Gość: Bzz Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: 150.254.66.* 24.02.05, 10:44 Brawo dla Chelsy nie oddać żadnego strzału na bramkę(celnego) to jak na angielski klub troszke dziwne?! No brawo mistrzu Anglii, typowo włoski football. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak234 Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.u.mcnet.pl 24.02.05, 10:55 ronaldinho grał dobrze, po prostu obrońcy Chelsea nie są z tych, których się "objeżdża" na szybkości, jak zwykł to robić Ronaldinho.gdyby nie Drogba ten mecz Barca by przegrała, nie mam złudzeń co do tego. brawo Eto'o, brawo Maxi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szopspacz Heh, znowu patrzyłem się na żone (chyba ?) IP: *.sebastiana.ceti.pl 24.02.05, 11:17 "Ronaldinho nie wygrywał indywidualnych pojedynków, tracił masę piłek nie pokazał nic ze swojej magii, swojego geniuszu." Ronaldinho może i nie strzelił gola ale biegał między graczami "Czelsi" jak chcicał. Po raz kolejny pokazał, że liczy się dla niego PRZEDEWSZYSTKIM radość gry :P "Barcelonie odbierało możliwość gry z fantazją nie tylko fantastyczne wyszkolenie piłkarzy Chelsea, ale przede wszystkim pomysły i praca Mourinho, która uczyniły z londyńczyków maszynę do zwyciężania" To jest taka sama maszyna jak GKS parę lat temu: zamurować bramkę i taktyk działała dopóki nie przyszła Wisła aplikując 3:0. W statystykach pomeczowych wyraźnie "stało" strzały na bramkę "Czelsi" 0 (słownie ZERO). Nie licząc zagrania Duffa które właściwie nie wiadomo czym było (strzałem? podaniem?) londyńczycy praktycznie bronili się! A chyba nie na tym polega futbol, żeby uprawiać go jak Makaroniarze (vide słynny finał pomiędzy Milanem i Interem gdzie co drugi strzał w rzutach karnych posyłany był Panu Bogu w okno- i tyle na temat przemyslanej taktyki defensywnej)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leni Re: Heh, znowu patrzyłem się na żone (chyba ?) IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.02.05, 12:10 I nikt tu nie dostrzega doskonałej strategii Rijkaarda. Nigdy nie widziałam Barcy grającej tak defensywnie. Piłkarze, mimo gorszych warunków fizycznych, byli świetni w odbiorze i wygrywali nawet pojedynki powietrzne. Chelsea praktycznie nie opuszczało swojej połowy w pierwszych 45 min. Ronaldinho grał tak jak trener kazał i nie wdawał się w niepotrzebne dryblingi. W pierwszych minutach świetnie posłał piłkę do Giuly (ten oczywiście nie doszedł). Potem do Eto'o, którego ubiegła obrona Chelsea. Według mnie wyjątkowo słabo grał Giuly i niestety Gio. Deme dużo odbierał, ale fatalnie kiksował przy dośrodkowaniach. Deco, jakoś też mało widoczny. Jeśli chodzi o tracenie piłek, to należy wspomnieć o Makelele, którego tak chwalił Szpaq. A gdzie ta osławiona skuteczność Chelsea? Drogba sam na sam nie strzela, błędy w przechwytach, spalone? Pewnie, że Barcelona nie rozegrała pięknego meczu i szkoda niewykorzystanych szans w 2 połowie, ale cóż tak cudownego było w grze Chelsea? Są silni fizycznie, umieją się doskonale bronić i chyba niewiele więcej. Może na Stamford Bridge pokażą taki futbol, że pan redaktor będzie mógł się zasłużenie zachwycać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fil Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.wns.uni.wroc.pl 24.02.05, 11:28 Wyborcza coraz częściej mnie rozczarowuje,Chelsea nie oddała żadnego strzału,a w artykule dziennikarz prawie się rozpływa w superlatywach,echh,szkoda gadać,Ronnie zawodził?od kogo zaczęła się 1 bramkowa akcja?Iniesta dreptał w miejscu?kto przedłużył do Eto'o przy 2 bramce?Ludzie tak nie można,chyba wystarczy,że Grecy wygrali Euro.Po co nam ta piłka skoro będziemy chwalić druzyny, które nawet nie próbują akcji ofensywnych?Ave Barca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 15:26 tak to jest jak sie komus nie chce meczu ogladac a chce byc dziennikarzem sportowym pozniej takie banialuki wypisuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.icpnet.pl 24.02.05, 15:31 Otóz to, w pełni się zgadzam z tym rozczarowaniem. Niestety Gazeta nie jest w tym osamotniona - mnóstwo komentatorów i innych ekspertów (nie tylko polskich) zachwyca się "doskonale poukładanymi blokami defensywnymi". A mi się już po prostu rzygać chce od patrzenia na takie teamy jak Grecja, Chelsea czy Juve. A najsmutniejsze w tym wszytskim jest to, że chołubi sie takiego zadufanego Mourinho, któremu sodowa zdecydowanie uderzyła do łba na tych Wyspach a piłkarzom tak kreatywnym jak Duff czy Lampard pozwala się 1-2 ofensywne zagranie w meczu. Ja rozumiem, że dla prezesów i innych Abramoviczów liczy się kasa, wynik oraz kasa. Ale żeby dziennikarze tak łatwo temu ulegali. Ludzie! Przecież nie o to w tym sporcie chodzi, Chelsea oddała 0 celnych strzałów na bramkę i dwa niecelne, a Barca w sumie 35 strzałów!! I kto tu zawiódł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santana Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: 62.111.139.* 24.02.05, 11:41 Ciekaw jestem co jest wielkiego w murowaniu pzrez cały mecz swojej bramki i oddaniu dwóch strzałów ( w tym jeden samobój)na bramkę rywala, przy 34 strzałach Barcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spiral_architect Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.krakow.pl 24.02.05, 12:02 Pan Wolowski ogladal chyba inny mecz niz ja. Chelsea grala momentami jak skrzyzowanie amatorow z juniorami i nie pokazala kompletnie NIC. Barcelona powinna strzelic jeszcze ze trzy bramki, a nie strzelila ich przez egoizm co poniektorych, przez to ze pila trafiala w nogi (i nie tylko) obroncow Chelsea i przez dobra gre Cecha. Aha, nie jestem bynajmniej kibolem Barcelony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarj 28% posidania pilki w 2giej polowie, IP: 217.153.62.* 24.02.05, 12:08 36% w 1wszej, jak mozna mowic ze Chelsea w ogole cos zagrala, a gdzie do wielkiej pilki????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socius Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:45 Ronaldinho słaby? Chyba nigdy nie grałeś w piłkę człowieku! Nienawidze komentatorow, którzy oceniaja wartość zawodnika na podstawie tego czy strzelił bramke czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiTY Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:05 Chelsea grala wielki futbol? Fajnie Borek na Polsacie w drugiej polowie powiedzial - "Nie mowie nazwisk zawodnikow Chelsea, bo oni w ogole nie dotykaja teraz pilki" czy cos takiego. Nic dziwnego,ze Czelsi ma taka taktyke - nazwisko trenera zobowiazuje - MURinio - MUR i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roni Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.icpnet.pl 24.02.05, 13:24 Qrwa,jezeli czelsi zagrala wielki mecz to,ja przerzucam sie na balet. Jedno wielkie murarstwo i nic wiecej. Ile razy przy pilce byl duff,ile cole,drogba? Raz???? dramat!!! 34 - 2 w strzalach, 13-0 (slownie ZERO) w celnych, 70-30 posiadanie pilki...Tu powinno byc 5:1... MURinio sie osral ze swoja taktyka i tak samo bedzie za 2 tyg. Barca RULEEEZZZZZ!!!! Pozdro dla kiboli BARCY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszpan 270 mln w błoto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:20 Co to za druzyna na ktora wydaje sie 270 mln i tylko potrafi murowac bramke .Mourinho nic wielkiego nie potrafi zebrał dobrych defensywnych graczy za ogromne pieniadze i psuje teraz radosc z ogladania pieknych widowisk piłkarskich polegajacych na szybkiej finezyjnej piłce miłej dla oka . Jego styl jest żenujacy a cwaniactwo i cięty jezyk myśle że zostaną ukarane za dwa tygodnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raar Re: 270 mln w błoto IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 14:41 Co to za "gwiazdy", które potrzebują osłabionego przeciwnika żeby ze trzy akcje sklecić ! To nie Rijkard ani Maxi byli zbawcami Barcy a sędzia dający żółtą kartkę za zderzenie bramkarza z napastnikiem (kopnięcie bramkarza widzieli chyba tylko ci co wrzeszczeli przy każdym kontakcie, nawet ewidentnie czystych wślizgach)Jak macie problemy z taktyką Mourinho to powiedźcie wprost, że "gwiazdy" potrzebują dużo miejsca (czyt:dziesięciu przeciwników).Mam nadzieję, iz w Londynie nie będzie sędziego bojącego się wrzasku kilkudziesieciu tysięcy kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: queiros "Obiektywny" sedzia! IP: *.aster.pl 24.02.05, 15:25 Swieta racja! A Frisk jak juz Drogbie dal pierwsza zolta za nic, to moglby chociaz Marqeza poczestowac takaz za wejscie butem w udo Drogbie. Ale nie, bo to by bylo na niekorzysc Barcy, bo by Marquez w rewanzu nie zagral, bo juz jedna zolta z wczesniejszego meczu mial. Plus notoryczny brak reakcji przy calej masie ewidentnych nurkowan pilkarzy Barcy! Odpowiedz Link Zgłoś
gooral164 Re: "Obiektywny" sedzia! 24.02.05, 15:53 jakich nurkowan? Drogba ewidentnie zasłuzył na czerwoną kartke,cały mecz az sie prosił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endriu Re: 270 mln w błoto IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 24.02.05, 16:16 Nie obwiniaj sędziego !!! To przez bezmyślność Drogby Chelsea przegrała mecz. Poza tym owszem... GWIAZDY potrzebują dużo miejsca - tylko rzecz w tym ze te gwiazdy z Barcelony sobie to miejsce znalazły a Ci z Londynu NIE, i tyle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBI Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.tvgawex.pl 24.02.05, 14:30 KTO OGLADAL DOKLADNIE TEN MECZ WIE ZE BARCA WYGRALA ALE GRALA SLABO!! NIE WYGRA W LONDYNIE JESLI SEDZIA JEJ NIE POMOZE.CZY BEELETI PODAL DOKLADNIE PILKE DO VALDEZA? I CZY ON JA MIAL W REKACH??? ZAATAKOWANY PRZEZ DROGBE UDAL, NIBY ZE DOSTL W BARK!! TAKIE SZTUCZKI POKAZUJA TE WIELKIE GWIAZDY. NIE WROZY IM TO NIC DOBREGO. BARCA JEST NIESTETY SLABSZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarj Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: 217.153.62.* 24.02.05, 15:34 Ja ogladalem dokladnie ten mecz i jezeli Barcelona grala slabo (70% posidania pilki, i 14 strzalow celnych) to Chelsea w ogole nie grala, tylko nieskutecznie probowala przeszkadzac Gdyby polska druzyna zagrala jak Chelsea mowilibysmy "obrona Czestochowy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endriu Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 24.02.05, 16:22 No co za debil kurrrr...de. Koleś nie zna sie na przepisach, jest ślepy ( pewnie ze Valdes miał już piłke w rekach ) - po prostu mało wiesz... a duzo mówisz - Valdes spędził dzień w szpitalu po tej"niby to czystej" interwencji... a jako ze Chelsea nie zrobiła ani jednej inne akcji w której kontuzji mógłby dostać Valdes... to skąd wziął się u niego ten uraz hę ? Barca nie grala słabo ( no poza Deco i Guly'm )... w prawdzie nie popieram stylu gry Londyńczyków ale w 1 połowie meczu przyćmiła fantazje Barcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raar Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.05, 10:36 Jeżeli hiszpańskie "przedstawienia" (pt.Valdes w szpitalu)mają być dowodem faulu Drogby a nie to co widać w powtórkach telewizyjnych, to rozmawiamy o dwóch różnych rzeczach !Radzę zajrzeć w statystyki (ilość strzałów na bramkę Barcy do momentu pokazania czerwonej kartki)zamiast piać peany na cześć geniuszu jej kopaczy. Kompletna bezradność i frustracja . Odpowiedz Link Zgłoś
dark.of.the.matinee Poziom umysłowy fanów Barçy... 24.02.05, 16:01 No comment...<a href="editorial.gettyimages.com/source/search/details_pop.aspx? iid=52233438&cdi=0">No comment...</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.p-s-inter.net 24.02.05, 16:59 Dla takich spektakli warto żyć.Muszę przyznać,że gra Barcelony wygląda jak dzieło sztuki,za które autor otrzymuje nagrody i szacunek konkurencji.Moje serce bije dla dumy Katalonii,bo nie ma drugiej tak pięknie i efektywnie grającej drużyny na świecie.Porównajmy sobie grę polskich zespołów do tego co zaprezentowały na wczoraj obie drużyny.Teraz bezwątpienia widać dlaczego nie gramy w Lidze Mistrzów.Rozgrywki tego pokroju nie uwzględniają piłki z epoki kamienia łupanego.pozdro dla wszystkich fanów Barcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marjus Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: 213.37.168.* 24.02.05, 18:06 to byl dobry macz barçy,chociaz dosyc krytykowany przez sprawozdawców hiszpañskiej tv1 (sprawozdawca jest byly pilkarz realu madryt-michel). byc moze nie zagrali najlepiej Deco, Ronalhdinio ale Barça wlasciwie to caly zespóli z pomoca takich pilkarzy jak Xavi,Pujol, Marquez jeszcze raz pokazali ze potrafia grac w futbol.Visca Barça , ja mieszkam w Madrycie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulryk Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca 24.02.05, 19:34 Podniecajcie się dalej swoją Barcą.Czy jednak wynik meczu jest dla Barcelony korzystny?W Londynie już sobie Barca tak nie pogra.Powinni byli wykorzystać szanse i wygrać wyżej.Poza tym nie wiem skąd się bierze ta dziwna nienawiść do Chelsea.Nie pamiętacie tej sympatycznej drużyny z czasów Gullita ,Viallego ,Zoli czy Flo? COME ON CHELSEA! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejklimek Gullit i Zola.....?nie! - Abramowicz 25.02.05, 00:02 To nie ta sama drużyna co w połowie lat 90. z Zolą, Flo i Gullitem. Tu się liczą już tylko pieniądze, a nie przywiązanie do barw klubowych. Dlatego nie lubię takich drużyn jak Real Madryt czy Chelsea. Forza, Rules i Wunderbar dla Manchesteru United i Barcelony. Dla pierwszych za przywiązanie do barw klubowych i bardzo ciekawą otwartą grę. A do Barcy za świetną technikę i fantastyczne podania i akcje na "metrze" kwadratowym. Jeszcze nie wszędzie królują pieniądze!!! Man. Utd - najbogatszy klub Świata, a czy on kupuje dużo piłkarzy ze światowej czołówki popularności? NIE Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejklimek BARCELONA - Chelsea 2:1 24.02.05, 23:54 Jestem zaszokowany grą Chelsea Londyn. Zostali dobrze ustawieni w obronie i presingu przez Mourinho (moim zdaniem zarozumialca, któremu się w głowie poprzewracało od sławy. jego bałwochwalsto zdobyciem przez Fc Porto, które nic tak naprawdę nie zaprezentowało w poprzednim sezonie, to jakieś nieporozumienie). Tak naprawdę Chelsea nie instniała zupełnie w ataku ( zliczyłem 3 wypady na połowę Barcelony w całym meczu!!!). Taki styl gry nie podoba się kibicom (myślę, że także nie podoba się sponsorowi klubu - Abramowiczowi). Barcelona to zespół lubiący otwartą grę, a nie takie kunktatorstwo. Ten mecz mógłby być naprawdę przedwczesnym finałem, ale Chelsea nie dostosowała się do poziomu. W tej sytuacji na finał typuję Barcelonę i albo Real M.(niestety)albo Milan, a może......niedoceniany troszeczkę Liverpool, pokazał niezłą piłkę z Bayerem.Czarnym koniem może być Olympique Lyon. Niestety Manchester United sobie jakoś nie poradził z Milanem, troszkę brakowało szczęścia,ale on nie złoży broni w rewanżu - strzeż się Milanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jup Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 02:03 Chodz Chelsea nie zachwycila nie zapominajcie ze rewanz w Londynie, a wynik calkiem niezly (gol na wyjezdzie). Moim zdaniem Chelsea przejdzie dalej. Barca podobala mi sie, ale co w tym zespole robi Deco? Kupili go po zwyciestwie Porto, ale po co? Kibicuje Milanowi w tej edycji...narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młóda Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.azpexim.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 08:07 Wiedziałam że wygra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prpp Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:48 Panie Wołowski, chyba Pan oglądałeś nie ten mecz o którym Pan napisałeś... Chyba że lubi Pan najbardziej catenaccio. Napisał Pan, że goście pokazali wielką grę - najlepiej świadczą o tym statystyki - Chelsea nie oddała ŻADNEGO celnego strzału. Goście przez cały mecz stworzyli dwie kontry. Ta po której padł samobój była ze spalonym. Gdyby nie bramkarz Czech wynik byłby bardziej okazały dla Barcy. Mam nadzieję, że w rewanżu Barca będzie miała więcej szczęścia i nie będzie samobója. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_17_7 Barcelona rulezzzz 26.02.05, 11:00 0 strzałów oddanych ze strony chelsea na bramkę barcelony mówi samo za siebie! barcelona przewyższała chelsea przede wszystkim kulturą gry i ambicją, a rozpuszczone gwiazdy chelsea myślały, że kolejny mecz uda się wygrać minimalnym nakładem sił!! nie ma tak łatwo!! jeśli chcą myśleć o zwycięstwie, to muszą się jeszcze przyłożyć taktycznie, bo geniusz barcelony jest zdecydowanie większy niż taktyka mourinho :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syl100 Re: Barcelona - Chelsea 2:1. Maxizbawca IP: *.elgrom.eu.org / 83.238.94.* 03.03.05, 15:24 Jest barca niezwyciezona :P:P;p oby tak dalej . BBBBBBBBBBBBBarca WWWWWWWWygra LLLLLLLige MMMMMMMMMistrzow Odpowiedz Link Zgłoś