Dodaj do ulubionych

Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.04, 23:21
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wisła Pany Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.freedom2surf.net 02.08.04, 23:24
      Jesteś pojebanym sqrwysynem i takim już umrzesz głupi psie...
      • Gość: afred POLAKOM GRATULUJEMY TVP IP: *.icpnet.pl 03.08.04, 11:18
        POLAKOM GRATULUJEMY TVP
    • Gość: POJEBIE WYPIERDALA Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: 80.51.47.* 02.08.04, 23:26
      SRAM NA CIEBIE ANONIMOWY BOHATERZE.SZKODA TYLKO ZE JESTES KIBICEM CRACOVII bo sprawiasz ze psujesz jej wizerunek.

szanuje wisełkę i żczyę jej szcześcia

Pozdrawia Widzewek
    • Gość: Joao Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.aster.pl 02.08.04, 23:27
      Nie wiedziałem, że iloraz Twojej inteligencji jest dużo niższy niż iloraz
      inteligencji mojego psa albo świni w chlewie.
      Po prostu jesteś zwykłym prostakiem i nic poza tym.
      Do osoby o nicku WisłaPany: nie warto sobie zawracać głowy takimi postami. Ja
      osobiście zgłosze ten post do moderacji.
    • Gość: Miki Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.aster.pl 03.08.04, 00:14
      Wiecie co, ale Wy wszyscy jesteście prymitywni. Najgłupszy wątek i najgłupsze
      posty, jakie kiedykolwiek na forum wyczytałem.
      • Gość: antyjebać Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:04
        Brawo,brawo...tylko że ten bezmózg śle takie posty już od jakiegoś czasu. To
        upośledzony maniak. zawsze jest pierwszy. Niech ktoś zrobi ztym wreszczie
        porządek
        • Gość: qwer Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 11:46
          Co tu zrobić, aby wyelimiować takie wszechobecne na tym forum buractwo, brak
          kultury i szacunku dla sympatii czy przekonań drugiej osoby. Nie da się tego
          czytać, jak wy się tu ludize wyzywacie zamiast komentować temat. Gazeta.pl
          powinna jak najszybciej zatrudnić pełnoetatowych moderatorów, którzy
          sprawdzaliby te posty, usuwali, a ich autorów banowali. Jedyna to droga na
          zaprowadzenie tu jakiegos porządku i kultury wypowiedzi. Póki co pałęta się tu
          multum zakompleksionych łajdaków. Trzeba z tym skończyć.
    • Gość: R Co to za monopolista ten SportFive ? IP: *.telia.com 03.08.04, 01:16
      I od kogo kupil prawa na posrednictwo meczami ? Bo to przeciez mecz Wisly.
      Czy to PZPN czy Wisla sprzedala prawa temu SportFive ?
    • a.adas Jak telewizja na Realu... 03.08.04, 01:28
      Uznaliby umowę tydzień temu, pewenie zaplaciliby mniej
      I to z abonamentu...
    • Gość: graphi Na co czeka TVP?? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 03.08.04, 02:10
      Czemu tak zwklekają z zakupem tych praw? W mediach zawsze była wojna między
      stacjami o oglądalność a TVP puszcza taką okazję koło... nosa (na dodatek każą
      sobie abonament płacić - niby za co??). Poza tym to skąd ten cały SportFive ma
      prawa do tych meczów?
      A co do gościa o nicku "jebacwisle" to powiem tylko, że on mi wygląda na kibica
      Cracovii a tam w większości chyba występują idioci co widać po ich komentarzach
      dodawanych na różnego rodzaju forach...
    • akkj Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? 03.08.04, 02:16
      Gość portalu: jebacwisle napisał(a):

> WISLA TO PEDALY I SQRWYSYNY

To własnie typowy "kibic" Legii sie wpisał. Szumowina z peryferii Warszawy,
      albo prymitywny, zakompleksiony mieszkaniec jakiejś zapyziałej, biednej wsi
      podwarszawskiej. Szkoda, że tacy bandyci wyparli z trybun Legii normalnych
      kibiców, którzy od lat boją się tam juz chodzic.. Ale jak kolejne zarzady to
      toleruja, to ich sprawa. Czekam tylko, kiedy dojdzie do tragedii i będzie tak,
      jak na Hehsel - kilkudziesięciu zabitych. Predzej czy później na Łazienkowskiej
      do tego dojdzie....
      • Gość: Miki Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.aster.pl 03.08.04, 02:26
        Jeżeli faktycznie to kibic Legii, bardzo możliwe. Niestety, ze wstydem musze
        przyznać, że niektórzy kibice mojego klubu, czyli Legii, to niestety osoby,
        które nie powinny być wpuszczane na stadiony. No cóż, sposób jego wypowiedzi
        świadczy tylko o nim i nie ma co komentować takiego zachowania i wypowiedzi.
        Ja w wielu postach to podkreślałem i powtórzę się: jestem przede wszystkim za
        Legią, ale w pucharach również życzę jak najlepiej Wiśle ( aby weszła do Ligi
        Mistrzów i pokazała Realowi, że umie grać w piłkę - wierzę w to ), a także
        Amice Wronki i Lechowi Poznań. Aby polskie drużyny zaszły w Pucharach jak
        najdalej, przynajmiej pozycja Polski w rankingu UEFA podniesie się być może na
        tyle, że będziemy mogli zgłosic dwa polskie zespoły do eliminacji Ligi
        Mistrzów. Pozdrowienia.
        PS: A takie posty, jak tego kolesia o nicku Je.... Wisłę, to proponuję zgłaszać
        do moderacji.
        • Gość: tubu5000 Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 03:46
          Nie badzcie smieszni. Jest pozno, koles skrobnal se pare przeklenstw na
          dobranoc.
          Prawdziwi nienawistni kibole nie korzystaja z internetu jak mniemam :)
        • Gość: Indy Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: 80.51.255.* 03.08.04, 04:20
          to chyba tylko w Polsce kibice jakiejs druzyny zycza dobrze swoim przeciwnikom
          w europejskich pucharach.. no ale co zrobic, nacjonalizm rodzi sie z biedy, a
          to bieda stanowi trzon kibicow
          • Gość: .................. Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.dialup.mindspring.com 03.08.04, 04:39
            Huknij sie w zaserany leb i przestan filozofowac.

Gość portalu: Indy napisał(a):

> to chyba tylko w Polsce kibice jakiejs druzyny zycza dobrze swoim
            przeciwnikom
            > w europejskich pucharach.. no ale co zrobic, nacjonalizm rodzi sie z biedy, a
            > to bieda stanowi trzon kibicow
          • Gość: Miki Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.aster.pl 03.08.04, 05:37
            Wisła, Lech, Amica to przeciwnicy Legii ale w lidze, a w europejskich puhcarach
            kibice polskich drużyn ( przynajmiej da się to odczuć zwłaszcza na forum na
            onecie ) zawsze się jednoczyły.
            Chyba, że kolega Indy jest taki, że woli, aby w europejskich pucharach grało
            jak najmniej drużyn, a w Lidze Mistrzów aby nie było Wisły, bo on kibicuje
            jakiejś Szmaciance Pierdziszewo, które nawet nie przedarło się przez A-klasę.
            No cóż, jego zbójeckie prawo.
            Ale ktoś napisał mądrze, niech ten koleś o którym wcześniej napisałem nich się
            lepiej puknie w ten swój nawet nie kwadratowy łeb. Bo to nie jest kibic.
            • Gość: Indy Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: 80.51.255.* 03.08.04, 14:49
              "Wisła, Lech, Amica to przeciwnicy Legii ale w lidze, a w europejskich
              puhcarach
              kibice polskich drużyn ( przynajmiej da się to odczuć zwłaszcza na forum na
              onecie ) zawsze się jednoczyły."

No to dokladnie napisalem. I napisalem ze to chyba w Polsce tak jest.. no ale
              co sie dziwic, polska pilka nozna jest tak zalosna, ze wiekszosc Polakow ma
              straszne kompleksy i zycza dobrze nawet swoim wrogom.. <hahaha>
    • Gość: Boomcha Do boju Wisła! Do boju! IP: 83.31.153.* 03.08.04, 07:22
    • tomand5 A kogo to...tve na pewno nie będzie tego pokazywać 03.08.04, 07:53
    • Gość: Chris gwiazda biala znak pedala IP: 212.244.250.* 03.08.04, 07:57
      4:0 Real w Krakowie
    • Gość: Pąki Wal się na ryj KUTASIE! IP: *.tech / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 08:50
    • Gość: Sceptyk Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: 195.94.215.* 03.08.04, 08:57
      A kto sprzedał prawa do piłki panom ze Sport Five? Dlaczego TVP bezpośrednio ich nie kupiła? Czy pan Boniek czasem nie jest czasem
      akcjonariuszem Sport FIve?
    • Gość: Enola Gay.co.uk TvP nie jest od pokazywania meczow pilkarskich IP: *.netserv.net / *.netserv.net 03.08.04, 10:22
      Od czasow redaktora Andrzeja Jucewicza/30 lat temu/w telewizji polskiej nie
      bylo przytomnego szefa redakcji sportowej.Byli to albo dupki zoledne albo
      nalogowi pijacy alkoholowi albo ludzie o wyraznej dysfunkcji intelektualnej.To
      co sie obecnie dzieje pod dworem pana Dworaka to jest nie tylko skandal.To
      obraza dla wszystkich polskich kibicow.Jest nas w Polsce 10 milionow.I te dupki
      z Woronicza,zawierajac haniebna umowe korupcyjna z przestepcza organizacja
      mafijna wpadli w pulapke bez wyjscia.Tak naprawde to absolutnie nikomu w
      redakcji sportowej TvP nie zalezy na pokazywaniu jakichkolwiek meczow.Nadal
      proweadza je analfabeci sportowi/vide Szpak,ktory nie zna jezyka polskiego,a o
      pilce wie tyle,ile kibic Blekitnych Orneta/.Ja wiem,mecze bedziemy od dzisiaj
      ogladac w Polskim Radio.A TvP nie sie troche popolsatuje,na pohybel jej...
    • Gość: Maroo 2 bilety sprzedam !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 10:22
      Propozycja absolutnie poważna. Mam dwa karnety ale potrzebuję pilnie pieniędzy. Zainteresowanych proszę o oferty na mail:
      maroo_kr@interia.pl Interesuje mnie ile zapłacicie powyżej ceny nominalnej (niestety jeszcze jej nie znam). Bilety są na sektor C.
      Mozna licytowac też jeden bilet, ale preferuję oferty na oba. Zastrzegam sobie prawo odpisania tylko na niektóre oferty.
    • Gość: elvis Gościu nr 1. Kto ci nasrał pod sufitem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:29
    • Gość: pezet Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:42
      zawsze iwszędzie wisła jebana będzie!!!tylko Legia Warszawa!!!
    • Gość: miro a propos konikow, ktorzy chca zarobic na meczu IP: *.adm.uj.edu.pl 03.08.04, 10:46
      Pojawily sie "oferty" odsprzedawania biletow. przypominam zainteresowanym (sam
      do nich naleze), ze:
      "Kibice Wisły wykupili aż 9,8 tys. z 10 tys. dostępnych karnetów na cały sezon.
      Dają one wstęp na mecze w lidze i Pucharze Polski, ale przy sprzedaży biletów
      na Champions League ich właściciele będą traktowani priorytetowo. Dostaną
      trzydniowy "okres ochronny". Dopiero po nim wejściówki - tyle, ile zostanie -
      będą dostępne w otwartej sprzedaży." Nie dajmy sie zwariowac i czekajmy te trzy
      dni. :-) m
    • Gość: bob Re: Ty marny człowieku, prostaku i chamie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 11:56
      trochę kultutry,kto Ciebie wychował, skąd biorą się takie wyrzutki społeczeństwa
      ? Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie zabieraj głosu na forum. Idź
      i strzel sobie w łeb.
    • zelek_10 Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? 03.08.04, 12:31
      Nie mam slow poprostu na TVP... Jest dobra wola stron, ale podejrzewam ze na
      dobrej woli sie zakonczy, jak to juz bywalo w naszej ukochanej Polsce... Ja
      wierze ze Wisla wygra z Realem i ze jej mecze bede mogl ogladac w Polsacie sport
      • Gość: Qubak no nie mogę... IP: *.tau.com.pl 03.08.04, 13:09
        ... spokojnie czytać tego, co piszecie. Przecież to normalne, że telewizja
        publiczna z zasady nie jest od pokazywania meczów klubowych. Od tego na całym
        świecie są telewizje komercyjne, niekoniecznie płatne, ale prawie zawsze
        KOMERCYJNE. Ja sam bym mecz w TVP obejrzał z wielką chęcią - i ten z WIT
        Georgia i z Realem i każdy inny, ale w przeciwieńtwie do niektórych
        forumowiczów mam świadomość, że nie po to wszyscy uchylamy się od płacenia
        abonamentów, żeby teraz czegokolwiek żądać od ludzi z TVP, nieudolnych zresztą,
        co przy okazji należy im przyznać.

no bo jakie prawo macie jeden z drugim do wysuwania żądań obejrzenia tego czy
        tamtego meczu, skoro nie chcecie nawet zapłacić podstawowego abonamentu???!!!
        pytanie jest retoryczne, ale jednak odpowiem, żeby wszyscy zakumali: NIE MAMY
        DO TEGO ŻADNEGO PRAWA. Czy sukcesy Wisły są dobrem narodowym w świetle zapisów
        o tzw. "misji społecznej TVP"? - zapewne są, ale rozpatrując misję w tych
        kategoriach możemy dojść do konieczności zapewniania transmisji z wielu
        wydarzeń nawet nie umywających się do rangi meczów Wisły Kraków. Więc pokornie
        mordy w kubeł.

A dlaczego SportFive ma prawa do meczów a TVP nie? Bo SportFive miał tyle forsy
        i jaj zeby zaryzykować i utopić parę milionów w prawa do WSZYSTKICH meczów
        klubowych Wisły i innych klubów w europejskich pucharach. Jak sądzę TVP też
        mogła wystartować w jakimś przetargu, ale tam nie pracują ludzie, którym by na
        tym zależało. Poza tym - prawa na długi okres to jednak sporo pieniędzy,
        których TVP mogła zwyczajnie nie mieć lub nie chcieć zainwestować. No bo
        zobaczcie - załóżmy, że polskie patałachy losują źle i wylosowują np. Valerengę
        Oslo - beznadziejny klubik z obrzeży kontynentu. No to taka TVP może nie być
        zainteresowana takim "wydarzeniem" i nie chcieć wysyłać tam ekipy i ponosić
        wysokich kosztów obługi. Co innego, gdy przyjeżdża np. Real Madryt (kto
        pomyślał że to możliwe???)- wtedy nagle wszyscy chcą to zobaczyć, zwłaszcz, ze
        będą 2 mecze, z tego jeden u nas.

TVP na ogólnie na świecie przyjętych zasadach musi zapłacić nawiązkę tym,
        którzy wcześniej podjęli ryzyko, że:
        -polskie kluby będą miały pecha w losowaniu i wylosują np. Valerengę - niskie
        zainteresowanie w kraju, słabe ceny reklam itp...
        -nie tylko wylosują Valerengę, ale dostaną od niej bęcki- w takim wypadku mogą
        sprzedać innym telewizjom tylko prawa do meczów z Valerengą a z lepszymi już
        nie, bo z nimi zagra taka Valerenga a nie Wisła
        -kibice rzucą ostrym przedmiotem i UEFA zakaże organizacji spotkań u siebie
        -zainwestowali jednorazowo kupę szmalu a mogliby choćby włożyć go w akcje,
        obligacje czy inny biznes i otrzymywać zysk od kapitału

ufff... trochę jaśniej?
        jak się w czymś pomyliłem to sprostujcie.

szacunek
        Qubak
        • Gość: R Re: no nie mogę... IP: *.telia.com 03.08.04, 13:23
          No jestes na tropie, ale ... mam pytanka:
          Od kogo SportFive wykupil prawa na mecze z polskimi druzynami ?
          Kto ma udzialy w SportFive ? pewnie sie okaze ze Polsat i Canal+.
          Canal+ i posrednio Polsat mial udzialy ale jest drogo sprzedal, teraz ty (= TVP)
          musisz placic za to ze Polsat i Canal+ zarobily duza forse.
          www.satkurier.pl/?kat=48&id=14205
          • Gość: Qubak Re: no nie mogę... IP: *.tau.com.pl 03.08.04, 15:53
            Od kogo kupił? - nie wiem, ale to zrobił i je ma. A skoro tak - to ma też prawo
            nimi handlować, do czego też został powołany. Poza tym - czy ma znaczenie od
            kogo kupił te prawa? Moim zdaniem żadnego.

Kto ma udziały w SportFive? - cóż - to też moim zdaniem nie ma znaczenia, nawet
            jeśli są to Canal+ i Polsat razem wzięte. A, może jeszcze międzynarodówka
            masońska jest udziałowcem - ale to nic nie zmienia. Każdemu, kto kupi takie
            prawa wolno mu mini handlować, niechby nawet miał 50 wyroków.

Nie do końca zgadzam się z tezą, że muszę płacić za to, że Polsat i ktos tam
            jeszcze zrobiły dużą kasę. Pośrednio tak jest, jeśli płacę abonament. A tak się
            składa, że nie płacę, gdyż nie posiadam telewizora. Mecze oglądam u przyjaciół
            i w barach - takie życie - żona jest nieugięta... Nieprzypadkowo napisałem, że
            jako masa nasz naród nie płaci abonamentu - to właśnie jest również odpowiedź
            na zarzut "oni się nachapali a my musimy płacić, w dodatku nie transmitują nam
            meczow naszych drużyn". Marna to odpowiedź, bo niezgodna z prawem, ale -
            przyznasz - jest to jednak odpowiedź. Dlatego uważam, że jako masa nie
            powinniśmy narzekać i żądać "dajcie, wyemitujcie, kupcie, pokażcie", tylko
            pokornie trzymać mordy w kuble. Chyba, że jako masa zaczniemy nagle płacić
            abonament.

Pokrzywdzeni są tu tylko Ci, co płacą, ale to już nasza polska norma, prawda?
            Bo przecież płacą tylko frajerzy.

pozdro
            Qubak
        • Gość: R Sach & Goldman, Advent IP: *.telia.com 03.08.04, 13:26
          I jeszcze jedno, RTL i Sachsy i Goldmany to Zydzi i Niemcy. Oni sobie moga
          pozwolic na wylozenie forsy i spekulacje. A biedny Polak musi bulic za ich
          zagrania albo obejsc sie ze smakiem. Ostatecznie to "tylko pilka".
          • Gość: Qubak Re: Sach & Goldman, Advent IP: *.tau.com.pl 03.08.04, 16:03
            Tu też się nie do końca zgodzę - w Polsce jest już taki kapitał, który mógłby
            się zrzucić na zakupienie na zasadzie pakietu. W ogóle uważam, że nazywanie
            kapitału "niemieckim", "żydowskim" czy jakimkolwiek innym jest pomyłką, ale
            niech już będzie - tym razem jestem w stanie zaryzykować tezę, że może się
            znaleźć "polski" kapitał, który można zainwestować w działalność podobną do
            SportFive. Może nawet SportFive to w większości "polski" kapitał? Uczciwie
            przyznam, że nie wiem i mogę być w błędzie, ale może tak jest?

Powiem szczerze, że jakbym miał kilka milionów, to raczej pojechałbym na Cypr
            albo do Portugalii, no może w Bieszczady i postawił tam hotel - zysk pewniejszy
            niż w przypadku dość ryzykownych praktyk naszych klubów i kibiców. W końcu
            sukces komercyjny takiego handlu prawami w dużej mierze zależy od ilości meczów
            w każdym sezonie i przede wszystkim od wyników, jakie nasi osiągną. A na razie
            poza - ostatnio - Wisłą i - czasem - Legią, to wyników jak cegieł w drewnianym
            kościele.

pozdro
            Qubak
            • Gość: R Re: Sach & Goldman, Advent IP: *.telia.com 03.08.04, 22:47
              problem jest w tym ze ceny pewnie zachodnie a zarobki polskie. Wiec cene placi
              TVP/TVN ... zachodnia a zarobki, a nawet abonament polski. Bo te 19 PLN to
              przeciez 1/5 tego co bierze np. Cyfra+.
              A od kogo kupil SportFive to ma znaczenie. Bo poczatkowko przeciez Wisla miala
              prawa do swoich meczy. Komu je oddala ? UEFA, PZPN czy bezposrednio SportFive ?
              Jesli Wisla juz raz sprzedala swoje mecze to jej kibice nie powinni narzekac na
              TVP tylko na swoj klub.
    • Gość: khmer TVN pokaze mecz z WIT IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 03.08.04, 15:31
      tak wlasnie podal tvn24 w wiadomosciach sporotowych po 15

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka