Dodaj do ulubionych

Poczta się zmienia. Zobacz pierwszy nowoczesny ...

• Gość: Lila Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne oddz... IP: *.himax.com.pl 22.01.13, 20:56
      Oddajcie nam logo Poczty Polskiej! To coś nowe to jak logo PZPN...
    • Gość: telemach Jakże mi tego brakowało IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.01.13, 20:58
      Za każdym razem, gdy stałem w długachnej kolejce czekając na nędznej jakości usługę w wykonaniu zmęczonej panienki, myślałem sobie że wprowadzenie nowego logo jest dokładnie tym, czego poczcie brakuje.
      Rebranding jest chytrym sposobem żeby nic nie robiąc móc wydać dużo pieniędzy które połyną z kieszeni podatnika (który jest de facto właścicielem tego molocha) do krewnych i znajomych królika.
      Chytre króliki mamy. Co na to NIK?
      • Gość: orjo Re: Jakże mi tego brakowało IP: *.cable.smsnet.pl 22.01.13, 21:04
        też zrobi rebranding
    • tratteolo Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne oddz... 22.01.13, 21:01
      Obecne logo i kolorystyka są OK-po co je zmieniać? To zwykłe wyrzucenie paru baniek w błoto.
    • Gość: Tomo Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne oddz... IP: *.merinet.pl 22.01.13, 21:02
      Od zmiany barw i kształtu trąbki listy i paczki nie zaczną przychodzić szybciej, pracownicy poczty nie przestaną ich okradać, a panie w okienkach nie staną się mniej chamskie.
      Jak dla mnie to krzyż na drogę Poczcie Polskiej.
      Korzystam jedynie w momencie gdy ktoś wyśle coś do mnie.
      Mnie do głowy by nie przyszło dobrowolnie tam pójść.
    • Gość: festus Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne oddz... IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.01.13, 21:03
      Jest kasa do wzięcia dla szwagra i kolesiów.
    • Gość: palacz Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne oddz... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.01.13, 21:04
      Soczyście czerwony? Może w oddziale na meblach, ale w logo wygląda mi to na jakiś pomarańczowy! a już zestawienie tego soczyście czerwonego koloru mebli z jakimś niewyraźnie pomarańczowym kolorem napisu Poczta Polska - dowodzi bezsprzecznie że fachowiec tego nie robił i że architekci swoje a 'grafik od siedmiu boleści' swoje.

Nie tak się tworzy systemy identyfikacji wizualnej !

Jeśli to logo kosztowało 4 mln., jestem w stanie je zoptymalizować i przygotować spójny system identyfikacji wizualnej wraz z wyglądem loga na wszystkich dokumentach (również w skali szarości i czarno-białych, a także materiałach przeziernych i na wyświetlaczach (RGB) w rozsądnym terminie za 10% tej kwoty.

Ale oczywiście robili to krewni i znajomi królika :-)
      • Gość: lelek Re: Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne od IP: *.cable.smsnet.pl 22.01.13, 21:07
        ja zrobię to za 0,1 % kwoty
        • Gość: palacz Re: Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne od IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.01.13, 21:10
          Bez przesady, nie psuj rynku jak jest taki budżet :-)
          (choć to oczywiście możliwe nawet za te 4.000 jeśli w grę wchodzi jedynie system a nie opracowanie wizualne setek dokumentów i formularzy stosowanych na poczcie)
          • Gość: lelek Re: Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne od IP: *.cable.smsnet.pl 22.01.13, 21:37
            nom, 4000 zł za kilkadziesiąt formularzy to mój próg opłacalności
    • striepo Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne oddz... 22.01.13, 21:05
      typowa polska mentalnośc gdzie zmiany zaczynają się zawsze od wyglądu i zmiany logo, za przeproszeniem zwisa mi to jaki ma kolor ale akurat czerwonego bym unikał gdyż on wzmaża agresję podczas oczekiwania w kolejce, mnożenie okienek jest również dziwnym tworem, wolałbym, żeby przy jednym okienku można było załatwić wszystko, wtedy może by i była jedna kolejka aleby by posauwała się bardzo szybko.
      Z prostego przykładu można to zauważyć na centralnym jak kiedyś były kolejki do każdego okienka z osobna a teraz jest jedna i w ten sposób nawet jak się trafi na panią przy kasie spisującą rozkład do zeszyciku nie boli to tak bardzo.

a tak z ciekawości kto na tym zarabia, chodzi mi mianowicie o remonty tych placówek bo za przeproszeniem, można za to dom wielorodzinny wybudować a tu mamy "remoncik"
      ktoś znowu dostwał w łapę za ten wściekły czerwony? za dizajn? za firmę remontową?

dla mnie poczta może byc nawet w piwnicy jeżeli mogę szybko i sprawnie załatwić to po co tam przylazłem czyli z "solonym" awizo, które mi jak zwykle zostwawiono jak byłem w domu
      ---i po co tyle krzyku?
    • sammler Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne oddz... 22.01.13, 21:05
      Ciekawe jak te panele będą wyglądały po pierwszym zimowym dniu...

S.
    • az_mir Trąbka ??? .... raczej "złoty róg" .... 22.01.13, 21:06
      Skorzystasz z usług PP to możesz sobie zaśpiewać .... "miałeś chamie złoty róg, ostał ci się jeno sznur".....
    • play100cen No pięknie, ale z tym pisuarem grubo przesadzili!! 22.01.13, 21:06
      bi.gazeta.pl/im/39/9c/ca/z13278265Q,Pierwszy-z-nowych-oddzialow-Poczty-Polskiej-w-Wars.jpg
    • fackir Nowy papierek nie zrobi z qpy cukierka 22.01.13, 21:07
      niech zadbają o jakość usług a listonosze zamiast awizo i ulotek noszą listy. ale prezes będzie mial za co zbierać i przyznawać nagrody, innego powodu nie widzę sprawa podobna jak z PZU.
    • Gość: er Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne oddz... IP: *.piaseczno.vectranet.pl 22.01.13, 21:11
      Tę złotą "trąbkę", to możecie wsadzić sobie dobrze wiecie gdzie! Kilka milionów wyrzuconych w błoto, a listonosz dalej przez zaspy popycha stary bicykl! (Listonosz też już nie młody) Na priorytet ostatnio cztery dni czekałem!
      • Gość: bekka 68 Re: Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne od IP: *.psp.wlkp.pl 23.01.13, 09:56
        potwierdzam -
        zdezelowane, zardzewiałe rowery z koszykiem samoróbką, z którego wysypują się listy! - do tego biedna Pani listonosz o wyglądzie maratończyka... duże odległości i nieodśnieżone chodniki.
        To wszystko 0,5 km od granicy STOLICY...
    • yogini1 Nie pomoże puder , róż...... ;)) 22.01.13, 21:13
      Swoją drogą ... czerwony kolor będzie działał jak płachta na byka , już jest wqrwiający......
    • yogini1 Panie prezesie _____ z gvwna bata nie ukręcisz 22.01.13, 21:17

• Gość: wesoły Wygląda jak by tornado zassało Twoją przesyłkę:-) IP: *.compower.pl 22.01.13, 21:18
      Na zawsze:-)
    • rabbinhood plemnik? 22.01.13, 21:19
      Żółty plemnik połykający 10groszówkę na czerwonym dywanie, źle wygląda. Pieniądze wyrzucone w błoto.
    • Gość: mic Typowy amerykański marketing... IP: *.dsl.telesp.net.br 22.01.13, 21:21
      Nie lepiej te parę baniek przeznaczyć na usprawnienie obecnych placówek? Przykład Gliwice, poczta główna. To samo okienko, w którym można kupić znaczek i kopertę i do którego stoją babcie płacące rachunki i abonament RTV + ludzie z innymi problemami. I prosta operacja wysłania listu trwa min. 15 minut jak się ma szczęście. Nadanie paczki? Jak już się dokrzyczy do pani, żeby podała blankiet nadania to połowa szczęścia. Trzeba oczywiście przepraszać i denerwować ludzi czekających w kolejce. Potem odstać swoje. Odbiór przesyłki? W dzień roboczy min.40 minut. Awizo w skrzynce doprowadza mnie do szału, a bardzo często awizo pojawia się w tajemniczy sposób kiedy jestem w domu. Ciekawe, prawda? Może prezes i jego świta pomyślą jak by tu nie obciążać listonosza stertami bzdur, a ułatwić mu donoszenie paczek tak jak to jest w zamyśle? Lepiej zmienić logo i wystrój... Idiotyzm.
      • sselrats Jestes ekspertem od amerykanskiego marketingu? 23.01.13, 04:38
        Duzo mogli by sie od Polakow nauczyc. Np o autach z kratka i listach z blaszka.
    • magheu Jak patrze na logo to widze ludzika kopiacego 22.01.13, 21:23
      pilke
    • Gość: Fandorin Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne oddz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 21:32
      Parę miesięcy temu "eksperymentalnie" skorzystałem z paczkomatu InPost i zarazem ostatni - dostałem potwierdzenie o doręczeniu z kodem, podjechałem i kod nie działał. W końcu się okazało, że moja paczka zginęła i przez kilka dni nikt nie był w stanie powiedzieć, gdzie jest. Tylko nie mówcie mi, że miałem wyjątkowego pecha, bo takie coś nigdy mi się nie przydarzyło na Poczcie Polskiej!!! Ten cały InPost musi mieć niezły bajzel o czym można poczytać na GoWork.

Ostatnio moja dziewczyna dostała przesyłkę paczkomatową. Nie mogła odebrać, więc cofnięto ją do głównej placówki w Katowicach - czynne do 16:00. To nazywacie elastycznym podejściem do klienta??? To dla mnie jakiś niewybredny żart.

Prywatne firmy kurierskie w Polsce nie są wcale lepsze - kurierzy robią Wam łaskę, że doręczają paczki (wyjątki od tej reguły są rzadkie). Niedawno czekałem cały bity dzień na kuriera GLS nie wychodząc z domu a ten nie dostarczył paczki a w logu stwierdził, że "nie doręczono". Inne firmy kurierskie zachowują się podobnie, choć czasem zdarza się kulturalny kurier wykonujący swoją robotę rzetelnie.

Z Poczty Polskiej korzystam najczęściej - najbardziej przystępne ceny w przypadku ekonomicznych przesyłek; nigdy mi nic nie zginęło; poziom kultury osobistej wysoki - z kobitkami w okienku zawsze się dogadam i doradzą jak wysłać paczkę optymalnie; placówki są na każdym większym osiedlu (np. os Tysiąclecia w Katowicach) a godziny otwarcia od 9:00 do 19:00, dzięki czemu po całym dniu pracy zdążycie wszystko załatwić.

Przyjdzie może zresztą taki czas, że szybko zatęsknicie za tak przez Was nielubianą Pocztą Polską jak zostaniecie skazani tylko i wyłącznie na prywaciarzy pokroju InPost, DHL, UPS, GLS itd. Pamiętajcie poza tym, że drobny handel na allegro to właśnie przesyłki przez Pocztę Polską - swoją droga tylko Polacy są tak genialni, by z listu/koperty zrobić paczkę. Dziwią się, później, że listonosz nie doręcza im listów do drzwi...tzn. paczek w kopertach bąbelkowych. Nasz listonosz nosi dodatkowy plecak na to, ale przy takiej ilości tego towaru nie da rady zabrać wszystkiego!
      • Gość: Domcia Re: Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne od IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 22:30
        I tu się z Tobą zgodzę - konkurencja Poczty Polskiej póki co jest denna. Już w kilku firmach wymogłam, żeby wszelkie dokumenty, głównie faktury, przesyłali nam z powrotem Pocztą Polską, bo Inpost i Polska Grupa Pocztowa nie potrafią doręczyć listu w ciągu kilku dni, a jak już "doręczą", to albo do budki strażnika (1 km od biura) albo rzucają beztrosko na stół w holu (gdzie kręcą się obcy ludzie i pracownicy innej firmy), bo wejście na 1 piętro to zbyt duży wysiłek...
        Dość często także się zdarza, że owszem - doręczają, ale listy (dokumenty bankowe np.) których adresat mieszka tak z 10 km dalej...
    • nadi67 Poczta się zmienia. Nowe logo i nowoczesne oddz... 22.01.13, 21:38
      Oby po tych zmianach nie trzeba było cytować: "miałeś chamie ZŁOTY RÓG a ostał Ci się ino sznur" :-/
    • 99venus Re: Poczta się zmienia. Zobacz pierwszy nowoczesn 22.01.13, 21:39
      kolejna głupota.od nowego znaku coś się zmieni?
      wszystko co stare,do czego ludzie się przyzwyczaili i polubili zniszczą.mam nadzieję,że szybko splajtują i będzie można korzystać z jakiejś porządnej firmy.
    • Gość: Paw A to debile. Czerwony wzbudza agresję. IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 21:39
      W stanach nawet metro zmieniło kolorystykę w wagonach aby ludzi stonować. Już widzę te awantury na poczcie gdy się zrobi kolejka. Ciekaw jestem co za "geniusz" wymyślił te barwy? Nie pytam po co bo to akurat jest jasne i już się przyzwyczailiśmy do takich zwodów.
      • beejay02 Re: A to debile. Czerwony wzbudza agresję. 22.01.13, 21:45
        To samo pierwsze wrażenie. Zresztą czerwony (nie tylko kolor) tak na mnie działa, wiec można powiedzieć ze znam to z autopsji.
    • Gość: Piotr Calibri IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.13, 21:40
      Bardzo nieprofesjonalne jest użycie w logotypie domyślnej czcionki Worda (Calibri).
    • toban6 Re: Poczta się zmienia. Zobacz pierwszy nowoczesn 22.01.13, 21:45
      brawo! w końcu zmiana w dobrym kierunku!
      Przy okazji. 14 stycznia wyjąłem ze skrzynki przesyłki nadane w: Sopocie, Szczecinie, Warszawie, Warszawie, Warszawie, Warszawie w dniach od 10 grudnia do 15 grudnia. Listonosz jeździł 14 stycznia. Jedną z przesyłek była faktura za gaz bez koperty. Dostawca gazu ma chyba jakieś chody na poczcie, że nawet znaczka nalepić śliną nie musi. Brawo! Idzie nowe.
    • beejay02 Ronaldo strzela przewotką? 22.01.13, 21:48
      Logo pokazuje nie mniej ni więcej tylko piłkarza, który strzela (no powiedzmy odbija piłkę) przewrotką. ???? Co to ma wspólnego z Pocztą Polską? I ten czerwony - drażniący kolor. Kro za ten idiotyzm zapłacił.
      • elemir Re: Ronaldo strzela przewotką? 23.01.13, 02:41
        Takież były moje skojarzenia. Wyjątkowo spartolony projekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka