Dodaj do ulubionych

Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:12
Nie placz nedzny redaktorzyno, ani Twoje, ani Twoich kolegow zale wylewane w internecie, bo do tego zeby komus to powiedziec w twarz to Ty jaj nie masz, na nikim wrazenia nie robia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adamo Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.chello.pl 15.08.08, 22:13
      Człowieku o czym Ty piszesz ??? Jesteś największym młotem i betonem jakiego
      widziałem Kibolstwo co to jest za określenie???? Czy Ja Cię obrażam ??? Czy Ty
      choć raz byłeś na meczu wyjazdowym ??? Jak My odpowiadamy gościom na zaczepki
      to jest żle i jesteśmy kibolstwem jak my jedziemy na wyjazd i nas wyzywają to
      wszystko jest w porządku i nikt o tym nie pisze Pewnie mamy witać drużynę
      Polonii chlebem i solą ..... szkoda słów na człowieka który nie ma pojęcia o
      środowisku piłkarskim i tylko czeka na sytuację aby zajątrzać.
      • Gość: antyadamo Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.acn.waw.pl 15.08.08, 22:43
        ale głupiec.
        • Gość: adny GW chce PawłaW.z powrotem na stanowisku rzecznika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 10:02
          Był lepszy? Tęskni pan za nim redaktorze Wołowski?
          Nic prostszego - bierz pan łom, młotek, nożyce do cięcia drutu i idź
          Pan go uwalniać z przedłużającego się "urlopu".
      • h5n1_kaczory Marzy mi się taki oto scenariusz: 15.08.08, 23:00
        Kibice Legii jadą na rewanż do Moskwy w liczbie ponad 15 tysięcy,
        tak jakby Legia grała w finale LM.

Od pierwszych minut przekrzykują rosyjskich kibiców, śpiewają hymn i
        wykrzykują hasła typu "Gruzja! Stalin! Beria! Hurra!"

Na trybunach jest też Nasz Prezydent Lech Kaczyński... Ruskom
        szczęki opadły, gdy zobaczyli, że ma na sobie szalik amerykańskiej
        drużyny "Chicago Fire" lub np. "New York Yankees". Gul by im
        chodził, aż by ich skręcało w środku.

Legia wygrywa 2:0 a kibice śpiewają na cześć Prezydenta "Pieśń o
        Małym Rycerzu"...
        "W stepie szerokim, którego okiem Nawet sokolim nie zmierzysz Stań,
        unieś głowę, Wsłuchaj się w słowa Pieśni o Małym Rycerzu..."
      • Gość: Alek Bałwan Wołowski IP: *.witnet.pl 16.08.08, 09:12
        Bałwan Wołowski, od pewnego czasu idąc za przykładem swojego guru
        miernego redaktorzyny Steca używa wyrazów ;kibol, kibolowstwo; sam
        nie wiem co znaczących. Wyłącz sie w końcu człowieku.
        • Gość: MarcinW Redaktorzy sportowi GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 09:46
          To ciekawe zjawisko, nie wiem czy spotykane w innych gazetach.
          Raz na jakiś czas dziennikarze GW piszący o piłce "wjeżdżają" na
          osobę Wojciecha Hadaja.
          Nie wiem z czego to wynika, z nudów, z braku tematów do opisania,
          może z innych powodów.
          Fakt jest taki, że red. Wołowski jest trzecim w przeciągu dwóch lat
          który porusza temat spikera, a teraz też rzecznika prasowego klubu z
          ul. Łazienkowskiej (poprzedni to Panowie Błoński i Stec).
          Trochę dziwne, że nie zdarzają się tym czy innym redaktorom GW
          piszącym w zasięgu ogólnopolskim teksty o spikerach ze stadionów
          innych drużyn grających obecnie lub w przeszłości w polskiej
          Ekstraklasie.
          To jest nudne i śmieszne.
          Pan Hadaj stara się utrzymywać stanowisko neutralne i ma do tego
          pełne prawo, dopóki jest spikerem na stadionie Legii.
          I to tyle w tym temacie.
    • Gość: Asti piękny tekst,czysta prawda IP: *.cable.ubr17.uddi.blueyonder.co.uk 15.08.08, 22:14
      tego człowieka juz dawno powinno nie byc w polskiej piłce ! na
      stadionie Legii. To zenujace,by Hadaj był rzecznikie takiego Klubu
      jak LEGIA !
      • Gość: kibic Legia długo nie będzie wielkim klubem..... IP: *.waw.cdp.pl 15.08.08, 22:57
        Bo niestety klub to również kibice. Wystraczy porównać ostatnie mecze w UEFA Legii i Lecha. Przeciwnicy naszych drużyn porównywalni (no może Moskwa trochę lepsza od Zurichu choć w grze nie było tego za bardzo widać). Lech niesiony świetnym dopingiem pełnych trybun rozniósł rywali. Legia grając przeciwko Moskwie i niestety mając przeciwko sobie kibiców osiągnęła kiepski wynik. W rewanżu zagra pewnie lepiej bo będzie przygotowana na antydoping....... ale chyba nie dadzą rady. No cóż kibole wolą pasjonować się pojedynkami z Wodzisławiem.
        Kulturalniejsza część widowni nie potrafi chyba stłamsić garstki bandziorów, a może też nie chce. Bo w sumie po co dostać w ryj w imię jakichs tam ideałów.

P.S. Byłem na kilku meczach Legii. Mam nadzieję że kiedyś jeszcze pójdę jak już będzie kulturalnie. Chętnie zdarłbył gardło dopingując Legię.....
        Życzę powodzenia.
        • Gość: R Re: Legia długo nie będzie wielkim klubem..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 23:04
          Wildze ze z ciebie kibic pełną gębą tak trzymaj !!! śmiać mi sie chce jak takie
          coś czytam .... Nie wiesz o co wałczą kibice Legii to sie nie wypowiadaj . Legia
          ma czołowy doping w Polsce wraz z ultraaską !!!
          Od razu podkreślam ze nie jestem kibicem Legii
          • Gość: vlad Re: Legia długo nie będzie wielkim klubem..... IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.08, 21:30
            a o co walcza kibice Legii ?????
        • Gość: MarcoPolo Legia odpadnie z Fk Moskwa IP: *.tkk.pl 16.08.08, 02:01
          I bardzo sie ciesze bo gra beznadziejnie. Fatalnie zarzadzany klub i
          beznadziejni kibice. Wstyd...
        • Gość: zoo Re: Legia będzie wielkim klubem..... IP: *.range86-136.btcentralplus.com 16.08.08, 04:10
          Drogi "kibicu", byles na kilku meczach Legii, bylo nie kultularnie... bardzo cie
          przepraszam, bowiem po czesci jestem temu winien. Obiecuje, ze nastepnym razem,
          majac na uwadze KULTURALNYCH, GRZECZNYCH, Z DOBREGO DOMU WYWODZACYCH SIE kibcow
          takich jak ty, sedziego nazywac bede "kaloszem" ( a nie ch*jem zlamanym), akcje
          druzyny przeciwnej nagradzal bede brawami(przeciez to swieto pilki!), a 'fanow'
          gosci przyjmowac bede z tradycyjna polska goscinnoscia.

Teraz na serio... zastanow sie prosze, dlaczego pilka nozna jest najbardziej
          popularnym sportem na swiecie. Dam ci pewna podpowiedz - fakt, ze nie jest to
          rozrywka 'kulturalna' badz 'yntelektualna' ma tu pewne znaczenie.

A tak jeszcze na marginesie... wskaz mi JEDEN (tylko JEDEN) stadion na swiecie
          gdzie mecze tocza sie w 'kulturalnej' atmosferze (oczywiscie, nie wliczamy tutaj
          stadionow gdzie kibice nie dopinguja, bowiem tam nie ma atmosfery). CZEKAM na
          ODPOWIEDZ!!!
          • Gość: aqw Re: Legia będzie wielkim klubem..... IP: 83.238.201.* 16.08.08, 10:17
            Tu nie chodzi o to, aby wszyscy siedzieli w garniturkach i cicho siedzieli.
            Jeżeli wy kibice legii naprawdę nie widzicie, jakie idiotyczne skutki przynosi
            ta wasza akcja, jakie chamstwo jest an stadionie w porównaniu do innych ligowych
            aren to proponuję naprawdę strzelić sobie setę, może po pijaku coś zobaczycie.
        • Gość: pacal que IP: *.gprs.plus.pl 16.08.08, 11:04
          Też mi znawca ligowych realiów się znalazł.

> W poznaniu, gdzie hymn w refrenie opiewa Legie jako stara kurwe,

Bredzisz. W hymnie Lecha nie ma ani słowa o jakiejkolwiek innej drużynie. To
          byłoby żałosne.
          • Gość: pacal ups, to miało być do DarKo, parę postów poniżej:) IP: *.gprs.plus.pl 16.08.08, 11:08
        • Gość: adrian g. Re: Legia długo nie będzie wielkim klubem..... IP: 80.72.34.* 13.10.08, 21:50
          a ja mam nadzieje, ze juz nigdy nie przyjdziesz. stadion to nie
          teatr, zdzieraj gardlo na kolejce gorskiej.
    • Gość: pre Hadaj kibolem haha IP: *.1.12.vie.surfer.at 15.08.08, 22:17
      gazeta szaleje
    • Gość: A(L)G mierny dziennikarzyna ten Wołowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:19
      Panie Wolowski
      dosc kiepski z Pana dziennikarzyna i byc może dlatego aby być
      zauwazonym, podejmuje Pan ten temat. Proponuję nie kompromitować się
      dalej i odpuścić sobie tą kwestię. A Panu Hadajowi to może Pan
      jedynie buty czyścić (o ile by tego chciał oczywiście).
      • sakart2008 Re: mierny dziennikarzyna ten Wołowski 15.08.08, 22:21
        jesli kolesie twego pokroju bronia tego kogos to redaktor gazete ma racje.....
      • Gość: Darek Dziekanowski [...] IP: *.e8.5546.static.theplanet.com 15.08.08, 22:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sakart2008 powinien zostac zecznikiem LZS Jedwabne 15.08.08, 22:19
      tam juz kiedys mieli takich zecznikow i trenow.
      • obserwatore77 tylko kto zostanie rzecznikiem LZS Koniuchy ? 16.08.08, 01:03
        albo LZS Naliboki?
    • Gość: Leon Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.chello.pl 15.08.08, 22:24
      Hadaj to nie marionetka i ma swoje zdanie... no i to "kibole" to takie
      popularne przez gazeta.pl, ale może dziennikarze zerknęli by "głębiej" i
      dowiedzieli by sie o co chodzi...
      • Gość: wdz Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:40
        ta zerkną ... Media specjalnie okazują taki obraz Polskich trybun ... Co do
        bluzg na stadionach , ludzie nie róbmy z siebie świętych przecież każdy używa
        wulgaryzmów nawet dzieci w przedszkolu ...A Jeśli dziennikarze jakże sławetnej
        GW myślą ze tylko na polskich stadionach tak jest to gratuluje głupoty gdyż na
        większości stadionów świata dochodzi do wyzwisk - to są emocje i antydoping dla
        rywala . ale co wy możecie o tym wiedzieć panowie pseudo znawcy ci z gazet i ci
        z klapkami na oczach którzy nie maja zielonego pojęcia o kibicowaniu które
        dla tys ludzi jest czymś bardzo istotnym w ich życiu,ale zawsze najwięcej mówią
        ci którzy kompletnie sie na tym nie znają gdyż uważają kogoś w szaliku od
        razu za morderce chuligana . Kibolstwo jako zło jest tematem wciąganym jak Koka
        przez narkomana . Proste ale my prawdziwi kibice robimy swoje i dalej drzemy
        gardła do czerwoności jeździmy za swą drużyną setki kilometrów wydajemy kase
        robimy oprawy a na reszte takich ludzi jak wy z Gw mamy wyjeb... Pozdro dla
        Prawdziwych Kibiców !!!
      • Gość: DarKo Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.chello.pl 15.08.08, 22:44
        Panie Wolowski,
        Nie mam Pana maila stad komentarz tutaj...
        Do tej pory mialem Pana za faceta, ktory wie o czym pisze i co mowi w
        telewizyjnych transmisjach...
        Po tym pseudoartykuliku jak jeden z moich przedwpisarzy mam Pana za totalnego
        betona, pianobijce i po prostu idiote w sprawach kibicowskich i prosze niech Pan
        z tym skonczy.
        Przechodze na Ty, bo ten Pan (nadal z duzej litery) juz mi nie przechodzi...
        Byles kiedys na wyjezdzie z kibicami?? Na koronie, gdzie dla 750 kibicow otwrta
        jest jedna bramka i "szczegolowa" kontrola zebys obejrzal jak najmniej
        spotkania?? Na wodzislawiu gdzie widocznosc jest zadna?? Na widzewie, gdzie
        rzucaja w ciebie kamieniami?? W poznaniu, gdzie hymn w refrenie opiewa Legie
        jako stara kurwe, albo w zabrzu, gdzie policja gazuje w ramach zabawy juz na
        peronie??
        Na pewno nie i na 100% o tym nie napiszesz, bo to sa tematy, ktore musialyby
        postawic "kibolstwo" w swietle pokrzywdzonych...
        A byles w Wiedniu, gdzie KIBICE austrii wieden stali z rozdziawionymi gebami i
        patrzyli i sluchali jak sie dopinguje??
        Tez nie... Wiec prosze cie, skoro nie znasz realiow, zamknij sie i nie rob ze
        swojego nazwiska sciery, bo tracisz szacunek ludzi...
        A o temacie atmosfery na Ł3 jesli chcesz miec opinie pewnego zrodla, porozmawiaj
        z "kibolstwem"... zdziwisz sie co to za ludzie.
        Dziekuje za uwage.
        • Gość: DonParis Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 02:15
          Może się redaktor zdziwić, jak następnym zdemolowanym miastem po Wilnie będzie
          Moskwa...Tym razem zadanie jest cięższe.
        • Gość: kks Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.gprs.plus.pl 16.08.08, 08:52
          zastanow sie idioto gdzie hymn lecha obraza legie?? znasz go wogole?? ale baran
          jestes wiekszy niz ten redaktor... zal mi ciebie
          • Gość: pacal no właśnie, dołączam się do "kks" IP: *.gprs.plus.pl 16.08.08, 11:10
            Też mi znawca ligowych realiów się znalazł.

> W poznaniu, gdzie hymn w refrenie opiewa Legie jako stara kurwe,

Bredzisz. W hymnie Lecha nie ma ani słowa o jakiejkolwiek innej drużynie. To
            byłoby żałosne.
        • Gość: s HAlo Darko Debil bo tak masz na imie IP: *.eastwest.com.pl 16.08.08, 13:01
          gdzie w hymnie Lecha jest o Legii. Udowdnij. Albo jestes klamca albo
          debilem.
    • Gość: GKS BEŁCHATóW Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.elektron.com.pl 15.08.08, 22:27
      Legia to Żyleta!!! Stop dla pseudo dzialaczy i pseudo dziennikarzy.
    • Gość: 100Q Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.spray.net.pl 15.08.08, 22:27
      ten wyjec rzecznikiem legii! Widzę, że wraz z coraz słabszym
      poziomem sportowym w legii i sprawy organizacyjne zaczynają osiagać
      poziom śmieszności.
    • Gość: Forest Ruscy IP: *.telpol.net.pl 15.08.08, 22:31
      Akurat 90% akceptuje lżenie na "Ruskich" więc to był marny
      argument ;)
      • h5n1_kaczory Re: Ruscy 15.08.08, 23:10
        Lżenie Ruskich to mało, ich się powinno wykluczyć z LM, z pucharów
        UEFA i z igrzysk olimpijskich!

A żeby się nie burzyli za bardzo, to samo zrobić z Gruzinami.

I niech na przyszłość pomyślą, albo sport, albo bawią się w wojnę.
        • Gość: greg Re: Ruscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 10:50
          Z wykluczeniem ich z rozgrywek - zgoda. Co do wyzwisk i lżenia - już
          nie. Każdy kto zachowuje siepo chamsku wystawia swiadectwo sobie.
          Tyle, ze oni akurat się tym nie przejmują.

Jest jeszcze jeden problem, należałoby wykluczyć również te państwa,
          które prowadzą swoją zabawę w Iraku i Afganistanie. Bo taki argument
          na 100% wysuną Rosjanie. I tu jest problem podwójnej moralności.
    • Gość: kotek mamrotek Wołowski łże jak pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:31
      "przypominał legionistom, że kolejny mecz jest w Łodzi, więc trzeba zabrać ze
      sobą kamienie" - łżesz jak pies, Wołowski - Hadaj nic takiego nie powiedział.
      • Gość: kml. Re: Wołowski łże jak pies IP: 195.16.90.* 15.08.08, 22:37
        Czy jak wyzywam kibiców przeciwnej drużyny na meczu to jestem kibolem? No ludzie
        kochani, litości. Po co pisać takie artykuły? Wołowski, mam dla Ciebie radę.
        Rozpędź się i uderz głową w ścianę. Nie wiem czy pomoże, ale na pewno nie
        zaszkodzi!

• Gość: adny OJ będzie procesik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 23:27
          a potem schylanie się po mydło pod prysznicem....

Tak się kończy kłamanie panie Wołowski.
          Ogólnie warto zadać pytanie, czy ten pan (D.W.) ma równo pod
          sufitem, czy też nie. To jest trudne pytanie.
          • Gość: hakon666 zgadza się łże redaktorzyna IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.08, 23:47
            Hadaj przypominal kibicom nie zeby brali kamienie do łodzi a kaski (bo będą leciały kamienie). to chyba nie to samo.
        • Gość: xcx Re: Wołowski łże jak pies IP: *.chello.pl 16.08.08, 00:31
          Na pewno jesteś chamem.
        • Gość: znafca Re: Wołowski łże jak pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 09:07
          Hadaj za te kamienie powinien wytoczyc mu proces, wtedy moze "dzienikarze" beda
          dokladniej "cytowac"
      • Gość: tyre Re: Wołowski łże jak pies IP: *.chello.pl 16.08.08, 01:28
        Sprostuj to Wołowski, bo o ile pamiętam Hadaj zapowiedział kolejny mecz (wyjazd
        do Łodzi) i przypomniał jedynie, że "proszę na siebie uważać, bo tam przywitają
        nas jak zwykle kamieniami". Nigdy nie zachęcał do brania ze sobą kamieni lub
        rzucania nimi w kibiców Widzewa.
    • Gość: siwy oks Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.08, 22:31
      Komentator Gazety Wyboreczej....buehhhehee .I wszystko jasne...
    • Gość: :( Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:37
      niestety, pan Hadaj na jakimkolwiek stanowisku, to dla Legii straszny przypał
    • Gość: Kibol Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.xdsl.centertel.pl 15.08.08, 22:37
      A G...o Cie to obchodzi dziennikarzyno, zostaw nas i nasze Bagno w spokoju!
    • Gość: lipst Re: Popłacz się, redaktorku IP: *.chello.pl 15.08.08, 22:40
      Kiedys trener Anglików po meczu na Łazienkowskiej pytał co to za
      kretyn się wydziera przez mikrofon i że w cywilizowanym świecie to
      jest nie do pomyślenia. Istotnie cała Polska słyszała jak Hadaj
      wydzierał się wtedy jak małpa której wsadzono w du.pę lokówkę. żenua
    • Gość: Deg "Kibice" Legii to głównie wieśniactwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:42
      Tak jak w tytule 90% "kibiców" nie ma pewnie ukonczonej podsatwówki.
      Jak na klub ze stolicy prezentują pozim A-klasowy i są z tego dumni.
      Mogą się tylko uczyć od Poznanskich kibiców, ale nie potrafią bo są
      za głupi. Wszyscy się wstydzą, że jesteście gorsi od swych piłkarzy.
      A walczyć z głupotą należy na każdym kroku. Wykopmy debili ze
      stadionów!
      • Gość: wdz Re: "Kibice" Legii to głównie wieśniactwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:48
        Zabłysłeś no ale widzę ze mam doczynienie z expertem w dziedzinie kibicowania
        ... Myślisz że ci którzy chodżą na Ł3 maja podstawówkę? Wyobraź sobie ze na
        stadiony chodza też uczniowie Szkół wyższych którzy nalezą do ultrasów -
        ciekawe czy zaczaisz o co biega , pewnie nie bo jak reszta ,,obeznanych "
        wiesz dużo, dużo wiecej od innych ...
      • Gość: Szoszon Re: "Kibice" Legii to głównie wieśniactwo!!! IP: *.chello.pl 15.08.08, 22:55
        Panie Darku, niechze sie pan nie osmiesza uzywajac slownictwa kolegi z redakcji.
        Mowie o tym co ma polepione wlosy na glowie i wyglada jak stara cebula. Moze
        lepiej by bylo gdybyscie sie zajeli meritum sporu miedzy klubem, a kibicami.
        Wrzutki na ludzi, ktorzy dali w niezbyt lagodny sposob wyraz temu co sie dzialo
        na boisku to nie grzech. Chyba, ze wychodzimy z zalozenia "jak Kuba Bogu, tak
        Bog kubie". W takim badz razie jest pan dla mnie od dzisiaj dziennikarzyna. Ja
        nie lubie byc okradany z pieniedzy. Idac na mecz i placac za bilet zawieram
        pewna umowe z klubem. Chce za te pieniadze zobaczyc ladna gre, ambicje
        zawodnikow i bramki. To co sie dzieje na Legii to kpina z ludzi. Pilkarze
        odrabiaja panszczyzne, a wladze w klubie raz po raz daja do zrozumienia ze
        kibicow to oni maja gleboko w powazaniu. W takim razie pytam: jakim prawem Legia
        ma dostac stadion za darmo z moich podatkow skoro mnie jawnie lekcewaza? Za co?
      • Gość: ryfke Re: "Kibice" Legii to głównie wieśniactwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:56
        "Ludzie nie lubią czegoś, jeśli tego nie rozumieją
        Nienawidzą rzeczy których nie mogą mieć
        Ludzie się boją wszystkiego, czego nie mogą pojąć
        I nienawidzą tego czego musieliby chcieć"
    • Gość: AP Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:45
      Mam nadzieję, że Hadaj poda Wołoskiego do sądu - NIGDY NIE POWIEDZIAŁ, żeby do
      Łodzi wziąć kamienie - tylko KASKI. I miał rację.
    • Gość: chris Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.subscribers.sferia.net 15.08.08, 22:48
      A zza daleka nędzny redaktorzyno przyjechali my ?Czy tylko zza miedzy na
      muranowie?I czemu redakcja puszcza takie ogłupiające teksty?
    • Gość: adamo Do Deg IP: *.chello.pl 15.08.08, 22:48
      Chłopczyku z wielkimi kompleksami powiem ci tylko tyle lecz te swoje kompleksy
      jak chcesz możesz je leczyc je nawet w Warszawie bo słoma ci z butów wystaje
      Dzieciaczku plusa jak widzę Ty stadion to widziałeś jedynie na plakacie
      Przytaczasz atmosferę z Lecha ok jest super ale jak Legiunia jedzie do Poznania
      to co nie ma wyzwisk pod adresem Legii i jej kibiców ???? Nie zabieraj głosu w
      sprawch które cie nie dotyczą
    • Gość: mc a czemu wybiórcza tak się uparła na kibiców Legii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:51
      Na innych stadionach też "króluje chamstwo". Jesteście już śmieszni z tą
      nagonką, wy żałośni dziennikarze i wasi wiadomego pochodzenia szefowie.
      • Gość: DarKo panie Wolowski IP: *.chello.pl 15.08.08, 22:53
        czekam na odpowiedz...
        • Gość: grzeczny Re: panie Wolowski IP: *.centertel.pl 15.08.08, 23:33
          jaka odpowiedz?
          z czym polemizujesz? okresl sie moze na poczatku czy jestes kibic
          czy kibol.
          nawet jesli wolowski pisze nieprawde w sprawie kamieni na widzew, to
          i tak dotyka problemu - jakim cudem rzecznikiem legii zostaje
          rzecznik kiboli, a nie kibicow i pilkarzy??? gdzie tu logika,
          rozwaga i myslenie o przyszlosci klubu??

kiboli dumnie prezacych muskuly i struny glosowe, ktorych rzekomo
          zazdrosza zdzisie z wiednia, nie chce ani klub ani normalni kibice
          • Gość: R Re: panie Wolowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 23:38
            aha czyli jeśli ktoś zdziera gardło i jest w bluzie z kapturem a nie daj Boże
            ma szalik, do szczupłych nie należy i jest krótko ścięty to wg ciebie jest
            KIBOLEM ?! człowieku ogarnij sie bo wywołujesz tylko współczucie!!!
            • Gość: grzeczny Re: panie Wolowski IP: *.centertel.pl 15.08.08, 23:52
              i vice wspolczucie versa.
              ubieraj sie jak chcesz. waz ile chcesz. nie do tego pije. kibic bez
              szalika jest smutny i to jasne.
              ale jesli kwintesencja Twojego pobytu na stadionie jest odmiana, a
              moze nie tyle odmiana, ile napieprzanie ku... na przeciwnika czy
              zrywanie flag, to przypominasz mi chlopca z piaskownicy, ktory musi
              nasikac do innej piaskownicy, a nie faceta
              • raf-ber Re: panie Wolowski 16.08.08, 10:50
                Gość portalu: grzeczny napisał(a):

> i vice wspolczucie versa.
                > ubieraj sie jak chcesz. waz ile chcesz. nie do tego pije. kibic bez
                > szalika jest smutny i to jasne.
                > ale jesli kwintesencja Twojego pobytu na stadionie jest odmiana, a
                > moze nie tyle odmiana, ile napieprzanie ku... na przeciwnika czy
                > zrywanie flag, to przypominasz mi chlopca z piaskownicy, ktory musi
                > nasikac do innej piaskownicy, a nie faceta

Nic dodać nic ująć. Można się doszukiwać jakiś zjawisk społecznych
                uwidacznianych w grupie, psycholog czy psychiatra sprawnie to wyłuszczy.
                Określenie "chłopcy z piaskownicy" doskonale oddaje charakter. Opowieści o
                herosach jeżdżących na mecze wyjazdowe, na "ustawki", walki z policją, te emocje
                przy przechodzeniu na sektor przyjezdnych - wszystkie te wspaniałe legendy to
                doskonała pożywka dla "chłopców z piaskownicy". Tak to po prostu wygląda dla
                kogoś patrzącego z boku.. tylko gdzieś na samym początku zgubiło się to co
                najważniejsze - piłka nożna.
          • Gość: adr Re: panie Wolowski IP: 80.72.34.* 15.08.08, 23:47
            ja jestem wg. ciebie kibolem. ale nienawidze tego slowa. i
            nienawidze wolowskiego, steca i innych piczkowatych pismakow po
            zaocznych studiach w pultusku czy innym ciechanowie. prawdziwi
            kibice nie napelniaja kiesy klubu tylko po to, zeby posiedziec na
            meczu i poogladac. naprawde, w canal plus lepiej. prawdziwi kibice
            bywaja na wyjazdach, przynajmniej od czasu do czasu, bo to znaczy,
            ze kochaja klub. ty nie jestes kibicem, ty jestes wlasnie takim
            dziwnym tworem, no wlasnie, chyba kibolem? wolowski tez sie nadaje,
            jak cie redaktorku cos boli, to idz do doktora.
    • mrozek6 Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? 15.08.08, 23:06
      Chodzi o to, że nikt w Polsce nie lubi kibiców (czy kiboli) Legii - a
      szczególnie w Poznaniu:)

Pytaniem jest dlaczego Wy, kibice drużyny z Łazienkowskiej macie taki
      "poszanowanie" w kraju?
      • Gość: bototy Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 04:22
        > Chodzi o to, że nikt w Polsce nie lubi kibiców (czy kiboli) Legii - a
        > szczególnie w Poznaniu:)
        >
        > Pytaniem jest dlaczego Wy, kibice drużyny z Łazienkowskiej macie taki
        > "poszanowanie" w kraju?

Może dlatego, że Ci którzy tak mówią o tej miłości do swojego klubu, jako jedyni
        zdemolowali swój stadion (palące się krzesełka) i np. stadion Polonii. To nie
        ludzie, to dzikusy dla których nawet ich klub jest sprawą drugorzędną w
        rzeczywistości. Po co misato ma im budować stadion, skoro komuś przyjdzie z tych
        "miłujących" Legię, zdemolować swój obiekt. Co już tego nie pamiętacie ?? Jak
        dla mnie możecie prowadzić ten protest przez następnych 10 lat, bo przynosi
        tylko wymierne korzyści:
        1. Frekwencja nad kanałkiem spada, bo normalni kibice mają w dupie ten protest i
        tak naprawdę nie wiedzą o co chodzi.
        2. Nie będzie nowego stadionu, nie wiem dlaczego miasto miałoby go budować,
        m.in. za moje pieniądze, tylko po to żeby słuchać wyzwisk a zero dopingu swojej
        drużyny
        3. Punkt 1. i 2. powoduje sportową degradacje klubu. Bez infrastruktury (nowego
        stadionu), kibiców nie przybędzie, kasy będzie mniej, zawodnicy coraz słabsi.

A co do gry piłkarzy ostatnio, oni po prostu dostosowali się poziomem do swoich
        kibiców. Protest wymierzony niby w ITI a najbardziej cierpią Boga ducha
        piłkarze, są jedynie pracownikami, praktycznie bez wpływu na swoje kierownictwo.
        Cóż, może to sprawiedliwość za te złodziejstwo piłkarzy za czasów komuny.
        Ja osobiście proszę was aby ten protest trwał jak najdłużej !!
        • Gość: bototy Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 04:36
          Nie wypisałem tutaj oczywiście, Wiednia, Wilna ale to jest oczywiste. A skoro
          padają argumenty ze na murawie w Wilnie było tylko 100-150 osób, to gdzie ta
          miłość do klubu żeby ich powstrzymać. Kibice Legii sami nie wiedzą o czym mówią,
          piszą Na derbach śpiewali na Polonie, na forach wypisują że nie grali z Polonią
          ale z Discopolo lub Groclinem Warszawa. Rozdwojenie jaźni, wybiórcza
          interpretacja rzeczywistości, bo przecież Lech gra na identycznych zasadach jak
          Polonia, tyle że na licencji Amiki a nie pojawiło się nic, że to Amica Poznań itd.
          To kwalifikuje się do leczenia, ot i cała prawda.
    • Gość: snajper1929 Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.08, 23:08
      szczerze smieszy mnie juz tacala krucjata przeciwko 'kibolstwu' w wykonaniu
      GW i jej redaktorow nie macie panowie innej pozywki czepiaciesie
      wszystkiego... jak kibice Beitaru wyieszali transparent TODAY WE GO OUT TO WAR
      milczeliscie... ciekawe coby bylo jakby to kibice Wisly takowy wywiesili...
      zenujaca jest wasza kampania... panie Wolowski a jakiejest Pana na temat
      katowania prez policje NIEWINNYCH kibicw GKS Katowice po zajsciach w Tarnowie
      i pozniejszej akcji przeciw pokicyjnej przemocy czemu przedstawiacie tylko w
      zlym swietle kibicoe???
      • mrozek6 Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? 15.08.08, 23:15
        Mogę się tylko domyślać - po akcji "Przyłączmy Wilno do Polski" w wykonaniu
        kibiców z Łazienkowskiej właśnie "kibole" z stolicy stali się symbolem całego
        zła na polskich stadionach.

Rozumiesz?
    • Gość: ????? Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.224.udn.pl 15.08.08, 23:12
      No Wołowski to ty też jesteś kibol , chcesz decydować kogo Łolter zatrudnia. Ty
      bandyto chcesz żądzić klubem. No i co, tekst jakby znajomy nie? chyba z GW.
    • pboecker Swieta racja 15.08.08, 23:23
      Ale jak znam Polskie obyczaje to bedzie mial pan problemy w "Firmie"ale do
      odwaznych swiat nalezy,trzeba sie przeciwstawiac takim zachowaniom"ukladom"
      POPIERAM!!
    • Gość: (L)egiaMasre1916 Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.chello.pl 15.08.08, 23:25
      Gazeta wybIÓrcza niech raz na zawsze odwali sie od Legii..wykorzystuja kazda
      okolicznosc by nam dopiec, kompleks jakis, uraz??!!!!!!!!
      co nóz pojawiaja sie negatywne, oczerniajace, szkalujace wypociny
      pseudodziennikarzy GW, ktorzy z rzetelnoscia i fachwoscia nie maja NIC
      wspolnego...przez takie oszolomy jak wy tworzycie stereotypy o polskich
      kibicach, szczegolnie uwzieliscie sie na kibicach Legii..nie twierdze ze
      jestesmy aniolkami, ale wsrod "kiboli"jak nazywacie WSZYSTKICH kibicow (na
      marginesie mega denne slowo) jest sporo wartosciowych ludzi, o wysokim
      statusie spolecznym. Ale wy wolicie tworzyc jakas rzeczywistosc i walczyc z
      nia, zajmijscie sie moze czyszczeniem i porzadkami w waszym bagienku, bo paru
      dziennikarzyn waszych ma daleko do idealu (wy wiecie o kogo chodzi)...
      • Gość: elo Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.08, 23:43
        Jakie stereotypy? Jakich "kibicach"?

Ja chyba widziałem coś innego w TV, kiedy ludzie o "wysokim statusie społecznym"
        robili w Wilnie żenade. Chcecie żeby nieuogólniać kibiców i kiboli? Pamiętajcie,
        że sami reprezentujecie nie tylko swoją Legię ale całą Polskę i nie mam zamiaru
        wstydzić się jako Polak, bydła takiego jak wy.

• Gość: (L)egiaMasre1916 Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.chello.pl 15.08.08, 23:52
          Wilno Wino WIlno..cos innego umiecie mowic????
          jesli jzu o tym Wilnie na murawie bylo MAKSIMUM 120-150 kibicow...na mecze
          chodzi 10-13 tysiecy (teraz mniej)...oblicz sobie teraz procent z tej liczby
          kibicow-majac na uwadze ze wiekszosc awanturujacych sie byla spoza Warszawy i na
          mecze w niej nie chodzi....teraz jakos inaczej wyglada ta chuliganka???
          • Gość: DAS Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.08, 23:56
            Co mnie obchodzi skąd było to bydło? Pamiętaj że łatwiej sobie popsuć reputacje
            niż później ją odbydować.
            • Gość: woley Re: Wołowski: Jak Legia walczy z kibolstwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 00:04
              Podobnie jak łatwiej chłonąć informacje jakie ukarzą min w prasie niż
              sprobować poznac o co chodzi tak na prawdę od kuchni , to nie boli, no chyba ze
              na samą myśl o pójściu na mecz masz cykora?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka