Dodaj do ulubionych

Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną

31.03.10, 22:58
Gdy Barcelona remisuje, okolicznosci tego rezultatu zawsze sa
dramatyczne, gdy przegrywa, tragiczne ! Zwyciestwo tej druzyny
traktowane jest jak cos wrecz oczywistego !
A moze by tak panowie pismacy zaczac dostrzegac to, ze na boisku
graja dwie druzyny i dla zwyklej przyzwoitosci skomentowac spotkanie
z perspektywy przeciwnika Barcy ???
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną IP: *.acn.waw.pl 31.03.10, 22:59
      kontrowersyjny karny?kontrowersyjna mogla byc co najwyzej czerwona kartka,ale
      karny nalezal sie jak psu buda.
    • Gość: Marian Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną IP: *.komputersat.pl 31.03.10, 23:00
      Przy rzucie karnym nie było żadnych kontrowersji faul i tyle czerwona kartka
      jak i karny w pełni zasłużony.
      • Gość: marianna Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 23:17
        sam jestes zasluzony..zaloz okulary...kartka to jakis zart sedziego
    • Gość: Akwarel Forza Inter IP: *.hades.net.pl 31.03.10, 23:01
      Inter górą i tak najlepszy
    • Gość: g Kocham oba kluby ale IP: *.5-4.cable.virginmedia.com 31.03.10, 23:01
      barca to barca. Niektórz uważają że jest przereklamowana, ale powinni dać replay z pierwszych 20 minut meczu z arsenalem. Co prawda wynik końcowy to remis, ale drużyna z messim na czele dobrze wie co robi.
    • Gość: rado Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: *.kielce.vectranet.pl 31.03.10, 23:12
      No chyba trzeba być idiotą żeby uznać remis Arsenalu sprawiedliwym wynikiem. Hehe
      • Gość: asd Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: 83.238.95.* 31.03.10, 23:51
        widać idioto mało jeszcze w życiu widziałeś
      • Gość: Ninja0505 Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 10:08
        Jest takie powiedzenie "szczęście sprzyja lepszym"
    • Gość: fryzjer Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną IP: 82.160.111.* 31.03.10, 23:16
      Mecze LM staja sie coraz bardziej przewidywalne. Wszystko jest
      rezyserowane pod zdobycie jak najwiekszej ilosci widzow, aby
      orgaznizatorzy mogli zainkasowac jak najwiecej pieniedzy. Zarowno
      wczesniejsze losowanie jak i wynik mysle, ze jest drukowany.
      Obejrzalem wszystkie bramki i twierdze, ze Almunia bronil tak jakby
      chcial nie obronic, zupelnie bez walki o stawke. Bramki Arsenalu
      rowniez delikatnie mowiac nicspecjalnego. LM nie da sie juz ogladac.
      Pozdrowienia dla wszystkich kibicow curlingu :)
      • bnch Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon 01.04.10, 07:53
        A światem rządzą Żydzi, a w czasie ich licznych świąt zastępują ich cykliści:). Swoją drogą curling to piękny i (chyba jeden z ostatnich) czysty sport.
        • Gość: fryzjer Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: 82.160.111.* 01.04.10, 12:24
          Nie jestem zwolennikiem spiskowych teori. Ale prosze przypomnij
          sobie ostatnia edycje LM, polfinal Barcelona vs. Chelsea oraz
          Arsenal vs Manchaster. Wiadomym bylo ze Barcelona wygra, bo nikt z
          dzialaczy UEFA nie narazil sie na strate kilku milionow widzow.
          Final angielski obejrzalo by co najmniej polowa kibicow, niz final
          Barca vs angielski klub. Takze wroc prosze do tego polfinalu Barca
          vs Chelsea i zobacz co robil sedzia, bardzo sie staral spelnic
          oczekiwania UEFA.
          Nie mniej pozdrawiam kibicow freesbe
          Fryzjer
          • gilbert_3 Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon 04.04.10, 23:30
            ach jaka pamięć ludzka jest wybiórcza. Sędzia tak bardzo się starał o wygraną
            Barcelony, zwłaszcza w pierwszym meczu Barcy z Chelsea, nie dyktując co najmniej
            4 fauli piłkarzy Chelsea na graczach Barcelony, w tym jeden w polu karnym na
            Andresie Iniesta. Potem w rewanżu sędzia usunął Abidala z Barcelony co pokazały
            powtórki za nic, czyli niesłusznie, ale równie niesłusznie nie uznał ręki Pique
            w polu karnym. Potem słusznie nie odgwizdywał nabitych na ręce w polu karnym
            (iluż sędziów dałoby się na to nabrać!). Drogba zmarnował 3 setki, dwa razy sam
            na sam z Valdesem. I tak oto spiskowa teoria dziejów stała się faktem i grająca
            w 10 Barcelona dała radę wyrównać na 1:1 i kupiona za grube miliony drużyna
            Chelsea za rosyjskie petrodolary pożegnała się z finałem Ligi Mistrzów. O
            sędziach można dyskutować w takich meczach, ale trzeba zawsze patrzeć w dwie
            strony.
    • maxikaz01 Wspaniały mecz, ale... 31.03.10, 23:17
      Wspaniały mecz, ale moim zdaniem powinna wygrać Barcelona. Arsenal nie zasłużył z pewnością na remis...
      A co do karnego, to kibice Barcy będą mówić że nic nie było, a Arsenalu że był ewidentny karny... A ta czerwona kartka, to wcześniej należała się Arszawinowi i kilku innym graczom Arsenalu, a nie Puyolowi...
      Takie jest moje zdanie.
    • Gość: rrr Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną IP: *.kielce.vectranet.pl 31.03.10, 23:20
      Kibice Arsenalu przyznajcie. Fuks i tyle. Rewanż to formalność
    • Gość: maxi jazz Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 23:21
      hoho, to było coś! wychodzi na to, że Barca to ma tak słodko tylko w lidze
      hiszpańskiej, a jak grają z kimś z Premier League to się kończy zabawa, choć
      zgoda, że na początku to było oblężenie.
      tu więcej: www.pilkarskiekomentarze.com/news.php?extend.113.10
      • Gość: Pablo Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: *.106.connectic.pl 31.03.10, 23:43
        Albo to link do twoich wypocin, albo jest was kilku żyjących w swoim
        własnym, alternatywnym świecie.
    • Gość: montezuma Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną IP: *.xdsl.centertel.pl 31.03.10, 23:22
      czy internauci dobrze typuja? moja niezależna ankieta:
      www.tinyurl.pl?4kK8CxCF
    • Gość: jozef.d Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 23:25
      Obiektywnie patrząc to Arsenal mial jeden strzal , który wykorzystal. Karny
      tylko dlatego, ze mecz byl w Londynie...w Barcelonie sędzia by nawet o tym nie
      pomyslal

• Gość: niro człowieku ale pieprzysz głupoty z tym karnym to IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 23:33
        głowa mała. Niedługo urwanie nogi przez stopera Barcy nie będzie wg was
        powodowało możliwości podyktowania karnego. Przecież nie wystarczy być ślepym,
        ale bezgranicznie głupim, aby wogóle podważać tego karnego. Tak samo jak fakt,
        ze Barca była w tym meczu zdecydowanie i to dwa razy lepsza.
        • vega01 Re: człowieku ale pieprzysz głupoty z tym karnym 01.04.10, 18:44
          Karny jak najbardziej do podważenia i nikt tu nie jest idiota!!! Mniej do podwazenie był karny na Messim ale naprawde nie ma co się denerwować- skąd przecietny internauta z brzuchem i puszka piwa w rece moze wiedziec co jest zgodne z przepisami a co nie jak nigdy piłki nie kopal podobnie komentatorzy którzy czasami nie potrafia zinterpretować najprosztszej sytuacji! Tak pan Kołtoń dostrzegł wczoraj faul na Messim po chyba 3 powtórce!!
    • Gość: krog Przepraszam co kontrowersyjnego było chyba w IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 23:26
      najbardziej ewidentnym z ewidentnych karnych jaki można sobie wyobrazić.
      Przecież do diabła faul był na milion procent. pytanie można zadać tylko i
      wyłącznie o czerwona kartkę, która notabene zgodnie z przepisami się należała,
      bo Fabregas był ostatnim zawodnikiem przed bramkarzem i był ewidentnie
      nieprzepisowo faulowany. Ale nawet jeśli nie czerwona to żółta karta i
      wykluczenie z następnego meczu i tak chyba nawet dla największego fanatyka
      Barcy jest oczywiste.
      • Gość: Pablo Re: Przepraszam co kontrowersyjnego było chyba w IP: *.106.connectic.pl 31.03.10, 23:40
        Musisz mieć niezłą inflację, skoro milion procet u Ciebie jest w
        rzeczywistości warte w dolnych granicach błędu statystycznego (czyli
        zero). Fabregas wsuwa nogę między nogi Puyla i wykłada się na glebę.
        Powinien zobaczyć drugie żółtko i opuścić boisko. Sędzia podejmuje
        jedną z bardziej kuriozalnych decyzji w tej edycji LM. Karny z
        kapelusza, kartka z kapelusza. Zresztą żółtko dla Pique też mocno
        śmierdzi.
        • Gość: asd Re: Przepraszam co kontrowersyjnego było chyba w IP: 83.238.95.* 31.03.10, 23:57
          kolejny geniusz zbrodni, "fabregas wkłada nogę...", obudź się cycku, faul i czerwień zasłużone
        • Gość: le ming Re: Przepraszam co kontrowersyjnego było chyba w IP: *.aster.pl 01.04.10, 00:23
          Nie wiem, co, komu i gdzie wlozyl Cesc, ale Puyol na niego wpadl i go
          przewrocil. Faul, choc niezamierzony, to jednak ewidentny. Karny bezdyskusyjny.
          A czerwona kartka zbedna, wystarczylaby zolta (chociaz wiem, ze wedlug scislej
          wykladni przepisow nalezala sie czerwien).
        • Gość: obs Re: Przepraszam co kontrowersyjnego było chyba w IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.04.10, 00:51
          Fabregas jest bardzo dobrze znany w Anglii ze swych sztuczek,
          potrafi znakomicie udawac, robi to wysmienicie, bo z reguly nie
          posuwa sie do przejaskrawienia sytuacji. Ci ktorzy ogladaja lige
          angielska wiedza, ze Fabregas poluje na karne.
      • Gość: Q Re: Przepraszam co kontrowersyjnego było chyba w IP: *.kielce.vectranet.pl 01.04.10, 07:14
        Ewidentnie, to Ciszek kopnął Puyola. Nie twierdzę, że sędzia nie miał podstaw,
        do odgwizdania karnego, ale nie zdziwiłbym się, gdyby tego nie zrobił. I jestem
        w stanie sobie nie tylko wyobrazić, ale i przypomnieć dziesiątki bardziej
        ewidentnych karnych, w tym niepodyktowanych.
    • Gość: kosiarz Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną IP: *.toya.net.pl 31.03.10, 23:36
      faul tak ale na zolta kartke
    • Gość: fajnie fajnie Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną IP: *.bethere.co.uk 31.03.10, 23:44
      co to k%?!! jest? material dosteepny tylko dla uzytkownikow z polski.
      gazeta.co.uk?
      • bnch Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon 01.04.10, 07:55
        Prawa autorskie. A Ty Masz angielskie IP.
    • Gość: rt jednak show Almunii - najlepszy zawodnik meczu IP: *.aster.pl 31.03.10, 23:48
    • Gość: barcaforever Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 00:00
      Moim zdaniem Fabregas wymusił rzut karny
      • Gość: le ming Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: *.aster.pl 01.04.10, 00:24
        Puyol przewrocil Cesca, wpadl na niego i go przewrocil. Faul tak. Karny tak.
        Czerwona kartka - niekoniecznie.
    • Gość: gk Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną IP: 205.250.211.* 01.04.10, 00:29
      Sedzia byl najslabszym na boisku.
    • Gość: szpieg szoguna Karny z kapelusza! IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 01.04.10, 00:41
      A do tego czerwona kartka?! Kabaret. Na Camp Nou 4-0 i zegnamy frajerow. Visca
      el Barca!
    • krzyszt-of12345 Gospodarzy stać było tylko na przebłyski... 01.04.10, 01:02
      Nie zgadzam się!
      Jakoś mimo że mieszkam w barcelonie i chcąc nie chcąc oglądam jej mecze
      wyjątkowo często (nawet ligowe) to jednak genialne, odważne, często wręcz
      nieprzewidywalne akcje stanowiły dla mnie o tym meczu. Myślę że powtarzalności
      Arsenalowi nie brakowało bo było jednak w drugiej połowie dużo momentów do
      powstania z krzesła.
    • Gość: niki Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: *.191.153.196.bredband.tre.se 01.04.10, 01:29
      a moze ten ktory nic nie wie nie bedzie uzywal slow nadaremno
    • Gość: panprezess Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.04.10, 01:34
      Z perspektywy przeciwnika nie było co komentować. Rzekomo świetny arsenal został
      zdeklasowany i tylko głupocie sędziego zawdzięcza niezasłużony remis i jakąś
      nadzieję w rewanżu.
    • Gość: black Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barceloną IP: *.lewandow.net.pl 01.04.10, 01:44
      Dla mnie sędzia początkowo gwizdał tylko w jedną stronę.
      Widział częściej faule graczy Arsenalu,
      którzy byli równie często koszeni co gracze Barcy.
      Dawał kartki głownie Arsenalowi.
      Mimo, że to zawodnicy Arsenalu opuszczali boisko na noszach.
      Ten karny był konsekwencją nieudolności sędziego.
      Zdał sobie sprawę, że jest najgorszym aktorem tego widowiska i
      próbował nadrobić to co spieprzył.
      Pomogła mu w podjęciu decyzji publiczność,
      która była najlepszą formacją tego spektaklu.

pozdrawiam
      • Gość: qba Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: *.net.autocom.pl 01.04.10, 05:49
        Na wstępie zaznaczę - jestem kibicem Realu i chętnie zobaczyłbym Barcelonę na
        kolanach. Ale jestem też realistą i wielkim fanem futbolu, więc muszę powiedzieć
        to, co muszę:
        Najlepszą formacją spektaklu była, przyjacielu, druga linia Barcelony. 70 do 30%
        posiadania piłki po pierwszej połowie coś o tym mówi.
        Wiele już różnych bzdur o piłce słyszałem, ale stwierdzenie "(...) graczy
        Arsenalu, którzy byli równie często koszeni co gracze Barcy. (...) to zawodnicy
        Arsenalu opuszczali boisko na noszach (...)" to NAJWIĘKSZA hipokryzja, jaką
        spotkałem. Fan angielskiej drużyny oskarża hiszpańską o brutalne faule??? O czym
        my mówimy???
        Nie chcę, ale szczerze muszę napisać, że jeśli Puyol dostał czerwień za ten
        faul, to Arszawin i Fabregas powinni byli wylecieć z boiska dużo wcześniej. Faul
        Puyola był, ale dużo więcej przypadkowy niż zamierzony. Faule w/w piłkarzy
        "niewinnego" Arsenalu byłby umyślne i wymierzone w nogi najlepszych piłkarzy
        meczu - Xaviego i Alvesa.
        Nienawidzę Barcelony, ale jeszcze bardziej nienawidzę hipokryzji. Po tych
        postach pierwszy raz w życiu zakibicuję Barsie. Na pohybel tak zaślepionym angolom

• Gość: qba Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon IP: *.net.autocom.pl 01.04.10, 08:59
          Keny, pijesz do mnie? Ja zwolennikiem Barcelony?
          Prawda, wy Wielcy Piewcy Angielskiej Piłki, jest taka, że Barcelona w zupełności
          odpuściła w drugiej połowie i się Arsenalowi poszczęściło.
          Mam nadzieję, że tak się nie stanie, ale oglądam naszą (hiszpańską) ligę i
          realnie wiem jedno: po 20 minutach na Camp Nou będzie 3:0 i po meczu, dwumeczu,
          i marzeniach Arsenalu.
          • gilbert_3 Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon 04.04.10, 23:41
            Byłoby fajnie po 30 minutach 3:0, o ile Wągier nie zamuruje bramki, a może to
            zrobić, wiedząc, że po 70-tej minucie Barcelonie będzie ciężko coś konstruować w
            obliczu zmęczenia sezonem i perspektywie Gran Derbi. Niestety na to wygląda, że
            nie ma argumentów, aby to zrobić.
      • vega01 Re: Liga Mistrzów. Arsenal remisuje z FC Barcelon 01.04.10, 18:49
        proszer nie trolluj poczatkowo czyli masz na mysli pierwsza godzine gry kiedy
        to Barca nie oddawała na dłuzej niż kilka sekund piłke Aresenalowi :D?? Powiem
        Ci statystyki pokazuja żr tylko Arsenal był w tym meczu zmuszony do brutalnej
        gry nie mówie ze byla brutalna ale musiała byc agresywna i ostra a Barca od
        lat zawsze jest najczysciej grajacą druzyna w hiszpani !!!! Bo nie mysla o
        faulowaniu tylko o ładnej i skutecznej grze nie interesuje ich noga
        przeciwnika tylko piłka! Obiektywizmu troszke.
    • Gość: keny kontrowersyjny karny.. Chyba autor oglądał IP: 193.193.181.* 01.04.10, 07:20
      inny mecz bo karny był ewidentny!
      P.S. Tekst pisany ewidentnie przez zwolennika Barcy..
      • mikesz6 Re: kontrowersyjny karny.. Chyba autor oglądał 01.04.10, 08:41
        A Wisła w 2008 roku wygrała u siebie z Barceloną.I grała bez Mariusza Jopa.
      • Gość: qba Re: kontrowersyjny karny.. Chyba autor oglądał IP: *.net.autocom.pl 01.04.10, 09:01
        Super forum - chciałem odpowiedzieć ken-emu, odpowiedziałem sobie...
      • Gość: qba Re: kontrowersyjny karny.. Chyba autor oglądał IP: *.net.autocom.pl 01.04.10, 09:21
        "inny mecz bo karny był ewidentny!" był, ale
        keny - pijesz do mnie? czy do autora artykułu z tekstem "P.S. Tekst pisany
        ewidentnie przez zwolennika Barcy.. " bo jak do mnie, to się chłopie obudź:
        MU bez Rooney'a, z bramką straty. Przeciwko wchodzącemu na falę Bayernowi.
        Powodzenia życzę.
        Napiszę to, choć nie chcę: po 20min. na Camp Nou będzie 3:0. Barcelona w formie
        przeciwko Arsenalowi bez Fabregasa. Na pewno...
    • airwolf82 Obszerny skrót 01.04.10, 09:16
      airwolf.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka