Dodaj do ulubionych

SOLID ROCK dobry start

19.06.09, 10:01
Witam koleżanki i kolegów!
Niedawno miałem styczność z doradcą Solid Rock Doradcy Finansowi (nowa ogólnopolska firma doradztwa finansowego) i muszę przyznać, iż jestem pozytywnie zaskoczony jakością obsługi. Nie omieszkałem wybrać się do biura tej firmy w Poznaniu i muszę stwierdzić, iż dawno nie widziałem tak ładnego biura. Strona www.solidrock.pl również robi profesjonalne wrażenie. Czyżby rodził nam się nowy OpenFinance w wersji mobilnej (doradcy dojeżdżają do klienta, a nie klient do doradcy)?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • stefekmaly Re: SOLID ROCK dobry start 19.06.09, 12:23
      No fakt. To ważne, że mają ładne biuro i stronę. I sami pewnie też
      są ładni ?
      Co jeszcze mają ładnego ?
      To ładne, że są tacy ładni.
      • cowi-bowi Re: SOLID ROCK dobry start 22.06.09, 09:18
        Witam,
        Jak już pisałem, interesuję się trochę rynkiem doradztwa. Wiele firm doradztwa finansowego jest teraz zakładanych i ogromna większość nie ma pomysłu na biznes. W solid rock widać spójne działanie. Ładne biura na pewno nie zaszkodzą - doradcom się tam lepiej pracuje, klient czuje się lepiej, ...
        Pozdrawiam forumowiczów.
        • misty_zwany_krawcem Re: SOLID ROCK dobry start 22.06.09, 11:54
          ładne biura pewnie nie zaszkodzą ale na pewno pomogłyby wam lepsze szkolenia z naganiania, trochę więcej finezji..... :))
          • cowi-bowi Re: SOLID ROCK dobry start 22.06.09, 13:49
            witam,
            znam tę firmę od strony klienta i osoby, która ma trochę doczynienia z rynkiem.
            osobiście tego nie doświadczyłem, ale podobno praca w solid rock również jest OK (wiadomo, praca w doradztwie "mobilnym" do łatwych nie należy, ale jest to rekompensowane "prestiżem" i prowizjami).
            pozdrawiam i życzę miłego dnia
            • arturo-felicia Re: SOLID ROCK dobry start 01.07.09, 00:14
              hehe Przeciez wszyscy wiedza ze te pseudo pochwalne wpisy montuja i wklejaja
              tutaj pracownicy solid rock.Czy wy jestescie az takimi matolami by myslec ze
              ktos uwierzy w wasza zalosna propagande ?banda idiotow
              • stefekmaly Re: SOLID ROCK dobry start 01.07.09, 09:46
                Oj czepiasz sie kolego. To napewno bardzo dobra firma. Z nudów,
                patrząc na mój rosnący bez niczyich porad portfel akcji, zajrzałem
                na ich bardzo ładną (jest tam np. bardzo ładna pani) stronę.
                I cóż ? Sa tam bardzo cenne spostrzeżenia.
                I tak w dziale "Inwestycje" mamy:
                - pieniądz sam w sobie nie posiada żadnej wartości - to oczywiście
                doskonale widać podczas bessy jak wszystko spada; wtedy nikt nie
                lubi cashu i kupuje spadające walory
                - "Możemy między innymi wyróżnić bardzo bezpieczne i pewne
                pożyczanie pieniędzy bankom" - to też stara prawda ostatnio
                potwierdzona w takich rozwiniętych gospodarkach jak USA czy Wielka
                Brytania (np. Northern Rock)
                - "zakup nieruchomości....to w miarę stabilne rozwiązanie" -
                zapytajcie o to panów i panie w USA, z pewnością to potwierdzą
                - "Złoto, srebro, platyna, brylanty to tylko niektóre z możliwości,
                szczególnie polecane ze względu na swoją stabilność w okresie
                zawirowań na rynkach finansowych" - doskonale było widać tę
                stabilność złota bądź srebra podczas ostrych spadków na giełdach i
                zawirowań w 2008 roku

To naprawdę dobra i bardzo ładna firma a wszelcy jej krytykanci to
                malkontenci.
                • aldi30-pl Re: SOLID ROCK dobry start 03.08.09, 20:09
                  Uważajcie na tą firmę! Niestety miałam z nimi do czynienia. Po pierwsze oni nie
                  mają pracowników - każdy z ich "doradców" ma swoją firmę (firma, której nie stać
                  na zatrudnienie pracowników jest mało wiarygodna). Jedynym ich celem jest
                  podpisanie umowy na tzw. ubezpieczenie (faktycznie lokatę)z Generali, z której
                  czerpią też pośrednio zyski. Pomimo deklaracji, że chcą być wieloletnim doradcą
                  finansowym w niczym innym nie pomogą - już trzeci miesiąc czekam na
                  przedstawienie oferty na kredyt hipoteczny (pan ciągle tłumaczył, że musi
                  pogonić osoby, które tym tematem na jego polecenie się zajęli), a moja znajoma
                  jeszcze dłużej na ofertę kredytu konsolidacyjnego. Jest to najgorsza firma tego
                  typu jaką znam, a od Open Finance dzielą ich lata świetlne. Są niekompetentni,
                  pan, który usiłował wymusić na mnie podpisanie umowy przed jej przeczytaniem i
                  pierwszą wpłatę zapewne przeszedł szkolenie ze sprzedaży tego typu produktów,
                  chyba nie do końca na nim uważał, bo posługiwał się ślepo schematami i był
                  chwilami wręcz niegrzeczny. Do tego zaczyna rozmowę od wymuszenia podania 15
                  kontaktów do znajomych, do których potem natrętnie wydzwania i gdy spotka się z
                  odmową, obraża ich. Moim zdaniem jest to zespół desperatów, którzy chcą robić
                  coś do czego nie za bardzo się nadają, nie mają żadnego wsparcia osób z
                  doświadczeniem. Miałam przyjemność rozmawiać z doradcami z innych tego typu firm
                  i na prawdę różnica jest ogromna. Szczerze radzę - wystrzegajcie się firmy Solid
                  Rock, bo to porażka. Na szczęście w porę się opamiętałam i nie dałam się namówić
                  na współpracę.
                  • iga.78 Re: SOLID ROCK dobry start 04.08.09, 17:45
                    Droga aldi30-pl.
                    Można zauważyć wiele nieścisłości w Twojej wypowiedzi. Nie chcę nikogo bronić, kieruję sporą firmą marketingową i z Solid Rock wiążą mnie jak najlepsze stosunki, poprostu jestem zadowolona.
                    Jeżeli firma zatrudnia doradców na umowę o pracę, to znaczy że jest z nią coś nie tak (słabych ma zarządzających). Wynagrodzenie w tej branży to 100% prowizja właśnie na umowę o współpracy (lub inaczej umowa agencyjna). Wyngarodzenie gwarantowane jest dedykowane małoefektywnym pracownikom. Osoby wartościowe pracują na prowizji.
                    Wracając do Twojej wypowiedzi - moja intuicja podpowiada mi, że mamy w tym przypadku doczynienia z tzw. "czarny PR kreowany przez zazdrosną konkurencję" - książkowy przypadek. Jest taka zasada w marketingu: "pierwszym Twoim klientem będzie konkurencja / pierwsza negatywna opinia jest kreowana przez konkurencję".
                    Zawsze można zadzwonić na infolinię (nr na www.solidrock.pl) i wszystkiego się dowiedzieć :)
                    Pozdrawiam klientów i konkurentów swoich i firmy Solid Rock.
                    Iga
                    • aldi30-pl Re: SOLID ROCK dobry start 04.08.09, 19:10
                      Witam,
                      Oczywiście jeśli nie ma się argumentów w dyskusji to należy obarczyć konkurencję. Otóż z całym szacunkiem, jesteś w wielkim błędzie. Opisałam wszystko to z czym się spotkałam w trakcie kontaktów z przedstawicielem firmy Solid Rock, dysponuję wszystkimi zapiskami zrobionymi przez tego pana, jego personaliami i numerem telefonu. Nie zamierzam się tym posługiwać, bo pan jest bardzo młody i niedoświadczony i to, że nasze kontakty wyglądały tak a nie inaczej to nie jego wina tylko firmy, którą reprezentował. Zresztą nie jestem jedyną osobą, która dysponuje takimi materiałami, jak już wspominałam moi znajomi też mieli podobne odczucia. Szkoda, bo pierwsza rozmowa telefoniczna natchnęła mnie nadzieją, że będę miała kontakt z osobą, która będzie w stanie doradzić mi w kwestiach (oczywiście nie za darmo, to było dla mnie od początku jasne i zrozumiałe), na które na co dzień nie mam za bardzo czasu a chciałabym skorzystać z dobrych produktów bankowych. Niestety okazało się, że pan ma wiedzę jedynie na temat produktu, który mi oferował, w kwestiach innych produktów bankowych miałam szerszą wiedzę. Zresztą gdy szukałam w czerwcu informacji na temat tej firmy w internecie nie udało mi się znaleźć żadnej pozytywnej opinii, były same negatywne, teraz już wiem dlaczego. Nie dajcie się nabrać. Ta firma nie jest warta uwagi. Pozdrawiam
                      • iga.78 Re: SOLID ROCK dobry start 04.08.09, 20:20
                        Witam,
                        Chcąc zostać neutralnym obserwatorem, a co za tym idzie obiektywnym
                        przytoczę suche fakty.
                        Jestem klientką tej firmy. Jestem zadowolona. Zarekomendował mnie
                        mój kolega z pracy, który również jest zadowolony z obsługi. Moi
                        znajomi, którym poleciłam doradcę również są zadowoleni. Być może
                        trafiłam na wybitną jednostkę (załatwiłam tam i kredyt i jego
                        zabezpieczenie, obsługiwały mnie dwie osoby, mam ciągły kontakt z
                        doradcą).
                        Zakładając (tylko zadkładając), że miałaś taki przypadek jaki
                        opisujesz, to dlaczego nie zadzwoniłaś do tej firmy z prośba o
                        wyjaśnienie. Gdybym ja miała sytuację, którą Ty opisujesz, to od
                        razu zadzwoniłabym lub napisałabym - coś bym z tym zrobiła. Spawdź,
                        może osoba, którą opisujesz już tam nie pracuje, ... itd, itd.
                        Nie chcę kontynuować tematu, bo nie ma sensu. Powtórzę - ja jestem
                        zadowolona.
                        Pozdrawiam.
                        • aldi30-pl Re: SOLID ROCK dobry start 05.08.09, 00:11
                          Witam,
                          A dlaczego miałabym dzwonić do tej firmy? Nie jestem zdesperowana. Nie dzwoniłam
                          do niej i nie zamierzam tego zrobić, bo nie jestem zdana na jej usługi.
                          Zrobiłabym to tylko w przypadku gdyby mi zależało na współpracy, ale przecież są
                          inne firmy tego typu, na których można polegać. To nie ja mam się prosić o
                          rzetelne podejście do współpracy, tylko firmie Solid Rock powinno na tym
                          zależeć, bo zadowolony klient to najlepsza reklama firmy. Nieźle zarabiam i
                          coraz poważniej podchodzę do inwestowania w przyszłość swoją i swoich dzieci,
                          planuję też zaciągnąć kredyt hipoteczny, dlatego zamierzam skorzystać z usług
                          solidnych i sprawdzonych firm. Wybacz, ale nie za bardzo wierzę w Twoją
                          historię, przypuszczam, że jesteś jednym z przedstawicieli tej firmy, bo w sumie
                          kilkudziesięciu moich znajomych miało z nią do czynienia i nie ma pośród nich
                          ani jednej zadowolonej osoby, a to co mi opowiadali na ten temat spowodowało, że
                          bardzo żałuję, iż podałam kontakt do nich, przez pewien czas wolałam ich wręcz
                          unikać, bo byli bardzo na mnie źli. Dodatkowo biorąc pod uwagę komentarze, które
                          pojawiają się w internecie mam jasny pogląd na sprawę. Zresztą sam sposób
                          zdobywania kolejnych kontaktów do potencjalnych klientów nie do końca jest
                          zgodny z prawem. Szkoda, że to taki niewypał, bo sam pomysł jest fajny, nie
                          każdy ma czas jeździć do doradców finansowych. Rozumiem, że chcesz skończyć
                          temat, bo jest niewygodny i niestety Twoje argumenty są bardzo słabe. Musicie
                          sporo się teraz natrudzić żeby odbudować wizerunek firmy o ile to w ogóle
                          możliwe, jednak bardzo nie lubię nieuczciwego podejścia do klienta i dlatego
                          zdecydowałam się zabrać głos w tej sprawie. Pozdrawiam
                        • nowaczyk7272 Re: SOLID ROCK dobry start 05.08.09, 08:49
                          Drogie Panie - nie ma się co spierać. Mogę się założyć, że w każdej (bez wyjątku) większej firmie znajdzie się jedna lub dwie "czarne owce". Kluczowe pytanie w takiej sytuacji: czy ta osoba jeszcze tam pracuje?
                          Postanowiłem się odezwać, bo jestem klientem tej firmy. W moim przypadku wszystko przebiegło sprawnie i z czystym sumieniem polecam.
                          Jeżeli ktoś śledzi różne fora dyskusyjne, to z pewnością zauważy, iż 90% wypowiedzi, to negatywne wpisy 10% niezadowolonych - reszta się nie odzywa, bo woli w tym czasie np. zarabiać pieniądze.
                          Pozdrawiam wszystkich!
                          • jerzy.j.urek Re: SOLID ROCK dobry start 15.09.09, 12:55
                            witam wszystkich. Przeglądam to forum i postanowiłem krótko wyrazić
                            swoją opinię. Korzystam z usług doradcy SR z Warszawy. Zarzuciłem tę
                            osobę gradem trudnych pytań, którymi znęcałem się nad innymi
                            doradcami. Muszę przyznać, że przedstawiciel Solid Rock spisał się
                            najlepiej. Oczywiście nie znał odpowiedzi na niektóre pytania, ale
                            zgrabnie wybrnął z sytuacji (odpowiedź dostałem w późniejszym
                            terminie zapakowaną w grzeczny mail). Słowem polecam. Wg mnie
                            panowie trzymają poziom.
                            PS. Na kolegach z pracy przedmiotowa osoba również zrobiła dobre
                            wrażenie.
    • ciinek Re: SOLID ROCK dobry start 15.09.09, 16:28
      Panowie z Solid czegoś. Proponuję zareklamować się w TV, radio może
      jakiś banerek przynajmniej. A nie spamować porządne formum, wiemy że
      tworzenie nowych kont nic nie kosztuje....
    • mistrz.joda Obiektywnie stwierdzę że: 12.08.10, 21:50
      Osoby z tej firmy są dobrze przygotowane do sprzedaży, lecz nie mają pojęcia np
      o doradztwie inwestycyjnym. Jeśli chcecie kupić program inwestycyjny lub
      emerytalny i liczyć w pózniejszym czasie na radę co zrobić z funduszami bo nie
      zarabiają....zapomnijcie. Na zasadzie referencji ich doradca trafił do mojego
      kolegi, on mnie poprosił bym był na tym spotkaniu bo jestem analitykiem
      finansowym w jednej ze znanych firm. Orientuję się w temacie. Oni nie sa dla
      mnie żadną konkurencją, więc obiektywnie stwierdzam że: chłopak miał gadanę
      przedstawiał nierealne wizje zysku wszystko piękne np gwarantowane stopy zwrotu
      na poziomie 20% przez cały okres trwania programu, lecz nie potrafił pokazać
      nawet jednego funduszu który to gwarantuje... nawet nazw funduszy na pamięć nie
      znał! :) To są wyszkoleni sprzedawcy, działają na zasadzie: byle sprzedać i
      zapomnieć o kliencie bo trzeba szukać następnego. Na koniec przez ok 10 min nam
      marudził byśmy mu kontakty do znajomych dali, "bo to będzie jego zapłata za
      spotkanie" Daliśmy mu po dwa numery, bo bez nich chyba by nie wyszedł... żenada
      Pózniej wydzwaniał do tych osób przez prawie miesiąc codziennie.
      • stefekmaly Re: Obiektywnie stwierdzę że: 13.08.10, 08:57
        No, to ty niezły kumpel jesteś (chyba, że nie lubisz tych osób).
        Jakby mój kolega dał mój telefon jakimś pacanom to by już nie był
        moim kolegą. Pogratulować twojej bezczelności. Dzięki takim jak ty
        ta gó...a branża dalej się kręci.
        • andrzej-raks gdzie ten obiektywizm 24.08.10, 17:13
          stefekmaly, Ty chyba masz jakieś ciśnienie na tę firmę. Przyznaj się
          - pracowałeś tam i Cię wywalili? :)
          Spotkałem się z doradcą z tej firmy i jak na razie jest ok. Nie
          popisywałem się wiedzą, jak mistrz.joda, bo nie jestem specjalistą,
          ale wszystko zrozumiałem i trochę się nauczyłem.
          Zajrzałem na forum, bo szukałem opinii o firmie. Za każdym razem, gdy
          coś kupuję, to chcę znaleźć opinię użytkowników w necie i za każdym
          razem przekonuję się, że 90% opinii to opinie negatywne (niezależnie
          od produktu i firmy), które są pisane przez 10% klientów (a czasami
          przez zazdrosną konkurencję).
    • alkor_ts Re: SOLID ROCK dobry start 24.08.10, 17:24
      A ja proponuje oddać wszystko w ręce komputerów. Ot chociażby model matematyczny
      do inwestowania je.pl/smb7
      Każdy w sieci znajdzie coś dla siebie, a dawać zarabiać bankom to bandyctwo.
    • grandrealvision Re: SOLID ROCK dobry start 24.08.10, 21:32
      Spółką, która obecnie ma największy potencjał do wzrostu jest
      niewątpliwe Virtual Vision S.A (NewConnect). Wtedy prawdopodobny jest
      wzrost wartości tej spółki do przynajmniej 0.11zł. Dlatego też nie
      może dziwić dzisiejszy, wczorajsze obroty, bowiem zapobiegliwi wolą
      kupować już teraz i mieć walory spółki w portfelu( i słusznie).
      Bardzo pozytywnym impulsem jest wzrost obrotów w ostatnich dniach, co
      świadczy o zwiększonym zainteresowaniu spółką. Ponadto wzrostom
      sprzyja b. niski free-float (ok. 10% w wolnym obrocie i przy
      obecnych cenach wystarczy niewielka ilość kasy, ażeby wykupić
      wszystkie akcje, a wtedy hulaj duszo- piekła nie ma),a także bardzo
      niskie RSI i bardzo ładny wyglądający wykres który informuje o dużych
      wzrostach. Nie bez znaczenia jest wykupienie i w ogóle cała AT, wg.
      której widać, że bardzo prawdopodobne są ostre wzrosty o dużym
      zasięgu, dla których właściwie nie ma granic. Ostatnie pozytywne infa
      ze spółki także determinują oraz uzasadniają coraz wyższą wycenę
      akcji.
      Chcecie zarobić dobrą kasę, przyjrzyjcie się w/w spółkom, możecie nie
      ufać moim analizom, ale sprawdzcie na forum wcześniej pisałem o
      Fastfinie w niedziele 10.01 i od tego momentu cena akcji rośnie.
      Następnie w sierpniu i wrześniu 2009r. na forum umieściłem analizy
      dot. Spółki Zastal, wtedy kosztowała ona 1,40-1,50, po czym szybko
      wzrosła do 2,70, następnie skorygowała, a aktualnie ponownie testuje
      3,00. 21 Lipca 2010 roku rozpisywałem o spółce Komfortklima spółka
      kosztowała wczoraj na zakończenie 0.71 groszy, a dzisiaj zakończyła
      0.90 ( +27% ). W Czwartek 22 Lipca 2010 rok pisałem o spółce Maximus
      kurs na czwartkowej sesji zakończył 0.41 groszy, a w piątek spółka
      poszybowała w górę zakończyła 0.51 groszy ( +24% ). Dnia 25 lipca
      2010 roku rozpisywałem spółkę Zakupy dzisiaj spółka poszybowała aż do
      0.52 groszy ( +27% ). Pgsoft wczoraj rozpisywałem, a dzisiaj spółka
      kosztuje 55 groszy (+ 14% ). Sprawdzcie, a uwierzycie !

W razie porrzeb piszcie na mój adres email:
      grandrealvision@interia.pl

(powyższy tekst piszącego stanowi wyraz jego osobistych opinii i nie
      powinien być traktowany jako rekomendacje kupna bądź sprzedaży .)
      • andrzej-raks Re: SOLID ROCK dobry start 26.08.10, 09:46
        Hej grandrealvision!
        Czy masz może statystykę swoich przewidywań i prognoz giełdowych?
        Jeżeli tak, to jaką masz skuteczność w back-testach o horyzoncie np. 2-
        tygodniowym?
        Pozdrawiam,
        AR
        • grynder Re: SOLID ROCK dobry start 26.08.10, 10:23
          Człowieku, jakie back-testy?! Przecież "strategia" tego pajaca polega na masowej nagonce na mało płynne papiery, nic więcej.
          • radiotrwam Re: SOLID ROCK dobry start 26.08.10, 13:57
            grynder napisał:

> Człowieku, jakie back-testy?! Przecież "strategia" tego pajaca
            polega na masowe
            > j nagonce na mało płynne papiery, nic więcej.

Do danych historycznych mozna z łatwościa dopisać system który
            będzie dobrze opisywał to co sie wydarzyło.
            Tak samo reklamują się fundusze inwestycyjne.Tylko że fundusze
            opisują to co było naprawdę w wybranym korzystnym dla nich okresie.
            A tutaj jest zupełna fikcja na spółkach o mizernej płynności.
            Większe szanse na zarobek ma sie grając na targowisku w 3 karty ,
            niż skorzystać z rekomendacji wielkiejgrandy.
            Wielkagrandą powinny się zainteresować organy ścigania
            • grynder Re: SOLID ROCK dobry start 26.08.10, 16:18
              > Do danych historycznych mozna z łatwościa dopisać system który
              > będzie dobrze opisywał to co sie wydarzyło.

Jedynymi danymi historycznymi na jakich mógłby się opierać "system grandy" jest wartość free float do ilości spamu ("Spółką, która obecnie ma największy potencjał do wzrostu jest niewątpliwe...") jakim zalewa on internetowe strony mające jakikolwiek związek z gpw.
              :/
    • fabre-gas4 Re: SOLID ROCK dobry start 25.07.11, 14:46
      Witam,
      byłam na rozmowie rekrutacyjnej w Solid Rock
      spotkałam się z ich doradcą i na spotkaniu jakoś to tak wszystko wyszło, bardzo duża paleta produktów z tego co ich człowiek wymieniał i nie wciskał nic tylko przez całą godzine pytał mnie co chce, jak to widze i tak dalej i mówił ze dopiero na drugie spotkanie da mi rozwiazanie
      przyniósł 3 i wybrałam sama
      do pracy co prawda sie nie dostałam, ale i tak sympatyczne wrażenie na mnie zrobili
    • stary-pracownik Re: SOLID ROCK dobry start 05.04.12, 20:59
      Solid Rock to zwykli oszuści, którzy kompletnie nie szanują swoich pracowników i potrafią miesiącami nie wypłacać im pensji. Wielu nie pracujących już pracowników nadal nie ma uregulowanych płatności z nimi.
      Firma się nie rozwija, zamiast otwierać nowe oddziały to zamykane są te istniejące.
      Nie warto z nimi współpracować.
      Wiem, bo pracowałem tam kilka miesięcy temu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka