Gość: xxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 10:24 Tunel autostradowy mial byc 20m pod powierzchnia ziemi, a tymczasem proponuje sie _2m_ pod ziemia. SKANDAL. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Natolińczyk Durni mieszkańcy, macie, na co zasłużyliście IP: *.altkom.pl 23.06.04, 11:32 Jaki ruch tranzytowy??? Co najwyżej tranzyt z Ursusa na Gocław. Od zawszze była tam planowana autostrada, ale nieeee, trzeba protestować, no to będzie ekspresówka o niższym standardzie. I macie co chcieliście, barany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek natolinczy - wrog pulawiakow IP: *.u.mcnet.pl 23.06.04, 12:01 skamielina z czasow moczara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.healey / 217.8.161.* 23.06.04, 12:05 Nigdy nie mówiło się o tunelu 20 metrów pod terenem, nie ma potrzeby by tunel był tak głęboko, i obecny projekt to odzwierciedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:19 Mowilo sie - tunel autostradowy mial biec od 10m do 20m (przy skrzyzowaniu z tunelem metra) pod powierzchnia ziemi. Z uwagi na zagrozenie okolicznych blokow, tlumieniem drgan, gospodarke wodna itp. A teraz, zamiast drogiego tunelu autostradowego, budowanego na koszt inwestora autostrady (fundusze prywatne) wciska sie nam plytki i tandetny tunel na trasie ekspresowej (za pieniadze miasta?), ktory bedzie pelnil dokladnie ta sama role co autostrada (polaczenie z wezlem konotopa). W zasadzie to nie tunel a trasa ekspresowa pod dachem. Przeciwnicy autorstrady i zwolennicy drogi ekspresowej maja teraz powod do radosci. Nie ma co. Postawili na swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 23.06.04, 12:07 to jest dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.u.mcnet.pl 23.06.04, 12:11 na podagre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky JESTEM ZA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 12:14 Lepszym rozwiazaniem jest tunel z 4-pasmowa droga szybkiego ruchu, niz 2- pasmowka na powierzchni. To chyba jasne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek bzdura !!! IP: *.u.mcnet.pl 23.06.04, 13:06 ruskie tiry won z miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toma AUTOSTRADA TAK!!! IP: *.sgib.com 12.07.04, 09:14 Ludzie, niech ta autostrada wreszcie bedzie, pod ziemia, na ziemi, wszystko jedno, ale niech bedzie i to szybko! Przeciez teraz Europa konczy sie w Koninie razem z autostrada!!! A z Ursynowa nie mozna sie normalnie wydostac, tylko trzeba jezdzic przez jakies Dawidy, Raszyny, Magdalenki itd. zeby wyjechac z Warszawy na zachod czy poludnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek AUTOSTRADA TAK!!! przez Gore KAlwarie !!! IP: *.u.mcnet.pl 15.07.04, 14:28 bo tiry stoja na Marynarskiej i Lopuszanskiej pojada A2 poza Warszawa - wyjedziesz bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
rollo.tomassi Nareszcie!!!! 24.06.04, 11:20 No wreszcie!!! A jak komus sie nie podobaja samoloty, samochody i ulice to do lasu! Ja bede chodzil z dzieckiem na spacer wieczorem popatrzyc na wylot z tunelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a co zrobisz jak sie pojawi swiatelko w tunelu ??? IP: *.u.mcnet.pl 24.06.04, 11:27 tez bedziesz stal i sie gapil ???? jesli tak to dobry pomysl bedzie jednego debila mniej i przy okazji jego genow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawo mieszkanko do sprzedania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 18:37 jest przy rondzie Pilarskiego z płaskowicką. Piękny widok na przyszły wlot do tunelu.Zaprosisz znakjomych i zrobicie sobie ucztę dla oczu. I dodatkowa gratka - często lataja tu samoloty. Siedzisz sobie na balkonie - liczysz tiry ,a co jakiś czas przelatuje taki piękny ptak. Tanio za tak wspaniałe warunki. Pewnie mogłoby byc jeszcze lepiej. Jakby tak było tam duże wysypisko smieci? Te zachody słońca na tle dymu palących się odpadów. Nie do przecenienia! Mogłaby tez być huta ,zamiast głupawego Lasu Kabackiego. Ale wiesz , ci ekolodzy !!!! Nie można miec wszystkiego w jednym miejscu. Znajomy o podobnych poglądach jak ty kupił sobie działkę letniskową w starym familioku na Śląsku. Siedzi na ławeczce,patrzy na dwie hałdy i koło szybowe. I co pewien czas syrena. Boskie!!! Wraca tak zrelaksowany do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T A KTO IP: *.sgib.com 12.07.04, 09:17 Ci kazal kupowac tam mieszkanie? Moze bylo tanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kolejny cwok obraza uczciwych ludzi IP: *.u.mcnet.pl 12.07.04, 10:04 a jaki wybor mialo wiekszosc mieszkancow ??? kupowales kiedys jakas nieruchomosc ??? to nie zakupy w supermakecie - choc i tam cena na polce nieraz jesst nizsza od ceny w kasie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.energomontaz.com.pl 25.06.04, 09:34 Gdzie mieszka główny projektant? Proponuje, aby autostradę zbudował koło swojego domu. mieszkaniec ul. Makolagwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbys102 Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: 213.209.202.* 25.06.04, 09:48 Ciekawe że nikt już nie podnosi sprawy Tzw Skarpy Ursynowskiej ,ochrona przyrody...gdzież tam...zapomnieliście... Wiadomo że realizuje się pomysły sprzed wielu lat, Płaskowicka jest przygotowana do tej inwestycji ,szeroki niezabudowany teren. Teraz jednak wydają zezwolenia na budowę bloków w najbliższej okolicy projektowanego tunelu,nie wierzę że deweloperzy powiadomili nabywców że to tak blisko i mogą być odczuwalne wstrząsy... dziwne zjawisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek wspomnienia sprzed lat i planowanie rozwoju IP: *.u.mcnet.pl 25.06.04, 10:00 >Wiadomo że realizuje się pomysły sprzed wielu lat, Płaskowicka jest >przygotowana do tej inwestycji ,szeroki niezabudowany teren. gdy planowano te trase samochody byly na talony - i nie bylo 30 tonowych tirow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SCEPTYCZNY Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: 195.245.217.* 25.06.04, 15:40 A moze przeciwstawic sie budowie tej autostrady nie tylko przez Warszawe ale i przez Polske, bo przeciez wszedzie sa np. parki krajobrazowe, zaby, piekne laki, lasy, ptactwo, czesto rzadkie gatunki, grunty uprawne albo i nie, a jak powszechnie wiadomo ruch drogowy, drogi, w tym autostrady sa uciazliwe dla srodowiska, w tym dla ludzi. Miasta tez nie sa najlepszym miejscem do zamieszkiwania i to nie tylko ze wzgledu na gesta siec drog (ulic). Zaproponujmy alternatywne rozwiazanie dla autostrady,(ktora przeciez bedzie laczyc Niemcy z Rosja), przez Baltyk (na estakadzie ; gdyby jednakze zaprotestowaly ryby mozna przeprowadzic ja w tunelu; niestety, nie wiem co na to ryby glebinowe). Jezeli to sie nie podoba, mozna przyjac jeszcze inna opcje, na poludnie od naszego kraju. Nie wykluczone, ze nasi poludniowi sasiedzi nie beda sie czepiac tego rozwiazania. O ile wiem, swoja siec autostrad rozbudowuja w calkem niezlym tempie. Swoja wypowiedz traktuje jako glos w dyskusji, ktory moze przyjsc z pomoca decydentom, by odwlec takie inwestycje na kolejnych kilka lub wiecej lat, co umozliwi zabudowanie (zwezenie) zarezerwowanych pasów terenu, lub umozliwi ich sprzedaz (np. rezerwa terenu dla trasy N-S w okolicy zachodniego kranca ul. Woronicza i wiele innych). W tym szalenstwie jest metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a moze by choc raz - za to z sensem ???? IP: *.u.mcnet.pl 25.06.04, 15:51 spadaj frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: a moze by choc raz - za to z sensem ???? IP: *.chello.pl 27.06.04, 20:32 No właśnie Jacku, może byś jednak napisał coś z sensem - plany budowy przez Ursynów autostrady były o wiele lat wcześniejsze niż bloków i centrum onkologii też. No to kto komu "wszedł w drogę" ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a moze by choc raz - za to z sensem ???? IP: *.u.mcnet.pl 28.06.04, 09:06 te bzdure widzialem juz tu 100 razy - nadal pozstanie bzdura a jakie inne plany Gierka wprowadzasz w zycie baranie ??? samochod masz na talon i benzyne na kartki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 10:24 dziwi mnie, że nikt nie pomyślał o mieszkańcach Grabowa czyli Ursynowa po drugiej stronie ul. Puławskiej - według projektów Metroprojektu, który projektuje trasę - nie ma tam domów!!! Domy są owszem i osiedle mieszkaniowe na wyciągnięcie ręki do planowanej estakady - tunel to nic w porównaniu z autostradą na wysokości okna i w odległości 15 metrów od niego. Jeśli ktoś myśli, że łatwo mu pójdzie z tym odcinkiem to bardzo się myli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobro Społeczne Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 18:39 Ago. Jestem jedną z tych co utracą domy. Nikt nigdy z nami nie rozmawiał, niczego nie zaproponował.Nie wiemy kiedy nas rozjadą . Po cichcu ostemplowano nam hipoteki pod wywłaszczenie dla dobra społeczeństwa -dla 20 rodzin to dramat. Cóż to jest w stosunku do milionów $ które zostana wpompowane w ten teren i wyciągnięte z wielokrotnym zyskiem? Kiedy pisałam na forum, użalając sie na taki stan rzeczy, zostałam zaatakowana i zwymyślano mnie od .. Nas nie ma po prostu. Dla nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobro Społeczne Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 18:55 ps. dorzucam propozycję cenową pokątnie usłyszaną za metr działki. Otóż chcą nam zaproponować DO 300 zł za metr. Mając dom ( a i nawet a'la "Wczesny Gierek" ) , działkę większość z nas dostanie równowartość kawalerki. Słucham teraz kto się zamienia na " złotonośny teren "???? Ciekawi mnie , skąd macie informacje o tych bogactwach które nam państwo podaruje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasioo Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 17:48 Gdzie słyszałaś, że dostaniecie 300 zł za m2 działki? Jestem bardzo ciekaw, bo to spore pieniądze. Aktualnie ceny działek rolnych zaczynają się od 500 zł za ar, a budowlanych od 2000 zł za ar (1 ar = 100 m2). Domy są zwykle wyceniane na 3000 zł/m2, oczywiście przy zużyciu wynoszącym najwyżej kilka procent. Ile procent zużycia domu, taki procent straty na wartości za m2. Jeżeli uważacie, że źle wyceniono wartość nieruchomości, to bijcie się o swoje i lojalnie ostrzegam, niebezpiecznie jest stawiać wygórowane żądania - w Krakowie właściciel blokował na budowie obwodnicy działkę wartą 400 tys. zł, żądał za nią 2,5 mln zł i wyrokiem sądu teren został zajęty bez jego zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobro Społeczne Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 08:53 Yasioo, toć mnie nie starczy nawet na wycieraczkę !!!!!!! Posiwiałam w pół minuty. Mając takie wiadomości po prostu odechciewa się żyć......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobro Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 09:00 To niemożliwe.. Policzyłam i wyszło mi ,że za całość nie kupię nawet 8 metrów mieszkania na Kabatach. 150 metrowy dom i kawał ziemi za 8 metrów ? coś mi tu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasioo Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.04, 09:55 Nie wiem czy dobrze policzyłaś, ale dom 150 m2 jest wart około 450 tys. zł, jeżeli jest nowy, i około 300 tys. zł przy 30% zużyciu. Za te pieniądze spokojnie kupisz odpowiednio 90 m2 i 60 m2 na Ursynowie przy cenie 5000 zł/m2 (średnia na Ursynowie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek widac ze jestes mlodziak IP: *.u.mcnet.pl 07.07.04, 10:14 i ze nie masz zielonego pojecia jesli uwazasz ze ktos sie przeprowadzi z dommu 150 m kw do M3 na Ursynowie to musisz byc ciezkim przypadkiem psychiatrycznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasioo Re: widac ze jestes mlodziak IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.04, 10:47 Mylisz się jacusiu. Czasy są takie, że gdzie praca, tam człowiek. Wczoraj w Krakowie, dziś w Warszawie, jutro w Trójmieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek widac ze jestes mlodziak IP: *.u.mcnet.pl 07.07.04, 11:01 dorzucasz kolejny poziom bzdur do swojej maniupulacji ??? co ma Trojmiasto czy Krakow do wykupu domow z ogrodkiem w Warszawie ponizej wartosci ??? are a genuine idiot or a clever manipulator pretending to be one ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek widac ze jestes mlodziak IP: *.u.mcnet.pl 07.07.04, 11:01 dorzucasz kolejny poziom bzdur do swojej manipulacji ??? > > co ma Trojmiasto czy Krakow do wykupu domow z ogrodkiem w Warszawie ponizej > wartosci ??? > > are you a genuine idiot or a clever manipulator pretending to be one ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vincent Re: widac ze jestes mlodziak IP: 217.153.174.* 08.07.04, 19:14 akurat jacusiu - dom 150 m2 stary jest tyle wart ile M3. Nie pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek widac ze jestes mlodziak IP: *.u.mcnet.pl 09.07.04, 09:24 przejdz sie nieuki do pierwszej lepszej agencji nieruchomosci - to sie moze czegos dowiesz nawet w twojej Koziej Wolce ludzie wola mnieszkac w 150 metrowym domu niz w 60 metrowym mieszkania poza tym dom musi stac na dzialce - w Warszawie to jest minimum 100 usd za m kw wlasnie przez takie proby oszukiwania ludzi i wymuszanie lapowek od wywlaszczanych na Powstancow Slaskich jest jeden pas zamiast trzech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komagane Re: widac ze jestes mlodziak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 18:51 Podobne przeliczniki za wywłaszczanie stosowano juz za Gomułki czy Gierka, kiedy to zabierając dom dawano mieszkanie z kwaterunku. Widze, że sposób myslenia szanownych urzedników nic sie nie zmienił: władza ma zawsze rację, nawet kiedy zamienia ci siekierke na kijek. Nie pozwólcie, by was wywłaszczono na takich zasadach (za pieniądze). Żądajcie działek zamiennych o podobnych walorach - blisko centrum, na terenie Warszawy! Żądajcie domów zamiennych. Te przeliczniki, na które powołuje sie Yasioo, toz to rozbój na równej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
rsagan Re: Sonda wśród mieszkańców Ursynowa 15.07.04, 13:59 ursynowianom gratulujemy warholstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek andy warholstwa ???? to tunel tez sztuka ??? IP: *.u.mcnet.pl 15.07.04, 14:26 w 56, 70, 76, 81-89 byly same warcholy a dzis wiemy ze to oni mieli racje !!! a nie te p.... komuchy !!! Odpowiedz Link Zgłoś