deadeasy Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski 19.04.06, 15:31 Dzisiaj być piłkarzem to jeszcze większa przyjemność, wszyscy pana znają, media rozpieszczają. Gdzie tu problem? Stres to ma motorniczy tramwaju, który za 1,5 tys. euro jeździ po Rzymie i zastanawia się, jak wyżywi dzieci. Jak robisz, co lubisz i jeszcze ci płacą kilkaset tysięcy miesięcznie, to gdzie tu presja? No, widac, ze facet ma rowno pod sufitem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wujekmik Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski 19.04.06, 15:36 Nie przepadam za nim specjalnie ale w tym wywiadzie powiedzial wiele mądrego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski 19.04.06, 15:52 Tez mialem 26 lat, gdy wyjechalem z Polski i nie zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air ja tez 26 IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.04.06, 16:48 i zaluje ze nie zrobilem tego wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: ja tez 26 19.04.06, 17:10 Gość portalu: air napisał(a): > i zaluje ze nie zrobilem tego wczesniej To byl ostatni gwizdek :) Co sie tyczy wywiadu, Boniek ma calkowita racje. Po nim tylko Mlynarczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdul wisimulacha Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 19.04.06, 15:54 Nie wiedziałem że to taki nadęty bufon.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasiak To teraz wiesz. IP: *.13.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 19.04.06, 16:03 Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski 19.04.06, 18:03 Gość portalu: abdul wisimulacha napisał(a): > Nie wiedziałem że to taki nadęty bufon.... Odezwal sie baran, o ktorym swiat nie slyszal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as200 Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.nys.biz.rr.com 19.04.06, 16:02 Tylko 10% Polakow ma wyzsze wyksztalcenie. W innych krajach jest 30% do 50%. Nie ma dostatecznej ilosci ludzi z odpowiednimi umiejetnosciami - w kazdej dziedzinie od Episkopatu po Sejm, od przemyslu po kulture. W pilce i sporcie tez nie ma ludzi z odpowiednia klasa. Emigracja jest indywidualna reakcja na ten stan. Nalezy zaczac importowac fachowcow, tak jak to robiono w 20-leciu miedzywojennym. Tak jak to dzis robi Korea Pd. Niestety, ci co okupuja stolki w Polsce nie sa zainteresowani, i sa zbyt glupi zeby rozumiec potrzebe. Juz mielismy z tego powodu rozbiory - czy czekaja nas nowe .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasiak Nie uciekajcie z Polski !!! IP: *.13.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 19.04.06, 16:07 Zawsze mozna sprowdzic jakichs 'MURZYNOW', KTORYM JEST DUZO GORZEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Zostaw Polske Zydom!!!!!!! Wynos sie Polaku!!!! IP: *.crowley.pl 19.04.06, 16:22 Zostaw Polske Zydom!!!!!!! Wynos sie Polaku!!!! Tak mniej wiecej mozna strescic kazdy artykul wybiorczej Odpowiedz Link Zgłoś
moped To zrob cos Polaku ? 19.04.06, 17:32 Wiesz co Polaku drogi? Przygladam sie Polakom, Polsce..i dochodze do wniosku, ze na Polaka nie potrzeba jakis tam nieprzyjaciol.. ale wystarcy rodak na rodaka i nic nie da sie wiecej zrobic! Czyli gluPol gluPola popedza :)))) Skad w was tyle nienawisci? BIedny ten kraj, biedni umyslowo ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x otworz oczy kolego! IP: *.crowley.pl 19.04.06, 17:53 We mnie nie ma zadnej nienawisci!! Po prostu obseruje rzeczywistosc. To w wybiorczej od 15lat saczy sie nienawisc do Polski! "sondaze" typu: "Polacy najczesciej ze wszyskich narodow szukaja seksu w necie" "Polacy spia najbardziej niechlujnie na swiecie" "Polka odniosla sukces w ...puszczaniu bakow" Nie widzisz tego??? Odpowiedz Link Zgłoś
moped Re: otworzylem oczy kolego! 19.04.06, 22:03 Widzisz kolego- masz pierwszy wybor- gdybys Ty oraz tobie podobni rodacy przestali czytac GW- to by upadla! Skoro takie powstaja tytuly artykulow- mozna w bardzo prosty sposob zrobic kontra G.W.-z ignorowac wydawce! A moze wiekszosc lubi czytac takie czy inne sensacje?... nie dawajcie swoim zyciem powodow do takich tytulow artykulom w GW. Swojego czasu byl rekord odbytego seksu z jedna kobieta... dlaczego to mialo miejsce w Polsce? Zdaje sobie sprawe ze G.Wybiorcza z redaktorem Adamem M. stwarza bardzo negatywny obraz Polski i Polakow..ale dlaczego dajecie powody? Wiemy jaki to czlowiek oraz kim on jest A.M. Jakie sa jego korzenie oraz kolory polityczne. Skoro wiadomo - mozna by w madry sposob usadzic A.M. Ale dlaczego tego jeszcze nikt nie zrobil ? Czyzby jego artykuly mialy ziarnko prawdy? A moze od lat GW wali prosto z mostu i chce pokazac jak wielka narodowa glupota pokutuje w tym ponoc madrym narodzie? NIe zastanowiles sie nad tym aspektem sprawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedzacy Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.04.06, 16:39 BOniek to Pi...... Ktora takimi wypowiedziami toruje Wlochom droge do mistrzostw Europy - Zidicialy narcyz, chcial by byc traktowany jak Bog , a wie ze w Polsce nie ma na co liczyc. Pozaty6m rozmawialem z nim kilka razy - ma stadnine koni na sluzewcu ( mial ) , razem z Engelem - palant , tyle wam powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co-on-gada-bo-wie Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.adsl.xs4all.nl 19.04.06, 16:46 ...nie wiem w jakim miejscu mieszkasz, i czy masz zone i dzieci na utrzymaniu, ale w Rzymie z 1500 EUR moglbys oplacic mieszkanie (ok. 900-1000 EUR za 2 pok z kuchnia plus oplaty), i wyzywienie (minimum 600 EUR) i nie zostaloby z tego nic wiecej. wiec jesli ktos w rodzinie zachoruje, lub dziecku potrzebne bedzie ubranie, oplata przedszkola, lub zwykly bilet kolejowy, mialbys zmartwienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzyg Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: 212.160.172.* 19.04.06, 16:47 Boniek wcale tak nie powiedzial, jak brzmi tytul; juz samo wskazanie, ze dla pilkarzy dobrze jest wyjechac bylo w wywiadzie na sile wyciagniete z niego, a i tak sformulowane o wiele bardziej delikatnie kretacze z Wyborczej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamillix@gazeta.pl Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:48 pewnie niebedziesz tego czytal nasza slawo! ale powiem ci ze jestem troche mlodszy od ciebie ,wygralem jako mlodzik puchar S.Majewskiego Hiszpania 82,był taki turniej w BYDZI ,zapowiadalem sie na dobrego pomocnika, teraz mam 34 lata ,pracoje na kolei za 1000 zł a moze to wszystko tylko dlatego ze słabo uczyłem sie w szkole i ojciec mi zabronił trenowac, miales duzo szczescia chlopie!!!i powiedz mi tylko jedno dlaczego zapomniales o swoim miescie???? Odpowiedz Link Zgłoś
ppo 1500 EUR? Ale gdzie? W Białej Podlaskiej? 19.04.06, 17:00 Jeśli tak, to rzeczywiście nie musiałbyś się o nic martwić. Jeśli masz na myśli Włochy, to ciężko byłoby ci za takie pieniążki przeżyć. Na pewno na internet byś nie miał :) No, chyba, że mówisz o tygodniówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzZZZZzzz Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 17:09 1500 euro i mieszkał we Włoszech, bo to różnica.. Odpowiedz Link Zgłoś
moped Wypowiedz Bonka! ma 1000% racje 19.04.06, 17:16 Boniek ma 1000% racje. Powiedzial wprost o braku pozytywnego myslenia w Polsce Oraz ogolno narodowej glupocie. Radze jeszcze raz Bonka wypowiedz przeczytac tym ktorzy nie zrozumieli o czym mowi do was mili rodacy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
idz.po.mleko Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski 19.04.06, 17:16 Facet ma racje, calkowita. Przykre ale prawdziwe.. Jestem Polakiem ale mieszkam za granica i z punktu widzenia mojego i kilku moich znajomych Polacy to banda obludnikow i fachowcow. Na hafty mnie bierze jak widze w telewizji Anglia - Polska na wembley. I Gorskiego, Strejlaua, Apostela etc. Zalosne. Moj przyjaciel jest teraz w kraju na pol roku, mowil ostatnio ze gdy ktos zauwazy ze ma dobry humor od razu probuje to zniszczyc. Acha, zapytajcie moze Czecha do jakiego pulapu doszla Wisla Krakow w pucharze UEFA kilka lat temu. Polacy sa ograniczeni tylko do wlasnego podworka.. Za granica nie ma to zadnego znaczenia. W sumie to sporo mam jeszcze z Polaka (negatywnych zachowan) chociaz sa tez takie z ktorych jestem zadowolony i to bardzo. Czasem sie wstydze ze jestemz tego kraju. Chcesz cos osiagnac, wyjedz jak najszybciej, jak ci sie nie uda, trudno, ale nalezy pamietac ze podroze ksztalca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.pools.arcor-ip.net 19.04.06, 17:34 Gość portalu: co-on-gada napisał(a): > Jakbym zarabial 1500 EUR to nie mialbym stresow i nie martwil bym sie o > rodzine... Jakbys mieszkal w Rzymie to bys placil 1200 za mieszkanie a 300 za prad. I mial bys stress jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: On jest mądrzejszy od rabina... IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 19.04.06, 17:48 Uciekajcie , gdzie mają uciekać ? Kariera takie "kopacza" zdarza się raz na jakiś czas , jak wygrana w totka. Reszta "uciekinierów" przeżyje szok tułaczki emigracyjnej. Nigdzie nie wolno uciekać , trzeba walczyć we własnym kraju o własną godność i nie dać się okradać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdynia boniek ma kompleks ze nie jest z italii, ))hihi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.06, 18:02 chloapk ma kompleksy ze z polski, wyemigrowal, byl slawny, ale mial pecha jest polakiem nie wlochem, )), bardzo by chcial urodzic sie w rzymie, a tu bydgoszcz, hihi, moze gdyby sie ogolil, wlosy na czarno zafarbowal, akcent poprawil, i tyle o polsce nie gadal, ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.altec.pl / *.altec.pl 19.04.06, 18:09 panie Boniek bylby pan nikim jak by nie bracia Surlitowie bo cie kupili z Zawiszy Bydgoszcz do Widzewa i pokazali jak wyglada profesjonalny klub i prawdziwy swiat bo inaczej to bys dzisiaj zagrypione labedzie pasl w tej zawiszy i nie badz zarozumialcem bo kariere zawdzieczasz Surlitom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: 69.158.144.* 19.04.06, 18:27 dlaczego ten facet, ktory wszystko wie, daje rady wszystkim nie nazywa sie juz Zibi Buc Guru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one Boniek rozmienia sie na drobne -jak Walesa IP: *.crowley.pl 19.04.06, 18:44 Dlaczego u nas jest tak ze ktos kto do pewnego momentu jest autorytetem w swojej dziedzinie po jakims czasie sadzi ze juz jest najmadrzejszy i potem staje sie po prostu smieszny. Walesa Boniek ...kto nastepny? (inna sprawa ze tytul tego artykulu to sprawka antypolskiej wybiorczej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1973 Re: Boniek rozmienia sie na drobne -jak Walesa IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 19.04.06, 19:00 dobrze pamietam 1973, pracowalam w malej restauracji na south kensington, a cala ekipa pilkarska nocowala w jednym z pobliskich hoteli, kilku pilkarzy i bardzo znany sprawozdawca przyszli na wieczorny posilek , bylo bardzo przyjemnie , rachunek dostali niski (bez zgody szefa), jeden z nich opowiadal ze kupil koszule w Marks &Spencer, bardzo dobry gatunek, on sie wychodzi a potem jeszcze zona na bluzke sobie przerobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.wobline.de 19.04.06, 18:56 Jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:20 widać, że młódź bryluje w internecie: gdybyście pamiętali, jakich wzruszeń w przeszłości dostarczył nam Boniek, to stać by was było pewnie na niejaką powściągliwość sądów. to był piłkarz. jego zadaniem było grać na maxa i zdobywać gole. robił to niemal idealnie. paiętam, gdy w okresie jeszcze sprzed Juventusu widzew w Pucharze Europy wylosował Manchester City. Wszyscy mówili, że jadą tam na pożarcie. I co? w Manchesterze Boniek strzelił dwa gole i było po meczu! Też uważam, że klasą daleko mu było do Lubańskiego, bo to był jedyny piłkarski geniusz w Polsce. I gdyby nie McFarland - nie Boniek, nie Lato, a Lubański byłby wieczną ikoną polskiego futbolu. Był genialny po prostu! (ta jego bramka w meczu z Anglią w Chorzowie!!!) Ale Boniek talentem jest tuż, tuż za Lubańskim. Jemu też mamy wiele do zawdzięczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.qc.sympatico.ca 21.04.06, 04:24 Zgadzam sie w 100% z wypowiedzia.Lubanski i Boniek a zaraz za nimi Lato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:19 Duży szacunek dla Zibiego. Tylko RTS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdul wisimulacha Nie wiedziałem że to taki nadęty bufon.... IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 19.04.06, 19:26 .............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIszczkiewicz Miodzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:01 jak ma byc lepiej jezeli prezes ozpn kulbu w IV lidze zarabia 5000 tys /serio/ a pilkarze wynajmują sie na mecze do pokazówek lub u pasjonatów ktorzy zbierają chłopaków by zagrali w ich zespole za 100-150 zł pewnie że jedynie działaczom zależy by nic się nie zmieniło w naszej piłce bo gdzie mozna lepiej zarabiac nic nie robiąc. Tym bardziej bedząac prezesem w II lub w III lidze strach pomyśleć ile można zgarniać kapuchy. Dobrze że w TV można chociasz obejrzeć LM czasami, i popatrzeć jak sie gra w piłke. Odpowiedz Link Zgłoś