jotde2 30.08.07, 14:44 najbardziej wig20 czy to znaczy że duzi wyskakują (min fundusze ?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misty_zwany_krawcem Re: spada teraz 30.08.07, 14:55 fundusze mają w akcjach (dokładnie nie wiem) ale z kilkaset miliardów bedzie. Do tej pory obroty sa na poziomie 1 miliarda. To jak mogą wyskoczyć z akcji? Z jednej dziesiątej procenta akcji? Nastroje w całej europie od samego rana były nieciekawe choć wszystkie indeksy pootwierały się na plusie ale myśle że w Polsce sytuacje podgrzała sprawa Krauzego. Zaczął lecieć Prokom i Bioton co wywołało iskrę i wig się obsunął a za nim małe i średnie. Innych powodów do aż tak dużej przeceny nie widze. Tym bardzie że cała europa póki co nadal na zielono. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: spada teraz 30.08.07, 14:59 Dzisiaj są takie same przyczyny spadku jak wczoraj wzrostu. Czyli żadne. Po prostu tak sobie idzie: raz w górę a raz w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: spada teraz 30.08.07, 15:05 jak nie ma żadnej przyczyny zdarzenia to znaczy ze nie ma tez samego zdarzenia czyli że nie ma juz nic. :))) Tylko Stefek jest i jego posty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: misty the market wizzard 30.08.07, 15:34 Czytaj: bez żadnej konkretnej (szczególnej) przyczyny. Ty w ogóle za bardzo próbujesz szukać przyczyn. Tkwisz w takiej typowej dla Zachodu ciasnocie filozoficznej - zawsze szukasz przyczyny. Po co ci to ? Spada przecież i zamiast szukać bodźca skup się człowieku na zarabianiu. A ty pitolisz i pitolisz. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: misty the market wizzard 30.08.07, 15:42 jasne, przy zielonej europie ot tak sobie spadło na -2% :)) pitole...haha Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: misty the market wizzard 30.08.07, 15:47 A co ? Wiesz dlaczego spadło ? A gdybyś wiedział to lepiej by ci było ? Ale ty wolisz pitolić a to o ropie, a to o kukurydzy. Takie tam bajeczki dla gawiedzi co to misty the market wizzard nie ugrywa po świecie. Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: misty the market wizzard 30.08.07, 15:50 A spadki u nas były jeszcze przed informacjami o Krauzem. A po drugie Bioton i Prokom nie mają zbyt dużego udziału w WIG20 więc to nie te spółki są "winne". Trzeba myśleć a nie pitolić. Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: misty the market wizzard 30.08.07, 17:04 Otoz nie Stefanie, krynico madrosci. Spadki zaczely sie gdy Kaczynski wspomnial o 'poteznym biznesmenie' zamieszanym w przeciek nt. afery gruntowej. Nie udawaj madrzejszego niz jestes bo smiesznie ci to wychodzi, madralo. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: misty the market wizzard 30.08.07, 17:49 wiesz co Stefek, pier.... jak mały Kazio. (za przeproszeniem wrażliwych). Oczywiście, że czułbym sie lepiej bo nie sprzedałbym w panice akcji ze stratą. (ja wiedziałem i nie sprzedalem) Jutro spanikowana leszczyna bedzie odkupowac akcje na wyścigi. Ponadto giełda to jest psychologia. Nieważne jaki udział w wigu ma bioton i prokom. Jak się widzi dwie duże spółki po -10% to taki widok działa na emocje. A co do ropy to musisz przyznać że do tego minimum 72 doszła :)) A corn właśnie zaczyna rajd w góre. Wizje nie wizje jak zwał tak zwał.... ale portfel pęcznieje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zeenek Re: spada teraz 30.08.07, 16:50 misty_zwany_krawcem napisał: > fundusze mają w akcjach (dokładnie nie wiem) ale z kilkaset miliardów bedzie. D kilkadziesiąt jak już. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: spada teraz 30.08.07, 17:59 mozliwe, tak walnąłem na oko. W każdym bądź wywalenie przez fundusze już chociażby kilku czy kilkunastu procent akcji byłoby trudne i mało realne i pociągneło by wig niewiem chyba na 1000 punktów :)) Musiałaby wybuchnąć jakas wojna. Np. fundusze emerytalne w jakimś tam stopniu są skazane na posiadanie akcji. Czy bedzie hossa czy bessa. Odpowiedz Link Zgłoś