Dodaj do ulubionych

Mundial na ekranie. Co pokażą TVP i Polsat

• Gość: Apasz a na hu... mi niusy z brazylijskiej druzyny ? IP: *.visp.energis.pl 07.06.06, 09:24
    • Gość: kikut Re: Mundial na ekranie. Co pokażą TVP i Polsat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:34
      TVP powinna wreszcie zainwestować w jakiegoś komentatora z prawdziwego
      zdażenia.Prawde mówiąc to w tej stacji nie ma lepszego niż słaby Szpakowski,
      pozostali ululali by nas do snu nawet podczas pięknego i ciekawego
      meczu.Pozdrawiam
    • sirseb p. Szpakowski... 07.06.06, 09:37
      ...jest najlepszy!!!
      Panie Dariuszu - tak trzymac! i sie nie przejmowac!
      pzdr
    • Gość: Jarek Tylko nie Szpakowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:46
      Wybiorę każdą stację żeby tylko nie słuchać Szpakowskiego. Ten człowiek nie tylko nie zna nazwisk zawodników grających w meczu (nawet jak mają nazwiska na plecach!!!) i często podaje inne ale nie zna nawet przepisów gry. Nie zapomnę, jak kiedyś zobaczył spalonego z rzutu rożnego!!! W końcu to jego praca a wykonuje ją katastrofalnie. Szpakowski do radia!!! Tam nie widać pomyłek.
    • Gość: Czyzyk Tvp jest 100 lat za murzynami - Porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:04
      Ostatnio oglądałem mecz Polaków na Ard i chciałem wam zaprezentować różnice w
      jakośc nadawanych programów.
      Z Tvp2 nagrywałem z transpordera Cyfry+ więc jest to maksymalna jakość do tego
      zakodowana ale mam legalną Cyfre więc moge porównać.
      Z ARD nagrywałem też z Satelity Hotbird 13E tą. Kanał ten jest niekodowany(FTA)
      więc może go odbierać każdy kto ma satelite.

Oto porównanie
      rapidshare.de/files/22127950/Porownanie.rar.html
      Nagrane kartą Skystar2(bezstratnie).Transmisja ta sama a bitrate i rozdzielczość
      inne.Zobaczcie ze nawet trawa na TVP ma inny kolor
      Pozdrawiam
    • Gość: ek Koltoń z Borkiem do programu ''Duże dzieci'' IP: 62.89.80.* 07.06.06, 10:17
      • Gość: Pablo ''Duże dzieci''? Pewnie, bo mają pasję IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 12:01
        Ci goście widać że żyją tym co robią, mówią do rzeczy, nie pierdzielą wbrew
        logice i obrazowi na ekranie. Po prostu nowa generacja komentatorów
    • andrzej_dr mecz z dolną saksonią 07.06.06, 10:24
      Ile było w meczu z dolną saksonią?
      Jaja sobie z kibiców robią? Niegdzie nie można znaleźć wyniku. A może nasi
      dostali 5:0 i Janas boi się zlinczowania?
      • Gość: kilo Re: mecz z dolną saksonią IP: 212.106.29.* 07.06.06, 11:03
        12:0 wszędzie o tym dają;-)
        s9.bitefight.pl/c.php?uid=29683
    • Gość: jorge.martinez Czy dobrze zrozumiałem? IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.06, 11:06
      Tylko TVP pokaże mecze Polaków?

Jeśli tak to się pochlastam, głos i maniery Szpakowskiego działają mi na nerwy...
    • widokzmarsa polsat tylko polsat, dopóki szpakowski 07.06.06, 11:09
      i tyle
    • harey Jakość obrazu 07.06.06, 11:30
      Zastanawia mnie dlaczego obraz przekazywany przez jedynkę i dwójkę z meczów jest
      tak słabej jakości. Miałem okazję podczas niedawnych meczów Polski z Kolumbią i
      Chorwacją porównać jakość z niemieckimi stacjami ARD i ZDF. Obraz jest o wiele
      ostrzejszy a i kolory są bardziej zbalansowane - w naszej telewizji, zwłaszcza
      przy większych telewizorach, nie mówiąc już o projektorze -obraz jest fatalny
      -rozmyte sylwetki zawodników, bijący po oczach kolor murawy -nie pomaga
      ustawianie wszelkich możliwych parametrów.Dodam że odbieram te wszystkie kanały
      poprzez Cyfre plus co powinno gwarantować najwyższą jakośc. Co więcej niektóre
      transmisje niemieckie nadawane są w formacie 16:9 -to jest to ! Podobne zjawisko
      zauważyłem również przy transmisjach pucharu świata w skokach -porównanie z
      Eurosportem. Co do Polsatu to nie wiem jak jest bo nie oglądałem i raczej nie
      będę :-) Po krótkiej lekcji niemieckich słówek piłkarskich obejrzę wszystkie
      mecze , które zechcę w niemieckich stacjach -uszy nie zwiędna mi zapewne tak jak
      ma to miejsce podczas komentarzy wiecznie mylącego się Szpakowskiego.
      Pozdrawiam i miłego odbioru :-)
      • Gość: octavian35 Re: Jakość obrazu IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 07.06.06, 14:03
        Zgadzam się z Tobą. Obraz w niemieckiej telewizji jest dużo lepszy. A czy w
        trakcie turnieju ARD i ZDF będą dostępne na cyfrze plus ? 4 lata temu
        zablokowano abonentom cyfry plus dostęp do tych telewizji. Czy wiesz coś, jak
        będzie teraz ??
        • harey Re: Jakość obrazu 07.06.06, 15:01
          Trochę poszperałem i niestety znalazłem -
          www.satkurier.pl/?cyfrowe_kanaly/&kat=48&id=33021
          chociaż z drugiej strony na tej stronie -bardzo dobrej z resztą
          podają że i ZDF i Rai Uno będą dawać sygnał Free-to-Air -zobaczymy.
          Jak nie wyjdzie zainwestuje w zeza do anteny (ok.50 pln)
          • Gość: octavian35 Re: Jakość obrazu IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 07.06.06, 15:54
            dzięki
    • lehoo Mundial 07.06.06, 11:41
      Mam to w dupie.
    • macu3 Borek = żel + pieprzenie 07.06.06, 12:03
      Nie wiem czemu wszyscy ubóstwiają tego komentatora. Z pewnością jest lepszy niż
      większość z programu pierwszego, ale np. Smokowskiego nigdy nie dogoni. Poza
      tym nie lubie go za to, że pieści się swoim głosem i zaczyna wymyślać jakieś
      górnolotne określenia, które zupełnie nie pasują do danego momentu. Z resztą
      jak czytam z nim wywiady, to nie wypada jako szczególnie inteligentny człowiek.
      • Gość: Jaro Re: Borek = żel + pieprzenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 15:18
        No pewnie, żel to obciach, pewnie w dodatku myje żeby i używa francuskich
        kosmetyków. Prawdziwy mężczyzna przecież nigdy się nie myje.
        Z prawdziwą przyjemnościa ogladam Borka z Kołtoniem z Barsinghausen. Wczoraj z
        Żewłakowem fajna rozmowa, widać że spotkali sie ludzie dla których futbol to
        życie.
        Lekka maniera w mówieniu Borka jest ale to potrzebne, jakiś rys
        charakterystyczny. Tak jak zaciaganie Michaela Buffer'a
    • cover_wielki no i co 07.06.06, 12:04
      wielkie nadmuchiwanie balona
      3 mecze i powietrze ujdzie
    • rask Wołek - najlepszy komentator... 07.06.06, 12:28
      ..i znawca południowaamerykańskiego futbolu. Super człowiek, który nie jest
      najważnieszy w czasie meczu. Człowiek, który podpowiada jak patrzec na druzynę
      a nie świeci blaskiem.
      szkoda, że Pana Wołka nie będzie.
      • Gość: Bieniek Jaki tam znawca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 12:31
        południwoamerykańskiego futbolu, to opinia sprzed 10-ciu lat, która się ciągnie
        za Wołkiem. A dziennikarze są leniwi, lubią stereotypy i tak powtarzają w kółko.
        • rask Re: Jaki tam znawca 07.06.06, 12:33
          Nie zgadzam się z Toba, oglądałem raz na Eurosporce baraże Australia-Urugwaj i
          gwarantuje Tobie, że Pan Wołek naprawdę zna się na piłce. Mecz ogladało się
          wspaniale.
    • Gość: BÓG Borek IP: 82.160.248.* 07.06.06, 12:37
      Znam dwie osoby o nazwisku Borek. Jedna z tych osób jest wybitnym pustakiem,
      który we wszystkim potrzebuje pomocy, słowem idiotka. A drugi Borek to po
      prostu Pajac przez duże P, a tu widać społeczeństwo polskie jak zwykle- głosuje
      najgorzej jak może. (Choć jak zwykle wybór ma nieciekawy.)
    • Gość: jk28 Komentatorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:41
      Myślę, że większość będę mógł oglądać w ZDF i ARD. Na Szpakowskiego w duecie z
      Mielcarskim, mam alergię. Po tylu latach, nie rozpoznawać naszych zawodników to
      wstyd. A bzdury Mielcarskiego są nie do zniesienia. Niemców nie rozumiem i
      gadają o połowę mniej, a przekaz obrazu też dużo lepszy.
    • Gość: wododo patriotyczny obowiązek - zagłosuj na Polskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:19
      głosuj na Polskę:

www.eurosport.com/football/worldcup/2006/wcteamcentury.shtml#
      • Gość: koneser tvp=szpakowski=gmoch=0=porazka=ws tyd IP: *.his.uni.torun.pl 07.06.06, 13:55
        przeciez kazdy normalny czlowiek wie ze polsat jest 1000 razy lepiej
        przygotowany do ms, tacy komentatorzy jak borek, ivanow, pelka to na pewno
        bardzo dobrzy komentatorzy ktorzy potrafia czutac gre, powiedziec o tym co sie
        dzieje na boisku, owszem, polsat tez ma pewnych kretynow jak pawel wojcik (
        apogeum to mecz juve-verder gdy przy wyniku 0-1 stwierdzil do 86 min ze juve
        potrzebuje 3 bramki) i roman kolton ktory jako komentator w ogole sie nie
        sprawdza, a tvp z szpakowskim i gmochem to porazka, szpak nie moze sie nauczyc
        w tym wieku, to spalony czlowiek ktory trzyma sie krzeselka dzieki
        znajomosciom, a gmoch to 0, krytykuje wszystkich trenerow, podczas euro 2004
        caly czas krytykowal wszystkich trenerow, jakby sam byl kims, a jest 0 i nie ma
        prawa krytykowac najwiekszych dziesiejszych trenerow
    • Gość: Lansada Borek - Kołtoń Super Duo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 13:54
      TA para jest simply the best.
      Wiedzą o czym mówią, są "zakręceni" na punkcie piłki kopanej, umieja sie
      wysłowić, sa bezpretensjonalni, znajdują wspólny język z obecnymi i byłymi
      piłkarzami.
      Ja wiem że można o Borku mówić żelboy, no cóż jak ktoś lubi Szpaka zaczes na
      pożyczkę, to jego gust.
      • Gość: GREK Re: Borek - Kołtoń Super Duo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:42
        Żelowy amok Borka i zaczeska a'la Czarna Rozpacz Szpaka są równie cięzkostrawne.
    • raff_pl Eksperci... 07.06.06, 14:30
      Blagam tylko nie Gmoch. Czemu ciagle musze go sluchac i ogladac przy okazji
      jakichkolwiek meczy? Nie ma juz nikogo, kto moglby poskladac pare zdan o pilce
      noznej? Za kazdym razem jak go widze i slysze w TV staje mi przed oczami
      przebitka z meczu z dawnych lat, kiedy to p. Gmoch siedzial na lawce
      rezerwowych i z ogromnym zapalem... dlubal sobie w nosie. Do tej pory niestety
      nie przeszedl zadnej radykalnej zmiany, no moze poza wiekiem, stad tez moje
      uprzedzenie. Ehhhh...
    • legrange A już Szpaka nie było, ale się skończyło 07.06.06, 15:03
      Oglądanie polskich meczów popsuje mi doszczętnie ich komentowanie przez Szpaka.
      To jakaś kara boska za oglądanie meczów w TVP Wildstajna. Szlag by to trafił !
    • Gość: lookasgld Jak będe miał wybór to mecze będe oglądął na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:30
      polsacie choć cenie darka szpakowskiego ale borek czy Kołtoń są lepsi od niego i
      bardziej profesjonalnie komentują.
    • Gość: Jonek Mundial w TV IP: *.tona.pl 07.06.06, 15:38
      Dobrze że Vectra we Wrocławiu od pewnego czasu nadaje Polsat Sport Extra
    • Gość: sslate Bełkot Mielcarski? Nieee!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:14
      Jego bełkotliwe komentaerze zajmujące 80%meczu ( szpakowski ma 20%) są poniżej wszelkiej krytyki, nic z nich nie wynika
    • Gość: adamos sprzedam bilet na ekwador - w sosnowcu IP: 213.25.48.* 07.06.06, 20:52
      trzeba dzisiaj - adamos1973@wp.pl
    • Gość: Robuś Smęciarstwi w TVP IP: *.echostar.pl 07.06.06, 21:39
      Jak czytam te nazwiska z TVP to mnie sciska w zwieraczach i jeszcze ta
      dekoracja z jupiterami Legii w tle Panowie jupiterów już się nigdzie nie używa
      oprócz Polski of kors. Ciekawe czy w Polsacie Lato i Szarmach wystąpią w tych
      czpeczkach z reklamy w tele zakupach. Wole komentatorów polsatu i szgoda że LM
      przechodzi do TVN tam dopiero będzie dolina.
      • Gość: alfons dyzma Re: Smęciarstwi w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:16
        ale TVN bedzie szoltysik i bedzie szol z cycami dody w roli glownej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka