nutopiapl 17.12.07, 14:33 to na mistrzostwa europy mamy ładną grupę, druzyny z 5 i 10 miejsca, a w eliminacjach MŚ drużynę z 6 jest z kim walczyc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maz Polska awansowała w rankingu FIFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 17:20 Cóż to za awans, o jedno miejsce, a byliśmy we wrześniu na 18 miejscu. Ciągle mam wrażenie, że ten ranking to jakieś kuglarskie sztuczki. Po październikowych remisach z Portugalią i Finlandią zlecieliśmy na łeb na szyję z 16 na 26 miejsce. Wygrywając ze słabiutkim Kazachstanem i przegrywając z ciągle "rzadzącymi" Węgrami, oraz remisując z Serbią awansowaliśmy o trzy pozycje w listopadzie. Teraz po wymęczonej wygranej z Bośnią znów awans o jedno miejsce. Czy ktoś to rozumie? Wczytywałem się kilkakrotnie w zasady tworzenia tego rankingu, ale jest to tak skomplikowane, że tylko komputery mogą to wszystko obliczyć. Źle się stało, że według tego rankingu ustala się koszyki do eliminacji MŚ. Weźmy z czołówki tego rankingu np. Francję i Portugalię. Reprezentacje te słabo grały w eliminacjach do ME, nie wygrały z nikim wyżej notowanym, zanotowały spektakularne porażki (Francja dwukrotnie ze Szkocją, Portugalia z Polską), a ciągle są w pierwszej dziesiątce. Nie wiem, o co tu chodzi, kilkakrotnie już zmieniano zasady tworzenia tego rankingu, ale nadal jak był, tak jest czarną kuglarską magią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayday Re: Polska awansowała w rankingu FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 21:54 Popieram cie stary!!!!!!! JA tezx duzo czytalem chcac rozkminic o co chodzi w tym rankingu.. za co daja za co odejmuja punkty itp... Bylem wkur****ony strasznie jak po sukcesie historycznym czyli zwycieztwie nad portugalia spadlismy o kilka miejsc... awansowalismy z grupy na pierwszym miejjscu... mielismy piekne momenty... malo wpadek... mniej niz taka portugalia np.... I nie rozumie... o co tu chodzi.. czy ten ranking jest rankingiem kto ma ladnejsza buzki i kto ladniej daje du** w reklamach jak np portugalscy gwazdorzy... czy chodzi o solidny futbol i WYGRANE I # PUNKTY ZA NIMI IDĄCE???? Czytalem zasady rankingu coca-cola FIFA... sa pokrecone... ale za wygrane i dobra gre powinnismy awansowac a nie kur** spadac i LEWIOTOWAC W granicy 20go miejsca!!!!!!! powinismy byc minimalnie poza 10tka.. czyli ok 12-14 miejsca... NALEZY SIE TO NAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cage Re: Polska awansowała w rankingu FIFA IP: *.ipt.aol.com 18.12.07, 00:37 I co ta banda nieudaczników zwana Szkocją robi na 14 miejscu. Przecież to śmiech. Każdy z 10 zespołów notowanych niżej ogra ich bez problemu. Te mecze z Francją to czysty przypadek. Gdybym miał tyle szczęscia co oni wygrał bym w Lotto. Odpowiedz Link Zgłoś