Dodaj do ulubionych

Następca Pelego kontra Polacy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:25
Jaki sens jest się podniecać dziecięcą piłką ? Przecież wystarczy spojrzeć jakie tam drużyny grają(Korea Płn, Panama, Austria, Zambia, Jordania, Kongo, Nowa Zelandia), ażeby przekonać się że młodziezowa piłka ma znikome przeniesienie na dorosłą. znów mi się przypomniała Barcelona '92 i słynne powiedzenie bodajże Kowalczyka "zmieniamy szyld i jedziemy dalej" - no i popjechali tak że część skończyło na budce z piwem, część zrobiła "gigantyczne" kariery w polskiej lidze a część "błyszczała" w ligach cypryjskich, austriackich, szwajcarskich czy tureckich. A gdzie że tak spytam retorycznie grają mistrzowie Europy U-19 sprzed kilku lat ?
Obserwuj wątek
    • Gość: samo zuo Re: Następca Pelego kontra Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:34
      Dla przyjemności. Kiedyś za powiedzmy 5lat obejrzysz w TV mecz piłkarski i
      zobaczysz jednego z tych chłopaków grającego w jednym z najlepszych klubów. I
      wtedy powiesz: "Ja 5 lat temu wiedziałem, że z niego wyrośnie dobry piłkarz". Ja
      mogłem z czystym sumieniem tak powiedzieć o C. Ronaldo i Fabregasie.
      • Gość: sołtys Re: Następca Pelego kontra Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:39
        A kto mówi że nikt z nich się nie rozwinie piłkarsko i nie zrobi kariery ? Poprostu doświadczenie z ostatnich 20 lat wystepów polskich młodzieżówek każe być sceptycznym co do przyszłości aczkolwiek jeżeli już miałby tam ktoś zabłysnąć to ci młodzi co już teraz nauki pobierają na zachodzie a nie ci z polskiej ligi podwórkowej tam uczą profesjonalnego podejścia do piłki u nas amatorszczyzny.
        • Gość: ubies Re: Następca Pelego kontra Polacy IP: *.iw3d.co.uk 03.07.07, 20:10
          Dlaczego przykladasz przyklad Polski do calej imprezy?

Wiele osob oglada mecze nie tylko Polakow, ale i innych zespolow. Tam jest
          znacznie wieksza szansa, ze pilkarze sie nie rozpija i nie rozmienia kariery na
          drobne.
          • Gość: sołtys Re: Następca Pelego kontra Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:16
            Dokładnie tak jest, moja ocena dotyczy głównie "polskiej myśli szkoleniowej" i podejścia młodych ludzi do swoich obowiązków - jak jest każdy widzi choćby na przykładzie tych 3 "gwiazdorków" których tam nie ma.
            • kamil.jach Re: Następca Pelego kontra Polacy 03.07.07, 21:09
              (...) Jaki sens jest się podniecać dziecięcą piłką ? Przecież wystarczy
              spojrzeć jakie tam drużyny grają(Korea Płn, Panama, Austria,
              Zambia, Jordania, Kongo, Nowa Zelandia), ażeby przekonać się że młodziezowa
              piłka ma znikome przeniesienie na dorosłą. (...)

(...) moja ocena dotyczy głównie "polskiej myśli szkoleniowej" (...)

mhm, jasne...
              • Gość: hehe wiec kibicujcie opaslym galacticos z Realu ! IP: *.1.251.72.1dial.com 03.07.07, 21:58
                Ja was nie interesuje druzyna mlodziezowa i przyszlosc naszej reprezentacji to
                spadajcie na szczaw.
                Tacy jak wy to tzw. plastykowi fani (plastic fans) zaslugujacy tylko na
                opaslych galacticos z Realu lub druzyne bejsbolowo z Korei Polnocnej :-))
                • Gość: yo da sie gdzies na necie zobaczyc naszych chlopakow? IP: *.wfd89a.dsl.pol.co.uk 03.07.07, 22:01
                  da sie gdzies na necie zobaczyc naszych chlopakow? (Siedze w UK)
                  • Gość: Dominik Da sie IP: *.chello.pl 03.07.07, 22:08
                    Hej, chyba bedzie mecz
                    na itvp.pl/sport/
                  • Gość: ubies Re: da sie gdzies na necie zobaczyc naszych chlop IP: *.dsl.pipex.com 03.07.07, 22:56
                    www.fifa.com ma wszystkie mecze live, z UK nie da sie obejrzec U20 na itvp.pl
          • tetlian Re: Następca Pelego kontra Polacy 03.07.07, 20:17
            Wymiata koleś.
            • Gość: Ja najwiekszy burak tego forum to "Soltys" IP: *.1.251.72.1dial.com 03.07.07, 21:59
              Jego wypowiedz jest po prostu durna.
    • Gość: quard masz poniekąd rację ale z drugiej strony IP: *.chello.pl 03.07.07, 19:38
      może właśnie teraz jest taki czas że coś drgnie w polskiej piłce i że bedzie
      lepiej...

choć z drugiej str jak na to wszystko patrze, na te powstające kilometry
      autostrad i piękne stadiony i hotele to ręce opadają...

chyba jednak jeszcze nie czas, jeszcze nie tym razem... a miało być tak pięknie
      :-) a wyszło jak zwykle :-D
      • Gość: sołtys Re: masz poniekąd rację ale z drugiej strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:40
        Ja od 20 lat słysze że że może coś drgnie w polskiej piłce...
        • Gość: x a mozna wiedziec w czym ty jestes dobry? IP: *.crowley.pl 03.07.07, 20:29
          a mozna wiedziec w czym ty jestes dobry?
          w jakiej dyscyplinie nauki, sportu, biznesu etc. mozna wymienic cia w klasie
          najlepszych na swiecie w Twojej grupie wiekowej?

Tak jakos mysle, ze w zadnej
          • Gość: Ja on dobry w pisaniu glupot IP: *.1.251.72.1dial.com 03.07.07, 22:00
            on dobry w pisaniu glupot
            • Gość: SSJ2 on czyli kto??? ty ??? IP: *.chello.pl 03.07.07, 22:24
    • Gość: kilt w klitce Następca Pelego kontra Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:39
      W Szkocji to chyba tylko potwór z Ness jest egzotyzcny ;]
    • roar Re: Następca Pelego kontra Polacy 03.07.07, 19:46
      Gość portalu: sołtys napisał(a):

> Jaki sens jest się podniecać dziecięcą piłką ? Przecież wystarczy spojrzeć
      > jakie tam drużyny grają(Korea Płn, Panama, Austria, Zambia, Jordania, Kongo,
      > Nowa Zelandia)

Ta, chłopie, tylko że sześć lat temu tak samo zjebywałbyś Angolę, Ghanę, Egipt, Australię, Iran, Ukrainę czy Ekwador.

Pogadamy za 5 lat. :D
      • Gość: sołtys Re: Następca Pelego kontra Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:57
        Ja już dziś moge się założyć że za 5 a nawet 10 lat w futbolu ciągle kluczową rolę będą odgrywać ci których tu nie ma czyli Niemcy, Włosi, Holendrzy, Hiszpanie czy Anglicy a Nowa Zelandia, Korea Pół czy Jordania ciągle będą przedsionkiem wielkiej piłki.
        • roar Re: Następca Pelego kontra Polacy 03.07.07, 20:06
          > Ja już dziś moge się założyć że za 5 a nawet 10 lat w futbolu ciągle kluczową
          > rolę będą odgrywać ci których tu nie ma czyli Niemcy, Włosi, Holendrzy,
          > Hiszpanie czy Anglicy

Ta, tylko wymieniłeś zespoły z Europy, których tu nie ma nie dlatego, że piłka młodzieżowa się strasznie różni od seniorskiej, tylko dlatego, że Europa jest w ogóle niedoreprezentowana i rozdział miejsc jest, ze względu na małą ich ilość, zbyt losowy.

Tym niemniej śledź dobrze poczynania Austriaków i Szkotów, bo możemy się niedługo zdziwić. :)
          • Gość: sołtys Re: Następca Pelego kontra Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:09
            No i dlatego poziom tych mistrzostw jest zaniżony przez tak znikomą liczbę czołowych zespołów z Europy.
            • roar Re: Następca Pelego kontra Polacy 03.07.07, 20:24
              No zgoda. Ale te zespoły, które są, warto oglądać tak czy tak.
    • Gość: fui Następca Pelego kontra Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.07, 19:52
      Jaki sens jest się podniecać dziecięcą piłką ? Przecież wystarczy spojrzeć
      jaki......

no wlasnie, powiedz czym ty sie tak naprawde podniecasz, to moze byc ciekawe,
      ale nie na tym forum. TU SIE ROZMAWIA O SPORCIE
      • Gość: kibic obiektywny Re: Następca Pelego kontra Polacy IP: *.os3.kn.pl 03.07.07, 19:55
        Prawda kole w oczy? Niestety w tym co napisał sołtys jest sporo racji. Ale
        takiemu zacietrzewionemu i agresywnemu forumowiczowi jak Ty nie sposób tego
        zauważyć...
        • Gość: x jasne ale gdyby Polscy dostali 5-0 to byscie pluli IP: *.crowley.pl 03.07.07, 20:28
          Wygrana Polski z Brazylia nie wpisuje sie w wasz mode plucia-
          swiat wam sie wali bo Polacy wygrali,gdyby natomiast dostali 5-0 to byscie tu
          pluli ze "oto jaka may kiepska mlodziez" "w tym kraju nic sie nie uda" itp

...juz taka wasza mentalnosc

a na marginesie:
          Mistrz swiata do lat 20 -Dida gra w Milanie
          Mistrz swiata do lat 20 - hermes gra w Koronie Kilece

wiec przestancie juz zawodowi plujowi ok?
    • Gość: StupidDog Obejrzyj sobie bramki na fifa.com IP: *.bmly.cable.ntl.com 03.07.07, 19:57
      to bedziesz wiedzial, ze jest sie czym podniecac.
    • Gość: Tashunca Nie podniecaj sie wiec IP: *.lond-th.dynamic.dial.as9105.com 03.07.07, 20:58
      i tela...
    • Gość: aaron82 Re: Następca Pelego kontra Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:30
      > Jaki sens jest się podniecać dziecięcą piłką ? Przecież wystarczy spojrzeć jaki
      > e tam drużyny grają(Korea Płn, Panama, Austria, Zambia, Jordania, Kongo, Nowa Z
      > elandia), ażeby przekonać się że młodziezowa piłka ma znikome przeniesienie na
      > dorosłą. znów mi się przypomniała Barcelona '92 i słynne powiedzenie bodajże Ko
      > walczyka "zmieniamy szyld i jedziemy dalej" - no i popjechali tak że część skoń
      > czyło na budce z piwem, część zrobiła "gigantyczne" kariery w polskiej lidze a
      > część "błyszczała" w ligach cypryjskich, austriackich, szwajcarskich czy tureck
      > ich. A gdzie że tak spytam retorycznie grają mistrzowie Europy U-19 sprzed kilk
      > u lat ?

Taki sam jak podniecanie się dorosłą piłką. Za 5 lat sporo gwiazd pokończy
      kariery i nikt o nich nie będzie pamiętał. Niektórzy skończą pod budką z piwem,
      inni coś tam gdzieś tam. Beckham na dobre osiądzie w LA a Victoria będzie coraz
      brzydsza...
      Nie chcesz nie oglądaj (czy jak wolisz - nie podniecaj się). Kwestia podejścia...
      • Gość: Lupino Dlaczego ogladac? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.07.07, 21:38
        Bo jezeli lubisz pilke nozna jako sport to ja ogladasz na roznych poziomach
        • Gość: mel Gibson Re: Dlaczego ogladac? IP: *.gdynia.mm.pl 03.07.07, 23:33
          Lyupino napisal jedyny mądry komentarz. Dalej nie czytam tego wątku.
          Bravo lupino!
    • Gość: fan gdzie mozna na necie ogladac zmagania naszych? IP: *.wfd89a.dsl.pol.co.uk 03.07.07, 22:00
      gdzie mozna na necie ogladac zmagania naszych?
      • Gość: Dominik POLSKA! POLSKA! IP: *.chello.pl 03.07.07, 22:09
        itvp.pl/sport/
    • artur74 Kaźmierczak - FC Porto, Kuszczak - ManU !!! 03.07.07, 22:27

> Jaki sens jest się podniecać dziecięcą piłką ? (...)
      > A gdzie że tak spytam retorycznie grają mistrzowie Europy U-19 sprzed kilk
      > u lat ?

Kaźmierczak - FC Porto
      Kuszczak - Manchester United
      Rafał Grzelak - Boavisto Porto

Golański - Korona, reprezentacja Polski
      Łobodziński - Zagłębie Lubin, mistrz Polski, reprezentant Polski
      Mierzejewski - Zagłębie Lubin, mistrz Polski
      Paweł Brożek - Wisła Kraków, grał na mundialu 2006 w Niemczech

Paru chłopaków się jednak uzbierało, co nie?

P.S.

Sebastian Mila - Vålerenga Oslo ;-)))
    • Gość: pożyczka Re: Następca Pelego kontra Polacy IP: 212.2.101.* 03.07.07, 22:44
      Szpakowski obciął pożyczkę !!! Nareszcie !!!
    • Gość: SSJ2 i mamy BRAMKE !!!!!!!! IP: *.chello.pl 03.07.07, 23:06
    • Gość: dff Re: Następca Pelego kontra Polacy IP: *.adsl.alicedsl.de 03.07.07, 23:11

> Jaki sens jest się podniecać dziecięcą piłką ? Przecież wystarczy spojrzeć jaki
      > e tam drużyny grają(Korea Płn, Panama, Austria, Zambia, Jordania, Kongo, Nowa Z
      > elandia), ażeby przekonać się że młodziezowa piłka ma znikome przeniesienie na
      > dorosłą. znów mi się przypomniała Barcelona '92 i słynne powiedzenie bodajże Ko
      > walczyka "zmieniamy szyld i jedziemy dalej" - no i popjechali tak że część skoń
      > czyło na budce z piwem, część zrobiła "gigantyczne" kariery w polskiej lidze a
      > część "błyszczała" w ligach cypryjskich, austriackich, szwajcarskich czy tureck
      > ich. A gdzie że tak spytam retorycznie grają mistrzowie Europy U-19 sprzed kilk
      > u lat ?

i to sa slabe zespoly ?

teraz nie ma slabych zespolow
      czemu nie graja niemcy czy anglia ?
      bo sie nie zakwalifikowali
      gdyz sa za slabi

za 5 lat wlasnie ci polscy pilkarze beda biegac w kadrze Leo
    • gandalf70 Polska-USA 1:3 do przerwy 03.07.07, 23:59
      No to sobie chłopcy pograli. Typowo polski romantyzm, będą się podniecać przez
      lata, że wygrali z Brazylią. A tu k...a Amerykańcy wyszli i spuszczają im
      łomot.
      Przecież nasi nawet nie moga szybko biegać - to widać. Trzecia bramka dla USA
      to kompromitacja orzełków-kurdupli.
      Ja pierdzielę, jak widzę, jak oni chodza po boisku, to mnie krew zalewa. Ale
      dno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka