Dodaj do ulubionych

Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli p...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 10:55
pzpn może co najwyżej zrbić laską, do tego się nadają...
Obserwuj wątek
    • getalife Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli p... 09.11.10, 11:17
      Ciekawe co zrobi pan Wojciechowski jak klient jego firmy niezadowolony z mieszkania mu nie zapłaci? Tacy tani geszefciarze to jest choroba polskiego sportu. Słoma z butów wychodzi.
      • Gość: Ja Burak i tyle IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.10, 11:39
        Burak
        • Gość: pawko Podsumowanie IP: *.ds11.agh.edu.pl 09.11.10, 13:43
          Bakero: 3 mecze - 9pkt.
          Janas: 8 meczy - 7pkt.

Dziękuję.
          • radiradi1 Błąd, kolego 09.11.10, 17:21
            Bakero: 5 meczy - 10pkt (3-1-1)
            Janas: 6 meczy - 6pkt (1-3-1)

Janas to pipa nie trener, ale nie rób z Bakero bohatera. Bakero wygrał 3 pierwsze mecze, ale zwolniony został po remisie w Łodzi i przegranej z Koroną w Warszawie.
      • Gość: qba Re: Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli IP: *.147.134.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.10, 12:48
        trafiles w sedno
      • Gość: eve Re: Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli IP: *.182.128.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.10, 17:55
        bardzo trafna uwaga;
        no co Wojciechowki??? przecież twój JW Construction jest słynne od lata z dziadowskiego wykonania budynków;
        może ludzie powinni powiedzieć: płacę ale wymagam, a jak nie dostaje to nie płacę; jak ci się to podoba prostaku???
    • pryszcze.duszy Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli p... 09.11.10, 11:21
      hehe a temu Wojciechowskiemu, biznesmenowi polaczkowi, mistrzowi motywacji ktoś chyba wstrzymał dopływ tlenu do mózgu :) Legia się cieszy na pewno z takiego obrotu sprawy.
      • Gość: tg4t Re: Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli IP: *.182.128.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.10, 17:52
        niby prawda, co piszesz, ale dlaczego "polaczkowi"; akurat on spędził sporo lat zagranicą, może to stamtąd przywiózł takie prymitywne nawyki; bo nie wiedzę czegoś takiego np. w Legii; w Legii mieli ogromną cierpliwość najpierw do Urbana, teraz do Skorży i zostawiali im wolną rękę;

Legia mimo że była tam gdzie dziś jest Lech, obecnie jest trzecia, ograła lidera i wicelidera, a Skorża nadal jest trenerem L
    • Gość: Andre Wojciechowski ma rację IP: 212.182.20.* 09.11.10, 11:21
      Wojciechowski jako właściciel klubu płaci i wymaga tak samo jak się wymaga od każdego innego pracownika, któremu się płaci potężne pieniądze. Zupełnie nie rozumiem oburzenia środowiska.
      • getalife Re: Wojciechowski ma rację 09.11.10, 11:29
        Nie, właściciel nie ma prawa do wszystkiego. Jak podpisujesz umowę i zobowiązujesz się do płacenia określonej kwoty, która zachęca zawodnika/pracownika do odejścia z dotychczasowego klubu to później masz zas.... obowiązek płacić, czy podoba ci się gra danego zawodnika czy nie. Możesz nie płacić jakichś premii, ale podstawową pensję musisz, takie jest prawo. Jak pracodawcy nie odpowiada jakość/ilość pracy pracownika to może go zwolnić i zatrudnić sobie innego. Tylko, że jak się jest frajerem i płaci się najpierw miliony za zawodników, którzy nie spełniają oczekiwań to bardzo mi przykro, ale jest się zwyczajnie wydymanym. Ryzyko biznesowe.
      • Gość: Ja Bredzisz Andre. Piszesz głupoty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.10, 11:41
        • Gość: Tak Re: Bredzisz Andre. Piszesz głupoty IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.11.10, 12:59
          Ja i getalife zapiszcie się jeszcze do związków zawodowych. Będziecie mogli bronić nierobów. A do tego, co nazywa JW tanim geszefciarzem: jak już dorośniesz i będzie cię stać na kupno własnego mieszkania albo domu, to cię oświeci i zobaczysz, że w deweloperce bardzo często niezadowolony klient nie płaci za fuszerę i goni wykonawcę w p...u.
          • Gość: Blaine Re: Bredzisz Andre. Piszesz głupoty IP: 38.113.161.* 09.11.10, 14:38
            > Ja i getalife zapiszcie się jeszcze do związków zawodowych. Będziecie mogli bro
            > nić nierobów. A do tego, co nazywa JW tanim geszefciarzem: jak już dorośniesz i
            > będzie cię stać na kupno własnego mieszkania albo domu, to cię oświeci i zobac
            > zysz, że w deweloperce bardzo często niezadowolony klient nie płaci za fuszerę
            > i goni wykonawcę w p...u.

A ty już dorosłeś? Chciałbym zobaczyć, jak "gonisz wykonawcę w p...u" odbierając mieszkanie od JW Destruction. Pewnie jesteś tak samo mocny w gębie jak Wojciechowski - jak do niego dotrze, że piłkarze po 3 miesiącach rozwiążą kontrakty z winy klubu i pójdą gdzie indziej, gdzie jeszcze zainkasują kasę za samo podpisanie kontraktu (bo nie trzeba będzie płacić Groclinowi za transfer), to zmądrzeje. Jakoś przestał się pluć na temat D. Nowaka, który nb chyba się cieszy, że został w Bełchatowie, widząc co się dzieje.
          • getalife Re: Bredzisz Andre. Piszesz głupoty 09.11.10, 15:27
            Mam mieszkanie i nie od JW bo to badziewiasta firma, od projektów do wykonawstwa. I podtrzymuję, że JW zachowuje się jak wieśniak, a nie jak biznesmen.
          • Gość: dcew Re: Bredzisz Andre. Piszesz głupoty IP: *.182.128.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.10, 18:02
            akurat ma to wielkie zastosowanie w developerce budownictwa wielorodzinnego, gdzie płaci się całość albo większość zanim zobaczysz dach na budynku, a poza tym umowa ze sprzedającym nie przewiduje kary nie płacenia; jakoś detaliczny nabywca ma słabe przebicie na kary dla developera
    • Gość: kris Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli p... IP: *.jmdi.pl 09.11.10, 11:22
      Wojciechowskiemu się wydaje, że zmiana trenera co pół roku sprawi, że jego zespół coś osiągnie? Ten facet powinien sobie poszukać innego zajęcia, bo o piłce nożnej to on nie ma zielonego pojęcia..
    • Gość: barca Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli p... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 11:23
      i znowu ta Lechia narozrabiała:))) nadaje się, a jakby tak narozrabiała w pucharach???
    • Gość: s Re: Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli IP: *.idk.com.pl 09.11.10, 11:27
      może w innych słowach ale masz rację.
      zauważcie kto zasiada na trybunach Polonii - Strejlau.. itp. nie ma szans żeby zrezygnować z darmowych obiadów i czego tam jeszcze od właściciela.
      Żaden z piłkarzy nie wystąpi też (nawet po 4-5-6 miesiącach) o rozwiązanie kontraktu z winy klubu, z bardzo prostej przyczyny - ZA DUŻO TAM ZARABIAJĄ, a przez te parę miesięcy z głodu nie umrą.
      Przypominam że premie są wstrzymane (szczerze mówiąc nie słyszałem o pensjach) ale tak czy siak zostaną wznowione.

a pzpn (TFU!) niech przywróci ŁKS do ekstraklasy i zapłaci im odszkodowanie (nie, nie jestem kibicem ŁKSU-u, to nawet nie o nich do końca chodzi... jestem po prostu przeciwnikiem ŻENADY, OBŁUDY i K#$tSTWA !)

Pan Właściciel Czarnych Koszul kupił sobie zabawkę za własne pieniądze i dajcie mu się pobawić. Prawo własności daje mu możliwości zwalniania trenerów nawet co mecz, oczywiście pomijam bezsensowność takich poczynań, ALE to jego kasa, jego klub i może robić co mu się podoba. Jeżeli kibice mają wąty to niech protestują jak wcześniej Legia z iti i niech się dogadają.
    • Gość: jkibic Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli p... IP: *.finemedia.pl 09.11.10, 11:28
      Zawsze śmieszył mnie Wojciechowski ale popieram to co powiedział o naszych kopaczach.Liczy się kasa i zakupy.Tylko panie prezesie kto tak rozpieścił kopaczy jak nie właściciele i trenerzy?
    • Gość: jangcy psie, to mozesz mówic IP: *.acn.waw.pl 09.11.10, 11:34
      do swojego ojca, głąbie.
      • Gość: Hh Super.Tak powinno być we wszyskich klubach. IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.10, 11:47
        NIE - zasadzie czy się stoi czy się leży (jak w PZPN) 50 tysięcy się należy.Nie pracujesz nie zarabiasz , lub podtsawę np.1500 zł. jak wygracie będzie kasa. Popieram Wojciechowskiego.
        • Gość: bill Re: Super.Tak powinno być we wszyskich klubach. IP: *.acn.waw.pl 09.11.10, 12:24
          zasady które proponujesz są świetne A L E :
          trzeba je znać przed podpisaniem umowy.
          ciekawe czy byś się cieszył gdyby twój szef zagrał z tobą tak, jak JW z kopaczami?
        • bnch Re: Super.Tak powinno być we wszyskich klubach. 09.11.10, 13:10
          Jedno magiczne słowo - UMOWA. Niech Wojciechowski zatrudniając piłkarzynę tak się z nim umówi, że kasa jest tylko za wyniki. I nie ma problemu. Za to JW woli kwestię po buracku rozwiązywać.
          • Gość: Bolek A Ty co? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.10, 14:34
            Znasz umowy Polonii?
            • Gość: vev Re: A Ty co? IP: *.182.128.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.10, 18:33
              trzeba znać umowy piłkarzy Polonii żeby wiedzieć że nie mają podstaw 1500 miesięcznie? naprawdę??? dlaczego forum Internetowe to takie miejsce gdzie pisze wyjątkowo dużo durniów??? bo anonimowo, nie trzeba się wstydzić odezwać?
        • Gość: oni Re: Super.Tak powinno być we wszyskich klubach. IP: *.182.128.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.10, 18:29
          to czemu im nie dał podstawy 1500, a resztę jako premię za wyniki w umowach, półmózgu!!! wtedy byłoby OK. Przecież sam podpisał z nimi umowy inne niż na podstawę 1500, więc w czym ty popierasz tego oszusta, w tym że nie dotrzymuje własnych umów???!!!
    • sverir Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli p... 09.11.10, 11:42
      "Chciałem dotrzeć jakoś do ich głów, wpłynąć na ambicję. Jest duży problem [...] z polskimi piłkarzami grającymi w kraju. Chcieliby zarabiać jak ci za granicą, ale pracować im się nie chce. Najlepiej zajęliby się tylko chodzeniem na zakupy i wydawaniem pieniędzy."

I mówi to człowiek, który za Sobiecha zapłacił Ruchowi milion euro a samą pensję dał kilkunastokrotnie wyższą niż płacił poprzedni klub.
    • kewiz A ja się zgadzam 09.11.10, 11:44
      powiem brzydko, ale dosadnie: "jego cyrk, jego małpy". Moim zdaniem facet ma pomysł, nie bez podstawy doszedł do tego w życiu, co dla 99% Polaków będzie nieosiągalne przez najbliższe 100 lat. Z piłkarzami trzeba twardo, nie wiem czy aż tak (bo ten ruch jest niezgodny z prawem do końca), ale trzeba twardo. Zobaczcie do czego prowadzi rozpuszczanie "gwiazdek" - Lech, Wisła. Wojciechowskiemu życzę sukcesu, bo jego sukces to sukces naszej całej ligi i piłki (tak tragicznie teraz wyglądającej). Bez takich ludzi cofniemy się do sportu "centralnie sterowanego" przez kopalnie, huty itp (jak za komuny).
      • Gość: jacuncao Re: A ja się zgadzam IP: *.slubice.vectranet.pl 09.11.10, 12:05
        i ja się zgadzam - mam nawet propozycję dla p. Wojciechowskiego: niech przy podpisywaniu przyszłych kontraktów da 20% zagwarantowanej pensji bazowej, 50% w przypadku remisu i 100% w przypadku zwycięstwa. na pewno podziała to na naszych patałachów.
        • Gość: dan normalnościfan Re: A ja się zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 12:35
          Żaden piłkarz na świecie nie podpisze kontraktu z takimi warunkami. No chyba, ze jacyś z A klasy :) Prowadzenie klubu piłkarskiego jest bardzo trudne. Trudniejsze niż się ludziom wydaje, a już na pewno Panu Wojciechowskiemu. Klub piłkarski to nie jest normalna firma. Tutaj nie możesz zaplnować wszystkiego od początku do końca. Nie można zaplanować sukcesu, zdobycia Mistrzostwa niż czy Pucharu Polski. Czynnik ludzki jest zbyt istotny. Nie wróże Wojciechowskiemu sukcesów, a przewiduję raczej sprawy sądowe z piłkarzami, które zapewne przegra. Potem zrazi się do piłki i kolejny po Klickim i Drzymale da sobie spokój. Ale co się pobawił w "pana prezesa" to jego. Nie ważne, że zapłacił za to wiele milionów. Bogaty chciał się bawić, to się bawi...
        • Gość: proFan Re: A ja się zgadzam IP: *.abg.com.pl 09.11.10, 14:23
          > i ja się zgadzam - mam nawet propozycję dla p. Wojciechowskiego: niech przy pod
          > pisywaniu przyszłych kontraktów da 20% zagwarantowanej pensji bazowej, 50% w pr
          > zypadku remisu i 100% w przypadku zwycięstwa.

Jakby takie były zapisy w kontraktach, to mógłby tak płacić. Podejrzewam, że jest inaczej i zawieszanie wynagrodzenia jest złamaniem kontraktu. W odróżnieniu od większości kupujących mieszkania, piłkarzy stać na prawników.
      • Gość: Piotr Re: A ja się zgadzam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 13:33
        Masz rację że piłkarze w Polsce są przepłacani, ale w temacie pana W. to każdy kto zna branżę budowlaną wie że ten pan dorobił się oszukując wiele osób.
      • Gość: w dom, Bóg w dom Re: A ja się zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 14:27
        Twardo ale nie za twardo, chcemy dążyć do profesjonalizmu to takie rzeczy nie powinny się dziać, ja osobiście jeszcze nie słyszałem żeby kiedykolwiek w Realu, Barcelonie, Arsenalu, Manchesterze United albo nawet średniakom lub słabeuszom najlepszych lig europejskich, zawiesili pensje bo przegrali.
      • Gość: J.J-P. Re: A ja się zgadzam IP: *.icpnet.pl 09.11.10, 17:16
        A ja się nie zgadzam.
        Jest prawo, są kontrakty, są procedury, są zasady.
        To nie jest gra prezesa, tylko biznes zwany piłka nożną, klub jest spółką z o.o.
        Nie znam kontraktów zawodników, ale wydaje mi się, że jeśli są standardowe, to w każdym sądzie prezes przegra.
    • Gość: sasza Ot polska szkoła biznesu hehe IP: *.chello.pl 09.11.10, 11:46
      Prezio myśli że za kasę można wszystko! Ot polska szkoła biznesu hehe... jest jednak wiele, bardzo wiele że czy których kupić po prostu nie można .
      • Gość: przypadek Re: Ot polska szkoła biznesu hehe IP: *.chello.pl 09.11.10, 14:35
        np. roboty...
    • Gość: Grigor Chyba nawet "brasiliana" Ptaka była mądrzejsza... IP: 195.116.254.* 09.11.10, 11:54
      Żal mi tych Polonistów... Widać gołym okiem, że pan Wojciechowski nie ma pojęcia o piłce i zarządzaniu klubem. Jak piłkarze mają grać swoje, jak nad głową wisi im topór?! W Polonii nawet Ferguson nie wysiedziałby na ławce pół roku, bo po dwóch porażkach by go zwolniono... Dla dobra polskiej piłki postuluję do pana Wojciechowskiego o ODPIEPRZENIE się od piłki i zajęcie finansowaniem reprezentacji jamajskich bobsleistów! Bez komfortu pracy nie ma, nie było i nie będzie wyników!

Co do trenera Zielińskiego, liczę że nie wróci na Konwiktorską, bo wszystko co ugrał z Kolejorzem rozmieni na drobne. Jose Maria Bakero pewnie odetchnął z ulgą po zwolnieniu z Polonii - wkońcu zawitał gdzieś, gdzie trener ma trenować a nie chwiać się na krzesełku z pętlą na szyi... W lidze słabizna, ale triumfu nad Citizens nikt mu nie odbierze.

Kibice Polonii! Trzymajcie się! Może Wojciechowski wkońcu zrezygnuje...
      • Gość: kibicKSP Re: Chyba nawet "brasiliana" Ptaka była mądrzejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 12:04
        Lepiej ty zrezygnuj i nie pisz takich bzdur...
        • Gość: Grigor Re: Chyba nawet "brasiliana" Ptaka była mądrzejsz IP: 195.116.254.* 09.11.10, 20:26
          Rozumiem, że jako kibic popierasz działanie pana Wojciechowskiego tak? Wydawało mi się, że to właśnie wy-kibice powinniście mieć żal, że zamiast solidnie grającej drużyny robi się u was cyrk :/ Jeśli jest inaczej wytłumacz mi jak Ty to widzisz. Każdy ma prawo do własnej opinii.
    • Gość: Bogdan A mnie patrzyło się przyjemnie IP: *.witnet.pl 09.11.10, 12:16
      A mnie Panie Wojciechowski na mecz z Lechia patrzyło się bardzo przyjemnie. Lechia grała bardzo dobrą piłkę i zawsze Pańscy piłkarze mogą czegoś z tego się nauczyć
      • Gość: Johnny Bravo Re: A mnie patrzyło się przyjemnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 12:24
        True...
    • Gość: ks Coraz bliżej jest dzień kiedy W... IP: 193.164.157.* 09.11.10, 12:22
      nie będzie miał kogo zwalniać :-)
      Zastanawiam się jak ten człowiek zarządza swoją firmą ...brrrr
    • Gość: bill bardzo dobrze IP: *.acn.waw.pl 09.11.10, 12:23
      podpisałeś umowę - płać.
      podpisałeś głupią - ponieś konsekwencje.
    • Gość: roti panie prezesie 100% racji IP: 193.111.166.* 09.11.10, 12:28
      te dziady za takągrę powinni jeszcze dopłacać kibicom którzy przychodzą i marznąna stadionie wierząc że zobacządrużynę waleczną zgraną i ambitną - a co widzą - bandę 11 przypadkowych ludzi jakby widzieli się po raz pierwszy i do tego zero ambicji; w tym kraju skończyły sięczasy gdzie obowiązywało powiedzenie - czy się stoi czy się leży.....ale jakieś święte krowy jakimi są nasi żałośni kopaczy nie mogą tego pojąć - no cóż jak sięskończyło maks podstawókę to tak jest. Szkoda tylko że najbardziej na tym ucierpi sam klub- bo kopacze pójdą kopać gdzie indziej
    • Gość: Europejczyk Co za ogór z niego! ale żal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 12:30
      Polska piłka to największe skupisko takich buraków !
      chłopcy się dowartościowują na stadionach, wydaje im się że są panami świata a tu na murawie kompletne badziewie !
    • Gość: pap Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli p... IP: 212.160.91.* 09.11.10, 12:43
      Biznesmen jak się patrzy, nie ma co?!

Więcej o jego "szaleństwach" przeczytacie TUTAJ.
    • Gość: waga Śmieszne, aby wlaściciel nie mógł finansowo ukarać IP: 82.146.248.* 09.11.10, 12:45
      piłkarzy, którym placi, a ktorzy robią mu koło pióra. I jeszcze tych leniuchów broni pzpn. To jakaś paranoja. Ale w polskiej piłce już nic nie dziwi, poza tym, że to spróchniałe drzewo jeszcze stoi.
    • Gość: gość No to jeden spadkowicz wreszcie już jest... IP: *.ists.pl 09.11.10, 12:46
      Teraz Cracovia musi jeszcze minąć jakąś drużynę, to się utrzyma.

Jeśli nie da rady, to trzeba będzie zreformować ekstraklasę i zwiększyć liczbę drużyn.
      • Gość: bill Re: No to jeden spadkowicz wreszcie już jest... IP: *.acn.waw.pl 09.11.10, 13:25
        a po co Cracovia w ekstraklasie?
        • Gość: gość Bo kasa... IP: *.ists.pl 09.11.10, 14:04
          Kasa rządzi.
        • Gość: Kufel Re: No to jeden spadkowicz wreszcie już jest... IP: *.4web.pl 09.11.10, 14:12
          Gość portalu: bill napisał(a):

> a po co Cracovia w ekstraklasie?

bo PZPN ją lubi....
    • Gość: Kufel Brawo panie prezesie, tzn, jak praca, taka płaca! IP: *.4web.pl 09.11.10, 12:47
      j.w.
    • Gość: 6ik Ekstraklasa. Polonii grozi wykluczenie, jeśli p... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 12:49
      Przecież trzeba jakoś ratować Cracovię.
    • Gość: rYcio Wygląda na to, że JW ma dość zabawy w piłkę kopaną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 12:55
      Z drugiej strony nie wzbudza we mnie zaufania, ktos kto zakceptował tak fatalny dobór elementów i ich barw w swoim gabinecie. Do szarych marmurów, mały dywanik z innej rodziny kolorów. Lampy w suficie rodem z pseudo bogatego butiku. Anglicy mają racje - pieniądze dają dobry gust dopiero w czwartym pokoleniu...
      • guru133 Za wystrój płaci swoimi pieniędzmi, więc nie musi 09.11.10, 15:52
        się na szczęście z toba w tej sprawie konsultować a że nie chce finansowac obiboków udających piłkarzy, to też jego prawo.
    • Gość: ujy Jego klub,jego prawo. IP: *.e-wro.net.pl 09.11.10, 12:55
      Piłkarze i cała reszta ,wiedzą bardzo dobrze z kim podbisują umowe,
      więc nie jest mi ich żal.
      Po prostu ktoś ma korzyść na tych umowach z Wojciechowskim,
      nawet jeśli jest to na krótko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka