Dodaj do ulubionych

Incele hejtują Avatara

15.10.24, 12:23
Samotne matki, dziewczyny z tatuażami i jeszcze na deser Avatar Jamesa Camerona jako wróg publiczny męskiej braci.

Wczoraj przed snem skrollowałam fejsika i trafiłam na wyjatkowo chamski mem i hejterki wysryw pod adresem wyżej wspomnianego dzieła. Dlaczego?
A bo chłop zdradził swoją rasę, bo wolał słuchać drgań fiuta niż swoim zrobić dobrze, bo ci źli mieli rację i tak dalej. Oczywiście wszystko to w zalewie wulgaryzmów i rasistowskich inwektyw, których nie ma sensu przytaczać.

A ja się pytam - ludzie serio? To tylko film, w dodatku film fantasy, taka bajka dla infantylnych dorosłych. Nie macie większych problemów,. żeby bóldupić z takiego powodu 🙄
Obserwuj wątek
    • io_stupido Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 12:57
      Przecież to była czysta reklama lewactwa :D A incele to często konfiarze, kuce korwina i tego typu prawilne prawaki.
    • dziewczynaengina Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 13:03
      moj incel hejtowal Enole Holmes, ze niby profanacja... to jest tak glupie, ze az smieszne. przeciez na tym miedzy innymi polega kultura, ze sie siega po rozne motywy juz znane i je po swojemu ogrywa. dzielo sie moze podobac, albo nie i tylko tyle. Avatar, Enola- to sa bajki, litosci, jak to mozna w ogole omawiac ze smiertelna powaga...
      • io_stupido Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 13:11
        dziewczynaengina napisała:

> moj incel

Kto?

> hejtowal Enole Holmes, ze niby profanacja...

Widziałem, bo jeszcze miałem netfliksa. Podobał mi się.

> litosci, jak to mozna w ogole omawiac ze smiertelna powaga...

No właśnie nie omawiają - kamieniują dla zaciśnięcia więzi wspólnoty.
        • dziewczynaengina Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 13:19
          znajomy incel :)
          pewnie trafnie zdiagnozowales- robia to dla zaciesnienia wiezi wspolnoty, zeby sie utwierdzac we wlasnych pogladach i tak dalej. tylko pytanie, czy sami w ktoryms momencie nie czuja, ze sie zapedzaja w coraz wiekszy absurd? i co wtedy? bo zeby zrobic krok do tylu i sie zastanowic nad soba musieli by miec cojones... wiec wiekszosc z nich pewnie zakrzykuje swoje watpliwosci ewentualne, jeszcze bardziej sie radykalizujac. mnie jest ich naprawde odrobine zal.
          • io_stupido Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 13:27

> wiec wiekszosc z nich pewnie zakrzykuje swoje watpliwosci ewentualne, jeszcze
            > bardziej sie radykalizujac.

Taką diagnozę w którymś wątku też postawiłem, ale chyba nazwałem to syndromem oblężonej twierdzy.

> mnie jest ich naprawde odrobine zal.

Cóż, każdego człowieka może być żal; ale taką postawę można i należy wyszydzać. Dla dobra tych, co jeszcze nie są w środku twierdzy.
            • dziewczynaengina Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 13:33
              tutaj sa dwie szkoly. pierwsza, ta twoja. druga- obalac ich teorie racjonalnymi argumentami, tak jak swojego czasu robiono to w stosunku do plaskoziemcow. ja osobiscie zadnej z taktyk nie stosuje, tylko wybieram trzecie wyjscie- unikam jak moge tego srodowiska. a ze znajomym ucinam ten temat
              • io_stupido Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 13:44

> tutaj sa dwie szkoly. pierwsza, ta twoja. druga- obalac ich teorie racjonalnymi
                > argumentami, tak jak swojego czasu robiono to w stosunku do plaskoziemcow.

I co? Któregokolwiek te argumenty przekonały?

> a ze znajomym ucinam ten temat

Co, jeśli przysłuchuje się takiej rozmowie młody chłopak, któremu no nie idzie? Zastanawia się dlaczego. JESZCZE się zastanawia. Tu faktycznie lepsza jest metoda racjonalnych argumentów. Ale ucięcie tematu kieruje go w poszukiwaniach do internetu i tam już mu mogą wytłumaczyć, że to nie jego wina - to świat jest spierdolony. I przygotują dla niego komnatę w twierdzy.
                • dziewczynaengina Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 13:52
                  nie wiem, czy jakiegokolwiek incela racjonalne argumenty nawroca. chcialabym wierzyc w potege ludzkiego umyslu, ale nie potrafie :D pewnie sa rozne przypadki incelskie i do kazdego by trzeba dobrac indywidualna metode leczenia.
                  ale kiedy takie za przeproszeniem wysrywy o jakich Borsi pisze sie pojawiaja w przestrzeni publicznej, to chyba faktycznie trzeba wyszydzic...
                  • io_stupido Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 13:59
                    No ja mam taką koncepcję, że jak ktoś już se umości wewnątrz jakiejkolwiek zresztą twierdzy - to nikt nie przekona. Więc ja myślę o tych, co dopiero idą z zewnątrz w kierunku wrót...

A takie skojarzenie w temacie budowania muru wokół siebie:

• io_stupido Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 14:03
                      PS - "zabawna" sytuacja, niedawno hejtowano, że na koncertach stylizują się na nazistów.
                      No tak, kurwa - przecież właśnie cały album odnosi się do sposobu, w jaki rodzą się nazimy!
                • borsuczyca.klusek Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 13:59
                  Ciekawe dlaczego dziewczyny, którym nie idzie nie formują się w parazbrojne bojówki 🙄
                  • dziewczynaengina Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 14:02
                    rozumiem, ze to pytanie retoryczne :)
                  • io_stupido Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 14:07
                    Co? Przecież to pojęcia ukuła właśnie kobieta :D
                    I nie mów mi, że nie spotkałaś kobiet agresywnych wobec męskich świń. "Chyba" nawet pisujesz na pewnym forum pełnym takich :D
                    • dziewczynaengina Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 14:15
                      jesli piszesz do Borsi o forum emema... tamtejsze panie zadnego mizogina nie hejtuja z taka pasja, z jaka hejtuja inne kobiety. i to jest cos, czego ja nie moge pojac: sfrustrowani mezczyzni wyzywaja sie na kobietach, ktore ich nie chca. ok, malo chwalebne, ale przynajmniej logiczne. za to nie rozumiem, czemu frustratki wyzywaja sie na Bogu duchu winnych kobietach. zazdrosc, ze tamte nie maja zle?
                      • io_stupido Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 15:01

> jesli piszesz do Borsi o forum emema... tamtejsze panie zadnego mizogina nie h
                        > ejtuja z taka pasja, z jaka hejtuja inne kobiety. i to jest cos, czego ja nie m
                        > oge pojac: sfrustrowani mezczyzni wyzywaja sie na kobietach, ktore ich nie chca
                        > . ok, malo chwalebne, ale przynajmniej logiczne. za to nie rozumiem, czemu frus
                        > tratki wyzywaja sie na Bogu duchu winnych kobietach. zazdrosc, ze tamte nie maj
                        > a zle?

Załóż sobie męski nick albo i z tego zacznij na przykład bronić praw ojców. Zobaczysz co się stanie.
                        Co do reszty to świat już tak jest zbudowany. Facet będzie zwalczał takiego, co mu "się dobiera do jego kobiety", ewentualnie będzie chciał mieć lepszą furę/dom od sąsiada. Ale po za tym jest taka "męska solidarność".
                        Kobiety też mają "solidarność jajników" - ale tylko wobec mężczyzn. A tak to będą sobie wydrapywać oczy o cokolwiek.
                        Nie wiem, może to jest konsekwencja wspólnot pierwotnych, gdzie faceci musieli współpracować by dorwać jakiegoś mamuta a kobiety gotowały, opiekowały się dziećmi - indywidualnie. A każda marzyła, by to były dzieci przywódcy wspólnoty, by miały jak najlepsze życie?
                        Dziś na forum to kompletnie idiotyczne.

• dziewczynaengina Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 15:18
                          nawet i pozniejsze czasy, niz jaskiniowe. mezczyzni np na wojnach musieli dzialac zespolowo. kobiety ze soba musialy konkurowac, chocby o zdobycie meza, ktory im sie pozwoli jak najlepiej ustawic zyciowo. a i po slubie mogly tego meza i te pozycje stracic za sprawa innej kobiety- patrz: kolejne zony Henryka osmego...
                          oczyiscie tak sobie tylko pseudosocjologicznie dywagujemy :) no ale cos w tym jest wedlug mnie
                          • io_stupido Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 15:23

> nawet i pozniejsze czasy, niz jaskiniowe. mezczyzni np na wojnach musieli dzia
                            > lac zespolowo. kobiety ze soba musialy konkurowac, chocby o zdobycie meza, ktor
                            > y im sie pozwoli jak najlepiej ustawic zyciowo. a i po slubie mogly tego meza i
                            > te pozycje stracic za sprawa innej kobiety- patrz: kolejne zony Henryka osmego
                            > ...
                            > oczyiscie tak sobie tylko pseudosocjologicznie dywagujemy :) no ale cos w tym j
                            > est wedlug mnie

No bo tak wyglądają społeczeństwa patriarchalne przecież.

• dziewczynaengina Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 15:26
                              ale patriarchat przeminal, a zachowania pozostaly. i kobiety, ktore sie uwazaja za feministki kultywuja kobieco-kobieca nienawisc i zawisc, niczym religie. IO STUPIDO tutaj w tym temacie, czemu to tak, noi!
                              • io_stupido Re: Incele hejtują Avatara 15.10.24, 15:50
                                A znasz pojęcie "atawizm"? Właśnie dlatego wyszedłem od pojęcia wspólnoty pierwotnej, gdzie takie rozwiązanie miało jakiś fizyczny sens (mężczyźni są z natury przeciętnie silniejsi od kobiet). A potem to z rozpędu wykształciło patriarchat. Dzisiaj to nie ma logicznego sensu - ale jak widać niektórzy takie cechy wykazują.
                                A przecież można zauważyć, że mężczyzna choć silniejszy od kobiety - i tak nie ma indywidualnie podejścia do mamuta. Trzeba użyć zespołu i sprytnej metody. Więc równie dobrze to kobiety mogły polować a mężczyżni siedzieć w domu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka