p0105 02.10.07, 19:15 witam chcialbym sie zapytac jak wybieracie spolki do day trading bo rozumiem ze musi to byc spolka o duzej dziennej zmiennosci jak je wybieracie na co patrzycie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloha11 Re: wybor spolki do day-trading 02.10.07, 21:25 spróbuję Ci odpowiedzieć, choć w bardzo dużym skrócie jak ja to widzę. Żeby być daytraderem to trzeba przede wszystkim mieć bardzo dużą intuicję i nie patrzeć zbytnio na różne analizy, wykresy itd... Analiza fundamentalna jest bezużyteczna a analiza techniczna jest co najmniej problematyczna. Pozostaje analiza dynamiczna , ale do niej potrzebne są programy komputerowe i to już wyższa szkoła jazdy......to już nie jest proste jak rozmowa na forum o giełdzie, polityce i innych pierdołach ,to dla wielu moze być zbyt fachowe/ taka sobie czarna magia /...żart oczywiście. Pomocne także dla daytradera moze być częste czytanie wypowiedzi na forach, choć i tu trzeba wiedzieć jak odróżnić ziarno od plew. Tlum czesto jest pomocny. Swoją drogą, to chyba źle trafiłeś, to forum nie specjalizuje się w tej dziedzinie. Jak pytsz o spółki, to każdą wybiera się inaczej... ja na przykład kiedyś tylko tym się zajmowałem i zbierałem kapitał na dłuższe inwestycje. Teraz poza inwestycjami długoterminowymi, jakąś tam częścią kapitału gram na day tradingu i nadal to jest to dla mnie ekstra zabawa. W IBS inwestuje prawie codziennie i w sumie to nieźle na nim wychodze. PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś