Gość: ranyjurek W obronie Majdana IP: 62.111.159.* 25.08.05, 14:14 Panie autor! Niech Pan łaskawie nie przesadza z tą dziurą w bramce Wisły. Nigdy nie przepadałem i dalej nie przepadam za Majdanem, ale trzeba mu oddać sprawiedliwość, że (choć czwarta bramka ewidentnie go obciąża) gdyby nie kilka jego znakomitych interwencji Wisła do dogrywki w ogóle by nie dotrwała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig29 Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: 80.72.34.* 25.08.05, 14:16 >> eliminacje do mś mamy w plecy, wislacka czesc kadry nie dzwignie sie >> psychicznie Do diabla jak sie nie dzwignie? To sa pilkarze zawodowi czy moze przedszkolaki z gropy krasnali? Niech nie p... mi tu o zawilych arkanach swojej psychiki i duszy niesmiertelnej tylko uczciwie kopial w pile za co biora swoje pensje. A jak sa zalamani to u kaduka psyloga im wynajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thrill To nie Majdan zawalil IP: *.oka.pl / *.oka.pl 25.08.05, 14:28 choc decydujacego gola nie widzialem to nie moge sie zgodzic z taka krytyka Majdana, wg. mnie zagral naprawde dobre spotkanie, gdyby nie on, Wisla odpadla by z pewnoscia juz po pierwszyhc 90 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koneser sportu Polacy porażkę mają wypisaną na twarzy. IP: *.zacisze.zgora.pl 25.08.05, 14:29 Jak ja widzę tych polskich sportowców to niedobrze mi się robi. Same mięczaki i sieroty, które tylko przegrywać potrafią. Żadnego charakteru ani serca do walki ci ludzie nie mają. Dlatego nic dziwnego, że przegrywają. Na szczęście jest jeszcze ktoś taki jak Anna Rogowska. Wprawdzie przegrała medal na MŚ, ale kilkanaście dni później pobiła rekord życiowy. To jest dziewczyna z charakterem. Ale to tylko wyjątek potwierdzający regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damiano Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:52 Wreszcie ktoś to napisał.Majdan się nienadaje do niczego i to jest w 100% Jego wina,iż Wisełka nieawansowała dalej.Won z polskiej ligi z takimi szczawiami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAo Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 15:05 Problemem Wisly jest to, ze jej pilkarze nie sa w lidze zmuszani do chocby 50 % tego, co grali w Atenach. Nie jestem wielbicielem Engela, ale jego taktyka nie byla zla. Grac od poczatku agresywnie, podwajac (czasem potrajac) krycie, agresyswnie atakowac przeciwnikow jeszcze przed przyjeciemm pilki. Problem w tym, ze takiego systemu nie da sie grac 90 minut, a na pewno nie, kiedy nie jest sie do niego fizycznie przygotowanym. Dlatego Wisla wysmienicie grala pierwsze 30 minut pierwszej polowy. Potem przyszlo zmeczenie i gra Wisly do przerwy juz pachniala kleska. W przerwie mozna bylo odpoczac, dojsc do siebie. I stad w pierwszych 15 minutach 2 polowy znowu ten sam styl, agresywne krycie i sytuacje pod bramka Panat. Ale tu sily starczylo jut tylko na polowe tego, co w pierwszej czesci meczu. Wisla odpadla. Szkoda, szczegolnie jesli chodzi o finanse i perspektywy tego klubu. Ja sadze, ze wazniejsze mimo wszystko jest doswiadczenie, ktorego doznali zawodnicy: przy odpowiednim przygotowaniu kondycyjnym, profesjonalnym podejsciu do zawodu, powaznym traktowaniem kazdego meczu ligowego, mozna bedzie grac znakomita pilke (przeciez te pierwsze 30 minut byly swietne) ! Przynajmniej w meczach z druzynam sredniej klasy europejskiej. Naturalnie Wisla potrzebuje kompletnego bramkarza, gdyz Majdan swego zachowania przy dosrodkowaniach juz chyba nie zmieni. Nie wiem tez, czy Uche gral tak fatalnie, gdyz inaczej nie mogl, czy nie chcial. A Zienczuk musi cwiczyc technike. Wtedy bedzie wierzyl, ze z 4 bardzo dobrych sytuacji przynajmniej jedna wpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam łasica Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 15:08 Wiślacka część może się nie podźwignie, ale na szczęście mamy zagraniczny atak i pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysyłajmy ! Wysyłajmy emaile ! Chcemy PU w tv ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 15:25 Wysyłajmy emaile do telewizji, aby pokazywali nam to czego chcemy, nie dajmy sobie w kaszę dmuchać ! Za co płacimy abonament ? TVP - widzowie@tv.pl POLSAT - poczta@polsat.com.pl TVN - widzowie@tvn.pl TV4 - sport@tv4.pl TELE5 - info@fincast.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Armeles Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 15:38 Zgadzam się z większością tez artykułu,gdyż mam podobne odczucia patrząc na polską piłkę nożną.Zrobienie porządku w PZPN,zmuszenie klubów do pracy z młodzieżą, skończenie z korupcją w lidze oraz wprowadzenie nowoczesnej myśli trenerskiej pozwoli na osiągnięcie sukcesów w przyszłości. Zdziwił mnie tylko temat bocznych obrońców.Odkąd sięgam pamięcią reprezentacja a także kluby grały czterema obrońcami i było wśród bocznych sporo dobrych piłkarzy - Z.Anczok uznawany za jednego z najlepszych na świecie.K.Górski bez A.Szymanowskiego i A.Musiała też miałby kłopoty a i póżniej było kilku dobrych:Rudy,Dziuba,Wdowczyk,Kubicki że wymienię tylko reprezentantów."Złota jedenastka" węgierska już próbowała tak grać, a od czasów V.Feoli i jego "brazyliany" na MŚ w Szwecji w 1958 r jest to podstawa wszystkich ustawień taktycznych na boisku.Nie zauważyłem by pod tym względem coś się u nas zmieniło i byśmy cofnęli się w tył a tym bardziej wymyślili coś nowego. Mizeria wśród obrońców spowodowana jest mizerią polskiego futbolu. W latach siedemdziesiątych i osiemdziesiątych rywalizowało w reprezentacji na każdej pozycji kilku dobrych i bardzo dobrych piłkarzy, którzy reprezentowali przynajmniej średni poziom europejski - stąd sukcesy Górnika i Legii a także Ruchu czy Wisły a później Widzewa.Piłkarzom odgrywającym w swoich klubach wiodące role np.Bula,Jakubczak,Kmiecik ciężko było się przebić do podstawowego składu kadry a teraz dwa trzy dobre mecze i już powołanie do kadry prawie "jako zbawca" czym najczęściej robi się krzywdę dla ich sportowej kariery vide Niedzielan. W tej chwili nie mamy 11 zawodników reprezentujących poziom europejski,przyzwyczjonych do walki od pierwszj do ostatniej minuty meczu.Wyniki reprezentacji są na wyrost i ja nie mogę wyjść z podziwu, że kadra Janasa zdobyła tyle punktów i ma realne szanse na awans do Mistrzostw Świata. Chyba wydobywa z zawodników ostatnie podkłady ambicji i chęci odniesienia sukcesu.Są jakieś nadzieje na przyszłość,bo mimo wszystko talenty są (chociążby w poprzedniej i w tej młodzieżówce,a i pokazują i pokażą się nowe - które nagle rozbłysną[casus Bońka]) pod warunkiem,że nie nasiąkną porażającą atmosferą naszej ligi.Dlatego trzeba oczyścić całą stajnię Augiasza jaką jest nasze piłka kopana ze wszystkich skorumpowanych działaczy,sędziów,trenerów i zawodników a sukcesy w piłce klubowej i reprezentacyjnej przyjdą.Oczywiście musi iść za tym odpowiednia jakość organizacyjna,czyste środki finansowe oraz ustawy wspomagające finansowanie działalności klubów np.zwolnienia z podatków ale nie dotowanie,chyba że z funduszy PZPN dla prowadzących działalność szkoleniową wśród młodzieży.I tutaj politycy mają pole dla działalności a nie komisaryczne zarządznie związkiem.PZS dał sobie radę to może i PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.hsd1.ct.comcast.net 25.08.05, 15:45 Swieta racja!!!!!!!!!!Za kilkadziesiat lat , po Polskich boiskach , beda biegali wylacznie obcokrajowcy.Malo kogo , tam na gorze , intereseuje perspektywiczne spojrzenie na sport.Kazdy dazy do wynikow ...TERAZ I TUTAJ.A gdzie tereny rekreacyjne , gdzie kompleksy sportowe , gdzie zachecanie ZASIEDZIALEGO spoleczenstwa do uprawiania .....RUCHU ??? Ludzie !!!! W tej chwili mieszkam w USA i jestem w szoku , gdy widze ....SZKOLNE stadiony / odpowiednik naszego ogolniaka / . DZIADKI , tam wieczorkami ... biegaja .MAlolaty calymi dniami graja w baseball .MILO POPATRZEC !!!!Marudzic to kazdy potrafi ....lecz ruszyc dupska , to juz nie za bardzo. Oderwij swojego dzieciaka granatem od telewizora lub kompa .Wyjdz z nim na spacer !!! Zapisz na zajecia sportowe . Zrob i Ty cos dla przyszlosci Polskiego sportu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobix Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 15:46 jesli druzyna wisly mysli ze wystarczy 90% profesionalismu aby grac w CL to wie ze to za malo. jesli sadzi ze wystarczy byc na 45 minut przygotowanym kondycyjnie to dowiedziala sie ze to tez za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajdor Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: 82.160.40.* 25.08.05, 16:41 myśle że z tym krytkowaniem Majdana to lekka przesada , może troche zawalił brmke ale gdyby nie on to już po pierwszej połowie było by po meczu.A gdzie krytyka Zieńczuka jak się nie wykorzystuje takich sytuacji to jak się chce grać w liddz mistrzów(nie daj Boże w reprezentacji). Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza 25.08.05, 17:37 oczywiście majdan to nie najlepszy bramkarz ale obarczanie jego winą za ta porazkę to jakieś nieporozumienie ,przepuszczał gole które mógł obronic ale bronił też te które inny powinien wpuścić ,to nie sam, majdan jest winny to przedewszystkim psychika zawodników wszystkich ,trzeba być konsekwetnym a oni juz w pierwszejpołowie mieli ten chyba z pietnastominutowy przestój ,w chodzonego sie ligi mistrzów nie wygra ,trzeba biegać i walczyć do konca tak ja grecy(ha ha ,dwóch )oni jakoś potrafili biegą chociaz byli zespołem gorszym ,to wiłśa jak przyspieszyła robila ładne akcje z faktycznym zagrozeniem bramki ale nie strzelała a oni tak meczyli ,aż wymeczyli dzieki determinacji i kondycji której tym razem wiślakom zabrakło ,zieńczu przebiegł trzy czy cztery razy boisku wzdłuż i był na skraju wyczerpania ! to jest jakies chore !,gdzie te badania ci fizjologwie od przygotowania fizycznego! innmi ni elepiej ruszli sie jak muchy w smole, poza jakimiś zrywami grali "chodzonego" .najbardziej boli że wisła była zespoem lepszym i odpadła ,potem w szatni płakali ? trzeba było zwawiej po prostu ruszac dupska a byłaby radość ,przecież te wszytkie zenujące błędy obrony to była konsekwencja starty piłki przy zbyt slamazarnym rozgrywaniu i slamazarnym postepowaniu pózniej obronców bo w atakuto było nawet okey tylkoże w ataku to trzba mieć też trochę farta a w obronie trzeba mic zdecydowane ruchy a nie farta bo fart i tak nic dłuzej nie da w defensywie jak sie gra cały czas tak samo wolno i niezdecydowanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 17:43 z tym Majdanem to przesada, zwróćcie uwagę co powiedział Smuda: -przy wyniku 0-0 nie należy wprowadzać zmiań, -na kilka minut przed końcem należy zagęścić środek, a ja dodam od siebie, że: 1)Wisła nie musiała atakować - czyli darujmy sobie dyrdymały w stylu - czy bramka powinna być uznana, czy nie, nie trzxeba było się pchać pod bramkę, 2)W takich sytuacjach zazwyczaj zmienia się napastnika i wprowadza obrońcę i czeka na kontry, 3)PAO GRAŁ WTEDY BEZ NAPASTNIKÓW PODSTAWOWYCH (!!!!!!!) - trzeba było się cofnąć i bronić, ale Stec nie napisze, że to wina Engela, bo w poprzednim artykule napisał bzdurę - "cupiał sprowadza wybitnych trenerów, Kasperczaka, Liczkę i Engela" zapominając co pisał o Engelu po MŚ, i zapominając, że Kasperczak wywalony, Liczka wywalony po... pół roku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he jakiej klęsce, głupku? IP: *.block.alestra.net.mx 25.08.05, 16:52 Ten Stec to zwykły kretyn. On ciagle żałosnie bełkocze jak baba jarmarczna. Wisłaledwo przegrała, sedzia w tym pomogł, a ten dupek znowu wymysla teorie konspiracyjne o kleskach Wisly. Ten dupek za kazdym razem pisze "Na tak słabego rywala w eliminacjach Ligi Mistrzów jak Panathinaikos, czy Anderlecht poczekamy być może latami". Nawet po Realu pisal, ze "na tak słaby Real..." Co to idiota, do cholery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiss Co za matoł... IP: 195.205.26.* 25.08.05, 17:28 Pamiętam jak on lub Wołoski parę lat temu udowadniał, że w Polsce nie rodzą się napastnicy. Teraz kolej na obrońców... Jak większość pismaków czuje potrzebę pokazania, że porażki to kara boża za błędy, takie czy inne przekleństwo lub spiski Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Valerenga IP: 62.154.173.* 25.08.05, 18:09 A co kibice powiedza na to, ze Valerenga odpadla dopiero po karnych - czyli byla blizej LM niz Wisla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strider Kulczyk kupuje Wisle IP: *.veranet.pl 25.08.05, 20:06 Z dobrze poinformowanego zrodla wiem, ze jeszcze w tym roku Cupial sprzeda Wisle Kulczykowi. Fanom Lecha wspolczuje...najpierw Tyskie, teraz Kulczyk...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj7 Los się musi odmienić.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:10 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube007 Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:47 "Na tak słabego rywala w eliminacjach Ligi Mistrzów jak Panathinaikos poczekamy być może latami" - nie pier..., to samo pisales po meczach z Anderlechtem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisol Matko Stecu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:26 Nie wiem chyba nigdy nie zbudujem dobrej atmosfery wokół naszej pilki jak będą się wypowiadać takie pedały, spieprzaj dziadu bo jak zwykle jestes najmadrzejszy ! Odpowiedz Link Zgłoś
skarbek11 Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza 26.08.05, 22:22 wisla to dziady! mieli awans zapewniony i poraz nastepny nie wykorzystali tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.ci.uw.edu.pl 27.08.05, 10:46 no i Majdan stał sie kozłem ofiarnym jego wszytkie wczesniejsze interwencje sa bez znaczenia no a Boruc jest lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 27.08.05, 13:36 ateny to byla tragedia i to doslownie grecka. Wiselka choc przez 60 minut grala pewnie i z rozsadkiem to nastenpe minuty miala tragiczne. Jesli w nastepnym sezonie ponownie wylosuje polska druzyna tak slabego rywala to chyba opatrznosc boska nad nami czuwa. Przykro mi ze znow siedzialem jak na szpilkach trzymajac kciuki za naszych, i znow mnie nabrali. Tak sie traci sympatykow teraz bede znow ogladal obce druzyny w lidze mistrzow. I pewnie na polski stadion nawet w telewizji juz nie zajrze. Lepiej ogladac takich ktorzy przegrywaja ale czasem tez cos im sie udaje np. LIVERPOOL niz ciaglych przegranych. Ze smutkiem stwierdzam ze nasi ciagle biora baty i to od najslabyszych, jak nie gruzini to szwajcarzy a grecy to przy nich potentaci. Tergedia poprostu tergedia. :( Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Bzdury, panie Stec... 28.08.05, 11:41 "Na obronę w całości zagraniczną od dawna stawia trener Groclinu (być może najsolidniejszej na tyłach drużyny ligi), ostatnio w jego ślady idą Pogoń Szczecin, Zagłębie Lubin i Arka Gdynia" Konia z rzędem tmu, kto w składzie Arki znajdzie zagranicznego obrońcę; Stec, pieprzysz głupoty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Chyliński Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.pl / 80.48.163.* 29.08.05, 11:33 Mądre spostrzeżenia. Brak możliwości ogrania młodych zdolnych zawodników w lidze jest zatrważająca. Średniej klasy obcokrajowycy - prawdopodobnie tańsi od naszych gwiazdeczek- zajmują miejsca tym ludziom. Polityka zatrudniania całych drużyn z wynajmu nie promuje szkolenia zawodników młodych. Przed meczmi ligowymi winna być rozgrywana liga rezerw złożony wyłącznie z polskich zawodników. Dla oszczędności kosztów można pogrupować zespoły I i II ligi w taki sposób aby przynajmnie 1/2 ligi była w grupie.Jeśli ligpwca nie stać na taką ligę to niech bawi sie w sporty amatorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Ale mi analiza IP: *.gfk.pl 29.08.05, 14:24 Ale mi analiza.Spodziewalem sie czegoś lepszego.Podobno pan jest specjalista od piłki nożnej...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cupial Tyskie - trudno dostepne w Champions league IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 21:13 Odpowiedz Link Zgłoś