli myslimy o tym
            samym kanale to wyszlo gora - chyba ze zle narysowalem

img476.imageshack.us/my.php?image=kanalvs2.jpg
            • prenditore Re: Ciekawy piątek 08.07.07, 23:02
              Fakt, wyszło górą. Miałem nieaktualny wykres.
              Ale poza tym robi się ciekawie. Do kontraktów podchodzę bez emocji i cierpliwie
              poczekam, aż otrzemy się o wsparcie na 3800 i to mi wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka