Gość: max IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 20:08 dziady, dymisja dla tarasiewicza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vrclv Re: Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląs IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.08, 20:34 Jak już pisałem w innym poście żadna, nawet ostatnia drużyna w lidze nie dostaje takiego łomotu w tak krótkim czasie, szczególnie że piłkarze wyglądają na dobrze przygotowanych i potrafią rozgrywać piłkę w dobrym tempie. Coś tu śmierdzi i to na kilometr. Oczywiście nikt nie puści publicznie farby- zapisy w kontraktach to uniemożliwiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maX Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 20:35 Bardzo proszę Pana redaktora by nie nazywał debili, rasistów, i pospolitych przestępców kibicami Śląska Wrocław. Nasze miasto i drużyna już dość wycierpiała przez wyczyny grupki ograniczonych umysłowo ludzi którymi kieruje człowiek którego nazwiska nie wymienie bo o to mu właśnie chodzi o reklamę. Człowiek ten bezkarnie porusza sie po klubie, przed meczami rozdaje redagowaną przez siebie gazetkę w której atakuje mniejszości narodowe, włodaży miasta i osoby kierujące klubem. Może GW zajełaby sie tym problem skoro chcemy być miastem europejskim a nie zaściankiem pozostajacym w strachu przed lokalnym watażką.Nie wiem kto tego Pana finansuje obecnie, do niedawna był na garnuszku wrocławskiego odłamu LPR. A moze tym Panem powinna się zająć wrocławska prokuratura bo czyż nie jest przestępstwem obrazanie Prezydenata Miasta w publicznych wystapienaich na stadionie przy Oporowskiej. A moze jest to tylko temat dla klubu.Dlaczego we wspomnianej gazetce jest umieszczony herb Śląska Wrocław ? WROCŁAW CAŁY DLA DRZYMAŁY !!! A tak wogóle to trzeba ufać Tarasiewiczowi i chłopakom przecież pierwsze miejsce po jesieni wywalczyli na boisku a nie przy stoliku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyROMAN Re: Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląs IP: *.chello.pl 24.03.08, 21:05 W 100% zgoda.Ten wódz małolatów to niejaki Roman.Z. Absolwent technikum rolniczego,piewca Adolfa Hitlera.Dlaczego klub go toleruje? Dlaczego rozdaje swojego szmatławca na meczach?Ostatnio zakazał umieszczania komentarzy na stronie www.slasknet.com.Czemu? Bo ludzie nabijali się z niego.A prymityw zniesie każde upokorzenie za wyjątkiem śmiechu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazy49 Gdzie Dutkiewicz wchodzi ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 20:37 Gdzie Dutkiewicz wchodzi to katastrofa. Ta Liga Mistrzów z Groclinem w spółce, to takie same mrzonki jak: EXPRO, EIT, szybkie tramwaje jeżdżące 90km/h po Wrocławiu. I to w sytuacji kiedy bijemy rekord świata 68m mostu Szczytnickiego w 2.5 roku (utrata dotacji UE), czy ostatnie wyczyny na rondzie REGANA (wg aktualnej wrocławskiej wykładni pisowni tego nazwiska). Byłem na rondzie: WSIADANIE do tramwaju to dramat dla starszych LUDZI!!! Dlatego Panie Dutkiewicz powolutko połącz Pan Most Milenijny z Obornicką. Gotowe, no to połącz ze Żmigrodzką. Gotowe. No to połącz z Sobieskiego. Itd do Armii Krajowej. Powolutko do przodu....No Panie Dutkiewicz nie zakorkuj miasta na wschodzie: remonty Krakowskiej i Swojczyckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Gdzie Dutkiewicz wchodzi ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 23:46 > Byłem na rondzie: WSIADANIE do > tramwaju to dramat dla starszych LUDZI!!! Internet takze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j49 Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląska IP: 213.25.69.* 24.03.08, 20:47 Jak długo jeszcze ta ta grupa nieudaczników będzie kompromitować Wrocław? I to w dodatku za pieniądze z miejskiej kasy??? Czy w magistracie nie ma żadnego człowieka, który skończyłby z tym cyrkiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remont Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląska IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 24.03.08, 21:50 Po co wy gracie jak ambicji nie macie, wasze miejsce jest w sts-ie, przegrać można ale nie w takim stylu bez ambicji bez honoru poprostu żenada. I co powiesz el presidento dupkiewicz??? zniszczyłeś coś jednym pociągnieciem w ciągu paru minut z biznesłumenem d(mozolnie odbudowane, w mieście powstał klimat modne stało się chodzenie na Śląśk) twój czas się kończy we Wrocku , spier...... do Poznania tam jest twoje miejsce ,wykup se karnet na Amice Poznań i tam kibicuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląs IP: *.as.kn.pl 24.03.08, 22:08 To Ty wypadaj z tego miasta. Ja chce europejskiego Slaska a nie zasciankowych debili. Jak chcesz to ten Slask bedzie gral w IV lidze i tam sobie chodz, ja bede wspieral slask drzymaly. Prezio mial nosa jakby podpisal kontrakt dwa tygodnie pozniej nasza pozycja przetargowa bylaby zadna, a tak niegocjowalismy z dobrej pozycji. I to jest biznes, w biznes trza wchodzic w dobrym momencie i tylko to sie liczy, a sport to biznes jak kazdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remont Re: Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląs IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 24.03.08, 22:27 twoja żona też się sprzedaje za 1o euro (bo wiecej jej nikt nie da , przyjmijmy ze masz żonę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyRomek Re: Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląs IP: *.chello.pl 24.03.08, 23:00 A ty za ile robiszRomkowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Git Jarek jesteś!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 22:28 Wypierzyć hołotę z Wrocka. Śląsk to my a nie homoseksualiści z haremu R.Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 12:23 Tylko tak możecie wejść do 1 ligi! Tylko kupcząc miejscem. Życzymy wam najgorszego! PS Drzymała już spadał z 1 ligi... i to w podskokach. Za drugą razą gdy miał spaść poszedł po rozum do głowy i... zapodał najdłuższą passę wygranych meczów Jak będzie za 3 razem, tym razem w Groklinie Wrocław?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 22:31 Uwazam ze czas romka z. sie skonmczyl i niech ten osobnik spier.... z Oporowskiej,spie... ze Slaska!! Czas Tarasiewicza sie skonczyl i niech podejmie meska decyzje i skonczy swoja przygode w fotelu trenera Slaska(jednakze uwazam ze powinien zostac w Slasku w jhakiejs innej roli). Romek OUT!!! nie potrzeba nam psychopaty n aprybunach - zajmij sie swoja B-klasowa zbieranina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Re: Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląs IP: 193.201.167.* 25.03.08, 09:25 El Matador w każdej chwili możesz Romka zastąpić , zająć się organizacją dopingu, wieszaniem flag , organizowaniem wyjazdów itp. Romek chętnie Ci ustąpi miejsca , wiele razy o tym mówił. Po prostu przyjdź i zacznij działać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj67 Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.08, 21:53 polityka,polityka..... gó.. mnie to obchodzi licz sie tylko Sląsk a piłkarze podkładaja sie bo maja w tym interes w przeszlym sezonie musza szukac klubów.Taras przed runda to przewidzial ze pilkarze jak to powiedzial moge nie utrzymac psychicznie,musza odejsc i zrobic miejsce zawodnikom Drzymaly wiec teraz robia kasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufok AFERA IP: *.as.kn.pl 24.03.08, 23:09 Max: Poziom Twojej wypowiedzi można porównać do ilości błędów jakie zrobiłeś: włodaży wystapienaich wogóle TRZY DUŻE BYKI + parę mniejszych w wypowiedzi, która nie jest nawet wielkości wypracowania w szkole średniej!WSTYD. Niemniej,DO RZECZY: Treść też jest niewiele lepsza. OBRAŻASZ WIELE OSÓB WRZUCAJĄC ICH DO JEDNEGO WORA I MANIPULUJĄC CHCĄC POKAZAĆ, ŻE KTOŚ KTO NIE JEST ZA FUZJĄ JEST DEBILEM, RASISTĄ, POSPOLITYM PRZESTĘPCĄ.LICZĘ WIĘC,ŻE PRZEDSTAWISZ DOWODY W STOSUNKU DO MNIE I WIELU KIBICÓW, jeśli nie ZWRÓCĘ SIĘ DO gazeta.pl w celu podjęcia dalszych kroków. BO CO JESZCZE BARDZIEJ PORAŻA,ŻE CZYNISZ TO W NAJWAŻNIEJSZE ŚWIĘTO KOŚCIELNE W ROKU, więc albo masz dowody i czekamy na ich ujawnienie, albo CO JEST B.PRAWDOPODOBNE NIE MASZ SZACUNKU I TOLERANCJI(a piszesz sam o rasistach, a więc ludziach nietolerancyjnych(sic!)),żeby uszanować to święto I OBRAŻASZ lajtowo przez kabelki WIELU LUDZI. OTÓŻ jestem dobrze wykształcony i wychowany i wielu moich kolegów również I WYOBRAŹ SOBIE(przyjmę na moment hipotezę,że jesteś w stanie to zrobić),ŻE NIE MAM NIC PRZECIWKO WEJŚCIU Z.D, ALE NA ZDROWYCH ZASADACH JAKO INWESTOR,a nie przez fuzję, i NA PEWNO NIE NA LICENCJI GROCLINU (nie zgadzamy się też na koszarowanie piłkarzy w WLKP i wszechwładzę Z.D.za 20proc o czym mówił jeden dziennikarz na niedawnej konferencji w Grodzisku, do czego "przypadkiem" nie odniósł się rzecznik Pięta!). A MAMY COŚ DO POWIEDZENIA, bo jesteśmy solą tego klubu. TWOJA WYPOWIEDŹ I SPORO INNYCH czy to tutaj w różnym czasie czy gdzie indziej DOBITNIE POTWIERDZA SŁOWA NIEJAKIEGO EINSTEINA(przyjmę znowu,że słyszałeś o tym panu),KTÓRY POWIEDZIAŁ,ŻE ŁATWIEJ JEST ROZBIĆ ATOM NIŻ PRZESĄD(tutaj wytworzony fałszywie nierzadko przez media, tak samo jak wiele innych politycznych). NIEJAKI Platini niedawno odnośnie przejmowania klubów przez amerykańskie ręce powiedział:"Fani są siłą i powinni coś zrobić, by ich kluby nie zostały przejęte przez obce ręce, zwłaszcza amerykańskie"(18 marzec 2008 gazeta.pl) NIE CZUJĘ SIĘ GORSZY OD ANGIELSKICH ODPOWIEDNIKÓW, moi koledzy również, dlaczego mamy więc nie walczyć o nasz święty klub, tym bardziej,że wiele rzeczy już TERAZ(na podstawie wypowiedzi, doświadczenia innych klubów, czy faktów,które jak się zna i poskłada do kupy z resztą w całość MOCNO NIEPOKOI. NIE TYLKO KIBICÓW, SPORO DZIENNIKARZY TEŻ(a znam sam paru). Już mówię jakie? 1 Jeśli Śląsk będzie grał na licencji Groclinu, to nie będzie już stary Śląsk.To będzie jak to powiedział prezydent nowy twór, który będzie się owszem nazywał Śląsk, ale wyłącznie w celach marketingowych. PODAWANY PRZYKŁAD LECHA JEST TEGO POTWIERDZENIEM.Otóż jego prezes, pan Rutkowski powiedział: (GW za Przeglądem Sportowym): "Ależ my gramy na licencji Amiki, a obecna Amika jest czysta. My nie jesteśmy starym Lechem. Nasz Lech funkcjonuje dopiero od półtora roku i za ten okres oczywiście odpowiadamy. Prawnicy Wydziału Dyscypliny musieliby się mocno nagimnastykować, żeby nas przejechać." Pomijając już wątek WYJĄTKOWEJ ZUCHWAŁOŚCI(by nie powiedzieć BEZCZELNOŚCI), wystarczy zajrzeć sobie na fora Lecha,by zobaczyć jakie ta wypowiedź wywołała oburzenie wielu sympatyków Lecha. WYSTARCZY TEŻ SPRAWDZIĆ KRS gdzie miast Lecha jest AMIKA WRONKI. JEŚLI JESZCZE NIE PRZEKONAŁO, to Lech nie zajął miejsca dającego udział w INTERTOTO, a w nim wystąpił, czyli to jest ŁADNIE "PRZEMALOWANA" AMIKA. Oczywiście będą tacy, co będą udowadniać,że jest inaczej. DOBRZE TO ZNAMY:w polityce też to ma miejsce, gdzie słyszy się często, że przysłowiowe białe jest czarne, a czarne jest białe. „Jak będziemy tak grać, to kibice nie raz pokonają te 150km, by zobaczyć swoją Dyskobolię” Rocki dla TYlko Piłki Smuda w OE powiedział,że Groclin (czy Dyskobolia)przenosi sie do Wrocławia. TE(jeszcze jest więcej)PRZYKŁADY NIE SĄ W STANIE PRZEKONAĆ CHYBA TYLKO NIEPRZEKONANYCH(zawsze w społeczeństwie znajdzie się i taka grupa). Przeciętny obywatel po czymś takim otwiera oczy jeśli trzeźwo myśli a nie jest mamiony LM. O czym jeszcze napiszę. CDN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyRomek Re: AFERA IP: *.chello.pl 24.03.08, 23:32 Manipulejsz faktami. To,że ktoś cos powiedział nie przesądza o niczym. PO drugie o jakim Ślasku mówisz? O tradycji Wojskowego? Tego już dawno nie ma. Ja też uważam że WKS sam powinien wejśc do OE, ale to co robi Roman.Z to paranoja. A sądem to postrasz Romka .Z..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufok AFERA CD. IP: *.as.kn.pl 24.03.08, 23:49 (odnośnie oburzenia fanów Lecha słynących jak to Wielkopolanie nierzadko z podwójnej moralności: oburzyło ich to,że zespół gra pod szyldem Lecha tylko dla marketingu i Lecha) 2. Kwestia szczegółów fuzji. Wiadomo,że miasto Wrocław ma kupić, jeśli do niej dojdzie, bazę w Grodzisku(w Wielkopolsce!). CO w tym takiego dziwnego? DZIAŁANIE NA NIEKORZYŚĆ miasta Wrocław! Przecież podatki za nieruchomość będą trafiały do Fiskusa tam, a nie we Wrocławiu.Podatki z usług też(dla potwierdzenia zapytałem się mamy b.dobrej i doświadczonej księgowej), wątpię też by zaopatrzenie było kupowane we Wro i wożone 150km, a jeśli tak nie będzie to miasto Wrocław będzie traciło pieniądze z tytułu wpływów jakie mogłoby mieć jakby baza była we Wrocławiu(a będzie i taka już u nas niedługo,bo przed Euro 2012 tak powstanie, władze miasta mówiły już nawet o 2 lokalizacjach: Oporowska, albo okolice Morskiego Oka).W klubie też kolega słyszał wypowiedź pracownika(póki co nie chcę podawać jego personaliów, bo musiałbym zapytać wpierw, a znam ją, czy sobie tego życzy),która pytała się po co nam ta baza, skoro niedługo taką będziemy mieli I TO ZA DARMO WE WRO! Dochodzi jeszcze wątek reklamy. PRZECIEŻ BAZA WE WRO SŁAWI Grodzisk i Wielkopolskę, a nie Wrocław! A jak ktoś z niej z zagranicy będzie chciał skorzystać, to jakie lotnisko wybierze?Poznańskie(jakieś 50km od Gro, czy wrocławskie)?ZAPEWNE W WIĘKSZOŚCI poznańskie, więc znowu nie my w dużej części skorzystalibyśmy na tym, A W TYM PRZYPADKU MIASTO POZNAŃ. Na konferencji, niedawno w Gro, Pięta powiedział, że piłkarze będą mogli mieszkać, gdzie będą chcieli. MUSZĄ SIĘ TYLKO STAWIAĆ NA TRENINGACH.CÓŻ ZA PIĘKNY PR.Treningu, sporo na to skazuje, będą głównie we Gro, no, ale oczywiście piłkarze mogą sobie mieszkać we Wro(kwestia braku identyfikacji z kibicami).To "tylko" 150km. W jedną stronę... 3.Tajemnicą poliszynela jest,że Z.D. i Rafał Dutkiewicz znają się(mówią sobie po imieniu i nie tylko). NIE JEST TO DZIWNE, jeśli wie się,że nasz prezydent(ze smutkiem i żalem do niego to piszę) uważa się za poznańską pyrę(sam w to nie wierzyłem, a nawet w tej kwestii broniłem, dopóki nie usłyszałem sam jak o sobie mówi. I TO NIE INDAGOWANY!A dopowiem tylko,że Dutkiewicz urodził się...w Mikstacie, który nie jest częścią Poznania, a z Wrocławiem związany jest co najmniej od studiów(z krótkimi przerwami)! TO CO KUJE w oczy, to słaba identyfikacja z miastem(przypomnijcie sobie wywiady z nim, ile razy powiedział o sobie wrocławiak?Ja pamiętam dobitnie jeden duży wywiad w Polsce, co mówi,że jest na kontrakcie i usługach, miasta! Nie chcę rozszerzać wątku dawania złego przykładu z góry przez prezydenta dla wielu osób, które do Wrocławia przyjeżdżają, czy przyjadą i np. we Wrocławiu zdobędą wykształcenie, a potem niewiele z ich doświadczenia skorzystamy. CO jednak w tym dziwnego? ŻE RODZI TO DODATKOWE PODEJRZENIA, moim zdaniem niemałe, o przejrzystość wejścia Drzymały. Sam w wywiadzie mówi(dla GW),że będzie w Śląsku prezesem tak długo jak będzie miał do powiedzenia NIE BARDZO DUŻO, ALE WSZYSTKO!Za 20proc udziałów!GDZIE COŚ TAKIEGO NORMALNIE JEST MOŻLIWE?CO więcej mówi,że prezydent obiecał mu,że będzie prezydentem we Wro przez 5 lat! CO WIĘCEJ BARDZO CZĘSTO UDZIELA WYPOWIEDZI i mówi o przyszłości NOWEGO TWORU jakby to było już dogadane(a ponoć jest podpisana dopiero tzw. umowa ZAMIAROWA).Z DOŚWIADCZENIA WIEM,że jest jeszcze coś takiego jak dane słowo, które ma tym większą moc jeśli pochodzi od gorliwego katolika, który możliwe,że wystartuje w wyborach predenckich w 2009 roku(2 znane osoby już terz mówią nawet, choć on cały czas póki co zaprzecza, że wystartuje, że może być ich czarnym koniem!("mgr" Kwaśniewski i Staniszkis)!A więc może mu tym bardziej zależeć na dobrym wizerunku, spokoju i dotrzymywaniu złożonych obietnic. Sam się zgadzam,że Dutkiewicz może być czarnym koniem... JEŚLI NIE WYKOLEI SIĘ NA ŚLĄSKU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hey Slask Re: AFERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 07:35 Panie Ufok wytlumacz mi sytuacje ze z profesjonalistow jacy grali na jesien to graja amatorszczyzne a kto sie pozbyl Janukiewicza.Chcial bym widziec w nowym skladize Radka bo z Olszewskim to 3liga nas czeka.Takie bramki to amator puszcza!Barwy barwami nic sie nei zmienia to po co sapac miec ekstrakalse i spokoj a nie ciagle miedzy 2a 3liga tego chcesz to kup druzyne z Romanami i spiewajcie pavarottiego wyzywajac Dutkiewicza bo to mu najlepiej wychodzi.On jest Bogiem on inwestuje???Czy widzisz ilu sponsorow zdobywaja dobre kluby i nikt tak nie sapie a tu nagle wilekie rzeczy ze sponsor nam sie znalazl i w koncu bedzie sie cos dziac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maX Re: AFERA IP: 217.97.0.* 25.03.08, 11:03 Łukaszku! Nie mędrkuj, w necie nie jesteśmy anonimowi. Znajdź sobie dziewczynę, wyprowadź się od mamy, zarób pierwsze pieniądze a potem będziesz nas wszystkich mógł umoralniać pozdrawiam geniuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
konradbigalowski Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląska 24.03.08, 23:34 oddala się? czyżby? ja słyszałem, że my już gramy w ekstraklasie i można nam jedynie podskoczyć:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Re: Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląs IP: 193.201.167.* 25.03.08, 09:33 Konrad masz racje :) Nie tylko OE już jest załatwione ale już prawie bęzie puchar UEFA we Wrocławiu z Groclinem Wrocław . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amikowiec i co kibice śląska?na 90% miał być awans! IP: *.icpnet.pl 24.03.08, 23:35 tak pisaliście przed rozpoczęciem rundy!i co z tego wychodzi? gdyby nie pan Drzymała to zgnili byście w 2lidze!a może byście spadli do 3ligi! jesteście bandą nieudaczników! będziecie musieli lizać jajka nowemu właścicielowi dyskoboli breslau! cała polska j***e śląska. barwy macie podobne więc za dużej różnicy po połączeniu nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyRomek Re: i co kibice śląska?na 90% miał być awans! IP: *.chello.pl 24.03.08, 23:37 Romek przestań.A jajca poliż jak je z lodówki Amicki wyjmiesz.Prowokuj sobie pyrasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amikowiec Re: i co kibice śląska?na 90% miał być awans! IP: *.icpnet.pl 24.03.08, 23:55 ale kibiców z Pyrladii nie ma o co prowokować. w Poznaniu już ładnych kilka lat nie ma takich kibiców jak (wasz romek) a u was w wrocławiu robi się wesoła atmosfera. liczę na derby wielkopolski w przyszłym sezonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyRomek Re: i co kibice śląska?na 90% miał być awans! IP: *.chello.pl 25.03.08, 00:17 Zjedz ziemniak i mykaj na kartoflisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyRomek Re: i co kibice śląska?na 90% miał być awans! IP: *.chello.pl 25.03.08, 00:17 Zjedz ziemniak i mykaj na kartoflisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amikowiec groclin grodzisk dolnośląski! IP: *.icpnet.pl 25.03.08, 10:54 najadłem się ziemniaków i mogę znowu podenerwować waszych faszystowskich kibiców!chyba,że już ta subkultura we Wrocławiu przeminęła? a kartoflisko to boisko wisły waszych przyjaciół. życzę wam tego awansu,obojętnie jaką drogą! Z wami będzie atrakcyjniejsza pierwsza liga,oczywiście jeżeli ci najzagorzalsi kibice będą potrafili się zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cry Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 00:09 Ale nas podzieli, dyskusja siegnęła bruku. A chyba poza prowokatorami, wszyscy chcą silnego Śląska. Ale do rzeczy, pierwsza sprawa to nowy inwestor, konieczny aby podnieść poziom, pilnujmy, żeby klub pozostał wrocławski z nazwą, barwami i siedzibą we Wrocławiu. Ale nie opierajmy się na luźnych wypowiedziach złośliwców i zazdrośników, i nie znajac szczegółów umowy, nie niszczmy atmosfery do inwestowania w nasz klub. Bo to juz ostatni dzwonek i jeżeli teraz zrazimy firmy do wejścia z kasą, to rzeczywiście będzie koniec Śląska. Druga sprawa to postawa drużyny. Nie spodziwałem się takiego minimalizmu. Gdzie Ci kopacze znajdą miejsce do grania, jak nie wywalczą awansu. Dawno takiego wstydu nie było jak teraz, klęski u siebie ze Zniczami i Kmitami. Lider! Pół roku temu 120 minut wyrównanej walki z Wisłą. A teraz? I jeżeli nawet dojdzie 10 nowych zawodników, to co w naszych juz nie ma ambicji, aby dobrą grą wygryżć ze składu tych nowych importowanych. A nasz trener Ryszard Tarasiewicz, komu chce udowodnić, że Olszewski jest najlepszym bramkarzem we Wrocławiu (8 bramek)? A ostatnia wypowiedź świadczy, że nie potrafi się przyznać do błędu i w najbliższą sobotę dalej zobaczymy tego nieudacznika na bramce. Może rzeczywiście zamiast przygotowywać drużynę do walki o awans,sztab trenerski zorganizował za duzo wyjazdów krajoznawczych po świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufok AFERA CD 2 IP: *.as.kn.pl 25.03.08, 00:20 Miałem podawać dalej argumenty, ale jak czytam wypowiedzi uważających się za światłych i porządnych obywateli/kibiców, którzy piszą: "a ty za ile robiszRomkowi?", generalizują(wspomniany przesąd o którym mówił EINSTEIN)np. o hołocie z Wrocławia, czy używają nierzadko różnych inwektyw jak homoseksualiści z haremu, debile czy innich, do tego PROWADZĄC NIERZADKO mało merytoryczną dyskusję to widzę,że tracę tutaj swój czas. DO ZWOLENNIKÓW,WIELKICH ZWOLENNIKÓW FUZJI(tym co już 100proc poparcia dają) JEDNO PYTANIE: W ŻYCIU TEŻ TAK CHĘTNIE GODZICIE SIĘ NA COŚ CO MA WIELE NIEWIADOMYCH, CZY WĄTPLIWOŚCI? NIE CHCE MI SIĘ W TO WIERZYĆ, BO NIKT ROZSĄDNY TAK NIE POSTĘPUJE NIE ZNAJĄC WSZYSTKICH ZASAD/WARUNKÓW(tu: na jakich Drzymała ma wejść). A DAJĄC MU np.100 proc poparcia MÓWICIE: "róbta co chceta" gościu. NO ALE ŁATWO SIĘ GODZI NA COŚ CO NIE JEST WASZE,W ZNACZNEJ MIERZE SŁABO JESTEŚCIE Z TYM ZWIĄZANI, MAŁO CZASU NA TO POŚWIĘCILIŚCIE. ZA TO CHCECIE SUKCESU. NAJLEPIEJ OD ZARAZ. Kibic sukcesu, wszak, znany jest ze swojej chimeryczności i wygodnictwa.Bez urazy, ale tak jest. Przykładów wiele mogę podać. Godzi się na coś co jest NIE FAIR, a na zachodzie, by nie przeszło(fuzje jak u nas).BO CZY W PORZĄDKU JEST GRANIE W PUCHARACH SKORO SIĘ ICH NIE WYWALCZYŁO, ALBO CO GORSZA NIE AWANSOWAŁO DO 1.ligi?(nie dopuszczam nawet takiej możliwości, jeszcze jest sporo meczy i punktów do zdobycia). Rafał Dutkiewicz w Paryżu przed decyzją w sprawie EXPO miał prawie łzy w oczach widząc jak nie fair gra konkurencja. A CZY FAIR JEST NP.GRANIE ŚLĄSKA W PUCHARACH, skoro ich nie wywalczył? A CO JEŚLI ZDOBĘDZIE GROCLIN PUCHAR POLSKI, albo jakby zdobył MP?JESTEŚMY WTEDY MISTRZAMI POZA BOISKIEM? TO ZE SPORTEM NIE MA NIC WSPÓLNEGO, TAK SAMO JAK ZE SPORTOWĄ RYWALIZACJĄ.A MISTRZ POLSKI W NAGRODĘ MA PRZECIEŻ MOŻLIWOŚĆ BATALII O LM! PODWÓJNA MORALNOŚĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyRomek Re: AFERA CD 2 IP: *.chello.pl 25.03.08, 00:38 Zamkneli ci komentarze na slask.net więc bełkoczesz na Wyborczej? God save ...zamilknij bo słowotok ten jest nie do zniesienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufok Re: AFERA CD 2 IP: *.as.kn.pl 25.03.08, 00:45 Żenada -antyRomek- szkoda na Twoje wypowiedzi więcej słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufok Z.D. ostatnią(najlepszą) szansą(okazją)?Czyżby? IP: *.as.kn.pl 25.03.08, 00:44 Muszę jednak zająć się nieprawdziwą tezą o ostatniej szansie w postaci Z.D,jaka się tu i gdzie indziej pojawia,ALBO O NAJLEPSZYM INWESTORZE,że lepszego mieć już nie będziemy, jeśli Z.D. nie wejdzie. CZYŻBY? Przypomnę w wywiadzie z 23lutego prezydent mówi o 7 planie wobec Śląska, który niestety zdaje się pójść w kąt jeśli wejdzie w niego Z.D. na takich zasadach na jakich mówi w wywiadach. Kiedy znani inwestorzy weszli do Wisły i Legii?JAK BYŁY W 1 lidze! W Górnik tak samo!A nie w II! Czy bez Drzymały nie wywalczylibyśmy awansu skoro na jesień graliśmy bardzo dobrze(nawet z wielką WISŁĄ KRAKÓW), byliśmy liderem i pozyskaliśmy jeszcze zimą paru graczy, a w sparingach pokonaliśmy pierwszoligowca ze Słowacji, zremisowaliśmy z pierwszoligowym Aarhus(2. najczęściej występujący duński klub w europejskich puch, który do sparingu z nami w 7 sparingach stracił 1 gola!), czy zremisowaliśmy z niepokonaną wciąż na wiosnę Cracovią! Dopowiem,że w sparingach do czasu informacji o fuzji(po której niektóre gazety już odtrąbiły,że Śląsk awansował), nawet "wycieczkowicz" Olszewski grał co najmniej dobrze i puszczał b.mało bramek! NA TYDZIEŃ przed informacją o fuzji miasto mówiło, że ma dwóch sponsorów, którzy mają w Śląsk zainwestować razem 6 mln, co dałoby budżet 20mln z wszystkim około.(jak Zagłębie Lubin było mistrzem to miało wg money.pl 17,5mln budżet!)Pisał o tym m.in. poniedziałkowy PS.Czekali oni tylko na awans. DLACZEGO, co nakazuje RZETELNOŚĆ I ZWYCZAJOWA UCZCIWOŚĆ NIE PISZECIE o SOLARZU,który INDAGOWANY POTWIERDZA, ŻE JEST ZAINTERESOWANY WEJŚCIEM? DLACZEGO NIE PISZECIE,ŻE Z.D. SIĘ NAMI ZAINTERESOWAŁ BO MAMY ŚWIETNE PERSPEKTYWY? SKĄD WIĘC, JEŚLI ON BY NIE WSZEDŁ, MIAŁYBY SIĘ ONE SKOŃCZYĆ? STADION I TAK BĘDZIEMY MIELI I BAZĘ PODOBNĄ DO TEJ W GRODZISKU JUŻ NIE ZA TAK DŁUGO. I TO DO TEGO NA MIEJSCU, WE WROCŁAWIU! ZAJEŻDŻA MI TO SPORYM BRAKIEM CIERPLIWOŚCI, TAK CHARAKTERYSTYCZNYM DLA KIBICÓW "SUKCESU"(najlepiej od zaraz europejskie puchary i niewiele później LM, a przecież budowanie i sukces to proces długotrwały, często mozolny, o czym wie nawet Z.D. mówiąc,że pierwszy rok po fuzji trzeba by spisać na straty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahorn_58 Re: Z.D. ostatnią(najlepszą) szansą(okazją)?Czyżb IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.08, 01:15 Ufok,skoro Twoje argumenty nie trafiaja do pewnych glow,to moze trafi tam stare polskie przyslowie-"NIE WSZYSTKO ZLOTO,CO SIE SWIECI"P.S.-Z Romanem nie mam nic wspolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chore Re: Z.D. ostatnią(najlepszą) szansą(okazją)?Czyżb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 07:43 Co bedzie to bedzie mogli zatrudnic Kasperczaka wczesniej i bylby spokoj oraz renoma tak wybrali niestety trenera samej rundy jesiennej taka prawda.Wiosna jest trudniejsza i kazdym o tym wie ktos tu zaspal.Nie chce widziec we Wrocku wiecej 2ligii nowej badz 1wszej.Jak to spapramy z Drzymala to on nam tez potem rekalme gdzie indziej wystawi i tak wyladujemy nisko w piłce.Co ze bedzie stadion jak pilka bedzie na max 1lige nowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahorn_58 Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląska IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.08, 01:03 "Polaczenie z Kmita Zabierzow gwarantuje bramki i zwyciestwa!!! Za "moich czasow" pilkarzy Slaska okreslano mianem "Rycerze wiosny"...Lat 70-ych niestety nie da sie wrocic,choc i wtedy zrobiono nas w bambuko,nie zdobywajac ponownego mistrzostwa...Ch..ograjstwo ma priorytet..."Ten tekst byl ostatnim na forum Slasknet...Wyslalem go,mial byc numerem 14,lecz juz sie nie ukazal-forum zostalo zamkniete.Choc do Wrocka mam ponad 700 km,to smrod zwiazany z cala ta sprawa czuje i tutaj...Rowniez chcialbym widziec Slask w OE,ale Slask grajacy na wlasnej licencji,ktory wlasnymi silami ja wywalczyl(po cholere nam wtedy licencja Groclinu?????). Jak to bylo:"NAWET AJAX NAS NIE PRZERAZA,BO WROCLAW WIERZY TYLKO W SLASK!!!"-jak dlugo jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy dym Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 07:45 Tarasiewicz musi odejść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ian Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląska IP: 195.20.110.* 25.03.08, 08:09 podobnie jak dwa tygodnie temu i tydzień temu gratuluję prezydentowi miasta "świetnej" inwestycji w promocję Wrocławia. Niech nam żyje długo... jak najdalej od Wrocławia!!!! ktoś tu napisał o publicznym obrażaniu prezydenta Wrocławia, sądzę że tego pana nie można obrazić, bo jego działania i decyzje są tak kompromitujące, iż cokolwiek zostanie napisane jest doprawdy łagodną krytyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco74 A może o to chodziło? IP: 89.174.34.* 25.03.08, 09:13 Co do fuzji to byłem ją w stanie zaakceptować pod pewnymi warunkami: 1. Sami awansujemy do OE 2. Gramy na swojej licencji 3. Zespół mieszka i trenuje we Wrocławiu Punkt pierwszy robi się już chyba nierealny, a to wyklucza punkt drugi i co czyżby ktoś chciał doprowadzić do sytuacji w której MY kibice Śląska z westchnieniem ulgi przyjmiemy Z.D. i zaakceptujemy jego warunki? Ja czuję się zdradzony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VVV Re: A może o to chodziło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 09:37 w 100% popieram ufoka i Jacka74, ufok sie tyle napisal, ze "nic dodac nic ujac", wlasciwie to my kibice Śląska teraz jestesmy w najgorszej sytuacji, gdyby zawodnicy udzwigneli ogromny ciezar, dzis walczyliby razem znami o dobro klubu, niestety wiekszosc z nich nie daje rady lub nie chce, pozostaje tylko chodzic na mecze i liczyc, ze wszystko sie jeszcze odwroci, oby to nie bylo plonne czekanie na cud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŚWL Ekstraklasa coraz bardziej oddala się od Śląska IP: *.chello.pl 25.03.08, 10:05 Popieram w 100% ufoka, choć zaznaczę żę Romka szanuję ale nie lubię i nie popieram i uważam że zatrzymał się w czasie. Przykład ;Tarasiewicz!!! Popieraliśmy go długo ale z takim charakterem daleko nie zajdziemy, nie potrafi przyznać się do błędu a to mocna przywara. Nie liczy się z nami a nasze okrzyki na meczu Wojtek Kaczmarek a potem Rysiek Tarasiewicz są ze sobą sprzeczne. Taraś powinien zostać w klubie ale nie jako trener. A piłkarze rzeczywiście nie mają ambicji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco74 A jeśli nie mam racji IP: 89.174.34.* 25.03.08, 10:51 A jeśli nie mam racji to właśnie teraz ze strony Tarasiewicza powinny nastąpić zdecydowane ruchy kadrowe, bo jeśli zespól jest dobrze przygotowany do wiosny, to problem tkwi w głowach. panowie wy nie gracie za darmo, reprezentujecie klub, miasto i kibiców, jeśli część z was ma problem z motywacją to niech go przemyśli w rezerwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Dymisja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 17:05 Uważam że trner powinien wykazać choć odrobinę przyzwoitości i podać się do dymisji!!!Jego zespoł w trzech ostatnich meczach zdobył 0 pkt stracił 8 bramek i zdobył aż jedną!!!!Do tej pory Pan Tarasiewicz był przekonany o swojej nieomylności pozbył się najpierw Radka Janukiewicza co skutkuje ilością wbitych nam goli a póżniej sprowadził Pana Andrzej O. bez komentarza. Nie mam ochoty wyrażac sowjej opini o naszym bramkarzu. Jedno jest pewne do tej pory Śląsk miał bardzo dobrych bramkarzy. Sam osobiście oglądałem spokojnie mecz kiedy między słupkami stał Troll teraz mam migotanie przedsinków!!!Druga sprawa Łudziński prezentuje poziom tragedi w tych trzech meczach nic nie ma z niego dobrego jesienią był super teraz gra tragedię. Klofik nic nie robi tylko biega bez celu. Obrona ja niewiem czy Olszewski ich nie trzyma krótko nie ustawia latają jak pacany po murawie,środek dramat Sztyla to cień piłkarza a kto jest winny Tarasiewicz on odpowiada za przygotowania piłkarzy za transfery i politykę transferową i dość o fuzji kopacze są bez ambicji i mają nas kibiców w duuuuupie. Taka jest prawda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufok Nie zgadzam się ze zbyt pesymistycznym tonem prasy IP: *.as.kn.pl 26.03.08, 01:19 stanę w obronę Tarasiewicza oraz dołożę parę nowych przyczyn gorszych wyników na wiosnę: błąd ze zbyt długim trzymaniem Olszewskiego jest dość oczywisty, niemniej zobaczymy, kto z Łomżą będzie bronił.Mam nadzieję, że Kaczmarek. Pamiętam jak w 4 meczach Premier League Massimo Taibi puścił 11(albo nawet 13 goli)broniąc bramki MU! Dopiero podczas 5. meczu zasiadł na ławie, a trenerem jego, jak wiadomo, był najwybitniejszy trener świata Alex Ferguson.(tak na marginesie: od kibiców Taibi dostał ksywę niewidomy wenecjanin:)) Prawdą jest też,że to nie on tylko odpowiada za te 2 bramki(loby).Słusznie zauważa to as na dolnoslaskapilka.pl: dolnoslaskapilka.pl/artykul.php?id=152 Przecież ktoś także zawinił w obu przypadkach dopuszczając do sytuacji,że piłkarze oddali szczały. Niestety ogłoszenie decyzji planów fuzji na krótko przed rundą wiosenną i skandalicznie demotywująca wypowiedź rzecznika Groclinu, Pięty dla TVN 24: "Forma fuzji,którą wymyślono w Grodzisku, oznacza, że piłkarze Śląska, którzy za dwa miesiące mogą wywalczyć awans do OE-od jesieni zostaną przeniesieni do czwartoligowych rezerw. Na palcach jednej ręki można policzyć tych którzy mają szansę na znalezienie się w kadrze Groclinu." DZIĘKI M.IN. TAKIM "KWIATKOM" nie ma już tego TEAM SPIRIT z jesieni, bo każdy zawodnik sobie rzepkę skrobie i myśli co najwyżej o swojej przyszłości i kasie, a nie o dobru drużyny. Swoją drogą wypowiedź Pięty przestaje dziwić, a wszystko zaczyna układać się w całość, gdy słyszy się jak ta sama osoba mówi o 14 tyś. Grodzisku i okolicach jako MAŁEJ AGLOMERACJI!(3. część relacji na youtube z niedawnej konferencji dla dziennikarzy w Grodzisku). Z definicji aglomeracja to teren o intensywnej zabudowie i dużym skupieniu ludności...Czy takie jest w Grodzisku i okolicach?Kto był, albo sobie zobaczy na Google Earth ten będzie wiedział,że zdecydowanie NIE!Nie wiem jakiego pojęcia trzeba by użyć w stosunku do Wrocławia używając tej samej miary.PRZYPUSZCZAM, że wieloczłonowego wyrażenia... Te i niemało innych przykładów są podstawą do wielce prawdopodobnego przypuszczenia, że Z.D. i jego ludzie zrobią wiele, aby w nowym tworze było jak najwięcej z Groclinu i Grodziska!Oczywiście pod marketingową nazwą Śląsk... Padają głosy i padną, że Widzew i Zagłębie Lubin spadnie po sezonie, a piłkarze mają odpowiednio jakie takie i b. niezłe wyniki. Owszem, ale nie wiadomo, czy one spadną!Przypominam, że 12 albo nawet 13 klubów z OE opowiedziało się za abolicją, a zmiana prezesa(zapewne, by pochwalić się za chwilę sukcesem, bo niby po co zmieniony on został właśnie teraz już po rozpoczęciu rundy wiosennej?) w Zagłębiu może świadczyć, że uda się nowemu prezesowi odwlec decyzję o 2 tygodnie, kiedy kwestia abolicji będzie poruszana! Jeśli jednak Zagłębie poleci poczekajmy z ocenami do końca sezonu. Ostatnio już zaczyna słabnąć(wyraźna porażka z Legią i b. szczęśliwe zwycięstwo z Ruchem,z którym ostatnio im się b. dobrze grało, a Ruch grał m.in. bez Grzyba ich, moim zdaniem, najlepszego, a na pewno najskuteczniejszego, zawodnika i kapitana zarazem).Widzew też ostatnio już gorzej punktował. Sporo przyczyn niepowodzeń leży, moim zdaniem także, w psychice. O tym redaktor pisał.Dodam czego nie napisał: po prześledzeniu wyników okazuje się jak rzadko do wiosny w tym sezonie pierwsi traciliśmy gola w meczu.Tylko 5 razy na jesień(na 19 spotkań!)+2 w PP.Z czego potem w 2 przypadkach udało się nam odnieść zwycięstwo(oba u siebie)[+1 w PP po dogrywce].Teraz na wiosnę już w 3/3meczach pierwsi traciliśmy gola! Bramkarz i obrona nie grają tego co jesienią i to jest poważnym kłopotem. Przyczyn w złym wyciąganiu niekorzystnych wyników na wyjeździe trzeba też częściowo szukać w słabszym dopingu nas, kibiców poza Wrocławiem.Słabszy doping powoduje, że zawodnicy mają mniejsze wsparcie i czują się mniej pewnie. We Wrocławiu dużo się nasz doping ostatnio poprawił, na wyjazdach dużo jest wciąż do zrobienia. Mam nadzieję,że od Stalowej będzie już lepiej i to przełoży się także na wyniki piłkarzy. Trochę dziwi i martwi mnie ton w prasie, moim zdaniem, jest za bardzo pesymistyczny. Owszem mamy ciągle 0 punktów na wiosnę, ale jeszcze jest 12 meczów i b. dużo punktów do zdobycia, a inni konkurenci też tracą i nierzadko nie zachwycają grą. Ostatnimi czasy Śląsk z mocniejszymi drużynami grał lepiej(jeszcze w 1. lidze pokonaliśmy np. dwukrotnie późniejszego mistrza Legię, który po porażce z nami był potem długo niepokonany;czy z bliższej przeszłości 1:1 w Gliwicach,gdzie nikt już od dawna nie wygrał, a Piast już wtedy sporo nie zaznał w ogóle porażki;remis w Gdyni, gdzie wcale nie murowaliśmy bramki, grając odważną piłkę, remis z wielką Wisłą Kraków w PP...Na wyjazdach jeździ nas też coraz więcej. Doping ze Zniczem od 0:3 był co najmniej dobry. Po porażce u siebie(czy ogólnie) po długiej serii bez często w sporcie przychodzi kolejna. Do tego z Gieksą (a graliśmy większość meczu w 10!) i Zniczem stworzyliśmy odpowiednio jakieś 2 i 3 razy więcej sytuacji! Łomża jest idealnym przeciwnikiem na przełamanie i wierzę że ono z naszą pomocą nastąpi. Jest jeszcze 12 meczy do końca i potencjalnych 36 punktów do zdobycia.TO SPORO I NASZA SZANSA, TRWAJCIE W WIERZE i DOPINGUJCIE. Odpowiedz Link Zgłoś