Gość: jebacwisle IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.04, 23:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wisła Pany Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.freedom2surf.net 02.08.04, 23:24 Jesteś pojebanym sqrwysynem i takim już umrzesz głupi psie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afred POLAKOM GRATULUJEMY TVP IP: *.icpnet.pl 03.08.04, 11:18 POLAKOM GRATULUJEMY TVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POJEBIE WYPIERDALA Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: 80.51.47.* 02.08.04, 23:26 SRAM NA CIEBIE ANONIMOWY BOHATERZE.SZKODA TYLKO ZE JESTES KIBICEM CRACOVII bo sprawiasz ze psujesz jej wizerunek. szanuje wisełkę i żczyę jej szcześcia Pozdrawia Widzewek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joao Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.aster.pl 02.08.04, 23:27 Nie wiedziałem, że iloraz Twojej inteligencji jest dużo niższy niż iloraz inteligencji mojego psa albo świni w chlewie. Po prostu jesteś zwykłym prostakiem i nic poza tym. Do osoby o nicku WisłaPany: nie warto sobie zawracać głowy takimi postami. Ja osobiście zgłosze ten post do moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.aster.pl 03.08.04, 00:14 Wiecie co, ale Wy wszyscy jesteście prymitywni. Najgłupszy wątek i najgłupsze posty, jakie kiedykolwiek na forum wyczytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyjebać Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:04 Brawo,brawo...tylko że ten bezmózg śle takie posty już od jakiegoś czasu. To upośledzony maniak. zawsze jest pierwszy. Niech ktoś zrobi ztym wreszczie porządek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 11:46 Co tu zrobić, aby wyelimiować takie wszechobecne na tym forum buractwo, brak kultury i szacunku dla sympatii czy przekonań drugiej osoby. Nie da się tego czytać, jak wy się tu ludize wyzywacie zamiast komentować temat. Gazeta.pl powinna jak najszybciej zatrudnić pełnoetatowych moderatorów, którzy sprawdzaliby te posty, usuwali, a ich autorów banowali. Jedyna to droga na zaprowadzenie tu jakiegos porządku i kultury wypowiedzi. Póki co pałęta się tu multum zakompleksionych łajdaków. Trzeba z tym skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Co to za monopolista ten SportFive ? IP: *.telia.com 03.08.04, 01:16 I od kogo kupil prawa na posrednictwo meczami ? Bo to przeciez mecz Wisly. Czy to PZPN czy Wisla sprzedala prawa temu SportFive ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Jak telewizja na Realu... 03.08.04, 01:28 Uznaliby umowę tydzień temu, pewenie zaplaciliby mniej I to z abonamentu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graphi Na co czeka TVP?? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 03.08.04, 02:10 Czemu tak zwklekają z zakupem tych praw? W mediach zawsze była wojna między stacjami o oglądalność a TVP puszcza taką okazję koło... nosa (na dodatek każą sobie abonament płacić - niby za co??). Poza tym to skąd ten cały SportFive ma prawa do tych meczów? A co do gościa o nicku "jebacwisle" to powiem tylko, że on mi wygląda na kibica Cracovii a tam w większości chyba występują idioci co widać po ich komentarzach dodawanych na różnego rodzaju forach... Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? 03.08.04, 02:16 Gość portalu: jebacwisle napisał(a): > WISLA TO PEDALY I SQRWYSYNY To własnie typowy "kibic" Legii sie wpisał. Szumowina z peryferii Warszawy, albo prymitywny, zakompleksiony mieszkaniec jakiejś zapyziałej, biednej wsi podwarszawskiej. Szkoda, że tacy bandyci wyparli z trybun Legii normalnych kibiców, którzy od lat boją się tam juz chodzic.. Ale jak kolejne zarzady to toleruja, to ich sprawa. Czekam tylko, kiedy dojdzie do tragedii i będzie tak, jak na Hehsel - kilkudziesięciu zabitych. Predzej czy później na Łazienkowskiej do tego dojdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.aster.pl 03.08.04, 02:26 Jeżeli faktycznie to kibic Legii, bardzo możliwe. Niestety, ze wstydem musze przyznać, że niektórzy kibice mojego klubu, czyli Legii, to niestety osoby, które nie powinny być wpuszczane na stadiony. No cóż, sposób jego wypowiedzi świadczy tylko o nim i nie ma co komentować takiego zachowania i wypowiedzi. Ja w wielu postach to podkreślałem i powtórzę się: jestem przede wszystkim za Legią, ale w pucharach również życzę jak najlepiej Wiśle ( aby weszła do Ligi Mistrzów i pokazała Realowi, że umie grać w piłkę - wierzę w to ), a także Amice Wronki i Lechowi Poznań. Aby polskie drużyny zaszły w Pucharach jak najdalej, przynajmiej pozycja Polski w rankingu UEFA podniesie się być może na tyle, że będziemy mogli zgłosic dwa polskie zespoły do eliminacji Ligi Mistrzów. Pozdrowienia. PS: A takie posty, jak tego kolesia o nicku Je.... Wisłę, to proponuję zgłaszać do moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubu5000 Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 03:46 Nie badzcie smieszni. Jest pozno, koles skrobnal se pare przeklenstw na dobranoc. Prawdziwi nienawistni kibole nie korzystaja z internetu jak mniemam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: 80.51.255.* 03.08.04, 04:20 to chyba tylko w Polsce kibice jakiejs druzyny zycza dobrze swoim przeciwnikom w europejskich pucharach.. no ale co zrobic, nacjonalizm rodzi sie z biedy, a to bieda stanowi trzon kibicow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.dialup.mindspring.com 03.08.04, 04:39 Huknij sie w zaserany leb i przestan filozofowac. Gość portalu: Indy napisał(a): > to chyba tylko w Polsce kibice jakiejs druzyny zycza dobrze swoim przeciwnikom > w europejskich pucharach.. no ale co zrobic, nacjonalizm rodzi sie z biedy, a > to bieda stanowi trzon kibicow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.aster.pl 03.08.04, 05:37 Wisła, Lech, Amica to przeciwnicy Legii ale w lidze, a w europejskich puhcarach kibice polskich drużyn ( przynajmiej da się to odczuć zwłaszcza na forum na onecie ) zawsze się jednoczyły. Chyba, że kolega Indy jest taki, że woli, aby w europejskich pucharach grało jak najmniej drużyn, a w Lidze Mistrzów aby nie było Wisły, bo on kibicuje jakiejś Szmaciance Pierdziszewo, które nawet nie przedarło się przez A-klasę. No cóż, jego zbójeckie prawo. Ale ktoś napisał mądrze, niech ten koleś o którym wcześniej napisałem nich się lepiej puknie w ten swój nawet nie kwadratowy łeb. Bo to nie jest kibic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: 80.51.255.* 03.08.04, 14:49 "Wisła, Lech, Amica to przeciwnicy Legii ale w lidze, a w europejskich puhcarach kibice polskich drużyn ( przynajmiej da się to odczuć zwłaszcza na forum na onecie ) zawsze się jednoczyły." No to dokladnie napisalem. I napisalem ze to chyba w Polsce tak jest.. no ale co sie dziwic, polska pilka nozna jest tak zalosna, ze wiekszosc Polakow ma straszne kompleksy i zycza dobrze nawet swoim wrogom.. <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris gwiazda biala znak pedala IP: 212.244.250.* 03.08.04, 07:57 4:0 Real w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pąki Wal się na ryj KUTASIE! IP: *.tech / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 08:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: 195.94.215.* 03.08.04, 08:57 A kto sprzedał prawa do piłki panom ze Sport Five? Dlaczego TVP bezpośrednio ich nie kupiła? Czy pan Boniek czasem nie jest czasem akcjonariuszem Sport FIve? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay.co.uk TvP nie jest od pokazywania meczow pilkarskich IP: *.netserv.net / *.netserv.net 03.08.04, 10:22 Od czasow redaktora Andrzeja Jucewicza/30 lat temu/w telewizji polskiej nie bylo przytomnego szefa redakcji sportowej.Byli to albo dupki zoledne albo nalogowi pijacy alkoholowi albo ludzie o wyraznej dysfunkcji intelektualnej.To co sie obecnie dzieje pod dworem pana Dworaka to jest nie tylko skandal.To obraza dla wszystkich polskich kibicow.Jest nas w Polsce 10 milionow.I te dupki z Woronicza,zawierajac haniebna umowe korupcyjna z przestepcza organizacja mafijna wpadli w pulapke bez wyjscia.Tak naprawde to absolutnie nikomu w redakcji sportowej TvP nie zalezy na pokazywaniu jakichkolwiek meczow.Nadal proweadza je analfabeci sportowi/vide Szpak,ktory nie zna jezyka polskiego,a o pilce wie tyle,ile kibic Blekitnych Orneta/.Ja wiem,mecze bedziemy od dzisiaj ogladac w Polskim Radio.A TvP nie sie troche popolsatuje,na pohybel jej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maroo 2 bilety sprzedam !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 10:22 Propozycja absolutnie poważna. Mam dwa karnety ale potrzebuję pilnie pieniędzy. Zainteresowanych proszę o oferty na mail: maroo_kr@interia.pl Interesuje mnie ile zapłacicie powyżej ceny nominalnej (niestety jeszcze jej nie znam). Bilety są na sektor C. Mozna licytowac też jeden bilet, ale preferuję oferty na oba. Zastrzegam sobie prawo odpisania tylko na niektóre oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Gościu nr 1. Kto ci nasrał pod sufitem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pezet Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:42 zawsze iwszędzie wisła jebana będzie!!!tylko Legia Warszawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro a propos konikow, ktorzy chca zarobic na meczu IP: *.adm.uj.edu.pl 03.08.04, 10:46 Pojawily sie "oferty" odsprzedawania biletow. przypominam zainteresowanym (sam do nich naleze), ze: "Kibice Wisły wykupili aż 9,8 tys. z 10 tys. dostępnych karnetów na cały sezon. Dają one wstęp na mecze w lidze i Pucharze Polski, ale przy sprzedaży biletów na Champions League ich właściciele będą traktowani priorytetowo. Dostaną trzydniowy "okres ochronny". Dopiero po nim wejściówki - tyle, ile zostanie - będą dostępne w otwartej sprzedaży." Nie dajmy sie zwariowac i czekajmy te trzy dni. :-) m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Ty marny człowieku, prostaku i chamie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 11:56 trochę kultutry,kto Ciebie wychował, skąd biorą się takie wyrzutki społeczeństwa ? Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie zabieraj głosu na forum. Idź i strzel sobie w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
zelek_10 Re: Czy mecze Wisły z Realem pokaże TVP? 03.08.04, 12:31 Nie mam slow poprostu na TVP... Jest dobra wola stron, ale podejrzewam ze na dobrej woli sie zakonczy, jak to juz bywalo w naszej ukochanej Polsce... Ja wierze ze Wisla wygra z Realem i ze jej mecze bede mogl ogladac w Polsacie sport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qubak no nie mogę... IP: *.tau.com.pl 03.08.04, 13:09 ... spokojnie czytać tego, co piszecie. Przecież to normalne, że telewizja publiczna z zasady nie jest od pokazywania meczów klubowych. Od tego na całym świecie są telewizje komercyjne, niekoniecznie płatne, ale prawie zawsze KOMERCYJNE. Ja sam bym mecz w TVP obejrzał z wielką chęcią - i ten z WIT Georgia i z Realem i każdy inny, ale w przeciwieńtwie do niektórych forumowiczów mam świadomość, że nie po to wszyscy uchylamy się od płacenia abonamentów, żeby teraz czegokolwiek żądać od ludzi z TVP, nieudolnych zresztą, co przy okazji należy im przyznać. no bo jakie prawo macie jeden z drugim do wysuwania żądań obejrzenia tego czy tamtego meczu, skoro nie chcecie nawet zapłacić podstawowego abonamentu???!!! pytanie jest retoryczne, ale jednak odpowiem, żeby wszyscy zakumali: NIE MAMY DO TEGO ŻADNEGO PRAWA. Czy sukcesy Wisły są dobrem narodowym w świetle zapisów o tzw. "misji społecznej TVP"? - zapewne są, ale rozpatrując misję w tych kategoriach możemy dojść do konieczności zapewniania transmisji z wielu wydarzeń nawet nie umywających się do rangi meczów Wisły Kraków. Więc pokornie mordy w kubeł. A dlaczego SportFive ma prawa do meczów a TVP nie? Bo SportFive miał tyle forsy i jaj zeby zaryzykować i utopić parę milionów w prawa do WSZYSTKICH meczów klubowych Wisły i innych klubów w europejskich pucharach. Jak sądzę TVP też mogła wystartować w jakimś przetargu, ale tam nie pracują ludzie, którym by na tym zależało. Poza tym - prawa na długi okres to jednak sporo pieniędzy, których TVP mogła zwyczajnie nie mieć lub nie chcieć zainwestować. No bo zobaczcie - załóżmy, że polskie patałachy losują źle i wylosowują np. Valerengę Oslo - beznadziejny klubik z obrzeży kontynentu. No to taka TVP może nie być zainteresowana takim "wydarzeniem" i nie chcieć wysyłać tam ekipy i ponosić wysokich kosztów obługi. Co innego, gdy przyjeżdża np. Real Madryt (kto pomyślał że to możliwe???)- wtedy nagle wszyscy chcą to zobaczyć, zwłaszcz, ze będą 2 mecze, z tego jeden u nas. TVP na ogólnie na świecie przyjętych zasadach musi zapłacić nawiązkę tym, którzy wcześniej podjęli ryzyko, że: -polskie kluby będą miały pecha w losowaniu i wylosują np. Valerengę - niskie zainteresowanie w kraju, słabe ceny reklam itp... -nie tylko wylosują Valerengę, ale dostaną od niej bęcki- w takim wypadku mogą sprzedać innym telewizjom tylko prawa do meczów z Valerengą a z lepszymi już nie, bo z nimi zagra taka Valerenga a nie Wisła -kibice rzucą ostrym przedmiotem i UEFA zakaże organizacji spotkań u siebie -zainwestowali jednorazowo kupę szmalu a mogliby choćby włożyć go w akcje, obligacje czy inny biznes i otrzymywać zysk od kapitału ufff... trochę jaśniej? jak się w czymś pomyliłem to sprostujcie. szacunek Qubak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: no nie mogę... IP: *.telia.com 03.08.04, 13:23 No jestes na tropie, ale ... mam pytanka: Od kogo SportFive wykupil prawa na mecze z polskimi druzynami ? Kto ma udzialy w SportFive ? pewnie sie okaze ze Polsat i Canal+. Canal+ i posrednio Polsat mial udzialy ale jest drogo sprzedal, teraz ty (= TVP) musisz placic za to ze Polsat i Canal+ zarobily duza forse. www.satkurier.pl/?kat=48&id=14205 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qubak Re: no nie mogę... IP: *.tau.com.pl 03.08.04, 15:53 Od kogo kupił? - nie wiem, ale to zrobił i je ma. A skoro tak - to ma też prawo nimi handlować, do czego też został powołany. Poza tym - czy ma znaczenie od kogo kupił te prawa? Moim zdaniem żadnego. Kto ma udziały w SportFive? - cóż - to też moim zdaniem nie ma znaczenia, nawet jeśli są to Canal+ i Polsat razem wzięte. A, może jeszcze międzynarodówka masońska jest udziałowcem - ale to nic nie zmienia. Każdemu, kto kupi takie prawa wolno mu mini handlować, niechby nawet miał 50 wyroków. Nie do końca zgadzam się z tezą, że muszę płacić za to, że Polsat i ktos tam jeszcze zrobiły dużą kasę. Pośrednio tak jest, jeśli płacę abonament. A tak się składa, że nie płacę, gdyż nie posiadam telewizora. Mecze oglądam u przyjaciół i w barach - takie życie - żona jest nieugięta... Nieprzypadkowo napisałem, że jako masa nasz naród nie płaci abonamentu - to właśnie jest również odpowiedź na zarzut "oni się nachapali a my musimy płacić, w dodatku nie transmitują nam meczow naszych drużyn". Marna to odpowiedź, bo niezgodna z prawem, ale - przyznasz - jest to jednak odpowiedź. Dlatego uważam, że jako masa nie powinniśmy narzekać i żądać "dajcie, wyemitujcie, kupcie, pokażcie", tylko pokornie trzymać mordy w kuble. Chyba, że jako masa zaczniemy nagle płacić abonament. Pokrzywdzeni są tu tylko Ci, co płacą, ale to już nasza polska norma, prawda? Bo przecież płacą tylko frajerzy. pozdro Qubak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Sach & Goldman, Advent IP: *.telia.com 03.08.04, 13:26 I jeszcze jedno, RTL i Sachsy i Goldmany to Zydzi i Niemcy. Oni sobie moga pozwolic na wylozenie forsy i spekulacje. A biedny Polak musi bulic za ich zagrania albo obejsc sie ze smakiem. Ostatecznie to "tylko pilka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qubak Re: Sach & Goldman, Advent IP: *.tau.com.pl 03.08.04, 16:03 Tu też się nie do końca zgodzę - w Polsce jest już taki kapitał, który mógłby się zrzucić na zakupienie na zasadzie pakietu. W ogóle uważam, że nazywanie kapitału "niemieckim", "żydowskim" czy jakimkolwiek innym jest pomyłką, ale niech już będzie - tym razem jestem w stanie zaryzykować tezę, że może się znaleźć "polski" kapitał, który można zainwestować w działalność podobną do SportFive. Może nawet SportFive to w większości "polski" kapitał? Uczciwie przyznam, że nie wiem i mogę być w błędzie, ale może tak jest? Powiem szczerze, że jakbym miał kilka milionów, to raczej pojechałbym na Cypr albo do Portugalii, no może w Bieszczady i postawił tam hotel - zysk pewniejszy niż w przypadku dość ryzykownych praktyk naszych klubów i kibiców. W końcu sukces komercyjny takiego handlu prawami w dużej mierze zależy od ilości meczów w każdym sezonie i przede wszystkim od wyników, jakie nasi osiągną. A na razie poza - ostatnio - Wisłą i - czasem - Legią, to wyników jak cegieł w drewnianym kościele. pozdro Qubak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Sach & Goldman, Advent IP: *.telia.com 03.08.04, 22:47 problem jest w tym ze ceny pewnie zachodnie a zarobki polskie. Wiec cene placi TVP/TVN ... zachodnia a zarobki, a nawet abonament polski. Bo te 19 PLN to przeciez 1/5 tego co bierze np. Cyfra+. A od kogo kupil SportFive to ma znaczenie. Bo poczatkowko przeciez Wisla miala prawa do swoich meczy. Komu je oddala ? UEFA, PZPN czy bezposrednio SportFive ? Jesli Wisla juz raz sprzedala swoje mecze to jej kibice nie powinni narzekac na TVP tylko na swoj klub. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khmer TVN pokaze mecz z WIT IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 03.08.04, 15:31 tak wlasnie podal tvn24 w wiadomosciach sporotowych po 15 Odpowiedz Link Zgłoś