Dodaj do ulubionych

Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - ...

IP: 95.108.9.* 19.05.09, 22:39
Dlaczego zdjecie przedstawia poznanskich kibicow przeciez nie wiadomo kto bym
prowodyrem rozroby --> przynajmniej nie wynika to z tekstu.
Obserwuj wątek
    • Gość: robak i jeszcze Bąka sokiem oblali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 22:45
      Jak zwykle GW urządzi nagonkę na Lecha.
      • Gość: Ja to ja Re: i jeszcze Bąka sokiem oblali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 23:14
        Przecież wiadomo, że incydenty wywołali dziennikarze GW, przebrani za kibiców,
        by mieć argumenty dla swojej potwornej nagonki, tak strasznie raniącej biednych,
        staruszki przez przejścia przeprowadzających kiboli :->>>
        • werato Re: i jeszcze Bąka sokiem oblali 20.05.09, 07:40
          Gość portalu: Ja to ja napisał(a):

> Przecież wiadomo, że incydenty wywołali dziennikarze GW, przebrani za kibiców,
          > by mieć argumenty dla swojej potwornej nagonki, tak strasznie raniącej biednych
          > ,
          > staruszki przez przejścia przeprowadzających kiboli :->>>

Kolego to nie jest śmieszne w Poznaniu pracujemy nad wizerunkiem klubu i kibiców od wielu wielu lat ,i kiedy zaczyna to wychodzić to taka super gazeta co chwilę urządza nagonkę jak nie na kibiców to rozsiewając nieprawdziwe nie sprawdzone informacje o stanie przygotowań do Euro 2012 .Popatrz ile razy wybiurcza czepiała się Poznania i kibiców jakoś nie pamiętam by opisywali jakieś inne miasto tak źle

• Gość: erkman Re: i jeszcze Bąka sokiem oblali IP: *.domainunused.net 20.05.09, 07:48
            Was atakuje? Nie rozśmieszaj mnie, potrafisz czytać? Przeczytałeś tekst czy
            walisz padliną gdzie popadnie? Dziennikarze GW wyraźnie napisali że to kibole z
            sektorów chorzowskich wybiegli a nie poznańskich. Macie ludzie jakąś manie
            prześladowczą a prawda jest taka że to najpierw z waszego sektora wybiegła banda
            z krakowa atakując cegłami sektor z... dziećmi.
            • werato Re: i jeszcze Bąka sokiem oblali 20.05.09, 07:54
              Nie rozśmieszaj mnie czyje zdjęcie jest na 1 stronie czyich kibiców co .poza tym
              z tekstu tego nie wynika jednoznacznie .A tak jesteśmy uczuleni bo jeden głupi
              artykuł może zniszczyć dorobek wielu dni
              • Gość: tutu Re: i jeszcze Bąka sokiem oblali IP: 162.116.126.* 20.05.09, 10:34
                > jeden głupi artykuł może zniszczyć dorobek wielu dni

a nawet minut czy sekund!
            • Gość: scarface Re: i jeszcze Bąka sokiem oblali IP: *.domainunused.net 20.05.09, 11:52
              Pierwsza zaatakowała Cracovia (wbiegli w sektor rodzinny), chwilę później z
              drugiej strony trybuny wybiegła "Wiara Lecha". Dopiero po tym dołączyli do bójki
              kibice Ruchu. Tak właśnie było, w przeciwieństwie do Was byłem na meczu i
              wszystko dokładnie widziałem.
              Teraz dalej płaczcie jak to GW was szkaluje (zwalając wszystko na kibiców Ruchu)
              :)))
              • Gość: lola Re: i jeszcze Bąka sokiem oblali IP: 194.126.166.* 20.05.09, 13:52
                Całkowita racja. ;)
              • Gość: pacal jasne, Wiara Lecha wybiegła. co za kretyn. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.09, 14:33
                Wiara Lecha była przez cały mecz zajęta dopingiem.

"Brawo" za gwizdy podczas hymnu. Po co wy startujecie w Pucharze Polski,
                skoro tak wam z tą Polską nie po drodze.
          • Gość: lola Re: i jeszcze Bąka sokiem oblali IP: 194.126.166.* 20.05.09, 13:50
            Pracujecie nad wizerunkiem kibiców?! To chyba dość marnie. Ich
            zachowanie było karygodne kiedy wybiegli z trybuny. To oni byli
            prowodyrami tych zamieszek. ;//
        • barnaba_only Kibol to wyznaca PiS 20.05.09, 07:45
          czekam na jazgot Kaczyńskiego i jego piesków w ich obronie
    • Gość: bulola Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 23:10
      podobno widzew wygwizdal hymn i poszli na ochrone

• Gość: Nikt Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.chello.pl 19.05.09, 23:14
        Ludzie nie byliście nie opowiadajcie pierdół, Cracovia wyskoczyła ze swoich
        sektorów, raz z jednej raz z drugiej strony trybuny i doszło do starcia na
        koronie, najpierw z kibicami Ruchu a później z policją..a później dym w trakcie
        przerwy pod bramami z policją
        • Gość: ivone Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.telpol.net.pl 20.05.09, 09:06
          Tak właśnie było.
        • Gość: Polak Widzef to nie Polacy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:56
          ???????????
      • marcin.2810 [...] 19.05.09, 23:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Polak Widzef to nie Polacy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:51
        A ja myślałem że to ruchole gwizdali bo słów hymnu Polski nie znają!
        • Gość: Pablos Re: Widzef to nie Polacy ? IP: *.domainunused.net 20.05.09, 11:53
          99% poloków nie zna drugiej zwrotki własnego hymnu, nie mówiąc o kolejnych.
    • Gość: Ślązak Całe szczęście-nie ma EURO w Chorzowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 23:20
      To była pełna amatorszczyzna i żenada - kibice z dziećmi uciekający na stadionie
      przed atakiem kibiców Lecha, policja która nie wie, co się dzieje, chaos... Już
      więcej na Śląski nie przyjdę, to nie ma sensu. No i KZK GOP oczywiście nie
      pomyślał, że warto po meczu trochę częściej tramwaje pościć.
      Żenada, organizacyjna żenada.
      Śląsku mój kochany, nie potrafisz nawet Pucharu Polski zorganizować. Całe
      szczęście - Euro będzie w innych miastach...
      • Gość: ZS Re: Całe szczęście-nie ma EURO w Chorzowie IP: *.chello.pl 19.05.09, 23:24
        Nastepnym razem do teatru albo na siatkówke !!!

PIŁKA NOŻNA BEZ PIKNIKÓW !
        • Gość: mk Re: Całe szczęście-nie ma EURO w Chorzowie IP: *.icpnet.pl 19.05.09, 23:40
          Wy byście pewnie chcieli na mecze czołgami jeździć:/// Piłka nożna to sport masowy, oglądany przez miliony ludzi przed telewizorami - byłoby miło, gdyby część z tych milionów mogła pójść na stadion i obejrzeć sobie mecz na żywo, bez ryzyka że dostanie po gębie dlatego, że nie zna przyśpiewek. Szalikowcom naprawdę pomylił się sport z armią: stadion to nie okopy, piłka to nie wojna: tu jest miejsce dla kobiet i dzieci.
        • Gość: ... Re: Całe szczęście-nie ma EURO w Chorzowie IP: 82.160.24.* 19.05.09, 23:41
          ty ciołku malowany be ztych pikników masz taki a nie inny obraz polskiej pilki ,
          nie dziwie sie swoim znajomym co na kilka meczy bundesligi smignac w roku,niz
          isc na zenujace polskie widowiska.
          ale spokojnie z czasem i u nas sie poprawi i pokaza chołocie gdzie ich miejsce
          ale to za 4-5 lat prognozuje.
          • Gość: stop Januszom Re: Całe szczęście-nie ma EURO w Chorzowie IP: *.domainunused.net 20.05.09, 11:55
            To jeździj sobie na Bundesligę i nie zawracaj innym głowy. Wszyscy odetchniemy z
            ulgą.
        • Gość: wak Re: Całe szczęście-nie ma EURO w Chorzowie IP: *.catv.glattnet.ch 20.05.09, 00:43
          Posluchaj glabie. Twoj czas juz sie konczy. Moze zrobicie jeszcze pare rozrob,
          ale twoj gatunek wlasnie ginie. Koniec waszej obecnosci na stadionach i w
          mediach to kwestia kilku lat. Zostaniecie wytepieni tak jak wasi przodkowie w
          Niemczech i Wielkiej Brytani, bo wasze istnienie nie ma racji bytu, ani
          ekonomicznego ani spolecznego.
          • Gość: Reth Byłem na Stamford Bridge IP: *.chello.pl 20.05.09, 10:30
            Chyba nie wiesz co mówisz, chuligani w Wlk Brytanii byli są i będą to ze ich nie
            widzisz w telewizji nie znaczy ze Brytyjczycy problem chuligaństwa wyeliminowali
            całkowicie. Byłeś kiedyś pod stadionem w Anglii lub w okolicznych knajpach?
            Mobilizacja policji pod stadionem większa niż w Polsce a w knajpach takie ekipy,
            że strach głowę odwrócić
            • Gość: D Re: Byłem na Stamford Bridge IP: *.bagu.cable.ntl.com 20.05.09, 11:28
              On tego nie wie bo czyta GW w ktorej napisano ze problemu chuliganstwa na
              wyspach juz nie ma,a to znaczy ze nie ma bo GW tak napisala.

Wpadnij na jakis mecz do Anglii z championship (polecam mecze Swansea czy
              Cardiff) ,League One (Leeds,Millwall) czy nizszych lig.

Zobaczysz jak sobie poradzono z chuliganstwem na wyspach mimo ze co 100m kamera
              na ulicy :)
        • Gość: KIBIC Re: Całe szczęście-nie ma EURO w Chorzowie IP: 92.5.142.* 20.05.09, 02:03
          Gość portalu: ZS napisał(a):

> Nastepnym razem do teatru albo na siatkówke !!!
          >
          > PIŁKA NOŻNA BEZ PIKNIKÓW !

Nastepnym razem brudne smieci wejscie sie za robote, pomozcie waszym matkom
          utrzymujacych was brudasy, pioracym wasze smierdzace skarpetki.
          Wszyscy wy kibile-niedojeby jestescie siebie warci, wpuscic was do wielkiej
          klatki i zostawic az sie wyzabijacie, zwierzeta, wtedy polska pilka odzyje i
          stanie sie wielka,bez was sk-syny.
      • Gość: Borek Re: Całe szczęście-nie ma EURO w Chorzowie IP: *.238.70.187.ip.airbites.pl 20.05.09, 00:49
        Ty ku... imbecylu... kto odpowiada za porzadek na stadionie... Policja????
      • Gość: pko Re: Całe szczęście-nie ma EURO w Chorzowie IP: *.sukcesnet.pl 20.05.09, 01:22
        eh jestes glupi czy udajesz glupiego?
      • Gość: lola Re: Całe szczęście-nie ma EURO w Chorzowie IP: 194.126.166.* 20.05.09, 13:48
        Ciekawe dlaczego byłam na tym meczu i żadnego zamieszania nie
        widziałam? Kibice z Lecha troche chcieli pobiegać po stadionie ale
        szybko zostali zatrzymani. Zamieszki zaczeły sie po meczu - z
        policja.
    • Gość: Schlesier O.S. polski i Ruski nie jedno,to samo! IP: *.range86-139.btcentralplus.com 19.05.09, 23:31
      polska jest nadal panstwem totalitarnym,wyrazanie pogladow na wiekszom skale
      jest bardzo trudne,wywolywaniwe zamieszek w Oberschlesien to standartowe
      dzialania warszawy,POLSKA JEST W REKACH ZACHODU!
      • Gość: Marek (L) s IP: *.skynet.net.pl 20.05.09, 02:06
        Nikt nikomu nie broni wyrażać poglądów, przestańcie tylko wymyślać jakieś nowe
        narody i nie będzie pretensji.
        • rojberek Re: s 20.05.09, 07:28
          Kto tu wymyśla jakiś nowy naród - są naród śląski tak jak i polski
          od dawien dawna. Ale ty mylisz pojęcia takie jak naród i
          obywatelstwo.
          • Gość: ASR Re: s IP: 83.142.184.* 20.05.09, 07:58
            no to własnie tą wypowiedzią pokazałes nam jak Ty rozumiesz słowo "naród" w
            opozycji do słów obywatelstwo, państwowość, etniczność i inne.
            Warto by poczytać trochę o historii Śląska, szczególnie o początkach XX wieku i
            dowiedziec się o co Wasi dziadowie walczyli, na pewno nie po to by siuśmajtki na
            forach internetowych pluli na ich poświęcenie dla sprawy polskiej i - czy Ci się
            to podoba czy nie - dla POLSKI.
            • rojberek Re: s 20.05.09, 13:54
              No właśnie, raczej Tobie polecałbym zapoznanie się historią Górnego
              Śląska, bo widać masz wyprany mózg przez propagandę PRL-owską.
              W powstaniach śląskich brało udział mnóstwo Polaków NIE ze Śląska,
              oraz działały polskie służby specjalne aby Śląsk wszelkimi sposobami
              przyłączyć do Polski.
              Ślązacy chcieli wolnego Śląska - zgadzali się nawet na autonomię,
              ale nigdy nie czuli się ani Polakami ani Niemcami, a zawsze
              Ślązakami!
    • Gość: jorg Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - .. IP: 95.160.157.* 19.05.09, 23:33
      to lech wycw...e dziennikarze szumiał!
    • Gość: kibic Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 23:37
      czy wy macie obsesje? potraficie tylko szukac sensacji? nie widzieliscie
      wspanialego dopingu 25 tys osob? informacja dnia bedzie u was bojka 20 osob?
      zenada!!!!!
      • Gość: krso Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.echostar.pl 19.05.09, 23:42
        jeszcze szadko, sarzało i szadkowski to skomentują na swój pokrętny legijny
        sposób, byle by tylko g*** rzucić, a nuż coś sie przyklei ...
    • Gość: asa Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - .. IP: 95.160.138.* 19.05.09, 23:38
      pzpn oni organizuja mecz odrazu kara za zle zabezpieczenie meczu Dlaczego nie
      byly ochrony lub policji pomiedzy kibicami czy ktos chcial zadyme ? no i moze
      skonczy sie wychwalanie kibicow Lecha ktorzy tylko o zadymie mysla jak by nie
      kibice Ruch-u to by wjechali w sektor gdzie siedzieli kobiety dzieci tacy mocni
      jestescie.
    • Gość: europesymista Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - .. IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.09, 23:45
      Byłem na tym meczu (to i tak duże słowo bo oglądałem go do 22 minuty) i to co
      zobaczyłem przeszło moje pojęcie. Jak w 21-szym wieku i w prawie 40 mln kraju w
      centrum Europy mogą dziać się takie rzeczy. Kamienie latały wszędzie, najgorsze
      jest to że nie jeden rzucony przez kibica Ruchu leciał w sektory z kibicami tej
      drużyny. Co normalniejsi opuszczali stadion, a policja próbowała zapobiec temu
      bagnu. Wszędzie tylko pieprzą o zrobieniu porządku na stadionach a tu jak było
      tak jest. Ciekawe jak będą wyglądały mistrzostwa w polandzie z takimi kibolami.
      • Gość: ja byłem Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.domainunused.net 19.05.09, 23:46
        nie byłeś na meczu i jestem tego pewny w 100%
        • Gość: europesymista Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.09, 23:53
          Najlepiej zaprzeczyć faktom. Zanim się jeszcze mecz zaczął już byłą awantura,
          ale to nic przy tym co się działo od połowy pierwszej części spotkania. Ale co
          ja mogę wiedzieć, w sumie mnie tam nie było bo strzały policji słyszałem tylko z
          tauzena. Stary przejrzyj na oczy.
          • Gość: blue boy Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.domainunused.net 20.05.09, 00:04
            Ja też byłem na meczu i jakoś nie widziałem ani tych setek
            latających kamieni anie tych setek opuszczających stadion. Owszem
            było widać jakieś zamieszanie na koronie stadionu po stronie Lecha
            ale to wszystko.
            Może ja po prostu poszedłem na mecz a nie szukałem taniej sensacji i
            dlatego tego o czym napisałeś nie widziałem.
            • Gość: Jonek Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.e-wro.net.pl 20.05.09, 00:10
              A może poszedłeś szukając zadymy i znalazłeś dlatego uważasz że wszystko było w
              porządku.
            • Gość: europesymista Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 00:15
              Właśnie byłem na koronie, na sektor już się nie pchałem bo nie było miejsc i
              stałem właśnie tam gdzie się zaczęła awantura.
              Nie wiem czy masz znajomych co chodzą na mecze dla sensacji bo ja takich ludzi
              nie znam i sam nie mam takiego zwyczaju.
              • Gość: . Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.domainunused.net 20.05.09, 12:00
                Jak ktoś przez 22 minuty nie potrafi dostać się na sektor (na dole było mnóstwo
                miejsca) to jest ciamajda i leber.
                Zresztą filmik z zajścia na koronie jest już na youtube, ani jednego kamienia
                tam nie stwierdzono.
                • Gość: europesymista Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 12:06
                  ta mmmm przypominam że mówimy o wczorajszym meczu, więc przemyśl jeszcze raz to
                  co piszesz
    • Gość: tyran moze chcieli rozmowe wychowawcza przeprowadzic? IP: *.demon.nl 19.05.09, 23:46
    • Gość: XXL Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 23:47
      no to mój ostatni wyskok na śląski, kibice ruchu wstyd .......
      żenada, jak banda kretynów - to tylko garstka ale zawsze ....
      niestety kilku debili psuje opinię o kibicach na śląsku ...
    • Gość: żabol Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 23:51
      Jak zwykle patologia z Chorzowa dała o sobie znać...... popsuli WDŚ a teraz
      finał PP żenada........
    • Gość: AS Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - .. IP: *.mmj.pl 19.05.09, 23:51
      Byłem na meczu, zamieszki sprowokowali kibice Lecha którzy wybiegli ze swoich
      sektorów w kierunku kibiców Ruchu. Niestety kibice Ruchu dali się sprowokować i
      też wybiegli im naprzeciw. Pozamykać w cholerę i dać po 50000 zł kary.
      • polsz Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch 20.05.09, 11:25
        znów gnębią Polacy biednych Ślązaków, nawet na stadionach
    • Gość: johnny Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 23:51
      Byłem i widzałem przebieg bardzo dokładnie. Policja urządziła sobie ćwiczenia, sami prowokowali a potem "przywracali porządek", żenada... To ma sens ale żeby potem pisać o atakach pseudokibiców to już przesada
    • Gość: micbim byłem, Ruch wspierałem :) IP: *.altec.pl 19.05.09, 23:54
      Rzeczywiście, zamieszki były. Parę kamieni poleciało w sektory z kibicami Ruchu.
      Kto był sprawcą zamieszek? Wyglądali na dzieciaków (po 15 lat), którzy
      bynajmniej nie szukali atrakcji sportowych. Niemniej jednak Policja szybko
      poradziła sobie z nimi i pozostałe tysiące kibiców mogło w pełni cieszyć się
      meczem. Doping był naprawdę mocny, przyznać muszę lepszy ze strony zwolenników
      Lecha. Nie był to może dla nas - kibiców Ruchu - jakiś fenomenalny dzień, ale...
      Pozdrowienia dla wszystkich PRAWDZIWYCH KIBICÓW!
    • przem037 Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch 20.05.09, 00:06
      Z całym szacunkiem, byłem na meczu w sektorze 31 Ruchu (mimo, że
      jestem kibicem Lecha), w momencie kiedy zaczeły się dymy, jednymi z
      pierwszych, którzy wybiegli z sektora byli kibice Widzewa i z tego
      co widzałem to "czerwoni" najbardzej udzielali się w prowokacjach.
      Jeżeli chodzi o libiców lecha to cały lewy sektor (patrząc z
      sektorów Ruchu) wybiegł na koronę, ale został za kordonem.

Wyborcza jak zwykle atakuje LEcha i jego kibiców.
      • werato Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch 20.05.09, 07:33
        Dzięki ci za te słowa
        WYBORCZA zaczyna mnie irytować oni są jacyś inni .
        Kurcze jak tylko coś idzie dobrze w Wielkopolsce to ci dolewają swoje 3 grosze
        że niby nie mamy szans .Kiedy ważyły się losy euro 2012 w Polsce to ci że Poznań
        jest beznadziejny kiedy i to wszyscy podkreślają mamy najlepszą oprawę na
        meczach,najlepszy głośny doping ,na stadionie jest bezpiecznie od kilku ładnych
        lat tego kolesie z wyborczej nie zauważają .Pie... farmazony dill jakiś mają z
        Warszawą by zjechać nas czy co .I tak jak IPN podadzą na 1 stronie że to Lech
        robił dymy a za 3 dni małym druczkiem na regionalnej że jednak nie Kolejorz
        Po prostu żałość i nędza
        • Gość: berton Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.acn.waw.pl 20.05.09, 07:57
          A kibicom Austrii Wiedeń wracającym z potyczki pucharowej z Lechem Poznań to zapewne wpier... spuściły zające z okolicznych łąk;)
        • Gość: le ming Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.aster.pl 20.05.09, 11:11
          > mamy najlepszą oprawę na
          > meczach,najlepszy głośny doping

Kogo to interesuje? Zwlaszcza w kontekscie Euro 2012? Tam ludzie przyjada
          ogladac pilke nozna, a nie jakies kretynskie oprawy.
        • Gość: fs Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.moebius.pl 20.05.09, 11:21
          i tak obrośliście w piórka, że trzeba na każdym kroku całować was po rączkach.
          Czemu nie pochwalisz się dokonaniami chuliganów Lecha Poznań? Przecież macie
          jedna z najlepszych bojówek w Polsce. Pochwal się ile łbów już obiliście.

Hipokryzja, hipokryzję goni. Chcesz, żeby Was chwalić, ale kontrowersyjnych
          tematów nie poruszasz. Jesteś tak samo zakłamany, jak wyborcza.
      • Gość: 1920 Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 09:02
        Co do zamieszek:
        W 20 minucie Cracovia siedząca z prawej strony biegnie w naszą stronę i jeszcze
        szybciej wraca, od tego momentu mają kordon policji pod sektorem.
        Chwilę później Lech z drugiej strony stadionu zbiega z trybuny i wraca w trybie
        ultra-ekspresowym.
        Kibice Ruchu i Widzewa też brali w tych zamieszkach udział ale to nie oni zaczęli...
        I oczywiście kibice Lecha są jak zawsze nie winni i ich się bez powodów oskarża.
        • Gość: Ja Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.wsl.com.pl 20.05.09, 10:55
          G...o prawda. Ruch pierwszy wybiegł na koronę, zaraz po zniszczeniu ogrodzenia. To oni sprowokowali całe zajście i im się najbardziej oberwało od pał. Wycieczki Pasów nie komentuję, bo nie widziałem. Siedziałem blisko tych drugich, wspomnianych przez Ciebie zamieszek. Ciekawe skąd masz te informacje, skoro na stadionie nie ma miejsca, z którego byłoby widać dokładnie obie strony korony.
          • Gość: Almi Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.domainunused.net 20.05.09, 12:05
            zniszczenie ogrodzenia było kilka minut po zajściu na koronie (jak policja
            pogoniła kibiców to w odwrocie rozwalili ogrodzenie) i to Lech pierwszy zbiegł
            ze swojej trybuny.
            żeby zobaczyć obie strony wystarczyło stać odpowiednio wysoko i tyle, wprawdzie
            widok od metra w górę i przez szybę, ale w miare dokładnie można było
            zaobserwować zarówno wycieczki Lecha z lewej, jak i Craxy z prawej strony.
      • nrg67 GW Warszawa to kibice Legii, muszą sobie ulżyć, 20.05.09, 10:33
        Naprawdę jest tak, że z tekstu jasno wynika, że zadyma się robiła na sektorach
        Ruchu, a na zdjęciach są kibice Lecha. Próbowałem się dowiedzieć już kilka razy,
        dlaczego akurat w GW zawsze najwieksze baty dostają kibice Lecha (cokolwiek by
        powiedziec, to jednak najspokojniejsze miasto w Polsce i najbardziej
        cywilizowani szalikowcy). I już wiem: dział sportu GW jeset poza kontrolą,
        naczelni mają lepsze problemy na głowie i nie interesują się sportem, więc..
        dział się wymknął spod kontroli. Teraz opanowała go grupka dzieciaków którzy
        jeszcze niedawno latali w szalikach legii po żylecie. Chłopakom buzuje
        adrenalina, więc co jakis czas muszą sobie ulżyć na znienawidzonym "pyrkowie".
        No więc walą w to, co najbardziej ich boli - oni nie potrafią zrozumieć,
        dlaczego w Poznaniu nie znajdują trupów na ulicach jak w Krakowie, albo dlaczego
        na stadion Lecha można przyjść z dzieckiem, a w Warszawie nie, bo to
        niebezpieczne. Zazdroszczą, więc się mszczą po smarkatemu. Trzeba by im dać
        sport w Stołecznej, tam sobie mogą emocje spuszczać ze smyczy. Ale w GW
        centralnej to przyanjmej by wypadało udawać obiektywnych. No ale na takie coś
        ich nie stać, bo burza hormonalna charakterystyczna dla nastolatków nadal nie
        daje im spokoju.
        A szkoda, bo GW to i tak najlepsza gazetka w kraju. Szkoda.
        • Gość: Almi Re: GW Warszawa to kibice Legii, muszą sobie ulży IP: *.domainunused.net 20.05.09, 12:10

następny nawiedzony wrrr
          Z jednej strony plujesz na GW, że sa nieobiektywni, a z drugiej napisałes "z
          tekstu jasno wynika(...)", przyjmując za pewnik to co napisali ci 'kłamcy'.
          śmiech na sali.

A naprawdę było tak:
          Zaczęła Cracovia wbijając w sektor rodzinny, a później z drugiej strony Lech.
          Na sektorach nie było żadnej zadymy, wszystko działo się na koronie.
          Było przyjśc na mecz to widziałbyś jak to naprawdę wyglądało i wtedy miałbyś
          prawo się wypowiadać i szukać winnych.
      • Gość: mała Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:33
        Z całym szcunkiem, ale ja również siedziałam na trybunie ruchy,
        która była najbliżej rozgrywającej się awantury na boisku, i
        widziałam, że to kibice Lecha zaczęli ! Oni wywalili bramy i to
        sprowokowało kibiców Ruchu !!
      • Gość: marco Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.sti.net.pl 20.05.09, 19:06
        GW jak zawsze atakuje kibicow..

pozdrodla Lecha od GieKSy
    • Gość: Jonek No i po co?? IP: *.e-wro.net.pl 20.05.09, 00:07
      Ochroniarze pobici, policjanci musieli interweniować na koszt podatników a
      łaskawa pani sędzina a (także na państwowym wikcie) i tak całe to stadionowe
      bydło wypuści doszukując się okoliczności łagodzących.
      Często patrzymy na to jak w Anglii ukrócono chuligaństwo na stadionach.
      Monitoring? Policja? Kraty na stadionach? NIE!!! Tak sędziowie bezwzględnie
      serwowali bandziorom wysokie kary a komornicy bezwzględnie je egzekwowali.
      Dopóki sądy nie będą karały dopóty żadne monitoringi czy imienne bilety nie
      poskutkują.
      • Gość: adasko Re: No i po co?? IP: *.astral.lodz.pl 20.05.09, 10:36
        nie podatnik, tylko oragnizator meczu placi za interwencje policji...
    • siwy2411 Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch 20.05.09, 00:14
      weźcie się sami posłuchajcie... NIKT, ale to absolutnie NIKT z tu się
      wypowiadających nie wie jak było na prawdę (bo np. co z tego, że widział kibiców
      Lecha "szarżujących" na sektor Ruchu, jeśli 5 minut wcześniej mogło być
      odwrotnie?). Nie będę ukrywał, jestem kibicem Lecha, ale nie mam zamiaru cisnąć
      nikomu od wsioka czy żyda, tylko dlatego że na stadionie na którym było
      (poprawcie mnie jeśli się mylę) ok. 20 tys ludzi znalazło się po 50 debili ze
      strony kibiców Lecha i Ruchu i postanowili się pobić... trochę rozumu!!!

jak już ktoś napisał POZDRO DLA PRAWDZIWYCH KIBICÓW

i przede wszystkim szacun dla kibiców Ruchu, którzy mimo tego, że Ruch
      przegrywał dopingowali do ostatniego gwizdka :)
    • Gość: wolinoga [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 00:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • fc-inter Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch 20.05.09, 00:56
        Widzisz to kwestia moralności. Bo czym się różni skorumpowany polityk od
        wdającego się w bójkę chuligana ? Przykład idzie z góry.
      • fc-inter Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch 20.05.09, 01:28
        Dla mnie to pierwsze większe ścierwo. A chłopaki-chuligani ? Często nie mieli
        szczęści urodzić się w pełnej miłości rodzinie, gdzie niczego nie brakowało. Nie
        chcę usprawiedliwiać ich postępowania, ale oni przynajmniej wiedzą co to bronić
        barw, co to jest honor, braterstwo. W przeciwieństwie białokołnierzykowych dupków.
        • Gość: le ming Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.aster.pl 20.05.09, 11:14
          > przynajmniej wiedzą co to bronić
          > barw, co to jest honor, braterstwo.

Specyficzny ten "honor". Bandycki. Nic ich nie usprawiedliwia, a juz tekstem o
          trudnym dziecinstwie calkiem mnie rozwaliles. A jak juz musza "bronic barw", to
          niech to robia gdzies w lesie, z dala od cywilizowanych ludzi, ktorzy hca mecz
          obejrzec.
    • Gość: ZS Do kibiców nie pikników IP: *.chello.pl 20.05.09, 00:23
      Nie dajcie się sprowokować tym baranom piszącym tutaj,to są zwykłe
      pikniki,niedzielniaki co na stadionie mają g...o do powiedzenia wiec tutaj musza
      sie wyzalić,jest jak jest i trzeba sie cieszyc ze te śmiecie szybko nie beda
      miały tutaj teatru !!!!

PIKNIKI DO TEATRU NIE NA STADION ! RAUS !
      CHULIGANI ZAWSZE RAZEM !!!!!!
      • Gość: vlad Re: Do kibiców nie pikników IP: *.stk.vectranet.pl 20.05.09, 00:42

Własnie takich ja ty "kibiców" powinien obowiazywac zakaz stadionowy dozywotni
        • Gość: Tom Re: Do kibiców nie pikników IP: *.net.perfekt.pl 20.05.09, 07:49
          Luzik. Barankowi ZS wydaje się, że coś znaczy choćby na stadionie. Niestety, tak jak na ulicy jest nikim i zerem chlejącym jabola w bramie tak samo na stadionie ciągnie go owczy pęd. Samodzielnie nie potrafi myśleć więc takie grupowe rozróby są dla niego idealne. Wreszcie sądzi, że coś znaczy, że jest lepszy od "niedzielaków". Niech się cieszy, niech ma tą odrobinę radości w swoim debilnym życiu...
      • Gość: buuuu Re: Do kibiców nie pikników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 01:18
        poproszę wszystkich chuliganów razem do pudła, tam nawet mogą się nap... albo
        pozabijać, wcale mi to nie będzie przeszkadzało.
      • Gość: Albin Siwak Wybiją was jak psy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 01:24
        Ten sport jest dla kasy, dla kasy tzw. "pikników". Kibole temu szkodzą i jeżeli
        w polskiej piłce pojawi się konkretna kasa, to wybiją was jak psy. Z pożytkiem
        dla wszystkich.
      • Gość: kibic, nie kibol a co ty wiesz, o piłce prostaku w dresie? IP: 213.76.147.* 20.05.09, 07:28
        przylazicie na te mecze, a 90% z was nie zna przepisów...

jedyne co was obchodzi, to darcie mordy, rzucanie "kur_wami"
        i "ch..._ami"

czasem widać, jak przez wiekszosc meczu stoicie tylem do boiska,
        podskakując, jak pojeb_ani... to jakas choroba już jest? sieroca?

jestescie tylko biednymi, zagubionymi dzieciakami, ktore nie mają
        ani wzorców, ani zadnego innego zycia poza tym "kibicowaniem"

z braku czegokolwiek innego do roboty w zyciu kreci was
        przynależnosc do grupy.. całkiem jak w prymitywnych plemionach

a wy też jestescie zupełnie prymitywni... nie roznicie się od
        neandertali.. no moze tylko macie lepsze mozliwosci porozumiewania
        sie

i tyle moge powiedziec o tym waszym kibicowaniu

dla mnie pilka nożna to rodzaj sztuki, sam wiele lat gralem,
        rozumiem taktykę, wiem po co trener robi konkretne zmiany itp.
        umiem docenić trudne zagranie zawodnika, rozumiem, kiedy cos mu sie
        nie udaje, bo wiem, że to prawie nie do zrobienia...

a wy? umiecie tylko bić, kląć i szykanować kopaczy, jak w Zabrzu...

wyjdz sam tępaku na boisko i pokaz, co umiesz... ja mam 40 lat i
        troche nadwagi, ale załoze się, ze nawet bys nie wiedzial, co z
        pilką robię, dresie bezmózgi... uprzedzam, okladanie bejzbolem, gdy
        przeciwnik cie mija nie jest zgodne z przepisami....

:-)

kibic, nie kibol
      • rojberek Kibole Raus! 20.05.09, 08:09
        Ty piyroński kibolu, ty niy mosz anungu uo fusbalu i mosz jeszcze
        uodwaga sam siy uodzywać?
        Ty lypiyj niy prziuaź na Ruch, bo takie mendy bydymy nad DTŚkom
        wiyszać.
        • werato Re: Kibole Raus! 20.05.09, 08:57
          rojberek napisała:

> Ty piyroński kibolu, ty niy mosz anungu uo fusbalu i mosz jeszcze
          > uodwaga sam siy uodzywać?
          > Ty lypiyj niy prziuaź na Ruch, bo takie mendy bydymy nad DTŚkom
          > wiyszać.

Ty łatusie jak ci lujnę to ci wszystkie klunkry z gaci powypadają gdzie z tą
          kalafą się kantujesz ,jesteś zwykły napizgany nadrach
          masz ryfe jak kejter .
          Ko by chciał do tej gimeli jeździć

• Gość: ZS Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - .. IP: *.chello.pl 20.05.09, 00:23
      Nie dajcie się sprowokować tym baranom piszącym tutaj,to są zwykłe
      pikniki,niedzielniaki co na stadionie mają g...o do powiedzenia wiec tutaj musza
      sie wyzalić,jest jak jest i trzeba sie cieszyc ze te śmiecie szybko nie beda
      miały tutaj teatru !!!!

PIKNIKI DO TEATRU NIE NA STADION ! RAUS !
      CHULIGANI ZAWSZE RAZEM !!!!!!
      • Gość: wak Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.catv.glattnet.ch 20.05.09, 00:48
        Przy tobie pierwotniaki wydaja sie byc gatunkiem wyzszym
    • Gość: Piotr Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.chello.pl 20.05.09, 00:27
      Moge zapytac skad na meczu Ruch-Lech wzieli sie kibice Widzewa Lodz? I kto tak
      naprawde gwizdal na polski hymn?
      • Gość: AvantaR Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.ekspres.net.pl 20.05.09, 00:44
        Ruch trzyma z Widzewem. Stad wzieli sie na stadionie kibicie Widzewa.
      • Gość: D Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.bagu.cable.ntl.com 20.05.09, 00:46
        Widzew ma zgode z Ruchem.
        • fc-inter Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch 20.05.09, 01:04
          Ja bym się załamał jakby mój klub miał zgodę z kibicami, którzy wygwizdują nasz
          hymn narodowy. Ale Widzewowi to nie przeszkadza ....hmmm ciekawe dlaczego?
          • Gość: Marek (L) Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.skynet.net.pl 20.05.09, 02:02
            Ja też nie wiem jak można czuć się Polakiem i mieć zgodę z kimś kto notorycznie
            pluje na Polskę i gwiżdże na jej hymn.
            • Gość: hehe Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: 193.238.92.* 20.05.09, 10:42
              tacy z was Polacy jak z kozie doopy trąba. Sami bluzgacie, kroicie, bijecie, a czasami zabijacie innych Polaków w mysl swoich pseudohonorowych wartości, a śmiecie komuś mówić o braku patriotyzmu.
              Nie ma dla Was szacunku i dobrze jak ktoś już napisał, że odchodzicie w niebyt. Jesteście tylko stadem baranów mocnym w grupie przeciw młodszym, mniejszym i słabszym.
            • mholubinski Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch 20.05.09, 12:54
              nikt nie gwizdal na polskim hymnie.
              • Gość: p a jednak. słyszałem na własne uszy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.09, 14:42
                nie wszyscy, ale sporo kibiców gospodarzy wygwizdało hymn.
                • Gość: BB Re: a jednak. słyszałem na własne uszy IP: *.centertel.pl 21.05.09, 14:40

Widocznie oczekiwali innego!!!
    • Gość: wid1910zew Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch - ... IP: *.toya.net.pl 20.05.09, 00:41
      JP!JP!
    • Gość: lol Re: chciałeś napisac oberszajsen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 01:12
      komplesky misiu ;)
      • Gość: :))) Re: chciałeś napisac oberszajsen? IP: 83.142.203.* 20.05.09, 07:15
        tak mam kompleks Chorzowa, zwany także kompleksem węgla ;) rozpędź się i walnij
        w hasiok z dyni ;)
        • werato Re: chciałeś napisac oberszajsen? 20.05.09, 07:56
          Gość portalu: :))) napisał(a):

> tak mam kompleks Chorzowa, zwany także kompleksem węgla ;) rozpędź się i walnij
          > w hasiok z dyni ;)
          Wiadomo nie od dziś że ślunsk to jedna wielka gimela
    • Gość: :) Re: Zamieszki podczas finału Pucharu Polski Ruch IP: *.domainunused.net 20.05.09, 01:34
      Jak to się mówi;
      Psy szczekają, a chuligani jadą na grilla :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka