Dodaj do ulubionych

Impexmetal!!

17.09.08, 21:07
Wim,że na świecie panuje totalny pesymizm i wstręt do akcji,a ja spróbuję
troszeczkę ponaganiać:)
Papier od jakiegoś czasu zachowuje się całkiem przyzwoicie.Na tygodniowym
interwale mamy sygnał kupna na MACD wygenerowany na początku
sierpnia,natomiast na dziennym piekne dywergencje.Szybka prosta poprowadzona
od dołka na 1,80 na dzien dzisiejszy sie broni,srednie kroczące mieszaja sie
na poziomie 2,27.
Wnioski: kupno teraz daje szanse zarobku do 3zł,lub stratę do 2zł.Cierpliwsi
powinni poczekac na zamknięcie powyżej 2.50 (wyjście nad lokalny szczyt i
jednocześnie wyjście górą z trójkata).
Ja ustawiam stopa na zamknięciu 1,94,ale odkupię po 1,85 jak dadzą:)
Obserwuj wątek
    • artremi Re: Impexmetal!! 17.09.08, 22:08
      Dzisiaj w USA byl super dzien dla wlascicieli zlota. Takiego skoku jeszcze nie
      bylo. Takze zaczyna sie odbicie w ropie i gazie naturalnym. Nie wiem jak te
      fundusze wygladaja w Polsce, ale po tej stronie Atlantyku te 3 sektory byly dobre.

Short-sellers dobijaja Morgan Stanley, na ktorego mam chrapke ale czekam dalej...
      • futurek1 Re: Impexmetal!! 17.09.08, 23:32
        Citro a po co myslec o akcjach gdy na kontraktach piekny zarobek bez duzego
        wysilku - a moga byc tansze bardziej niz nam sie to wydaje teraz - pozdrawiam
        serdecznie
        • misty_zwany_krawcem Re: Impexmetal!! 17.09.08, 23:42
          piękny zarobek bez dużego wysiłku? to weź sobie jutro na open krótkie.... hehe.
          • futurek1 Re: Impexmetal!! 17.09.08, 23:47
            jutro jak bedzie luka to zaryzykuje L jeszcze na starej serii :-)
    • misty_zwany_krawcem Re: Impexmetal!! 17.09.08, 23:32
      haha, impeksik.... spekuluje nim już od 2 miesiecy. Daje zarobić z regularnością szwajcarskiego zegarka. Bardzo przyzwoity papier.
      3-5 pakiecików na przemiennie ustawionych na kupno i na sprzedaż i na każdym wpada po 8-10 groszy. Na 10 transakcji 1-2 stratne.
      Dziś się obkupiłem po 2,18-2,19 no może jutro będą lepsze okazje z tym że u mnie 2,18 to jest wsparcie ostateczne jak na zamknieciu się nie podniesie to bede musiał wywalić.
      • misty_zwany_krawcem Re: Impexmetal!! 18.09.08, 16:32
        eh, no niby 2,16 ale jak nikt nie chce rozebrać tego batona na 2,16 to ja nie bede nadgorliwy :)).
        "Stajnia" coś kombinuje. Daje im szanse do jutra.
    • wahh Re: Impexmetal!! 18.09.08, 18:22
      Sytuacja gdy ceny produktów, którymi firma handluje gwałtownie
      spadają, a w takiej sytuacji znajduje się aktualnie Impexmetal,
      jest dla firmy niekorzystna. Może posiadać zapasy towarów zakupione
      lub zakontraktowane po wyższych cenach i będzie je prawdopodobnie
      sprzedawać po cenach niższych - nawet ze stratami. Oceniam,że nie
      jest to aktualnie dobry segment rynku do inwestycji.
      • misty_zwany_krawcem Re: Impexmetal!! 18.09.08, 19:42
        a nie sądzisz że IPX już został ukarany nadmierną przeceną?
        a tu masz najnowsze info ze społki:
        ....................
        Zarząd Impexmetal S.A. informuje, że działając na postawie § 11 ust. 1 Statutu Spółki oraz Uchwały Nr 23 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Impexmetal S.A. z dnia 26 czerwca 2008 roku określił, iż II transza akcji własnych, która zostanie skupiona wynosi 242.500 sztuk akcji Impexmetal S.A.
        Kolejne transze będą określane przez Zarząd w miarę posiadania przez Spółkę środków własnych.
        • wahh Re: Impexmetal!! 18.09.08, 21:06
          Nie znam dobrze spółki,trudno mi ocenić. Moje uwagi dotyczą segmentu
          rynku. Znam dobrze branżę i wskazałem na zagrożenie przerabiane na
          własnej skórze, które może się odbić na wynikach w najblizszych
          kwartałach.
          • misty_zwany_krawcem Re: Impexmetal!! 18.09.08, 23:37
            to jest spółka spekulacyjna, tam rządzi stajnia Karkosika. W wolnym obrocie jest tylko 20% akcji.
            Jedyna szansa żeby na tej spółce zarobić to obserwować co oni robią i się podczepiać pod ich ruchy. Jest jeszcze Pionier, który tez tam pewnie spekulacyjnie miesza. Jak jest bessa, złe wyniki i trend spadkowy to musisz łapać dołki i zaraz sprzedawać jak tylko odbije z 10 groszy. Jak są dobre wyniki i hossa to można potrzymać dłużej.
            Wszystko to jest robione zgodnie ze sztuką AT. Z tym że nawet oni nie kopią się z rynkiem, sami nie kreują trendów tylko niejako go animują zarabiając oczywiście przy okazji.
            Teraz jest taki etap przejściowy, który może przejść w trend wzrostowy. Jak Citro chce wejść długoterminowo to jest to dobry moment. Z plotek moge jeszcze dorzucić że może pójść też na sprzedaż, albo IPX albo Alchemia. Karkosik potrzebuje pieniedzy na Skotana czy na Midasa. Juz wcześniej chciał sprzedać ale włosi dawali mu podobno za mało a kurs był wtedy chyba po 12 zł !!!
            Więc jak bedzie trzeba to go trochę "podpompują" to znaczy zgodnie z tym co wcześniej pisałem pomogą trochę rynkowi żeby wzrósł jeśli rynek to zaakceptuje.
            Tyle zaobserwowałem przez ostatnie misiące siedząc na spółkach Karkosika bo dotyczy to też innych jego spółek. Midasa, Krezusa, Skotana. Można było nawet zarobić na spadającym Krezusie i Skotanie troche za późno to zauważyłem. Oczywiście o wiele łatwiej zarabia się jak jest trend wzrostowy. Duże znaczenie ma też sytuacja na Wig20. To znaczy jeśli rośnie Wig20 to rosną i karkosiki. Rzadko się zdarza żeby szły pod prąd chyba że pojawia się jakies rewelacyjne info. Wig20 dojrzał do solidnego odbicia więc i na Karkosikach powinno być dobrze w najbliższych dniach.
            • misty_zwany_krawcem Re: Impexmetal!! 19.09.08, 20:50
              no za bardzo nie popisał się dzisiaj impeksik. Nie było mnie dzisiaj cały dzień przed komputerem ale widzę że mizernie dzisiaj szło.
              Jeden mój pakiet po 2,27 na sprzedaży sie załapał ale drugi na 2,32 już nie. W poniedziałek musiałby się zamknąć najlepiej pow. 2,37. Mało prawdopodobne. Dlatego źle to widze. Bede próbował sprzedawać po 2,32 ponownie jak nie da rady to po 2,25 nawet.
              Kupno ustawiam na 2,16-2,19. Ale jak się zamknie poniżej 2,15 to uciekam, może być wtedy większa zniżka.
              • misty_zwany_krawcem Re: Impexmetal!! 23.09.08, 12:13
                no i papier chodzi jak zegarek.
                Radze ustawić się z kupnem na 2,16-2,18 a sprzedaż od 2,25 wzwyż.
                Ja sie już troche pośpieszyłem i kupiłem po 2,19. Nie liczyłem na taką panikę.
                Jeżeli spadnie na zamknięciu poniżej 2,15 to trzeba bedzie sprzedać ze strata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka