Dodaj do ulubionych

Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski

• deadeasy Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski 19.04.06, 15:31
      Dzisiaj być piłkarzem to jeszcze większa przyjemność, wszyscy pana znają, media
      rozpieszczają. Gdzie tu problem? Stres to ma motorniczy tramwaju, który za 1,5
      tys. euro jeździ po Rzymie i zastanawia się, jak wyżywi dzieci. Jak robisz, co
      lubisz i jeszcze ci płacą kilkaset tysięcy miesięcznie, to gdzie tu presja?

No, widac, ze facet ma rowno pod sufitem. :)
    • wujekmik Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski 19.04.06, 15:36
      Nie przepadam za nim specjalnie ale w tym wywiadzie powiedzial wiele mądrego

Pozdrawiam
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski 19.04.06, 15:52
      Tez mialem 26 lat, gdy wyjechalem z Polski i nie zaluje.
      • Gość: air ja tez 26 IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.04.06, 16:48
        i zaluje ze nie zrobilem tego wczesniej
        • przyladek.dobrej.nadziei Re: ja tez 26 19.04.06, 17:10
          Gość portalu: air napisał(a):

> i zaluje ze nie zrobilem tego wczesniej

To byl ostatni gwizdek :)
          Co sie tyczy wywiadu, Boniek ma calkowita racje. Po nim tylko Mlynarczyk.
    • Gość: abdul wisimulacha Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 19.04.06, 15:54
      Nie wiedziałem że to taki nadęty bufon....
      • Gość: krasiak To teraz wiesz. IP: *.13.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 19.04.06, 16:03
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski 19.04.06, 18:03
        Gość portalu: abdul wisimulacha napisał(a):

> Nie wiedziałem że to taki nadęty bufon....

Odezwal sie baran, o ktorym swiat nie slyszal.
    • Gość: as200 Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.nys.biz.rr.com 19.04.06, 16:02
      Tylko 10% Polakow ma wyzsze wyksztalcenie. W innych krajach jest 30% do 50%.
      Nie ma dostatecznej ilosci ludzi z odpowiednimi umiejetnosciami - w kazdej
      dziedzinie od Episkopatu po Sejm, od przemyslu po kulture.
      W pilce i sporcie tez nie ma ludzi z odpowiednia klasa.
      Emigracja jest indywidualna reakcja na ten stan.
      Nalezy zaczac importowac fachowcow, tak jak to robiono w 20-leciu
      miedzywojennym. Tak jak to dzis robi Korea Pd.
      Niestety, ci co okupuja stolki w Polsce nie sa zainteresowani, i sa zbyt glupi
      zeby rozumiec potrzebe.
      Juz mielismy z tego powodu rozbiory - czy czekaja nas nowe ....
      • Gość: krasiak Nie uciekajcie z Polski !!! IP: *.13.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 19.04.06, 16:07
        Zawsze mozna sprowdzic jakichs 'MURZYNOW', KTORYM JEST DUZO GORZEJ.
    • Gość: x Zostaw Polske Zydom!!!!!!! Wynos sie Polaku!!!! IP: *.crowley.pl 19.04.06, 16:22
      Zostaw Polske Zydom!!!!!!! Wynos sie Polaku!!!!
      Tak mniej wiecej mozna strescic kazdy artykul wybiorczej
      • moped To zrob cos Polaku ? 19.04.06, 17:32
        Wiesz co Polaku drogi?

Przygladam sie Polakom, Polsce..i dochodze do wniosku, ze na Polaka nie
        potrzeba jakis tam nieprzyjaciol..
        ale wystarcy rodak na rodaka i nic nie da sie wiecej zrobic!

Czyli gluPol gluPola popedza :))))
        Skad w was tyle nienawisci?

BIedny ten kraj, biedni umyslowo ludzie!
        • Gość: x otworz oczy kolego! IP: *.crowley.pl 19.04.06, 17:53
          We mnie nie ma zadnej nienawisci!!
          Po prostu obseruje rzeczywistosc.
          To w wybiorczej od 15lat saczy sie nienawisc do Polski!
          "sondaze" typu:
          "Polacy najczesciej ze wszyskich narodow szukaja seksu w necie"
          "Polacy spia najbardziej niechlujnie na swiecie"
          "Polka odniosla sukces w ...puszczaniu bakow"

Nie widzisz tego???
          • moped Re: otworzylem oczy kolego! 19.04.06, 22:03
            Widzisz kolego- masz pierwszy wybor- gdybys Ty oraz tobie podobni rodacy
            przestali czytac GW- to by upadla!

Skoro takie powstaja tytuly artykulow- mozna w bardzo prosty sposob zrobic
            kontra G.W.-z ignorowac wydawce!

A moze wiekszosc lubi czytac takie czy inne sensacje?...
            nie dawajcie swoim zyciem powodow do takich tytulow artykulom w GW.

Swojego czasu byl rekord odbytego seksu z jedna kobieta...
            dlaczego to mialo miejsce w Polsce?

Zdaje sobie sprawe ze G.Wybiorcza z redaktorem Adamem M. stwarza bardzo
            negatywny obraz Polski i Polakow..ale dlaczego dajecie powody?
            Wiemy jaki to czlowiek oraz kim on jest A.M.
            Jakie sa jego korzenie oraz kolory polityczne.
            Skoro wiadomo - mozna by w madry sposob usadzic A.M.
            Ale dlaczego tego jeszcze nikt nie zrobil ?
            Czyzby jego artykuly mialy ziarnko prawdy?

A moze od lat GW wali prosto z mostu
            i chce pokazac jak wielka narodowa glupota pokutuje
            w tym ponoc madrym narodzie?

NIe zastanowiles sie nad tym aspektem sprawy....
    • Gość: Wiedzacy Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.04.06, 16:39
      BOniek to Pi...... Ktora takimi wypowiedziami toruje Wlochom droge do
      mistrzostw Europy - Zidicialy narcyz, chcial by byc traktowany jak Bog , a wie
      ze w Polsce nie ma na co liczyc.

Pozaty6m rozmawialem z nim kilka razy - ma stadnine koni na sluzewcu ( mial ) ,
      razem z Engelem - palant , tyle wam powiem.
    • Gość: co-on-gada-bo-wie Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.adsl.xs4all.nl 19.04.06, 16:46
      ...nie wiem w jakim miejscu mieszkasz, i czy masz zone i dzieci na utrzymaniu,
      ale w Rzymie z 1500 EUR moglbys oplacic mieszkanie (ok. 900-1000 EUR za 2 pok z
      kuchnia plus oplaty), i wyzywienie (minimum 600 EUR) i nie zostaloby z tego nic
      wiecej. wiec jesli ktos w rodzinie zachoruje, lub dziecku potrzebne bedzie
      ubranie, oplata przedszkola, lub zwykly bilet kolejowy, mialbys zmartwienie...
    • Gość: zygzyg Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: 212.160.172.* 19.04.06, 16:47
      Boniek wcale tak nie powiedzial, jak brzmi tytul; juz samo wskazanie, ze dla
      pilkarzy dobrze jest wyjechac bylo w wywiadzie na sile wyciagniete z niego, a i
      tak sformulowane o wiele bardziej delikatnie
      kretacze z Wyborczej!!!
    • Gość: kamillix@gazeta.pl Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:48
      pewnie niebedziesz tego czytal nasza slawo! ale powiem ci ze jestem troche
      mlodszy od ciebie ,wygralem jako mlodzik puchar S.Majewskiego Hiszpania 82,był
      taki turniej w BYDZI ,zapowiadalem sie na dobrego pomocnika, teraz mam 34 lata
      ,pracoje na kolei za 1000 zł a moze to wszystko tylko dlatego ze słabo uczyłem
      sie w szkole i ojciec mi zabronił trenowac, miales duzo szczescia chlopie!!!i
      powiedz mi tylko jedno dlaczego zapomniales o swoim miescie????
    • ppo 1500 EUR? Ale gdzie? W Białej Podlaskiej? 19.04.06, 17:00
      Jeśli tak, to rzeczywiście nie musiałbyś się o nic martwić. Jeśli masz na myśli
      Włochy, to ciężko byłoby ci za takie pieniążki przeżyć. Na pewno na internet
      byś nie miał :) No, chyba, że mówisz o tygodniówce.
    • Gość: zzzZZZZzzz Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 17:09
      1500 euro i mieszkał we Włoszech, bo to różnica..
      • moped Wypowiedz Bonka! ma 1000% racje 19.04.06, 17:16
        Boniek ma 1000% racje.
        Powiedzial wprost o braku pozytywnego myslenia w Polsce
        Oraz ogolno narodowej glupocie.

Radze jeszcze raz Bonka wypowiedz przeczytac tym ktorzy nie zrozumieli
        o czym mowi do was mili rodacy :))

• idz.po.mleko Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski 19.04.06, 17:16
      Facet ma racje, calkowita. Przykre ale prawdziwe.. Jestem Polakiem ale mieszkam
      za granica i z punktu widzenia mojego i kilku moich znajomych Polacy to banda
      obludnikow i fachowcow. Na hafty mnie bierze jak widze w telewizji Anglia -
      Polska na wembley. I Gorskiego, Strejlaua, Apostela etc. Zalosne.
      Moj przyjaciel jest teraz w kraju na pol roku, mowil ostatnio ze gdy ktos
      zauwazy ze ma dobry humor od razu probuje to zniszczyc.
      Acha, zapytajcie moze Czecha do jakiego pulapu doszla Wisla Krakow w pucharze
      UEFA kilka lat temu. Polacy sa ograniczeni tylko do wlasnego podworka.. Za
      granica nie ma to zadnego znaczenia.

W sumie to sporo mam jeszcze z Polaka (negatywnych zachowan) chociaz sa tez
      takie z ktorych jestem zadowolony i to bardzo. Czasem sie wstydze ze jestemz
      tego kraju.

Chcesz cos osiagnac, wyjedz jak najszybciej, jak ci sie nie uda, trudno, ale
      nalezy pamietac ze podroze ksztalca..
    • brynk czy Boniek to PO-myjak? 19.04.06, 17:33
    • Gość: roma Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.pools.arcor-ip.net 19.04.06, 17:34
      Gość portalu: co-on-gada napisał(a):

> Jakbym zarabial 1500 EUR to nie mialbym stresow i nie martwil bym sie o
      > rodzine...

Jakbys mieszkal w Rzymie to bys placil 1200 za mieszkanie a 300 za prad. I mial
      bys stress jak cholera.
    • Gość: maria Re: On jest mądrzejszy od rabina... IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 19.04.06, 17:48
      Uciekajcie , gdzie mają uciekać ? Kariera takie "kopacza" zdarza się raz na
      jakiś czas , jak wygrana w totka. Reszta "uciekinierów" przeżyje szok tułaczki
      emigracyjnej. Nigdzie nie wolno uciekać , trzeba walczyć we własnym kraju o
      własną godność i nie dać się okradać.
    • Gość: ... ale burak z tego bonka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.06, 17:56
    • Gość: gdynia boniek ma kompleks ze nie jest z italii, ))hihi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.06, 18:02
      chloapk ma kompleksy ze z polski, wyemigrowal, byl slawny, ale mial pecha jest
      polakiem nie wlochem, )), bardzo by chcial urodzic sie w rzymie, a tu
      bydgoszcz, hihi, moze gdyby sie ogolil, wlosy na czarno zafarbowal, akcent
      poprawil, i tyle o polsce nie gadal, ........
    • Gość: suzi Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.altec.pl / *.altec.pl 19.04.06, 18:09
      panie Boniek bylby pan nikim jak by nie bracia Surlitowie bo cie kupili z
      Zawiszy Bydgoszcz do Widzewa i pokazali jak wyglada profesjonalny klub i
      prawdziwy swiat bo inaczej to bys dzisiaj zagrypione labedzie pasl w tej
      zawiszy i nie badz zarozumialcem bo kariere zawdzieczasz Surlitom
    • Gość: janusz Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: 69.158.144.* 19.04.06, 18:27
      dlaczego ten facet, ktory wszystko wie, daje rady wszystkim nie nazywa sie juz
      Zibi Buc Guru
    • Gość: one Boniek rozmienia sie na drobne -jak Walesa IP: *.crowley.pl 19.04.06, 18:44
      Dlaczego u nas jest tak ze ktos kto do pewnego momentu jest autorytetem w
      swojej dziedzinie po jakims czasie sadzi ze juz jest najmadrzejszy i potem
      staje sie po prostu smieszny.

Walesa
      Boniek
      ...kto nastepny?

(inna sprawa ze tytul tego artykulu to sprawka antypolskiej wybiorczej"
      • Gość: 1973 Re: Boniek rozmienia sie na drobne -jak Walesa IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 19.04.06, 19:00
        dobrze pamietam 1973, pracowalam w malej restauracji na south kensington, a
        cala ekipa pilkarska nocowala w jednym z pobliskich hoteli, kilku pilkarzy i
        bardzo znany sprawozdawca przyszli na wieczorny posilek , bylo bardzo
        przyjemnie , rachunek dostali niski (bez zgody szefa), jeden z nich opowiadal
        ze kupil koszule w Marks &Spencer, bardzo dobry gatunek, on sie wychodzi a
        potem jeszcze zona na bluzke sobie przerobi
    • Gość: Gość Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.wobline.de 19.04.06, 18:56
      Jestem pod wrażeniem.
      • Gość: bodo Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:20
        widać, że młódź bryluje w internecie: gdybyście pamiętali, jakich wzruszeń w
        przeszłości dostarczył nam Boniek, to stać by was było pewnie na niejaką
        powściągliwość sądów.
        to był piłkarz. jego zadaniem było grać na maxa i zdobywać gole. robił to niemal
        idealnie.
        paiętam, gdy w okresie jeszcze sprzed Juventusu widzew w Pucharze Europy
        wylosował Manchester City. Wszyscy mówili, że jadą tam na pożarcie. I co? w
        Manchesterze Boniek strzelił dwa gole i było po meczu!
        Też uważam, że klasą daleko mu było do Lubańskiego, bo to był jedyny piłkarski
        geniusz w Polsce. I gdyby nie McFarland - nie Boniek, nie Lato, a Lubański byłby
        wieczną ikoną polskiego futbolu. Był genialny po prostu! (ta jego bramka w meczu
        z Anglią w Chorzowie!!!)
        Ale Boniek talentem jest tuż, tuż za Lubańskim.
        Jemu też mamy wiele do zawdzięczenia...
        • Gość: m Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.qc.sympatico.ca 21.04.06, 04:24
          Zgadzam sie w 100% z wypowiedzia.Lubanski i Boniek a zaraz za nimi Lato.
    • Gość: rwt Re: Chcesz być Bońkiem, uciekaj z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:19
      Duży szacunek dla Zibiego. Tylko RTS!
    • Gość: abdul wisimulacha Nie wiedziałem że to taki nadęty bufon.... IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 19.04.06, 19:26
      ..............
    • Gość: LIszczkiewicz Miodzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:01
      jak ma byc lepiej jezeli prezes ozpn kulbu w IV lidze zarabia 5000 tys /serio/
      a pilkarze wynajmują sie na mecze do pokazówek lub u pasjonatów ktorzy zbierają
      chłopaków by zagrali w ich zespole za 100-150 zł pewnie że jedynie działaczom
      zależy by nic się nie zmieniło w naszej piłce bo gdzie mozna lepiej zarabiac nic
      nie robiąc. Tym bardziej bedząac prezesem w II lub w III lidze strach pomyśleć
      ile można zgarniać kapuchy. Dobrze że w TV można chociasz obejrzeć LM czasami, i
      popatrzeć jak sie gra w piłke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka