Gość: polo_pk IP: *.tktelekom.pl 25.06.09, 14:38 jak zwykle trafne spostrzeżenia, kolejny dobry artykuł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leftt Re: Poligon: "Remament... renament... Inwentaryza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 15:15 Zamiast amoniaku można użyć wiadomości o pozyskaniu Grzegorza Kasprzika - po ostatnich problemach z bramkarzami ta informacja powinna wywołać błogi uśmiech. Te ostatnie problemy Lecha z bramkarzami trwają już 16 lat - konkretnie od odejścia Kazia Sidorczuka. Otóż w momencie, gdy klub nie wypłacił mu premii za MP 1993 (to przy stoliku) Sidorczuk poszedł do sądu (wygrał sprawę) i jeszcze chyba nakłuwał jakieś laleczki czy cuś - w każdym razie od tego czasu żaden bramkarz na Bułgarskiej się nie sprawdził - a byli naprawdę znani (Bako, Woźniak). W międzyczasie Przybylski trochę pokrzyczał na trenera Szukiełowicza na parkingu po półfinale PP z Katowicami w 1995, Kokoszanek został łowcą bramek, Mioduszewski puścił bramę a la Boruc - jednym słowem działo się. W miarę solidny był jeszcze Onyszko, ale wtedy akurat bida była w polu. Kiedy wreszcie zakontraktowaliśmy niezłego Piątka zachorował on na żółtaczkę i musiał skończyć karierę. Od tego czasu mieliśmy wielu bramkarzy - znanych, markowych, nawet reprezentacyjnych (Fabiański, Malarz, Cierzniak, Dolha), ale i tak bronił Kotor - "czasy się zmieniają, a pan zawsze w komisjach". Turina też nie zachwycił. Tak więc jeżeli Kaziu nie odczyni uroków - cienko widzę Kasprzika również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Poligon: "Remament... renament... Inwentaryza IP: *.ipaper.com 25.06.09, 15:30 a gdzie korona? Odpowiedz Link Zgłoś
siaba1984 Re: Poligon: "Remament... renament... Inwentaryza 25.06.09, 16:36 @ leftt a czy Fabiański to zagrał chociaż minute w oficjalnym meczu Lecha? Można o nim chyba tylko powiedzieć, że był w Lechu,ale........ Odpowiedz Link Zgłoś
leftt Re: Poligon: "Remament... renament... Inwentaryza 26.06.09, 09:26 siaba1984 napisał: > @ leftt a czy Fabiański to zagrał chociaż minute w oficjalnym meczu Lecha? Możn > a o nim chyba tylko powiedzieć, że był w Lechu,ale... Nie zagrał ani minuty. Co nie zmienia faktu, że był i można było z tego skorzystać. Bronił wtedy oczywiście Kotor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banita Re: Poligon: "Remament... renament... Inwentaryza IP: 83.238.68.* 25.06.09, 17:21 Na razie to wygląda, jakby duża część klubów pomyślała, że jak się odchudzi i osłabi skład to zacznie się wygrywać mecze. Może ta metoda się sprawdzi. :) Artykuł Ekstraklasa....o, przepraszam, Premiership. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rvu Re: Poligon: "Remament... renament... Inwentaryza IP: *.alfanet24.pl 25.06.09, 18:12 Co do Lecha i odchodzenia, to sytuacja jest jasna i klarowna. Oczywiscie dziennikarze robili dużo dymu, ale jest tak: Lewandowski chciał odejść - klub rzucił się nizym Rejtan i rzekł "nigdy!" na co nasz talent odpowiedział "OK". Gdzieś tam w okolicy przechodziła Borussia, ale w razie zego on tylko o droge pytała. Rengifo - może odejść, nikt go nie chce to nie odejdzie. Stilic - Może odejść, jeśli zostanie Rengifo. Ponoc są nawet jacys zainteresowani. Ponoc dają dużą kasę, ponoć klub nie ma nic przeciwko, szkoda tylko, że faktów w tym mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1madritista Re: Poligon: "Remament... renament... Inwentaryza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 01:08 a ja się do ch...a zastanawiam w czym problem, jak wszystkich lubią i nie wiedzą kogo spuścić to rozwiązanie jest proste, powiększyć ligę, dlaczego wszystkie ligi mają po 18 albo 20 drużyn, a w Polsce jest 16? rozwiązania są 2: 18 zespołów, względnie proste, górnik wydymany, grają arka, cracovia i 3 pierwsze z I ligi 20 zespołów, pełna abolicja, górnik zostaje, w pakiecie dorzucamy podbeskidzie i jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: Poligon: "Remament... renament... Inwentaryza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:07 byłoby miło przeczytac jakis ps."na zapleczu" górnik zabrze sportowe pozdorowienia Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.kalwa Re: Poligon: "Remament... renament... Inwentaryza 26.06.09, 13:47 => leftt Zaproponowałbym egzorcyzmy, ale przypomniała mi się wersja filmowa i w czasach kolorowej TV to chyba nie jest najestetyczniejszy pomysł. Teoria o procesowym pochodzeniu klątwy coś w sobie ma. Taka Cracovia na przykład - rewelacja, świeżość, czwarte miejsce... proces z Drumlakiem. .. kiszka z grochem, Stefan Majewski, dno na boisku, dno tabeli... Warto by przeprowadzić szersze badania, a wyniki opylić Związkowi Zawodowemu Piłkarzy za procent od każdej zawartej w przyszłości bezprocesowej ugody :-) => krk Ups, wiedziałem, że w tym ekstraklasowym chaosie coś mi umknie Korona ma problem - z końcem czerwca wygasają kontrakty Hernaniego, Bednarka i Szyndrowskiego. Pytają o nich inne kluby (o Bednarka - Odra Wodzisław, o Szyndrowskiego GKS Bełchatów, w dodatku chętni zgłaszają się także po Tomasza Nowaka. Podobno Ruch Radzionków sondował o Krzysztofa Gajtkowskiego (wracającego z Polonii), ale bo ja wiem, czy to poważne pytanie, czy "Cidry" tylko jaja sobie robią?... Do klubu mieli dołączyć byli zawodnicy Odry Opole Kiciński i Król, a reszta transferów... Kosmetyczne pewnie wchodzą w grę, ale poważne ruchy "do klubu" będą chyba możliwe dopiero po zakończeniu bałaganu związanego z awansami i spadkami. Radni kieleccy odgrażają się, że pójdą do sądu, PPZN wzrusza ramionami, Trybunał Arbitrażowy pokazuje palcem na Sąd Najwyższy, wiatr wieje, deszcz pada... PS z ostatniej chwili: Szyndrowski oznajmił, że nie przedłuży umowy z Koroną i jutro podpisze kontrakt z GKS Bełchatów. => rvu To jest prawie zadanie na maturę: klub nie pozwoli odejść Rengifo, jeśli odejdzie Stilić, a Stiliciowi - jeśli odejdzie Lewandowski, z tym że Lewandowski będzie mógł ewentualnie odejść, jeśli nie odejdzie Rengifo, który mógłby odejść, gdyby nie odchodził Arboleda, któremu z kolei zezwolenia się udzieli, jeśli nie odejdą Stilić i Lewandowski, którzy nie będą mogli odejść, jeśli odejdzie Rengifo. I teraz pytanie zasadnicze - w którym roku umarła babka stróża? Ale pomysł z Zahorskim i tak przebija wszystko. => 1madritista > dlaczego wszystkie ligi mają po 18 albo 20 drużyn, a w Polsce jest 16? Kiedyś też o tym myślałem, aż wreszcie obejrzałem parę spotkań ligi niemieckiej, francuskiej, hiszpańskiej, a raz nawet duńskiej i zacząłem się zastanawiać, czemu mamy _aż_ 16 drużyn. :-) > rozwiązania są 2: Obawiam się, że liczba 22 byłaby bliższa prawdzie ;-) => angel Pomysł jest, ale nie obiecuję, bo jeśli Górnik Zabrze, to konsekwentnie inne pierwszoligowe kluby też, a to już się robi "dzieło" na miarę budowy nowej siedziby PZPN ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Poligon: "Remament... renament... Inwentaryza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 14:25 tnij.org/toptengoals Odpowiedz Link Zgłoś