Gość: borowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 13:15 czy naprawde nie ma ciekawszych tematow do opisywania niz rzekoma nadwaga boruca?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sdgdasg Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od n.. IP: 82.160.142.* 20.10.08, 13:44 Gimnastyczne przygotowanie Artiego zawsze "leżało", nieimponował tym nawet w Legii. Nie wiem czy mu się chce poprawić ten element, ja postępów na tym polu nie widzę. Wystarczy spojrzeć na sposób w jaki się porusza ("flakowato"). Wydaje mi się, że Boruc "żyje" bardziej z umiejętności czytania gry i ustawiania się na linii (positioning), zawsze jest we właściwym miejscu: strzał z główki-on tam jest, dobitka-w niego, strzał pod poprzeczkę-broni. Najgorzej u niego z sytuacjami 1-na-1, a jak w tej sytuacji napadzior strzeli jeszcze po ziemi-kaplica,"siata" albo długi róg i pozamiatane, podniesione piłki Boruc potrafi lepiej wybronić. Tak czy inaczej, jak w konkluzji felietonu, Boruc rządzi w Szkocji i (najczęściej) w reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od 20.10.08, 14:14 No nie wiem czy w sytuacjach 1-1 jest cienki. Według mnie wtedy najczęściej właśnie widać jak ratuje zespoły przed golem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki tam Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.artforminternational.com 20.10.08, 16:20 ... ja przepraszam, ale skoro piszesz, ze w sytuacjach 1-1 jest cienki to chyba masz na mysli kogos innego, albo proponuje wizyte u okulisty, dobrego okulisty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.inetaccess.pl 20.10.08, 18:33 Gość portalu: sdgdasg napisał(a): > Najgorzej u niego z sytuacjami 1-na-1 Bardzo kontrowersyjne jest to co napisałeś, bardzo kontrowersyjne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yah Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 21:07 szczerze to akurat w 1vs1 moim zdaniem jest najlepszy na swiecie... malo ktory bramkarz tak pozno sie kladzie i robi to tak skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harv Boruc jak Schmeichel IP: *.konin.mm.pl 20.10.08, 14:02 Czy szanowny autor pamięta może P. Schmeichela? Podobieństwo jest oczywiste...myślę, że i zdolności również:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FC ...a Oliver Kahn (?) IP: 213.25.206.* 20.10.08, 17:12 ...on tez raczej do typu sprężysto-panterowato-rozciągliwego nie nalezal, a to jednak klasa swiatowa. Wydaje mi sie ze autor dobiera sobie przyklady pasujące do postawionej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: ...a Oliver Kahn (?) IP: *.net.euron.pl 20.10.08, 19:15 No nie wiem... przecież powszechnie wiadomo, że Kahn to brakujące ogniwo w teorii ewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;;l Re: ...a Oliver Kahn IP: *.range86-147.btcentralplus.com 20.10.08, 20:13 to najbrzytszy bramkarz swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l;. Re: ...a Oliver Kahn (?) IP: *.range86-147.btcentralplus.com 20.10.08, 20:12 racja a "bulldog" chilavert najlepszy bramkarz swiata ? dida, lehman, peruzzi, a peter cech tez nie wygląda na ruchawego,i co? sa to poprostu rózne typy i tyle gdyby boruc był gruby, nie miał sprawnych miesni brzucha to byłby dupa nie bramkarz z niego i broniłby sobie w 3 lidze przeciez to jest logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yah Re: ...a Oliver Kahn (?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 21:09 chilavert byl bramkarzem raczej srednim, zaslynal bardziej z strzelonych bramek niz parad Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: ...a Oliver Kahn (?) 21.10.08, 11:31 Peruzzi też raczej znany był ze "zbierania grzybów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od n... IP: *.acn.waw.pl 20.10.08, 14:06 w koncu zaczynacie zauwazac prawde o borucu. mam nadzieje ze doczekam sie jeszcze kiedys doceniania klasy victora valdesa z barcelony. bo na to zasluguje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 14:41 pochwalmy jeszcze Majdana, za to, że jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fileas Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.sds.uw.edu.pl 20.10.08, 15:16 aaa xd valdes jest najsłabszy w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.acn.waw.pl 20.10.08, 16:42 to jest wlasnie okazanie totalnej ignorancji wiele osob naprawde mysli ze wklubie fc barcelona pracuja debile i na sile stawiaja na slabego bramkarza dziennikarze robia krzywde niektorym pan stec kiedys pochwalil vv po krotkiej dyskusji w pubie champions. ale panowie z tvp ciagle tworza swoje chore wizje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robson_93 Boruc najlepszy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 15:25 Dla mnie Boruc to brmakrz który jest przynajmniej w 5 najlepszych jak nie wyżej i jeden bład tego nie zmieni, bo 1 tyg pozniej został bohaterem celticu broniac fantastycznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Boruc najlepszy.. IP: *.gdynia.mm.pl 20.10.08, 16:44 ja, mimo że Boruc jest z legii, mimo że zauważyłem jakby ostatnio trochę przytył, życzę mu wszystkiego najlepszego w jego karierze, bo swoją grą przekonał mnie siebie... kilka głupich błędów tego nie zmieni pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loczko Bzdura.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 22:04 Przeczytaj sobie co o tym meczu napisali Szkoci. sport.wp.pl/kat,32272,title,Ocena-szkockiej-prasy-przecietny-Boruc,wid,10484189,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czołg Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.chello.pl 20.10.08, 16:51 Stec, w dupie byłeś i gó... wiesz. Skomentuj to: Bramkarz Celtiku Glasgow Artur Boruc znalazł się na opublikowanej w poniedziałek liście 55 kandydatów do dorocznej nagrody Międzynarodowego Stowarzyszenia Piłkarzy Zawodowych (FIFPro). Wśród nominowanych przez FIFPro bramkarzy są ponadto: Włoch Gianluigi Buffon (Juventus Turyn), Hiszpan Iker Casillas (Real Madryt), Czech Petr Cech (Chelsea Londyn) i Holender Edwin van der Sar (Manchester United). pewnie nominowali go mniejsi fachowcy od ciebie, wypierdku z bielska-białej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozin z nazin Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.chello.pl 20.10.08, 16:54 Tekst generalnie na poziomie "sprawdźmy fryzury wybitnych dziennikarzy i popatrzmy na steca"... Do niego idealnie pasuje powiedzenie "Jak się nie ma w głowie, to się ma na głowie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustaw Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.10.08, 17:26 Jak dla mnie grafomania. Rozliczajmy Boruca za postawe, a nie za wyglad. Pisarz, ktory wyskoczyl z pytaniem, czy w Barcelonie znaja sie na bramkarzach, powinien wziasc pod uwage fakt, ze w drugim hiszpanskim klubie-potentacie zatrudniony jest , chyba gorszy od przecietnego Valdesa, Jurus Dudus... I to dopiero jest tzw. zagwozdka! ;) Reasumujac, Hiszpanie jednak lepiej selekcjonuja pilkarzy z pola, a Casillas, Reina czy Almunia to raczej wyjatki. Zreszta tylko dwoch z nich broni "w domu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nbmbn Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.range86-147.btcentralplus.com 20.10.08, 20:21 casillas,reina,almunia, canizares,molina itp itd jakie to wyjatki? hiszpanie produkuja najlepszych bramkarzy na swuiecie , dorównują im tylko włosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kki Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od n.. IP: *.ust.tke.pl 20.10.08, 17:25 Znowu stec bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzul Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od n.. IP: *.184-82-b.business.telecomitalia.it 20.10.08, 17:34 P. Steca zwykle da sie czytac ale nie tym razem. Od 1/3 tekstu zaczalem pobieznie przelatywac po co 3 linijce w poszukiwaniu czegos ciekawego. Bezskutecznym poszukiwaniu. Caly tekst mozna strescic krotkim zdaniem: "Boruc jest dobry ale gdyby schudl to byc moze bylby lepszy". Z ktorym zreszta trudno sie nie zgodzic. Cala reszta to barokowe ozdobniki, ktore niczego nie wnosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: 88.156.66.* 20.10.08, 17:38 Łatwo GRUBO przesadzić :D <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubies trzeba bylo przed Slowacja IP: *.iw3d.co.uk 20.10.08, 18:25 Trzeba bylo takie teksty publikowac przed Slowacja. Teraz 'Zaznaczam: nie wpatruję się w kontury Artura Boruca, by wyśledzić praprzyczynę jego błędu w przegranym meczu ze Słowacją.' to sie tylko osmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quii Re: trzeba bylo przed Slowacja IP: 217.153.39.* 20.10.08, 18:47 Angelo Peruzzi 180 cm 90 kilo i jakoś był wybierany 3 krotnie na najlepszego bramkarza serie a nie jestem fanem Boruca ale może ma porostu taką budowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomada Bzdury Szczęsnego!!! IP: *.city-connect.pl 20.10.08, 18:44 Z Borucem to tak jakbyscie napisali, ze Scarlett Johansson jest za gruba... O figurze i nawykach żywieniowych Boruca zaczęły krążyć plotki, od kiedy zaczął je niemal przy każdej okazji powtarzać Maciej (Nie)Szczęsny. To taki typowy czarny PR - a można się domyślać o co Szczęsnemu biega - żeby to jego synalek na Euro 2012 stał między słupkami polskiej bramki (Boruc jest zagrożeniem będzie miał wtedy dopiero 32 lata, a Szczęsny junior 22). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscio Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od n.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 19:01 Stec człowieku powinieneś pisać do faktu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.cust.tele2.se 20.10.08, 19:08 Boruc jest za gruby. I stad jego ospalosc, nie potrafi utrzymac koncentracji przez 90 minut. Poza tym jego gejowski chod, to czlapanie nozkami, wynika z tego ze doopa duza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czołg [...] IP: *.chello.pl 20.10.08, 19:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od 20.10.08, 19:12 Jak dla mnie Artur może wazyć nawet 6 razy tyle. Jeden ani nawet kilka gorszych występów nie zmieni faktu że jest po prostu dobrym bramkaezem i tyle. I znowu nie przesadzajmy- nie jest przecież jakoś makabrycznie gruby!! Swoją drogą to ciekawe jakby pan redaktor poradził sobie na boisku. Na jakiejkolwiek pozycji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dave nie rozumiem w czym problem... IP: *.acn.waw.pl 20.10.08, 19:39 Zawsze tak wyglądał i zawsze świetnie bronił. Wcale nie jest powiedziane, że jak schudnie 3kg to będzie lepiej bronił od Ikera... I tak jest wybitnym bramkarzem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goethek artykuł ten jest niczym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 20:00 tj. jest o niczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoGuLippi Re: artykuł ten jest niczym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 21:10 A ja będę cały czas powtarzał swoją teorię na temat bramkarzy polskich: - mamy solidnych bramkarzy ponieważ mamy słabą obronę i to oni zawsze muszą nas ratować i muszą mieć umiejętności takie jakie mają; - Boruc jest lepszy od wszystkich, ponieważ jeszcze gorszą obronę ma Celtic, jeżeli tę formację w ogóle można nazwać obroną. Odpowiedz Link Zgłoś
lukabravo Re: artykuł ten jest niczym... 20.10.08, 21:28 Boruc był w takiej albo i lepszej formie jeszcze zanim pojechał do Celticu. Bzdury opowiadasz. Fabian jest dobry, bo niby Arsenal ma słabą obronę? A Kuszczak jest niezły, bo w MU jest do dupy obrona? co to za bzdety? Odpowiedz Link Zgłoś
pater66 Ale wiadomość dnia - żenada nr 4 20.10.08, 21:29 Poziom działu sportowego - dno. Dział sportowy czy plotek.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumba_spar_abo Re: Ale wiadomość dnia - żenada nr 4 IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.08, 22:25 Nastepna bolaczka Polskiej Pilki to kolesie z nadwaga.Podejrzewam, ze dla Boruca odpowiednia dieta i higieniczny tryb zycia to temat tabu. A to pierwszy etap do pozbycia sie,moim zdaniem 10 kilogramowej nadwagi. Przeciez stac na wynajecie extra kolesi: od diety od gimnastyki i od tak zwanej ogolnorozwojowki. Boruc jest spoko-tylo troche za leniwy i zapasiony.Jak schudnie to moze byc jeszcze bramkarzem Swiata w przyszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcz10 Re: Ale wiadomość dnia - żenada nr 4 IP: 213.17.143.* 20.10.08, 23:26 zgadzam sie... Dzial sportowy (plotek.pl) spadl na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość Króczylil jęgi test, czym ród nożni się Bucor IP: *.254.190.90.dyn.estpak.ee 20.10.08, 22:24 Już przed laty pisano o typologii bramkarzy "zwierz" vs "latający". I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Peter Schmeichel IP: *.wroclaw.mm.pl 21.10.08, 00:51 Artur przypomina postura i stylem bronienia słynnego bramkarza MU. Jaki był duńczyk wie każdy kto troche sie zna choć na piłce - najlepszy bramkarz świata w tamtym okresie i jeden z najlepszych w historii. Boruc ma wszelkie predyspozycjie by stać sie równie znakomitym bramkarzem - jedynym brakującym elementem u Boruca jest teraz gra w zespole ze ścisłej czołówki europejskiej. Myślę, że latem Artur dostanie jakąś intratną propozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Peter Schmeichel IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 21.10.08, 02:12 Dostanie propozycje: schudniesz albo spie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scrm Re: Peter Schmeichel IP: *.pioma.mail.pl 21.10.08, 02:42 Najczęściej nie zgadzam się ze Stecem ale tutaj wyjątkowo przyznałbym mu rację. Boruc jest zapasiony i tyle. Nikt mi nie wmówi, że "tatusiowa" sylwetka z odstającym brzuszkiem jest idealna dla bramkarza a już przyrównywanie jego gabarytów do Schmeichela uważam za... grube nadużycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od n... IP: *.net.autocom.pl 21.10.08, 06:23 No i dalej mimo wszystko Boruc robiony na Boga... napiszcie jeszcze ze nalezy do pierwszej piatki bramkarzy na swiecie... Fakty zostaną faktami... Dobre mecze przeplata slabymi... gra dalej w lidze szkockiej... a to co mowila ancelotti nie moze byc wykladnikiem co do umiejetnosci boruca... Boruc w milanie poki co nie gral i nie gra... A ancelotti moze mowic co mu sie podoba... Dla mnie Boruc ZAWSZE ale to zawsze nie byl w pierwszej 5 nawet w europie... Najlepsi maja X razy mniej wpadek od niego... graja w x razy mocniejszych ligach... i sezon jest x razy bardziej intensywny i wymagajacy.... przestancie dalej z niego robic gerosa bo znow upadniecie na glebe gdy okaze sie ze nim nie jest... mowicie tylko o buffonie... casiliasie... cechu... ja widze mnostwo lepszych bramkarzy... chociazby: coupet, dida, frey... we wloszech znajdzie sie z 3 lepszych od niego... rowniejszych... po osttanich meczacg niewiadomo kto ma u nas bronic... ale dalej boruc niby jeden z najlepszych...czyli fbianski tez w pierwszej 5 najlepszych na swiecie? ;] albo blisko niej ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.chello.pl 21.10.08, 07:34 Bramkarze klasy światowej tym się różnią od pozostałych, że dobre mecze przeplatają słabymi, a nie odwrotnie... Nie obchodzi mnie to ile waży Boruc. Jeśli broni na najwyższym światowym poziomie to nie ma to najmniejszego znaczenia. Powiedz mi... a ile wpadek wg ciebie miał ostatnio Boruc? Bo ja poza jedną bramką ze Słowacją ich jakoś nie widziałem. To, że czasem zdarza mu się puszczać w meczu 2 bramki czy więcej jest w zdecydowanej większości winą tego w jakim gra klubie i tego w jakiej gra reprezentacji. Bez dobrej linii obrony nawet najlepszy bramkarz nie pokaże swoich umiejętności a on pokazuje je nadwyraz często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od n... IP: *.tktelekom.pl 21.10.08, 07:08 ARTYKUŁ BLE BLE, TAKIE SRANIE W BANIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Spaślak!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 07:26 Boruc to zwykły spaślak,tłuścioch a Oli Kahn,kawał chłopa ,potężny bez grama tłuszczu i brzucha ruszającego sie jak puding u Boruca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clara Artur to przystojny, postawny facet :-) IP: *.acn.waw.pl 21.10.08, 18:22 nie rozumiem czemu stale ktoś czepia się Jego sylwetki !! przecież to postawny, wysoki mężczyzna, nie widzę u niego nadmiaru kilogramów !! jakoś nie widzę aby mu to przeszkadzało być sprawnym i szybkim w bramce !! Odczepcie sie wszyscy od Artura !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumba_spar_abo Re: Artur to przystojny, postawny facet :-) IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.08, 19:42 Zalezy jakie kryteria odnosnie otylosci stosowac. Napewno tkanka tluszczowa u Boruca jest pokazna. Niech przestanie jesc jak szaleniec i zlopac piwo w hektolitrach i wezmie sie powaznie za diete. Boruc ma talent na swiatowa klase. Jesli bedzie zyl i funkcjonowal tak prywatnie jak i zawodowo jak Kahn czy Buffon to ma szanse byc bramkarzem Swiata (Buffon dwa razy, Kahn raz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KufelBydgoszcz Re: Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od IP: *.chello.pl 31.10.08, 16:31 BRAWOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trafiłeś kolego w samo sedno!!!!!!!!!!!!!To typowy temat zastępczy i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A poza tym w sumie zastanawiające,żwe Artur w 4 dni tak przytył...Bo o ile pamiętam,to po meczu z Czechami w Chorzowie jakoś nikt mu nie robił zarzutów,że niby ma nadwagę...Ale tak to już jest w tym naszym grajdole zw3anym Polską,że droga od bohatera do zera jest bardzo krotka!!!!!!!!!!!!!! Na szczęście sam Artur nie przejmuje się tym,co wypisują nasi polscy (i nie tylko)dziennikarze,ewentualnie ludzie,którzy się za takowych mają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I barrrrrrrrdzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!!Bo każdy,kto choć trochę się na tym zna wie,że Król Artur jest bramkarzem światowego formatu i nie ma alternatywy na numer 1 w bramce reprezentacji!!!!!!!!!!!!!!!!!Mamy co prawda wielu utalentowanych goalkipperów,ale choćby taki Fabiański musi jeszcze nabrać doświadczenia(czyt.grać jak najwięcej-choćby za cenę odejścia z Arsenalu...)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 162 Król jest tęgi, czyli czym różni się Boruc od n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 11:25 Strasznie beznadziejny artykuł. Wystarczy życzyć autorowi żeby osiągnął w swojej dziedzinie chociaż 1 procent tego co Artur w swojej. Niektórzy robią swoje a inni zamiast się przyłożyć stoją przed lustrem i podziwiają swoje ciało. Widać Stec jest w tej drugiej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś