Dodaj do ulubionych

Polska awansowała w rankingu FIFA

17.12.07, 14:33
to na mistrzostwa europy mamy ładną grupę,
druzyny z 5 i 10 miejsca,
a w eliminacjach MŚ drużynę z 6
jest z kim walczyc
Obserwuj wątek
    • Gość: maz Polska awansowała w rankingu FIFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 17:20
      Cóż to za awans, o jedno miejsce, a byliśmy we wrześniu na 18 miejscu.
      Ciągle mam wrażenie, że ten ranking to jakieś kuglarskie sztuczki.
      Po październikowych remisach z Portugalią i Finlandią zlecieliśmy na łeb na
      szyję z 16 na 26 miejsce. Wygrywając ze słabiutkim Kazachstanem i przegrywając z
      ciągle "rzadzącymi" Węgrami, oraz remisując z Serbią awansowaliśmy o trzy
      pozycje w listopadzie. Teraz po wymęczonej wygranej z Bośnią znów awans o jedno
      miejsce. Czy ktoś to rozumie?
      Wczytywałem się kilkakrotnie w zasady tworzenia tego rankingu, ale jest to tak
      skomplikowane, że tylko komputery mogą to wszystko obliczyć. Źle się stało, że
      według tego rankingu ustala się koszyki do eliminacji MŚ.
      Weźmy z czołówki tego rankingu np. Francję i Portugalię. Reprezentacje te słabo
      grały w eliminacjach do ME, nie wygrały z nikim wyżej notowanym, zanotowały
      spektakularne porażki (Francja dwukrotnie ze Szkocją, Portugalia z Polską), a
      ciągle są w pierwszej dziesiątce. Nie wiem, o co tu chodzi, kilkakrotnie już
      zmieniano zasady tworzenia tego rankingu, ale nadal jak był, tak jest czarną
      kuglarską magią...
      • Gość: mayday Re: Polska awansowała w rankingu FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 21:54
        Popieram cie stary!!!!!!!

JA tezx duzo czytalem chcac rozkminic o co chodzi w tym rankingu.. za co daja
        za co odejmuja punkty itp...

Bylem wkur****ony strasznie jak po sukcesie historycznym czyli zwycieztwie nad
        portugalia spadlismy o kilka miejsc... awansowalismy z grupy na pierwszym
        miejjscu... mielismy piekne momenty... malo wpadek... mniej niz taka portugalia
        np....

I nie rozumie... o co tu chodzi.. czy ten ranking jest rankingiem kto ma
        ladnejsza buzki i kto ladniej daje du** w reklamach jak np portugalscy
        gwazdorzy... czy chodzi o solidny futbol i WYGRANE I # PUNKTY ZA NIMI IDĄCE????

Czytalem zasady rankingu coca-cola FIFA... sa pokrecone... ale za wygrane i
        dobra gre powinnismy awansowac a nie kur** spadac i LEWIOTOWAC W granicy 20go
        miejsca!!!!!!! powinismy byc minimalnie poza 10tka.. czyli ok 12-14 miejsca...
        NALEZY SIE TO NAM!!!!
      • Gość: Cage Re: Polska awansowała w rankingu FIFA IP: *.ipt.aol.com 18.12.07, 00:37
        I co ta banda nieudaczników zwana Szkocją robi na 14 miejscu.
        Przecież to śmiech. Każdy z 10 zespołów notowanych niżej ogra ich
        bez problemu. Te mecze z Francją to czysty przypadek. Gdybym miał
        tyle szczęscia co oni wygrał bym w Lotto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka