Gość: Roland Re: Szpakowski wraca na antenę. Tremę mam zawsze IP: *.ds.uni.wroc.pl 05.05.04, 20:34 Wreszcie !!! Po ostatnim meczu reprezentacji Polski pisałem na forum - Gdzie jest ten Szpaku ?? Wywołałem !! I dobrze. Wreszcie nie będę musiał słuchać Jasiny i jego "milanistów" :) WITAMY Pana Panie Darku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fjordzik Szpakowski, Laskowski, Smokowski, Twarowski :) IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 20:36 Tak trzymać Panie Darku. Brakowało w publicznej TV rasowego sprawozdawcy. Tylko w Canal + jest kilku fajnych sprawozdawców ale nie wszyscy mają możliwość ich słuchania w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martius Laurens W drugiej minucie doliczonego czasu gry czyli 45. IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 21:43 oraz: potwierdził zasadę, że jednak do trzech razy sztuka, spowodował, że druga połowa będzie znowu piękna, emocjonująca. ?????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Szpakowski wraca na antenę. Tremę mam zawsze IP: *.chello.pl 06.05.04, 00:23 Mam wrazenie ze ten post napisal sam bohater watku. Nie trzeba byc ekspertem, aby stwierdzic, iz komentarz pana Szpakowskiego jest archaicznym odpryskiem Peerelowskiej telewizji. Nudny, plaski, nieciekawy ... Jego powrot do komentowania futbolu to swoisty znak czasu dla polskiej telewizji. Mozna by to strescic: "Nowy prezes jest, a stare zgrane i niedobre wraca z wielkim dudnieniem w dudy swej peerelowskiej przeszlosci". Ot, oto Polska ... Bye. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss SZPAK TAK IP: *.telsten.com / *.telsten.com 06.05.04, 01:26 SZPAK jest The Best! W końcu doczekałem się komentarza z prawdziwego zdarzenia. To, że popełnia błędy jedynie świadczy o tym, że jest normalny. Najważniejsze, że potrafi stworzyć prawdziwą atmosferę. Prawdziwy komentator musi się emocjonować, by widzowie nie zasnęli. Mam nadzieję, że SZPAK pozostanie w TVP na dłużej i posłuchamy jego komentarzy także na Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Jest o tym także na forum Telewizja 06.05.04, 13:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=12402323&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Re: Jest o tym także na forum Telewizja IP: *.chello.pl 06.05.04, 15:33 Cokolwiek by nie mowic, to Szpakowski dosc dobrze komentowal pierwsza polowe meczu. Swoja droga ta pierwsza polowa byla po prostu fantastyczna. W drugiej czesci meczu dosc szybko losy awansu do finalu zostaly rozstrzygniete, dlatego nie ma sie co dziwic, ze "podsumowanie" Szpaka nastapilo tak szybko. Po golu Morientesa wszystko bylo juz jasne. Ogolnie Szpaka mozna lubic albo nie, ale jest bez watpienia duzo lepszy od Jasiny, nie mowiac juz o wprost tragicznym Basalaju. Popelnia bledy, myli sie, przejezycza, ale mimo wszystko jego komentarz nie dziala na mnie jak plachta na byka. Ci, ktorzy deklaruja wylaczanie fonii podczas jego komentarza powinni raczej zazywac relanium na uspokojenie dosc, trzeba przyznac, chorych emocji. Innymi slowy: bez przesadyzmu. Szpak nie jest narodowa tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_p77 Re: Szpakowski wraca na antenę. Tremę mam zawsze IP: 195.82.181.* 07.05.04, 21:12 Cieszę się, że wreszcie mecz piłki nożnej komentował pan Dariusz Szpakowski. Błędy popełnia każdy nie ma idealnych, ale czy ktoś zdaje sobie sprawę że zagraniczni komentatorzy nie potrafią wypowiedzieć paru liter nazwiska polskiego piłkarza? Pan Szpakowski potrafi wytworzyć klimat wokół meczu, atmosferę spektaklu, to cos więcej niż piękne słowa - to talent, odpowiednia barwa głosu, tonacja, wreszcie dało się słuchać i oglądać mecz. Te krytyczne komentarze to brednie, piszą je osoby które nie wiedzą co to jest dobra oprawa , klimat. Emocje powodują że popełnia się czasami błędy ale to jest normalne. Wykonuje pan zawód z pasją. Cieszę się że pan wrócił . Mam nadzieję że mecze reprezentacji, mistrzostwa Europy , igrzyska olimpijskie również pan będzie komentował dla TVP. Dużo sukcesów w pracy - tak pięknej pracy i zdrowia życzę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Szpakowski wraca na antenę. Tremę mam zawsze IP: 212.106.151.* 13.05.04, 10:56 Redaktorzy Iwański i Basałaj powinni się od Pana jeszcze dużo nauczyć aby móc myśleć o komentowaniu meczów a szczególnie Iwański(prywatnie sądzę że on się do tego nie nadaje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek red. Szpakowski, a inni "komentatorzy". IP: *.noname.net.icm.edu.pl 24.05.04, 15:11 Nie, nie, to nie tak. Po pierwsze J. Basałaj nie jest wogóle komentatorem. Zupełnie nie mam pojęcia jakim cudem człowiek, ktory nie ma do tego żadnych predyspozycji znalazł sie na antenie. Przepraszam, ale poziom komentarzy tego człowieka jest zerowy. Jeżeli chodzi o Iwańskiego i Jońce to mam wrażenie, że są to ludzie, którzy pracowali gdzieś w innych działach i w pewnym momencie pomyśleli sobie: "a może spróbuje pokomentować mecze, w końcu znam sie na piłce...". Sprawa predyspozycji, talentu jest tu absolutnie kluczowa. Pan Szpakowski, co chyba jest oczywiste posiada jako jedyny owy talent (np. do budowania napięcia samym tonem głosu) i dlatego, byc może oprócz pana Zydorowicza za dawnych czasów i momentami pana Laskowskiego (obecnie canal +) nie widze innego komentatora w polskiej telewizji publicznej. Dużo mówiło sie o "odmłodzeniu", o nowych talentach co jak mi sie wydaję było głownym powodem wyrzucenia red. Szpakowskiego z TVP. Mam nieodparte wrażenie, ze wszystko dokonało sie przy pewnym udziale pana Basałaja i z polecenia pana Kwiatkowskiego. Ale oczywiście moge sie myslic dlatego to tylko przypuszczenie. Wracając do sprawy talentów to jakos ich nie widać. Przez 2 lata nie zaprezentowano nam żadnego z nowych komntatrorow TVP za to pan Basałaj zaczął permanentnie pojawiać sie na antenie i utrudniać emocjonowanie sie spotkaniami (np. Wisły w pucharze UEFA). Mam nadzieje, że na zbliżające sie Mistrzostwa Swiata, po pierwsze: pojedzie red. Szpakowski, po drugie: nie pojedzie pan Basałaj, po trzecie: komentatorzy będą dobrze przygotowani do meczów i nie bedą przeszkadzac w ich oglądaniu. Mam także nadzieję, ze telewizja wreszcie zajmie sie poziomem komentarzy i naprawde poszuka "nowych talentów" o ktorych byla mowa. ps. Gratulacje dla red. Szpakowskiego za prawdziwy "powrót króla" komantarza. Odpowiedz Link Zgłoś