Dodaj do ulubionych

Szpakowski wraca na antenę. Tremę mam zawsze

• Gość: Roland Re: Szpakowski wraca na antenę. Tremę mam zawsze IP: *.ds.uni.wroc.pl 05.05.04, 20:34
      Wreszcie !!!
      Po ostatnim meczu reprezentacji Polski pisałem na forum - Gdzie jest ten
      Szpaku ?? Wywołałem !! I dobrze. Wreszcie nie będę musiał słuchać Jasiny i
      jego "milanistów" :) WITAMY Pana Panie Darku!!!
    • Gość: Fjordzik Szpakowski, Laskowski, Smokowski, Twarowski :) IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 20:36
      Tak trzymać Panie Darku. Brakowało w publicznej TV rasowego sprawozdawcy. Tylko
      w Canal + jest kilku fajnych sprawozdawców ale nie wszyscy mają możliwość ich
      słuchania w akcji.
    • Gość: Martius Laurens W drugiej minucie doliczonego czasu gry czyli 45. IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 21:43
      oraz:
      potwierdził zasadę, że jednak do trzech razy sztuka,
      spowodował, że druga połowa będzie znowu piękna, emocjonująca.
      ??????????????????????????????????????????????????????????????
    • Gość: robert Re: Szpakowski wraca na antenę. Tremę mam zawsze IP: *.chello.pl 06.05.04, 00:23
      Mam wrazenie ze ten post napisal sam bohater watku. Nie trzeba byc ekspertem,
      aby stwierdzic, iz komentarz pana Szpakowskiego jest archaicznym odpryskiem
      Peerelowskiej telewizji. Nudny, plaski, nieciekawy ... Jego powrot do
      komentowania futbolu to swoisty znak czasu dla polskiej telewizji. Mozna by to
      strescic: "Nowy prezes jest, a stare zgrane i niedobre wraca z wielkim
      dudnieniem w dudy swej peerelowskiej przeszlosci".
      Ot, oto Polska ...
      Bye.
    • Gość: kriss SZPAK TAK IP: *.telsten.com / *.telsten.com 06.05.04, 01:26
      SZPAK jest The Best! W końcu doczekałem się komentarza z prawdziwego zdarzenia.
      To, że popełnia błędy jedynie świadczy o tym, że jest normalny. Najważniejsze,
      że potrafi stworzyć prawdziwą atmosferę. Prawdziwy komentator musi się
      emocjonować, by widzowie nie zasnęli.
      Mam nadzieję, że SZPAK pozostanie w TVP na dłużej i posłuchamy jego komentarzy
      także na Euro.
    • wojtek_kosynier Jest o tym także na forum Telewizja 06.05.04, 13:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=12402323&v=2&s=0
      • Gość: sebas Re: Jest o tym także na forum Telewizja IP: *.chello.pl 06.05.04, 15:33
        Cokolwiek by nie mowic, to Szpakowski dosc dobrze komentowal pierwsza polowe
        meczu. Swoja droga ta pierwsza polowa byla po prostu fantastyczna.
        W drugiej czesci meczu dosc szybko losy awansu do finalu zostaly
        rozstrzygniete, dlatego nie ma sie co dziwic, ze "podsumowanie" Szpaka
        nastapilo tak szybko. Po golu Morientesa wszystko bylo juz jasne.
        Ogolnie Szpaka mozna lubic albo nie, ale jest bez watpienia duzo lepszy od
        Jasiny, nie mowiac juz o wprost tragicznym Basalaju. Popelnia bledy, myli sie,
        przejezycza, ale mimo wszystko jego komentarz nie dziala na mnie jak plachta na
        byka. Ci, ktorzy deklaruja wylaczanie fonii podczas jego komentarza powinni
        raczej zazywac relanium na uspokojenie dosc, trzeba przyznac, chorych emocji.
        Innymi slowy: bez przesadyzmu. Szpak nie jest narodowa tragedia.

• Gość: marcin_p77 Re: Szpakowski wraca na antenę. Tremę mam zawsze IP: 195.82.181.* 07.05.04, 21:12
      Cieszę się, że wreszcie mecz piłki nożnej komentował pan Dariusz Szpakowski.
      Błędy popełnia każdy nie ma idealnych, ale czy ktoś zdaje sobie sprawę że
      zagraniczni komentatorzy nie potrafią wypowiedzieć paru liter nazwiska
      polskiego piłkarza? Pan Szpakowski potrafi wytworzyć klimat wokół meczu,
      atmosferę spektaklu, to cos więcej niż piękne słowa - to talent, odpowiednia
      barwa głosu, tonacja, wreszcie dało się słuchać i oglądać mecz. Te krytyczne
      komentarze to brednie, piszą je osoby które nie wiedzą co to jest dobra
      oprawa , klimat. Emocje powodują że popełnia się czasami błędy ale to jest
      normalne. Wykonuje pan zawód z pasją. Cieszę się że pan wrócił . Mam nadzieję
      że mecze reprezentacji, mistrzostwa Europy , igrzyska olimpijskie również pan
      będzie komentował dla TVP. Dużo sukcesów w pracy - tak pięknej pracy i zdrowia
      życzę Pozdrawiam

• Gość: jarek Re: Szpakowski wraca na antenę. Tremę mam zawsze IP: 212.106.151.* 13.05.04, 10:56
      Redaktorzy Iwański i Basałaj powinni się od Pana jeszcze dużo nauczyć aby móc
      myśleć o komentowaniu meczów a szczególnie Iwański(prywatnie sądzę że on się do
      tego nie nadaje).
      • Gość: grek red. Szpakowski, a inni "komentatorzy". IP: *.noname.net.icm.edu.pl 24.05.04, 15:11
        Nie, nie, to nie tak.
        Po pierwsze J. Basałaj nie jest wogóle komentatorem. Zupełnie nie mam pojęcia
        jakim cudem człowiek, ktory nie ma do tego żadnych predyspozycji znalazł sie na
        antenie. Przepraszam, ale poziom komentarzy tego człowieka jest zerowy. Jeżeli
        chodzi o Iwańskiego i Jońce to mam wrażenie, że są to ludzie, którzy pracowali
        gdzieś w innych działach i w pewnym momencie pomyśleli sobie: "a może spróbuje
        pokomentować mecze, w końcu znam sie na piłce...".
        Sprawa predyspozycji, talentu jest tu absolutnie kluczowa.
        Pan Szpakowski, co chyba jest oczywiste posiada jako jedyny owy talent (np. do
        budowania napięcia samym tonem głosu) i dlatego, byc może oprócz pana
        Zydorowicza za dawnych czasów i momentami pana Laskowskiego (obecnie canal +)
        nie widze innego komentatora w polskiej telewizji publicznej.
        Dużo mówiło sie o "odmłodzeniu", o nowych talentach co jak mi sie wydaję było
        głownym powodem wyrzucenia red. Szpakowskiego z TVP.
        Mam nieodparte wrażenie, ze wszystko dokonało sie przy pewnym udziale pana
        Basałaja i z polecenia pana Kwiatkowskiego. Ale oczywiście moge sie myslic
        dlatego to tylko przypuszczenie. Wracając do sprawy talentów to jakos ich nie
        widać. Przez 2 lata nie zaprezentowano nam żadnego z nowych komntatrorow TVP za
        to pan Basałaj zaczął permanentnie pojawiać sie na antenie i utrudniać
        emocjonowanie sie spotkaniami (np. Wisły w pucharze UEFA).
        Mam nadzieje, że na zbliżające sie Mistrzostwa Swiata, po pierwsze: pojedzie
        red. Szpakowski, po drugie: nie pojedzie pan Basałaj, po trzecie: komentatorzy
        będą dobrze przygotowani do meczów i nie bedą przeszkadzac w ich oglądaniu. Mam
        także nadzieję, ze telewizja wreszcie zajmie sie poziomem komentarzy i naprawde
        poszuka "nowych talentów" o ktorych byla mowa.
        ps. Gratulacje dla red. Szpakowskiego za prawdziwy "powrót króla" komantarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka