Gość: gok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:38 Polak potrafi wszystko na co tak ciężko pracował zmarnować...Oni nie awansują !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tenco Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:39 Z S A O G S Ł N Ę O B W I I E E C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 26.06.05, 22:41 oczywiście, ze awansują! Odpowiedz Link Zgłoś
greso Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? 26.06.05, 22:54 Grecy przegrali z Argentyną 1-3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: *.rzeszow.mm.pl 26.06.05, 23:01 Ano wlasnie.Czyli mamy w Final Four Brazylie,Serbie,Polske...Wlochy czy Kube,takie jest pytanie w dniu dzisiejszym. P.S.Wiem,wiem, teoretycznie nasi siatkarze jeszcze nie awansowali,sytuacja jaka sie jednak w naszej grupie wytworzyla sklania do konstatacji,ze tylko kataklizm albo sabotaz moze nas pozbawic miejsca w wielkim finale Ligi Swiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomruk Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: *.aster.pl 26.06.05, 23:42 a ja mowie ze wieksza polowa druzyny awansuje a mniejsza polowa nie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galeon Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 01:44 Kataklizm i sabotaż to nasza specjalnośc... nie bój żaby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grad Nie ma tragedii IP: *.UNUSED.EPIX.NET 27.06.05, 02:57 Wypada nam wygrać chociaż jeszcze ten jeden następny mecz. Nasza drużyna i tak dokonała dużego postępu i już łapie kontakt z najlepszymi. Ostatni mecz wykazał nie tylko zmęczenie, ale bardziej brak niezbędnej szerszej na najwyższym poziomie rezerw. Na szczęście coś tu się wykluwa. Największym szczęściem i skarbem jest nowy trener, którego niezwykła osobowość zawsze pozwala najbardziej optymalne warunki do osiągania założeń. Argentyna w całej rozciągłości jest bardziej (o epokę) bardziej zcywilizowana (a mogę coś na ten temat powiedzieć) od bałkańskiego towarzystwa. W Argentynie nie będą wchodziły elementy manipulacji w zasilaniu prądu lub lokalizacji naszych (a myślę, że nie swoich) w atmosferzrę narażającą na bezsenność i przedmeczowe zmęczenie. Od Włoch do Iranu obowiązuje jeszcze jaskiniowa cywilizacja, w wyniku której nie tak dawno podtruto nasze siatkarki. My walczymy nie tylko o siatkowe punkty, ale równiż walczymi z elementami jaskiniowej cywilizacji. Nie możemy w tym wypadku uniknąć bałkańskiego środowiska i ich jaskiniowej kultury, musimy to wkalkuwać i niesportowe ryzyko. Siatkarze jadą z zaawansowanymi atutami zdobycia dwóch punktów. Gyby nawet wyższe czynniki stanęły na przeszkodzie, to i tak należy obdarzyć zawodników i trenera najwyższym szacunkiem i uznaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) eeee, tam kolego steć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 06:30 poprzednio to siatkarze śrute zajadali i papier toaletowy , tylko ty chlałeś jak chlasz za cudze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litu Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: *.zab.nat.hnet.pl 27.06.05, 08:29 Autor artykułu zauważył jedną bardzo ważną rzecz(w sumie nie jedna, ale ta jest moim zdaniem najwazniejsza). Dlaczego Lozano trzyma na ławce Stelmacha, ktory jest rozgrywajacym tej samej szkoły co Zagumny(choc moim zdaniem Stelmach umie grac zdecydowanie szybciej, a jakie to ma znaczenie pokazał nam w sobotę kolega Grbic), zamiast zabrać ze soba Woickiego, który pokazałby(wchodząc na zmiany, bo niestety na grę non-stop brakuje mu kilkunatu centymetrow) Grbicowi co to jest szybka, kombinacyjna siatkowka!!Zagumny jest niestety tylko poprawnym wystawiaczem, ktoremu niestety zdarzaja sie wystawy krotkiej na potrojny blok!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: *.net-com.net.pl 01.07.05, 15:08 trzyma na ławce Stelmacha, bo Zagumny jest lepszy, to nie jego wina, że nasi źle przyjmują, Woicki? - nie bądź śmieszny, być może Woicki dobrze "wystawia", ale dobrze to za mało na Ligę Światową, Zagumny doskonale rozumie się z polskimi atakującymi i jest po prostu najlepszy! a Grbic to inna, serbska, ogarnieta wojną domową bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mktr Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: 149.156.33.* 27.06.05, 09:22 Byłem na tym meczu i trzeba przyznać, że atmosfera była wyjątkowa. Doping zagłuszał wszystko i aż dziw bierze, że Nasi nie zostali poderwani w ostatnich setach do walki. Do artykułu dodam swoje spostrzeżenie, że polskim siatkarzom brakuje "tężyzny" psychicznej. Siatkówka jest grą dla "błyskotliwych barbarzyńców", bezwzględnych w wykorzystywaniu słabych punktów przeciwnika. Nasi niestety po kilku mocnych zagrywkach kapitana Serbów całkowicie "siedli" i nie pozbierali się do końca meczu. Szkoda bo pierwsze sety rozleniwiły mnie jako kibica... Może jak trochę okrzepną to nie będzie im przeszkadzał rozgardiasz organizacyjny, złe umiejscowienie hotelu czy nie takie o jakim marzyli śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Walczak Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 10:22 Stęc powinien jakieś oświadczenie o siatkarkach napisać, może ich słaba forma wynika n.p. z tego, że jedzą kanapki z McDonalda? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Gruszka... 27.06.05, 10:29 Niestety forma tego chlopaka, glownie psychiczna, martwi mnie juz lata cale. Statystyki klamia, bo Gruszka wcale nie jest tak skuteczny - wiele jego niby- atakow jest podbijana, czy wrecz odbierana palcami. Tak bylo m.in. w trzecim secie przegranego, sobotniego spotkania w Spodku - roznica punktowa dokladnie odzwierciedlala ilosc kontr jakie przeprowadzili Serbowie po plasach Gruszki. Mlody Wagner w piatek, po kolejnym plasie Gruszki powiedzial znamienne slowa: "teraz sie udalo, ale Gruszka nie powinien tak atakowac, on ma wystepowac z pozycji sily". W sobote po trzecim secie bylo juz tak zle, ze Gruszka dopiero pojawil sie w koncowce piatej partii... Warunki chlopak ma, ale mocnej psychiki, sportowej zlosci i zadziornosci niestety nie ma. Dosc szybko przekonali sie o tym Wlosi i podziekowali chlopakowi za wystepy w swojej lidze. Na mankamenty psychiki nakladaja sie jeszcze braki w wyszkoleniu technicznym - bardzo slaby odbior zagrywki, slaba sama zagrywka (obecnie lepiej zagrywa nawet Zagumny), nieregularny blok. Gdy ustabilizuje sie forma Wlazlego, Winiarski nabierze doswiadczenai, a do formy wroci Murek i Swiderski, to dla KAPITANA druzyny moze zwyczajnie zabraknac miejsca na boisku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litu Re: Gruszka... IP: *.zab.nat.hnet.pl 28.06.05, 00:34 W koncu ktos dobrze ocenil naszego "kapitana"!!Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy ALE KRATYŃSKI FINAŁ BĘDZIE!!!!!! czemu nikt o tym IP: 213.199.254.* 27.06.05, 10:31 i nie chodzi mo o to kto w nim będzie bo będą 4 najlepsze zespoły (Znaczy sie najpewniej Polska, Kuba, Serbia i Cz, Brazylia) I najpierw grają jakośtam podzieleni (nie wiem losowanie czy co) potem grają wygrany z przegranym i na odwrót. I do tego kto będzie grał o 3 a kto o 1 miejsce decyduje wynik drugiego meczu. CZyli możemy wygrać 8 lipca z np z Brazylią 3:0 a potem przegrać 3:2 z przegranym pojedynku Kuba-Serbia to i tak będziemy mogli grać tylko o trzecie miejsce, a jak Brazylia by wygrała swój mecz z wygranym to będzie się bić o złoto mając pewne drugie miejsce. Kurcze przecież to jest bez sensu. Brazylia chyba jest nie do pokonania więc mam nadzieję, że trzfimy na nią w pierwszym meczu wystawimy rezerwowy skład i pierwsza szóstka będzie wypoczęta by 9 lipca rozbić zwycięzcę z drugiego pojedynku który będzie się bił, żeby za wszelką cenę nie grać z Brazylią :) Tak więc zobaczycie, stawiam diamenty do orzechów, że Pierwsza finał będzie powtórzeniem pierwszych meczów z tym, że brazylia będzie biła się o złoto z rywalem, a dwie pozostałe o 3 miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oort Re: ALE KRATYŃSKI FINAŁ BĘDZIE!!!!!! czemu nikt o IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.06.05, 11:02 Cóż, może i kretyński będzie, ale z drugiej strony np. piłkarze mogliby pozazdrościć siatkarzom, gry z najlepszymi przed eliminacjami.... Co by to było gdyb futboliści garali na codzień z tuzami światowej piłki. Nie ma to znaczenia jaki będzie układ w finale, wszakże cele są inne. Fakt może i za bardzo rozdmuchane są u nas te rozgrywki, lecz z drugiej strony jest to wspaniały poligon doświadczalny. Nie zgodzę się z tezą że zespoły Rosji, Holandii czy USA nie chcą tutaj grać, moim zdaniem lepiej się sprawdzić np. z Włochami Bułgarią, Francją, Kubą czy Brazylią a nie z Finladią, Niemcami i Słowacją (a prawdę mówiąc USA nie wiem z kim sobie grają). Reasumując nie podniecjamy się zatem za bardzo czy na wystawie gra X czy Y i tak dalej. Celem numer jeden w tym roku są eliminacje... A na dobre występy Polaków w lidze światowej (czytaj ;) w finale), będzie miło popatrzyć, i tego życzę nam wszystkim - wszakże to impreza towarzyska - historie o podtruwaniu, lokalizacji hotelu, za słonej zupy... dodają tylko kolorytu tym rozgrywkom, poza tym dają także większą liczbę artykułów na temat najlepszej reprezenacji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIGGER Kolejny popis znawcy IP: 212.160.172.* 27.06.05, 10:55 "Jak zmienia się reprezentacja, widać było tydzień temu w Atenach. Grecy piętrzyli organizacyjne problemy, kiedy Lozano postanowił, by jeszcze w poniedziałek rano, przed powrotem do kraju, siatkarze odbyli trening. Był kłopot nawet z siłownią, menedżer kadry szukał jej sam. Weekend LŚ się skończył, a Grecy nie wysilają się, gdy nie muszą. Lozano odwrotnie - nie chce uronić chwili, każda okazja jest dobra, by potrenować" TRENER LOZANO JEST WIELKI. ZADBAL BY BYLY DLUZSZE LOZKA, A TERAZ CHCE POTRENOWAC. nie uwazam zeby Lozano byl slaby, wrecz przecwinie jest bardzo dobrym trenerem - co widac gdy nasze orly graja tak jak im kaze a nie jak cioty ktorymi czesto sie staja na boisku. Ale argumentacja pana Steca jest zalosna - to jest wlasnie jego wiedza o sporcie, a o siakowce w szczegolnosci. pan Stec napisze wszystko, byleby tylko sie okazalo, ze trener z zagranicy to jedyny ratunek dla polskiego sportu. Ale co jak przyjdzie trener ktory nie czyta tych wszystkich pism, ktore prenumeruje pan Stec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krym Do Autora IP: *.icpnet.pl 27.06.05, 11:17 nie chce być zbytnio czepliwy ale nie ma zwrotu mieszkać w walizce jest za to mieszkać na walizkach, niby podobnie ale nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Ci pa Re: Do Autora IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:57 no, śmiszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladkii Re: Do Autora IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:54 "czepliwy" czy "czepialski"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigger Re: Do Autora IP: 212.160.172.* 27.06.05, 16:06 A pamietasz artykul Pana Steca w ktorym nie byloby zadnego bledu merytorycznego? Bez lapsusow jezykowych sie zdarza, ale bez nadetej pseudo erudycji (naduzywanie genius loci itd itp) juz raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Do Autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 16:49 czepliwy - mający właściwość czepiania się; czepiający się, czepny. Natomiast słowa "czepialski" w słowniku języka polskiego nie stwierdziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred_pw Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:02 Wywazony artykul, autor zna sie na siatkowce! Ale z Wlazlym, jak sadze, bedzie jeszcze dlugo klopot nierownej formy. On na razie ma tylko ten swoj piekielny wyskok, a nie ma jeszcze techniki, ktora pozwolilaby mu atakowac w razie potrzeby z niskich pilek. Nie da sie zawsze atakowac z 360cm, bo do tego jest konieczna idealna synchronizacja, ktora wysiadzie od byle czego (przemeczenie, niewyspanie itp). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan walczka Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 00:30 gdzie to znawstwo? ja nie zauważyłem. Widzę tu masę bzdur - kanapki z mc donalda, przecież ten dziennikarz chce udowodnić, że w Polsce panuje średniowiecze i nawet nie potrafią tu przygotować odpowiedniego żarcia dla sportowców...żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: 212.244.27.* 28.06.05, 00:34 e tam, mnie ten artykuł nastroił optymistycznie przed zarwanymi nockami w weekend, nie ma co szukać dziury w całym, ważne są zwycięstwa, a najważniejsze, że grecja swoją szansę przegrała;]i my nie musimy tak gonić;] jak nie awansujemy to chyba rzucę się z 10. piętra, bo zmarnowałem tyle weekendów, tyle imprez, spotkań z przyjaciółmi dla... dobrych... czy tylko niezłych? hehhe polskich siatkarzy:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niger Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: 212.160.172.* 28.06.05, 12:10 Kibic jestes typowym polskim kibicem niedojda nie znajacym sie na sporcie. LS wszysycy olewaja (wie to nawet pan Stec!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: *.net-com.net.pl 01.07.05, 15:22 hehe, niger nie wyczuwasz ironii? LŚ to but, ale siaty jest tak mało w tv, a ja jestem tak głodny sukcesu... kibic niedojda nieznający się na sporcie? wielkie dzięki, obrażajmy się nawzajem, chciałem tylko napisać: JESTEM Z WAMI I TRZYMAM KCIUKI ZA AWANS, STAĆ WAS NA TO, BĘDĘ WAS OGLĄDAĆ W WEEKEND:)) i po co te wyzwiska? nie przesadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grexter Nie bedzie tak lekko !!! IP: *.toya.net.pl 01.07.05, 01:14 Witam wszystkich fanów siatkówki męskiej !!! Chciałbym ostrzec wszystkich przed pochopną euforią spowodowaną "dobrymi" wynikami naszych "orłów". Przeciez (szczerze powiedziawszy) to wygrywać z takimi jak Grecja, Argentyna czy Serbia, to już niejednokrotnie w przeszłości nam się udawało. A ostatnie porażki tylko potwierdzają,że jak nasi zaczynają grać źle, to grają z opuszczonymi głowami (niemal zawsze) do końca meczu. W większości przypadków brakuje im takiej sportowej złości i godzą się na porażkę już w środku meczu. Jeśli chcemy wyników, to m.in. to musimy zmienić. O ile to jest możliwe ... :) Pozdra ... Grex Mój adres: gregory18biky@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupa Re: Siatkarze - już tak dobrze, czy tylko nieźle? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:25 awasunsuja na 100%chocby przez to ze grecja potknie sie na serbach! Odpowiedz Link Zgłoś