Gość: joan IP: *.icpnet.pl 11.09.04, 16:42 co oznacza badanie tego hormonu? jego podw.lub zanizony wynik? po co gin. je zleca...?zeby co okreslic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verka.w Re: testosteron? 13.09.04, 09:12 Jesli zlecil Ci je ginekolog to pewnie podejrzewa ze masz podwyzszony testosteron, ktory powoduje np. zaburzenia w cyklach miesiaczkowych lub nadmierne wystrepowanie tradziku. Nie napisalas z jakim problemem udalas sie do ginekola wiec trudno mi powiedziec konkretnie dlaczego lekarz skierowal Cie na to badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan Re: testosteron? IP: *.icpnet.pl 13.09.04, 09:17 wlasnei wybralam sie z dlugimi cyklami ( 36- 40 dni) i bolesnymi bardzo od czasu do czasu..... oprocz test, tsh, prl........ Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w Re: testosteron? 13.09.04, 09:22 no to juz wiadomo, ja tez mialam bardzo nieregularne cykle i okazalo sie ze TTE mam bardzo wysoki i nalezalo go obnizyc do odpowiedniego poziomu. Niestety ale mozna to bylo zrobic tylko Diane35 lub Cilest. Bralam diane ale jak spadl do pozadanego poziomu to zmienilam na novynette, teraz odstawilam hormony i za pol roku zamierzam zrobic ponownie badanie na TTE zeby sprawdzic czy przypadkiem nie wrocil do poprzedniego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: testosteron? IP: *.icpnet.pl 13.09.04, 09:31 hm,tylko ja odstawilam tabletki pol roku temu, zeby starac sie o dzidzie....i raczej jak cos bedzie nei tak z testor,to chyba nei bede znowu brac tabletek anty... jutro ide to sie okaze........ ale dzieki za rady......... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś