Dodaj do ulubionych

Messi jak Maradona

19.04.07, 12:28
i w czym te rajdy sa lepsze od:
www.youtube.com/watch?v=rMkQMYXu34M
Obserwuj wątek
    • level1987 Messi jak Maradona 19.04.07, 12:30
      gol gol gol gol messi messi messi lol gol gol gol lol:D
    • Gość: tomrozi Messi jak Maradona IP: *.crowley.pl 19.04.07, 12:30
      Ten Krasnoludek to strzelił tego gola na 1:0 Anglikom 21 LAT TEMU !!! :)
      • zczuba Re: Messi jak Maradona 19.04.07, 12:39
        Cóż możemy na swoje usprawiedliwienie powiedzieć?
        • Gość: hoook Re: Messi jak Maradona IP: *.99.192.213.cable.satra.pl 19.04.07, 12:42
          "UMBA! UMBA! " byłoby dobre na początek :D
      • Gość: kibic dokładny Re: Messi jak Maradona IP: *.85-237-181.tkchopin.pl 19.04.07, 12:41
        Na 1:0 to strzelił swoją boską ręką, ten najpiękniejszy gol w historii MŚ był
        na 2:0 !!!
        • Gość: LoRd QulaG najbardziej przereklamowana brama świata IP: *.nat.student.pw.edu.pl 19.04.07, 13:14
          gol Maradony z Anglikami to dla mnie najbardziej przereklamowana bramka w historii!

wszyscy się podniecają, że przedryblował całą drużynę Anglii itp

sorry, ale to co pokazała przy tej bramce drużyna Albionu woła o pomstę do nieba!
          jeden pan próbował wystawić nogę, drugi truchtał obok, reszta w ogóle gdzieś
          sobie z boku patrzyła na wszystko a bramkarz zgłupiał - owszem Maradona fajnie
          sobie biegł i nawet 2 lekkie zwody zrobił - ALE TO MA BYĆ NAJLEPSZA BRAMKA W
          HISTORII?? to największa plama Anglików w historii (no może były większe ale to
          ścisła czołówka) dać sobie strzelić takie 2 bramki jak w tamym meczu - a
          Maradona to skrzętnie wykorzystał... no ale strzelił bramkę biegnąc z piłką z
          własnej połowy, powstała ledenda i teraz każdy powtarza tępo że to najlepsza
          bramka ever...

a to chyba bramka, która mnie najbardziej... zawiodła! dawno temu, jeszcze przed
          erą internetu nie mogłem zobaczyć tej bramki nigdzie - czytałem o niej tylko i
          wtedy wydawała się czymś niesamowitym - na MŚ z mocnymi Anglikami Boski Diego
          przebiegł ponad pół boiska, przedryblował 7 angoli i strzelił bramkę! Nie mogłem
          sobie tego wyobrazić - rzeczywistość okazała się jak zwykle przykra - bramka jak
          bramka, tyle w niej genialności Maradony co i nieudolności Anglików...

widziałem dużo pięknych bramek i w tej jedyne co może być piękne, to stawka
          meczu - reszta jest kiepska, i dryblingi (o ile można je tak nazwać w ogóle) i
          tempo akcji - w sumie wszyscy truchtają a nie biegną...

bramka Messiego jest dla mnie dużo ciekawsza, dynamiczniejsza i trudniejsza
          (obrońcy się nie popisali, ale przynajmniej próbowali!) że nie wspomnę choćby o
          rajdzie Gigssa z Pucharu Anglii z Arsenalem który po prostu zrywa czapki z
          głów... (kilka lat temu, coś koło 2000 chyba )
          • Gość: LoRd QulaG a to bramka Giggsa... IP: *.nat.student.pw.edu.pl 19.04.07, 13:19
            proszę: www.youtube.com/watch?v=yettxwUDL5s

jednak to był słynny 99 rok i potrójna korona ManU - jak mogłem zapomnieć ;)

co najlepsze to była dogrywka pucharu anglii a ManU grał w 10tkę... :P

stawka meczu może nie taka jak z bramy Maradony, ale bramka dla mnie ładniejsza ;)
            • Gość: niedzielny Re: a to bramka Giggsa... IP: *.43.pxs.pl 19.04.07, 14:51
              nie ośmieszaj się, i przerzuć się lepiej na piłkę ręczną.
            • Gość: kibic Maradony Re: a to bramka Giggsa... IP: *.85-237-181.tkchopin.pl 19.04.07, 15:51
              Nie ośmieszaj się, byle by tylko zwrócić na siebie uwagę. Równie dobrze możesz
              twierdzić, że od Maradony lepszy jest Australijczyk, który strzelił 13 bramek
              Samoańczykom. Bardziej zabłyśniesz, jak strzelisz bramkę "nieudolnym" Anglikom,
              od dawna najlepsi nasi piłkarze mają z tym ogromny kłopot. Sęk w tym, że do
              historii przechodzi się dzięki MŚ, w mniejszym stopniu dzięki finałom LM. Meczy
              ligowych, czy pucharowych co tydzień rozgrywa się tysiące, zawsze może trafić
              się jakaś ładna bramka, ale w MŚ po bramce Maradony jest duża przepaść. Co w
              niczym nie umniejsza walorów bramek Messiego i Giggsa, tyle, że za 100 lat w
              historii futbolu będą przypominać z tych trzech tylko Maradonę...
              • Gość: LoRd QulaG wyjątkowa, ale przereklamowana! :) IP: *.nat.student.pw.edu.pl 19.04.07, 19:15
                > Nie ośmieszaj się, byle by tylko zwrócić na siebie uwagę.

uuu bo mi zależy na zwracaniu uwagi... nawet sie nie podpisałem przecież, tylko
                jakaś sfingowana ksywa ;)

> Równie dobrze możesz
                > twierdzić, że od Maradony lepszy jest Australijczyk, który strzelił 13 bramek
                > Samoańczykom.

no jasne, mogę nawet twierdzić, że ja jestem lepszy od Diego (w chwili obecnej
                prawdopodobnie jestem :P) ale po co? nie oceniam Maradony tylko jego bramkę -
                szkoda, że nie zauważyłeś ;) Maradona to na pewno jeden z najlepszych piłkarzy
                świata i tyle w temacie - dalej omawiamy tylko jego bramkę :)

> Bardziej zabłyśniesz, jak strzelisz bramkę "nieudolnym" Anglikom,
                > od dawna najlepsi nasi piłkarze mają z tym ogromny kłopot.

nie wiem czy piłkarze mają z tym kłopot - cały czas generalizujesz... ja
                oceniałem, że w tamtej akcji nawet nie chciało im się gonić Maradony... Owszem,
                na początku Diego ładnie kiwnął 2 Anglików, obracając się z piłką, ale później
                praktycznie już tylko sobie biegł, nawet specjalnie nie atakowany przez
                nikogo... jeden piłkarz wystawił nogę, drugi stał jak słup, bramkarz zaspał a
                ostatni obrońca nawet nie próbował wślizgu by zablokować zmierzającą do bramki
                piłkę... TO BYŁO PO PROSTU NIEUDOLNE! A Maradona? Przetruchtał między Anglikami,
                robiąc dwa lekkie zwody (raczej zmiany kieruku biegu a nie zwody :P) po czym
                ładnie strzelił - początek i końcówka akcji b.ładne ale sam rajd cienki... I to
                ma być pokaz wirutozerii i najlepsza bramka w historii?? owszem, była superważna
                i w ogóle całkiem niezła - w końcu Maradona przebiegł pół boiska z piłką i
                walnął bramkę a nie zdarza się to często - ale nazywa się tę bramkę najlepszą w
                historii chyba tylko dlatego, że było to już dawno temu i do tego dotyczyła tego
                atmosfera skandalu (Ręka Boga) - a jak wiadomo im częściej coś powtarzasz (a o
                tym meczu było głośno przez dłuugi czas) tym wiecej ludzi w to wierzy - i stąd
                powszechna opinia, że ta bramka jest najlepsza... JA SIĘ Z TYM NIE ZGADZAM I
                JEST TO MOJA SUBIEKTYWNA OPINIA :)

> Sęk w tym, że do
                > historii przechodzi się dzięki MŚ, w mniejszym stopniu dzięki finałom LM.

tu się zgodzę, i dlatego nazywam tę bramkę przereklamowaną - bo było wiele
                ładniejszych i dużo ważniejszych o których się jakoś nie wspomina...

np. bramka Zidane'a z finału Ligi Mistrzów - to dopiero majstersztyk - mecz
                finałowy, trudna piłka i strzał z lewej nogi z woleja (Zidane jest prawonożny
                raczej :P)

proszę bardzo: youtube.com/watch?v=uezscnwpRnA&mode=related&search=

> Meczy ligowych, czy pucharowych co tydzień rozgrywa się tysiące, zawsze może
                > trafić
                > się jakaś ładna bramka, ale w MŚ po bramce Maradony jest duża przepaść.

hmm... owszem brama Maradony jest naprawdę fajna, ale co do dużej przepaści to
                się nie zgodzę - widziałem sporo naprawdę dobrych bramek, zresztą w tym wątku
                nawet ktoś już linki dawał ;)

> Co w
                > niczym nie umniejsza walorów bramek Messiego i Giggsa, tyle, że za 100 lat w
                > historii futbolu będą przypominać z tych trzech tylko Maradonę...

no to się zgodzę, bo tak jest skonstruowany świat - pamięta się tylko wyjątkowe
                rzeczy - a ta bramka była wyjątkowa na pewno - z tym, że dla mnie nie była
                piękna... raczej kuriozalna i przynosząca wstyd Anglikom (yeah :P) - po prostu
                zawsze jak ją widzę razi mnie nieudolność piłkarzy Albionu a wcale nie zachwyca
                rajd Diego... ;)
                • bartei Re: wyjątkowa, ale przereklamowana! :) 19.04.07, 19:22
                  > A Maradona? Przetruchtał między Anglikami,
                  robiąc dwa lekkie zwody (raczej zmiany kieruku biegu a nie zwody :P) po czym

Na tym polega największy kunszt w futbolu - zwód jednym balansem, a nie
                  machanie na piłką nogami (w wykonaniu Robinho wygląda to fajnie, ale nie jest
                  bardzo skuteczne)
                  Inną historią jest fakt, ze 20 lat temu obrońcy byli beznadziejni (proponuje
                  pooglądać inne kompilacje sprzed parudziesięciu lat), więc jak się pojawiał
                  talent typu Maradona to mijał ich jak tyczki - dzisiaj miałby zapewne więcej
                  kłopotów
              • Gość: Raff Re: a to bramka Giggsa... IP: *.gdynia.mm.pl 19.04.07, 20:52
                No muszę się z Tobą zgodzić. Wiesz, zawsze są gdzieś ludzie, którzy muszą opluć
                coś powszechnie szanowanego. Kolega krytyk walił wtedy w majty, a może go
                jeszcze nie było, ale co tam, popluć można. Oglądałem ten mecz, te mistrzostwa.
                Podobnie piękna bramka padła w meczu Arg. z Belgią. Też Diego. Czy bramka
                Zlatana jest gorsza? Nie, jasne że nie, jest doskonała. Czy Giggsa zła? Super.
                Ale to jest ta subtelna różnica między świetnymi kopaczami jak Beckham,
                Ronaldinho czy inne większe lub mniejsze gwaiazdki a geniuszami jak Diego czy
                Zidane. Ci ostatni potrafili swój geniusz pokazywać w najtrudnieszych chwilach,
                w najważniejszych imprezach, potrafili wygrywać mistrzostwa świata. W 1986
                roku, w finale, Argentyna prowadziła z Niemcami 2:0. Potem jak zwykle w tych
                czasach Niemcy włączyli 2 bieg i było 2:2. Nigdy nie zapomnę wtedy Maradony, po
                tej bramce na 2:2. On był kapitanem, on był gwiazdą, musiał coś zrobić, musiał
                podnieść swoją drużynę z kolan. I zrobił, pod koniec meczu posłał doskonałe
                prostopadłe podanie do Burruchagi i było 3:2. To była sytuacja w której mógł
                biec sam, jak z Anglią czy Belgią, ale on wybrał pewniejszy wariant, podał
                kumplowi. Tak przechodzi sie do historii, na zawsze. Nie jak Zlatan, który w
                meczu z kimś tam strzelił ładnego gola. Jak Diego, albo jak Zidane,który wygrał
                z Brazylią, przyćmił wszystkich razem wziętych canarinhos. On też zawsze będzie
                w historii futbolu w przeciwieństwie do wielu gwiazdek, które będą w annałach
                statystyków. To jest właśnie ta ulotna różnica między gwiazdami a geniuszami.
                Kto tego nie rozumie nie zna się na piłce, i już. A pluć... każdy potrafi, to
                przecież łatwe.
                Pozdrawiam
                Raff
            • Gość: Vuya A co powiecie na bramę Kaki? IP: 91.102.114.* 19.04.07, 16:19
              www.youtube.com/watch?v=0y_L9mhLQes
      • Gość: M Re: Messi jak Maradona IP: 86.62.225.* 20.04.07, 11:56
        Wlasnie! I ten Krasnoludek zrobil to World Cup strzelajac gola jednej z lepszych ekip na swiecie a nie w
        jakiejs tam Lidze Mistrzow.
      • Gość: M Re: Messi jak Maradona IP: 86.62.225.* 20.04.07, 11:56
        Wlasnie! I ten Krasnoludek zrobil to World Cup strzelajac gola jednej z lepszych ekip na swiecie a nie w
        jakiejs tam Lidze Mistrzow.
    • Gość: danilo A kim jest Valdano? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:53
      Kim jest Valdano, żeby zamykać temat? Ostatnią wyrocznią futbolu? Żenujący
      chłopek roztropek! Przemawia przez niego zawiść i zazdrość tylko. A to nie
      przystoi komuś takiemu jak Valdano. Jest małym człowieczkiem, skoro nie potrafi
      docenić wyczynu Messiego. Na pochybel z nim:P
      • Gość: Tomek Domek Re: A kim jest Valdano? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 19.04.07, 13:07
        A co mial docenic ? tutaj grali o czapke gruszek a byl final mistrzostw swiata i
        ta druzyna przeciwna byla troche lepsza :)
        • Gość: hoook Re: A kim jest Valdano? IP: *.99.192.213.cable.satra.pl 19.04.07, 13:12
          ekhm.. półfinał. w finale grali z RFN (3:2).

ale oczywiście nie zmienia to faktu, że Maradona mijał o wiele lepszych rywali,
          a i rangi meczu porównać nie można.
          • enrico.palazzo Re: A kim jest Valdano? 19.04.07, 15:49
            Gość portalu: hoook napisał(a):

ekhm... ekhm... ćwierćfinał. W półfinale grali z Belgią.
            • Gość: hoook Re: A kim jest Valdano? IP: *.99.192.213.cable.satra.pl 19.04.07, 16:57
              no to muszę posypać głowę popiołem.. faktycznie 1/4 finału. na usprawiedliwienie
              powiem,że Diego tez zasadził dwie bramy Belgom :]. no dobra.. kiepska wymówka..
              dałem ciała. :P (ale miałem tylko dwa lata jak to się działo, więc mogę nie
              pamiętać za dobrze :-) )
              • Gość: kibic surowy Re: A kim jest Valdano? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 18:49
                To, że miałeś 2 lata to żadne usprawiedliwienie, są książki, internet, gazety,
                wspomnienia innych kibiców...
                • Gość: Tomek Re: A kim jest Valdano? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 19.04.07, 22:27
                  ale hyba mozna sie pomylic ,nie ?
    • Gość: pit-o finał ? czy moze połfinał ?? IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.07, 12:56
      cos mi sie zdaje ze to polfinal był a nie final...

bramka jak malyna :D
      • Gość: luk Cwiercfinal IP: *.jura.uni-saarland.de 19.04.07, 14:43
        Z Anglia w Meksyku to byl cwiercfinal. Polfinal byl z Belgia, Final z RFN.
    • Gość: szymadam Re: Messi jak Maradona IP: *.rzeszow.mm.pl 19.04.07, 13:16
      Messi jest bogiem. W każdym razie tak można sądzić, patrząc jak przenika przez
      reklamę pewnego Towarzystwa Ubezpieczeniowego;)
    • Gość: PASIASTY Messi jak Maradona IP: *.fema.krakow.pl 19.04.07, 13:22
      PRAWIE JAK NASZ PIOTRUS GIZA 2 LATA TEMU W MECZU CRAXA-POLONIA :)
      • Gość: Eric najdłuższy rajd to był Weaha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 13:26
        www.youtube.com/watch?v=Jo8PS4XSCyk
        ze swojego pola karnego !
        jeszczy na MS w USA jakis Saudyjczyk zrobił piękny rajd
        • Gość: LoRd QulaG wow, piękna brameczka ;) IP: *.nat.student.pw.edu.pl 19.04.07, 14:27
          nie widziałem wcześniej tej bramy - wielkie dzięki za linka ;) najs sziit :D

George Weah to był gracz ;)
        • Gość: marcin a oto wspomniana brameczka Arabii Saudyjskiej IP: *.chello.pl 19.04.07, 15:23
          www.youtube.com/watch?v=y8w89sl7Grc
          z MŚ '94 przeciwko Belgii, nie wiem czy nie lepsza niż Maradony, chociaż to
          tylko faza grupowa.
    • Gość: Eric Re: Messi jak Maradona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 13:27
      no ten Ibry to nie był rajd raczej truchcik hehe
    • Gość: rthompson Messi jak Maradona IP: *.aster.pl 19.04.07, 13:43
      Piękna akcja Messiego. Oczywiście gol Maradony niezagrożony nr 1 bo w meczu w
      wielką stawke przeciw lepszym obrońcom...(nb. Maradona był wdzięczny Anglikom
      że go nie ścieli w czasie tamtego rajdu - mówił o tym niedawno).

Mielibyśmy więcej takich radości dla oczu gdyby nie ch...defensorów - ile to
      już rajdów zostało przerwanych kopniakiem w nogę wielkiego napastnika...?
      • Gość: rt Re: Messi jak Maradona IP: *.aster.pl 19.04.07, 13:46
        jest jeszcze bramka z finałów MS zawodnika chyba Arabii Saudyjskiej albo Iranu -
        taki sam rajd...
    • Gość: LM o zesz qrwa ta bramka jest identyczna IP: *.acn.waw.pl 19.04.07, 13:44
      no ale Maradona strzelil ja znienawidzonym Anglikom w finale MS, a przed tym
      strzelil "reke boga" po czym zostal bohaterem narodowym. W kazdym badz razie
      zawsze mowilem ze to pierwszy ktory zasluguje na miano nowego Maradony biorac
      tez pod uwage "maradony karpat" i inne takie.
      • Gość: marcin Ludzie, w jakim finale??? IP: *.chello.pl 19.04.07, 15:18
        to był ĆWIERĆFINAŁ MŚ '86!!!
    • tomekkarasiewicz Messi jak Maradona 19.04.07, 13:53
      z tego co mi wiadomo (to moze malo istotne w kontekscie tematu tego artykulu)
      ale ten gol padl w POLFINALE a nie w FINALE Pucharu Krola o czym chyba autor w
      euforii zapomnial (w finale Barca przegra z Sevilla:-D) HALA MADRID
      • Gość: Zing Spokojnie madridista, spokojnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:00
        Realu juz dawno w tym pucharze nie ma wiec nie wiem czym sie tak emocjonujesz.
    • monster1972 czy ten komentator nie powinien zacząć się leczyć? 19.04.07, 14:10
      a gol niezły

Giggs też kiedys cos takiego strzelił:)

tylko lewą stroną boiska

• Gość: Kibic U nas komentarz wygladal by tak... IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.07, 14:17
        [...] i to przypomina mi czasy kiedy trener Gorski powiedzial-Pilka jest jedna, a bramki dwie. Tak, to byly cudowne lata polskiego futbolu. Pamietam ta radosc, Janek Tomaszewski broni karnego, a mi udalo sie kupic 10 paczek kremu Nivea, ktory potem sprzedalem w Bulgarii... No ale wrocmy do meczu, bo chyba wlasnie ktos strzelil...
        • Gość: ccx Re: U nas komentarz wygladal by tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:50
          no i dobrze bo ten koles komentator to debil
    • Gość: gooner Messi jak Matusiak IP: 80.50.34.* 19.04.07, 15:10
      wielkie mi cos, obiec trzech kelnerow z getafe...

www.youtube.com/watch?v=yRh3u1_RihI
      • Gość: asdf Re: Messi jak Matusiak IP: *.chello.pl 19.04.07, 17:56
        Nie 3 a 4. Kelnerów? Zanim coś powiesz to się zastanów bo się ośmieszasz - getafe straciło NAJMNIEJ bramek ze wszystkich drużyn w PD.

Wielkie mi coś obiec 4 kelnerów z Realu...
        • Gość: Tomek omek Re: Messi jak Matusiak IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 19.04.07, 22:36
          A teraz porownaj sobie ich z reprezentantami Angli w tamtym czasie to faktycznie
          to sa kelnerzy. A stawka nieporownywalna.
    • Gość: O Komentatorze Messi jak Maradona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 15:35
      Gościu jest wyjątkowy komentuje w hiszpanskiej telewizji La Sexta na platformie
      Digital Plus.
    • Gość: lubster Warto zwrócić uwagę na to, że... IP: *.jmdi.pl 19.04.07, 15:38
      sama akcja zaczyna sie od zalożenia typowi kanała, Wielki Messi, glory glory!!
    • Gość: xavi Messi jak Maradona IP: *.chello.pl 19.04.07, 16:17
      chlopak strzelil wysmienita brameczke,a oni sie zastanawiaja nad glupotami.ten
      gosc jest Wielki
    • Gość: Sasza Messi - prawie - jak Maradona :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 18:32
      Ladna ta bramkeczka - podobnie jak pozostale wklejone - ale tylko z bramki
      Maradony bije artyzm i kunszt pilkarskiego geniuszu :))
      Sasza
      • Gość: Khai Re: Messi - prawie - jak Maradona :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 19:58
        ja tam widze tylko kosmicznego farta. Może moje oczy są za mało wyrafinowane :P
    • Gość: wm Re: Messi jak Maradona IP: 62.233.130.* 19.04.07, 19:04
      Komentator to thebeściak, chyba tak to się winno pisać.
    • Gość: zaraki Re: Messi jak Maradona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 00:15
      ano tym, że Ibrahimovic to kifotyczny lordotyk bez szybkosci i koordynacji...
      tylko sie giba z boku na bok na tych przeszczepach... aze miał za przeciwników
      obrońców na poziomie tramkarzy Szarotki Uherce, to ich po prostu na tych swoich
      szczudłach przeczłapał:)

alvaro_1987 napisał:

> i w czym te rajdy sa lepsze od:
      > www.youtube.com/watch?v=rMkQMYXu34M
      • Gość: Szrek Re: Messi jak Maradona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 07:00
        Brameczka spoko, ale tego komentatora zdecydowanie powinni wymienić albo
        naprawić bo im się wyraźnie zacina
    • Gość: Jarek Messi jak Maradona IP: *.acn.waw.pl 20.04.07, 20:03
      Co by nie mówić, Messi to najlepszy piłkarz młodego pokolenia. Niezależnie z
      kim grał (nawet gdyby grał przeciwko naszym ligowym kopaczom), bramka tak samo
      piękna jak Maradonny. Rany, kiedy taką akcję moje piękne oczęta ujrzą w Polsce?
      • Gość: Roznica jest Roznica jest IP: *.synerway.pl 23.04.07, 13:38
        Roznica jest taka jak stawka meczu - mistrzostwa swiata kontra puchar krajowy no
        i ranga przeciwnika jakby inna... Mimo wszystko mecz Anglia-Argentyna to nie B-G...
        :)))
    • pactu Coś dla krytyków 23.04.07, 22:00
      Prawda jest taka, że stawka meczu ani przeciwnik nie są aż tak istotne. Dlatego
      że to nie pierwszy mecz w którym Messi zadziwił i w niejednym jeszcze zadziwi (i
      podobne akcje przeprowadzał i jeszcze nie jedną taką przeprowadzi z lepszymi
      przeciwnikami).
      Jeśli chodzi o sprawę Valdano to Messi już go przerósł i to 100-krotnie i po
      prostu żal mu d*** ściska (bo gdyby nie Maradona, to nie było by tego
      mistrzostwa świata na jego koncie).
      A jeśli chodzi o obrońców przeciw którym występował Maradona, to może Anglicy
      się nie popisali, ale liga włoska nie była w tamtym okresie łatwa a sobie tam
      świetnie radził.
      Oglądałem sporo meczów z Maradoną i podobnych rajdów widziałem kilka, ze 3-4 to
      w samej Barcelonie, później w Neapoli to nie oglądałem go. Kilka takich rajdów
      też u Messiego. To nie jest dzieło przypadku. Maradona był największy, a Messi
      może go przerosnąć czego mu życzę.
      !!!FORZA BARCA!!!
    • Gość: janek Messi jak Maradona IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.06.07, 17:45
      messi robi wszystkich w jajeczko:)
    • Gość: BobikW7 Messi jak Maradona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:30
      MARADONA TO WIELKA GWIAZDA PIŁKI NORZNEJ A MESSI DOPIERO ZACZYNA SWOJĄ
      KARIERE , ALE ZACZYNA JA W WIELKIM STYLU MESSI SKOPIOWAŁ POPROSTU WYCZYN
      WIELKIEGO MARADONY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka